View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 10 apr 2010, 08:20:46
dara's Avatar
dara dara este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 27 sep 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 47
Dieta: deficit caloric 500 sport+500 hipocalorica+GL
Date: 160cm, 66.9kg
Mesaje: 1.473
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 5 ori in 3 mesaje
Implicit Frig intens si prelungit dupa sport

Am deschis acest topic aici la sport pentru ca nu vorbesc de frigul in general - stiu ca e un topic deschis de mishutza pe tema aceea.

Am dat cu search si nu am gasit pe forum chestia asta cu frigul dupa sport, sper ca nu am dublat nimic.

Va rog, daca aveti idei, sfaturi, cunostinte despre urmatoarea problema:
cu cat fac sport mai intens (pentru mine)...de exemplu alergare fatza de start walking cu greutati sau fatza de bicicleta stationara, cam la o ora dupa sport ma mut la Polul Nord...si chestia asta dureaza cu orele. Adica dupa o ora de la sport ma ia un frig care nu trece nici cu haine multe, paturi, dusuri calde, etc. . E insotit si de somnolenta, dar problema mare e frigul.

Se mai remediaza daca ma misc moderat - fac curat, etc....dar trebuie sa mai stau si la calculator totusi, nu pot sa ma misc intruna ca sa nu crap de frig.

Am vorbit cu o prietena care merge la sala si pateste acelasi lucru, ea dupa 10 min de cand opreste activitatea la sala, incepe sa clantane de frig rau de tot..oricta ar fi de cald pe acolo...cica o tine pana ajunge acasa, face dus, sta cu tzashpe haine si paturi inca 30 de minute si isi revine. Antrenoarea i-a zis ca e normal, ca se intampla la unele persoane, ca-s reactii de oxido-reducere in corp (???) si ca e bine, ca e semn ca lucreaza muschii.

Pe de alta parte as 'prefera' frigul ei mai intens, care trece intr-o ora cu totul, fatza de al meu care abia incepe dupa 1 ora, dar ma tine cu orele...sau daca fac sportul intens seara, ma tine cam toata noaptea.

Am cautat pe net si nu am gasit decat ca ar putea fi o deficienta de Fe, de proteine, ceva cu rinichii si stiu ca n-am niciuna din toate astea. A, cu circulatia stiu ca am fost anul trecut la un dr. specialist si mi-a zis ca nu pare sa am probleme...fusesem pt altceva.
Am luat aspirina tamponata, aulin, paracetamol...nu toate deodata ...parca cel mai bine e de la paracetamol. Dar nu as vrea sa iau zilnic. Am incercat cu lichide calde...precizez ca nu pot sa beau alcool...ca ma gandisem eu la ceva vin, dar mai rau imi scade tensiunea si dupa cateva guri de alcool...desi cre' ca e neobisnuit...

Mi s-a spus ca la sport scade tensiunea, ca se face vasodilatatie..si scade dupa...sa beau multe lichide...am baut apa plata...am mancat dulce dupa, am mancat proteine dupa...nimic, jale mare.

Ma gandeam sa iau niste chestii de plante pt ficat, ca stiu ca el asigura termoreglarea...

Intr-adevar dupa ce am slabit mult am ramas mai hipotensiva si friguroasa...semn de incetinire a metabolismului...si dupa ce mananc mese cu carne iar ma apuca frigul...mi se racesc la fel, brusc, picioarele si mainile...dar macar nu ma tine cu orele.

am zis sa insist cu sportul, ca-mi creste metabolismul in timp si poate s-o schimba ceva...dar m-a cam terminat...eram si eu fericita ca pot sa alerg si ma rupe frigul asta zilnic...daca fac o zi pauza de alergare, n-am nimic...revin la frigul obisnuit, cum povesteau mishutza, slabuta, fetele...pe ala nu-l mai iau in seama...dar asta de dupa sport e crancen...

Please help...
Răspuns cu citat