Prezentare Calculator Nutriţional Slăbuţe - Partea 1Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt Resposnabil Calculator nutriţional Susţin Slăbuţe - Widgets si insigne! Slabute Concurs - Sanatate, premii si distractie! Slăbuţe TV - Televiziunea slăbuţelor

Informatii pentru cei care tin dieta South Beach

Gaseste prietenii din orasul tau! Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin
Cluj Constanta Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Hunedoara Ialomita Iasi Bucuresti Maramures Mehedinti Mures Neamt Olt
Prahova Salaj Satu-Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Vaslui Valcea Vrancea
Prima Petitie Nationala pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa deja a fost semnata de catre 66338 oameni.
In total sunt necesare peste 100.000 de semnaturi. Fii voluntar si participa in campania de strangere de semnaturi, clic aici.
Bine ai venit pe Slăbuţe, comunitatea care în 2008 a pus bazele mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România! Am creat pentru tine o comunitate unică şi specială. Într-o atmosferă civilizată, alături doar de oameni de calitate si cu o vastă experientă în domeniul stilului de viaţă sănătos, corect şi imparţial vei putea învăţa şi împărtăşi experienţele tale despre sănătate, alimentaţie, sport, stil de viaţă, slăbit sănătos şi alte întâmplări interesante din viaţa ta. Daca îţi pasă de viitorul ţării noastre şi a celor din jur, poţi contribui alături de noi într-un mod responsabil la promovarea stilului de viaţă sănătos, fie prin recomandarea comunităţii, fie prin relatarea celor învăţate pe Slăbuţe. Dacă ne vizitezi pentru prima dată, îţi recomandăm să citeşti ghidul începătorilor.
Pentru ca să te înregistrezi, clic aici. Succes!
Răspunde
 
Opţiuni subiect
  #1 (permalink)  
Vechi 20 nov 2010, 16:34:17
anqutz's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă SeniorSlăbuţă Senior
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 30 sep 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 35
Dieta: alimentatie sanatoasa
Date: 166cm, 53kg
Mesaje: 22.594
Aprecieri acordate: 2.039
Am fost apreciat(a) de 3.087 ori in 2.008 mesaje
Implicit Informatii pentru cei care tin dieta South Beach


In ultimele 3 zile am citit cartea si am sintetizat ce mi s-a parut mie mai important despre aceasta dieta. Probabil ca nu toata lumea a citit cartea, asa ca sper sa va fie de ajutor pentru a intelege mai bine complexitatea dietei. Eu am transformat-o intr-un stil de viata.

1. Proteinele si grasimile incetinesc absorbtia carbohidratilor. De exemplu, daca la micul dejun mancati cereale cu lapte daca adaugam si un ou fiert vom incetini absorbtia carbohidratilor din cereale.

2. Pulpa fructului, mai exact fibrele continute de aceasta, incetinsec absorbtia fructozei din fruct. Stomacul munceste mai mult pentru a separa zaharul de celelalte componente.

3. Cu cat legumele si fructele sunt culese mai tinere cu atat au continutul de carbohidrati mai redus.


4. Daca iei inainte de masa cu 15 min psyllium, acesta reduce IG al oricarei mese.

5. Din punctul de vedere al IG, cartofii sunt mai daunatori copti decat prajiti. Nu incurajaza consumul de cartofi prajiti (in nici un caz!!!). Daca vrem sa reducem IG al cartofilor copti si al mesei in general, putem adauga niste ulei de masline/smanatana/branza peste ei. Aceeasi referire o face si la paste. Incurajaza sa mancam pe langa pastele cu sos de rosii si ceva proteine sau grasimi pentru a aplica ce am scris la punctul 1.

6. Un mic dejun proteic este cea mai buna alegere. Pe locul 2 vine unul bogat in carbohidrati nerafinati iar pe ultimul loc este cel bogat in carbohidrati rai. In primul caz senzatia de foame va fi mai redusa, insa in ultimul caz vi se va face foame mai repede si veti avea tendinta de a consuma tot carbohidrati rai.

7. Dupa gust este foarte usor sa ne dam seama ce carbohidrati au mai mult zahar si care dintre ei ii elibereaza mai rapid in sange.

8. Fibrele se amensteca in stomac cu hrana si incetinesc digestia. O digestie mai lenta a carbohidratilor inseamna mai putina insulina. Mai putina insulina inseaman o scadere mai putin dramatica a nivelului zaharului din sange. Mai putine suisuri si coborasuri ale nivelului de zahar din sange inseamna senzatii de foame mai reduse.

9. Alimentele acide (otet, lamaie) scad viteza cu care se goleste stomacul, impiedicand cresterea brusca a nivelului zaharului din sange. Folositi-le cu incredere in salate.

10. Painea de plamada nu are multe fibre, dar este un aliment acid si incetineste digestia.

11. Toti carbohidratii contin zahar sub o forma sau alta.

12. Hipoglicemia reactiva: reactia de foame cauzata de scaderea zaharului din sange.

13. Scaderea lenta a nivelului de zahar din sange se traduce prin pofte mai putin insistente de alti carbohidrati.

14. Cand pancreasul detecteaza un nivel mare de zahar in sange pompeaza insulina in sange si il curata brusc. Insa zaharul scade atat de mult ca incat simtim nevoia de alti carbohidrati.

15. Pancreasul detecteaza prezenta zaharului in sange si si produce suficienta insulina pentru a-l scoate pe acesta din fluxul sanguin si a-l transporta catre organele care au nevoie sau il depoziteaza. Insulina este “cheia” care descuie tesuturile si lasa insulina sa patrunda.

16. Trebuie sa invatam sa anticipam hipoglicemia si s-o evitam, consumand gustari. E nevoie de mai putina mancare pt a corecta hipoglicemia decat pentru a o preveni.

17. Maltoza, zaharul din bere, mareste cel mai mult glicemia. De acolo si burta de bere.

18. Gradul in care creste zaharul din sange nu depinde doar de IG ci si de cantiatatea de alimente consumate (aici cred ca se refera la incarcatura glicemica, nu sunt sigura). De ex: morcovii ai IG mai mic, dar putini carbo. Prin urmare, va trebui sa consumam multi morcovi pentru a obtine aceeasi crestere l nivelului de zahar din sange ca in urma consumului unei felii de paine alba.

19. Cum sa mancam la restaurant: luam o gustare mica, o bucatica de branza cu 15 min inainte de a ajunge acolo pentru a nu fi infometati, evitam cosul de paine si comandam la primul fel o supa. Feriti-va de cartofi si orez (in general se foloseste cel alb si nu cel integral). Nu mancati nimic prajit in ulei. Cereti sosul separat. Chiar daca mancati din el limitati-va la jumatate din cantitatea lui. Consumati apa si/sau vin rosu. Daca doriti desert mancat 3 lingurile din el si atat.

20. Faceti exercitii fizice. Nu este nevoie sa va antrenati pt olimpiada, insa va veti mentine sanatosi mai mult timp.

21. Antrenamentul cu greutati creste densitatea osoasa si previne osteoporoza, creste masa musculara, activeaza metabolismul si face organismul sa arda mai multe kcal chiar si in somn.

22. Exercitiile fizice scad tensiunea arteriala si maresc nivelul colesterolului bun.

23. Inaintea unui program sustinut de exercitii este indicat sa mancati carbohidrati cu IG scazut. Mancati cu cel putin 2 ore inainte de antrenament pentru a avea o rezerva serioasa de carbohidrati care va dau un impuls de energie.

24. Suplimentele cu uleiuri Omega-3 previn prediabetul si diabetul, pot juca un rol important in tratarea depresiei si a artritei.

25. Se pare ca scaderea nivelului de testosteron (care incepe de la varsta de 20 de ani) este unul dintre motivele pentru care barbatii se ingrasa o data cu inaintarea in varsta.

26. Cauzele esecului daca tineti faza 1 prea mult: faza 1 nu este un plan de alimentatie pe termen lung, paleta de optiuni este relativ restransa. Este un regim bun timp de 2, maxim 3 saptamani, apoi devine monoton. Si aici incep problemele. Incepeti sa improvizati, dar nu cum trebuie. Sigur, numai din cand in cand. Dar veti mari portiile si in curnad nu veti mai putea zice ca tineti regim. Recomanda sa se treaca la faza a 2-a dupa 2 saptamani, oricat de tentati am fi s-o tinem mai mult timp. Faza a 2-a este un regim pe termen lung. Asa avti mai mari sanse sa slabiti si sa va mentineti greutatea.

27. Daca dati gres si puneti la loc reveniti 1-2 saptamani la faza 1, pana scapati de ele, apoi treceti la faza a 3-a.

28. Consumul de fructe dimineata duce la cresterea nivelului insulinei din sange.

Va recomand sa cititi si cap despre diabet, mi-a fost greu sa-l sintetizez pt ca este ft important si interesant.
Răspuns cu citat
Acest membru apreciaza mesajul lui anqutz:
AnDrAdAxl (27 ian 2014)
  #2 (permalink)  
Vechi 16 ian 2013, 22:51:28
gabriela95's Avatar
(meniuri, evolutie)
Sunt în trecere...Slabuta in trecere
Merite:
 
Data înregistrării: 03 sep 2010
Locaţie: Pitesti, Romania
Vârsta: 28
Date: 167cm, 51kg
Mesaje: 5
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Talking Re: Informatii pentru cei care tin dieta South Beach

wow foarte interesant
multumim:*
gabriela95, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1725 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1208 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 692 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
Răspunde

Informatii despre slabit
carte, carte dieta, dieta south beach, diete, sfaturi, sfaturi slabire, south beach

Opţiuni subiect

Reguli de postare
BB code este Pornit
emoticoanele sunt Pornit
Codul [IMG] este Pornit
Codul HTML este Oprit
Trackbacks are Oprit
Pingbacks are Oprit
Refbacks are Oprit
Nu poţi deschide subiecte noi
Nu poţi să răspunzi la mesaje
Poţi să publici ataşamente
Nu poţi să-ţi editezi mesajele

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimul mesaj
Slabute care tin dieta South Beach faza II Slabuta Dieta South Beach 1647 16 iun 2014 18:02:07
Gasca slabutelor care tin Dieta cu incarcatura glicemica Slabuta Dieta cu incarcatura glicemica 1036 04 mar 2012 13:25:52
Dieta pentru cei cu venituri modeste minodorafaje Diete 9 23 feb 2012 20:43:26
Clubul Slabutelor care tin dieta cu fructe :D Slabuta Dieta cu fructe si legume 139 19 aug 2011 14:32:33
Dieta South Beach Slabuta Dieta South Beach 3912 18 dec 2010 18:07:13

Mesaje noi in forum de slabit Slabute.ro
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Calculator calorii (clic aici)
Poziţionare:
Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Subiecte noi
Subiecte interesante
Ultimele articole