View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 28 iul 2009, 20:29:51
mishutza's Avatar
mishutza mishutza este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
SUNT RESPONSABIL Locul 1 la concurs  
Data înregistrării: 26 apr 2009
Locaţie: Arad, Romania
Dieta: cu buruieni :)
Date: 160cm, 86.5kg
Mesaje: 5.193
Aprecieri acordate: 1
Am fost apreciat(a) de 23 ori in 12 mesaje
Implicit Proteinele si dieta

Corpul tău are nevoie zilnic de o cantitate adecvată de proteine pentru a rămâne puternic şi sănătos. Din nefericire, însă, multe dintre alimentele care constituie surse de proteine conţin şi cantităţi nedorite de grăsimi şi calorii. Învaţă să alegi produse sănătoase care să îţi asigure aportul zilnic de proteine!
Ce sunt proteinele?

Proteinele reprezintă un număr mare de compuşi organici constituiţi din aminoacizi uniţi prin legături peptidice, care contribuie la formarea organismelor vii. Proteinele sunt recunoscute ca fiind principala componentă a celulelor vii, însemnând mai mult de 50% din greutatea uscată a animalelor. Moleculele proteice sunt constituite din unităţi simple, numite aminoacizi, care sunt aşezate în secvenţe specifice pentru fiecare specie. De aceea, atunci când mâncăm proteine (animale sau vegetale) ele nu pot fi folosite ca atare, atât din cauza mărimii lor, care le face imposibil de absorbit în intestin, cât şi datorită apărării imune mediate umoral şi celular la pătrunderea unei structuri proteice în organism. Proteinele sunt scindate, „mărunţite” în aminoacizi ce pot fi utilizaţi pentru nevoile zilnice. Este important de reţinut că femeile trebuie să consume zilnic între 75 şi 100g de proteine, iar bărbaţii, între 100 şi 175g.
Rolul proteinelor în organism

Proteinele sunt substanţe nutritive esenţiale pentru buna funcţionare a organismului. Din acest motiv, este extrem de important ca fiecare dintre noi să ne asigurăm că beneficiem zilnic de aportul necesar de proteine. Proteinele servesc drept fundament pentru muşchii noştri, oasele, cartilagiile, părul şi sângele nostru. Proteina ajută la menţinerea masei musculare slabe, ceea ce conduce către accelerarea metabolismului şi arderea mai multor calorii.
Proteine bune şi proteine rele

Proteinele de origine vegetală sunt considerate a fi mult mai benefice pentru orgaism, comparativ cu cele provnite din carne animală, despre care se spune că sunt toxice.
Unde găsim proteinele?

Cele mai bune proteine le găsim în carne, lapte, brânză şi ouă. Aceste alimente conţin toţi aminoacizii esenţiali pentru nevoile organismului. O dietă săracă în asemenea alimente trebuie să compenseze necesarul proteic cu alte vegetale bogate în structuri proteice. Alimentaţia vegetariană exclusivă poate duce în timp la anumite carenţe de natură proteică. Din acest motiv, reţetele care exclud carnea trebuie folosite cu foarte mare grijă. Legumele conţin, de asemenea, proteine. Soia, fasolea, lintea, alunele şi fisticul conţin o cantitate apreciabilă de proteine. Proteinele vegetale joacă un rol important într-o alimentaţie sănătoasă, tocmai pentru că nu sunt însoţite de aportul de grăsimi saturate prezente în carne şi alte produse de origine animală.
mishutza, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
mishutza, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2320 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1803 kcal/zi. Pentru a slăbi 5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1029 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat