Prezentare Calculator Nutriţional Slăbuţe - Partea 1Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt Resposnabil Calculator nutriţional Susţin Slăbuţe - Widgets si insigne! Slabute Concurs - Sanatate, premii si distractie! Slăbuţe TV - Televiziunea slăbuţelor

Ghiveci dietetic

Gaseste prietenii din orasul tau! Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin
Cluj Constanta Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Hunedoara Ialomita Iasi Bucuresti Maramures Mehedinti Mures Neamt Olt
Prahova Salaj Satu-Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Vaslui Valcea Vrancea
Prima Petitie Nationala pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa deja a fost semnata de catre 66338 oameni.
In total sunt necesare peste 100.000 de semnaturi. Fii voluntar si participa in campania de strangere de semnaturi, clic aici.
Bine ai venit pe Slăbuţe, comunitatea care în 2008 a pus bazele mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România! Am creat pentru tine o comunitate unică şi specială. Într-o atmosferă civilizată, alături doar de oameni de calitate si cu o vastă experientă în domeniul stilului de viaţă sănătos, corect şi imparţial vei putea învăţa şi împărtăşi experienţele tale despre sănătate, alimentaţie, sport, stil de viaţă, slăbit sănătos şi alte întâmplări interesante din viaţa ta. Daca îţi pasă de viitorul ţării noastre şi a celor din jur, poţi contribui alături de noi într-un mod responsabil la promovarea stilului de viaţă sănătos, fie prin recomandarea comunităţii, fie prin relatarea celor învăţate pe Slăbuţe. Dacă ne vizitezi pentru prima dată, îţi recomandăm să citeşti ghidul începătorilor.
Pentru ca să te înregistrezi, clic aici. Succes!
Răspunde
 
Opţiuni subiect
  #1 (permalink)  
Vechi 03 feb 2011, 11:04:18
CrisetenO's Avatar
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 16 sep 2010
Locaţie: Darmstadt, Germania
Vârsta: 38
Date: 161.5cm, 54.0kg
Mesaje: 876
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 45 ori in 26 mesaje
Implicit Ghiveci dietetic

Dragele mele,

Ghiveciul este o mancare tipica in zona din care vin eu -- din jurul Iasilor. E in esenta o tocanita de legume, o mancare foarte usoara care se poate folosi si ca garnitura si ca fel principal. De mai multi ani eu l-am incercat si fara cartofi (reteta mamei), si am descoperit ca de fapt imi place mai mult asa (nu numai din cauza ca se micsoreaza nr. de calorii si indicele glicemic, ci si pentru ca de fapt cartofii ii fura din gust, cartoful fiind o leguma cu un gust destul de putin caracteristic si care imprumuta aromele din jur). Intre timp am facut si usoare modificari si iata rezultatul:

Ingrediente:

* Legume in urmatoarea proportie:

Vinete : Dovlecei : Ardei : Ceapa : Praz : Broccoli : Pastai tinere : Ciuperci
1, medie : 750 g :1, rosu : 200 g : 1 buc. : 250 g : 200 g : 400 g

* Sare, piper

* Condimente: alegeti dupa plac:

usturoi, patrunjel, oregano, rozmarin, mix provençal, mix italian

* Pasta de dovlecel (sau de vanata) rusesc. Daca nu aveti, merge si un sos de rosii pomodorri, dar mie imi place mai putin asa.

* foarte putin ulei, pentru calit ceapa.

Preparare:

Majoritatea lucrului e sa taiati si sa tocati legumele. In Olanda, ingredientele se pot cumpara majoritatea gata taiata, cumparand: o vanata, 2 dovlecei, 2 pungi de 400 de Italiaanse groentemix (se gasesc la AH acolo unde luati wokgroenten). Asa merge pregatirea:

1) Se spala vanata, se taie intai in felii (de cam 1 cm grosime). Se taie fiecare felie in felii de maxim 1.5 cm lungime. Se pune deoparte cu sare, ca sa lase zeama amara. Dovleceii se taie tot asa, in cubulete de maxim 1 cm lungime si nu prea groase. Se taie ardeiul in bucati mici, ceapa se toaca in semilune foarte subtiri. Se taie prazul in feliute subtiri, idem ditto ciupercile. Broccoli-ul se taie in florete FOARTE mici (numai varfurile floretelor mari): trebuie sa incapa in gura, impreuna cu alte legume. La fel si pastaile: se taie destul de mici (ele se mai si dezintegreaza, deci nu e chiar asa de urgent).

2) Ati terminat tocatul? Bun, va stergeti sudoarea, luati o oala suficient de incapatoare, smaltuita (sau cu teflon). Puneti o idee de ulei (eu pun 1 lg de ulei); dati ceapa la calit pe foc mediu (nu mare!). Atentie sa nu se arda. Cand incepe sa se faca transparenta, adaugati ciupercile si dovleceii, cu putina sare (ca sa lase repede apa si sa nu se prinda de fundul tigaii). Lasati sa stea putin pe foc, pana lasa ceva apa. Intre timp, luati vanata si o scurgeti foarte bine in pumn, ca sa lase zeama. Cand terminati, adaugati tot restul legumelor, puneti capacul si lasati sa fiarba legumele in pacea cea buna.

3) Cand se fierb legumele (sunt toate moi-moi), scoateti capacul si lasati sa scada apa bine (dar nu sa fie complet uscata). Adaugati pasta de dovlecei (cantitatea e ochiometrica dar in principiu trebuie sa fie peste cate un pic, precum maioneza in salata boeuf (nu cea de deasupra, ci maioneza pusa in salata propriu-zisa)), amestecati, adaugati condimente dupa gust (adica si gustati din cand in cand, nu luati numai dupa ochi ,

4) Dupa ce fierbe ghiveciul inca vreo cateva minute -- sa clocoteasca bine si sosul -- puteti pune ghiveciul in cuptor, sa stea vreo 20 minute la foc mic (pe la 150 grade e bine). Pasul asta e optional, dar ii da multa savoare ghiveciului.



Idei de servit:

* de unul singur, ca fel principal.
* cu mamaliguta langa el
* peste orez sau paste, ca dressing
* garnitura la chestii de soia, daca va plac (snitele vegetariene, etc). Eu nu ma omor dupa asta, si depinzand de condimente, s-ar putea sa nu mearga chiar perfect.
* neavand cartofi, e foarte dietetic.

Tips:

* ghiveciul e destul de laborios de facut daca il faceti din ingrediente proaspete. Alternative (mai putin bune la gust, dar ies oricum foarte bune): cumparati amestecuri de legume inghetate, gata taiate, pe care sa le adaugati fara prea mult efort in cratita. Numai vanata si dovleceii trebuie sa fie proaspeti. Si pasta de dovlecel, fireste.

* ghiveciul e bine de facut sambata pentru toata saptamana. Se poate combina si cu carne daca nu e post, si cu iaurt (e foarte bun cu o lingura de iaurt integral -- 3.5% -- deasupra), si cu orice tip de carbohidrat, si cu tofu, si cu ce mai vreti voi.

* pentru cei carora le place carnita: puteti sa adaugati fara jena si carne fiarta, taiata in bucatele, si faceti tocanita din ghiveci daca va plictisiti de el asa.

Cu mult drag,

Cristina
__________________
Reteta mea preferata din post: http://concurs.slabute.ro/reteta-pre...CrisetenO.html

Jurnalul meu: E greu sa te opresti din slabit... http://forum.slabute.ro/jurnale-slab...teno-6331.html
CrisetenO, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1862 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1345 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
Răspunde

Informatii despre slabit
dietetic, ghiveci, mancaruri post, retete, retete dietetice, retete post


Reguli de postare
BB code este Pornit
emoticoanele sunt Pornit
Codul [IMG] este Pornit
Codul HTML este Oprit
Trackbacks are Oprit
Pingbacks are Oprit
Refbacks are Oprit
Nu poţi deschide subiecte noi
Nu poţi să răspunzi la mesaje
Poţi să publici ataşamente
Nu poţi să-ţi editezi mesajele

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimul mesaj
Ghiveci Montignac teodora Retete Montignac Faza I - Mancaruri cu legume 1 10 apr 2011 22:46:15
Ghiveci de dovleac gagu Retete culinare 0 28 iun 2010 21:54:03
Ghiveci de legume jolye79 Retete culinare 0 13 apr 2010 20:42:10
Ghiveci calugaresc drama queen Retete post - diferite mancaruri 0 14 feb 2010 20:10:12
Ghiveci Diamandra Diamandra Retete culinare 0 04 oct 2009 15:01:15

Mesaje noi in forum de slabit Slabute.ro
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Calculator calorii (clic aici)
Poziţionare:
Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Subiecte noi
Subiecte interesante
Ultimele articole