View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 20 nov 2010, 16:34:17
anqutz's Avatar
anqutz anqutz este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă SeniorSlăbuţă Senior
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 30 sep 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 35
Dieta: alimentatie sanatoasa
Date: 166cm, 53kg
Mesaje: 22.594
Aprecieri acordate: 2.039
Am fost apreciat(a) de 3.087 ori in 2.008 mesaje
Implicit Informatii pentru cei care tin dieta South Beach


In ultimele 3 zile am citit cartea si am sintetizat ce mi s-a parut mie mai important despre aceasta dieta. Probabil ca nu toata lumea a citit cartea, asa ca sper sa va fie de ajutor pentru a intelege mai bine complexitatea dietei. Eu am transformat-o intr-un stil de viata.

1. Proteinele si grasimile incetinesc absorbtia carbohidratilor. De exemplu, daca la micul dejun mancati cereale cu lapte daca adaugam si un ou fiert vom incetini absorbtia carbohidratilor din cereale.

2. Pulpa fructului, mai exact fibrele continute de aceasta, incetinsec absorbtia fructozei din fruct. Stomacul munceste mai mult pentru a separa zaharul de celelalte componente.

3. Cu cat legumele si fructele sunt culese mai tinere cu atat au continutul de carbohidrati mai redus.


4. Daca iei inainte de masa cu 15 min psyllium, acesta reduce IG al oricarei mese.

5. Din punctul de vedere al IG, cartofii sunt mai daunatori copti decat prajiti. Nu incurajaza consumul de cartofi prajiti (in nici un caz!!!). Daca vrem sa reducem IG al cartofilor copti si al mesei in general, putem adauga niste ulei de masline/smanatana/branza peste ei. Aceeasi referire o face si la paste. Incurajaza sa mancam pe langa pastele cu sos de rosii si ceva proteine sau grasimi pentru a aplica ce am scris la punctul 1.

6. Un mic dejun proteic este cea mai buna alegere. Pe locul 2 vine unul bogat in carbohidrati nerafinati iar pe ultimul loc este cel bogat in carbohidrati rai. In primul caz senzatia de foame va fi mai redusa, insa in ultimul caz vi se va face foame mai repede si veti avea tendinta de a consuma tot carbohidrati rai.

7. Dupa gust este foarte usor sa ne dam seama ce carbohidrati au mai mult zahar si care dintre ei ii elibereaza mai rapid in sange.

8. Fibrele se amensteca in stomac cu hrana si incetinesc digestia. O digestie mai lenta a carbohidratilor inseamna mai putina insulina. Mai putina insulina inseaman o scadere mai putin dramatica a nivelului zaharului din sange. Mai putine suisuri si coborasuri ale nivelului de zahar din sange inseamna senzatii de foame mai reduse.

9. Alimentele acide (otet, lamaie) scad viteza cu care se goleste stomacul, impiedicand cresterea brusca a nivelului zaharului din sange. Folositi-le cu incredere in salate.

10. Painea de plamada nu are multe fibre, dar este un aliment acid si incetineste digestia.

11. Toti carbohidratii contin zahar sub o forma sau alta.

12. Hipoglicemia reactiva: reactia de foame cauzata de scaderea zaharului din sange.

13. Scaderea lenta a nivelului de zahar din sange se traduce prin pofte mai putin insistente de alti carbohidrati.

14. Cand pancreasul detecteaza un nivel mare de zahar in sange pompeaza insulina in sange si il curata brusc. Insa zaharul scade atat de mult ca incat simtim nevoia de alti carbohidrati.

15. Pancreasul detecteaza prezenta zaharului in sange si si produce suficienta insulina pentru a-l scoate pe acesta din fluxul sanguin si a-l transporta catre organele care au nevoie sau il depoziteaza. Insulina este “cheia” care descuie tesuturile si lasa insulina sa patrunda.

16. Trebuie sa invatam sa anticipam hipoglicemia si s-o evitam, consumand gustari. E nevoie de mai putina mancare pt a corecta hipoglicemia decat pentru a o preveni.

17. Maltoza, zaharul din bere, mareste cel mai mult glicemia. De acolo si burta de bere.

18. Gradul in care creste zaharul din sange nu depinde doar de IG ci si de cantiatatea de alimente consumate (aici cred ca se refera la incarcatura glicemica, nu sunt sigura). De ex: morcovii ai IG mai mic, dar putini carbo. Prin urmare, va trebui sa consumam multi morcovi pentru a obtine aceeasi crestere l nivelului de zahar din sange ca in urma consumului unei felii de paine alba.

19. Cum sa mancam la restaurant: luam o gustare mica, o bucatica de branza cu 15 min inainte de a ajunge acolo pentru a nu fi infometati, evitam cosul de paine si comandam la primul fel o supa. Feriti-va de cartofi si orez (in general se foloseste cel alb si nu cel integral). Nu mancati nimic prajit in ulei. Cereti sosul separat. Chiar daca mancati din el limitati-va la jumatate din cantitatea lui. Consumati apa si/sau vin rosu. Daca doriti desert mancat 3 lingurile din el si atat.

20. Faceti exercitii fizice. Nu este nevoie sa va antrenati pt olimpiada, insa va veti mentine sanatosi mai mult timp.

21. Antrenamentul cu greutati creste densitatea osoasa si previne osteoporoza, creste masa musculara, activeaza metabolismul si face organismul sa arda mai multe kcal chiar si in somn.

22. Exercitiile fizice scad tensiunea arteriala si maresc nivelul colesterolului bun.

23. Inaintea unui program sustinut de exercitii este indicat sa mancati carbohidrati cu IG scazut. Mancati cu cel putin 2 ore inainte de antrenament pentru a avea o rezerva serioasa de carbohidrati care va dau un impuls de energie.

24. Suplimentele cu uleiuri Omega-3 previn prediabetul si diabetul, pot juca un rol important in tratarea depresiei si a artritei.

25. Se pare ca scaderea nivelului de testosteron (care incepe de la varsta de 20 de ani) este unul dintre motivele pentru care barbatii se ingrasa o data cu inaintarea in varsta.

26. Cauzele esecului daca tineti faza 1 prea mult: faza 1 nu este un plan de alimentatie pe termen lung, paleta de optiuni este relativ restransa. Este un regim bun timp de 2, maxim 3 saptamani, apoi devine monoton. Si aici incep problemele. Incepeti sa improvizati, dar nu cum trebuie. Sigur, numai din cand in cand. Dar veti mari portiile si in curnad nu veti mai putea zice ca tineti regim. Recomanda sa se treaca la faza a 2-a dupa 2 saptamani, oricat de tentati am fi s-o tinem mai mult timp. Faza a 2-a este un regim pe termen lung. Asa avti mai mari sanse sa slabiti si sa va mentineti greutatea.

27. Daca dati gres si puneti la loc reveniti 1-2 saptamani la faza 1, pana scapati de ele, apoi treceti la faza a 3-a.

28. Consumul de fructe dimineata duce la cresterea nivelului insulinei din sange.

Va recomand sa cititi si cap despre diabet, mi-a fost greu sa-l sintetizez pt ca este ft important si interesant.
Răspuns cu citat
Acest membru apreciaza mesajul lui anqutz:
AnDrAdAxl (27 ian 2014)