View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 18 ian 2010, 23:14:18
mishutza's Avatar
mishutza mishutza este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
SUNT RESPONSABIL Locul 1 la concurs  
Data înregistrării: 26 apr 2009
Locaţie: Arad, Romania
Dieta: cu buruieni :)
Date: 160cm, 86.5kg
Mesaje: 5.193
Aprecieri acordate: 1
Am fost apreciat(a) de 23 ori in 12 mesaje
Implicit Joggingul,dragostea mea

Planuiesc de mult sa deschis subiectul asta despre jogging si am tot amanat.Nici acum nu am prea mult timp,dar pentru ca una dintre fetele noi m-a intrebat m-am decis sa o fac.
Poate ar trebui sa va spun mai intai despre experienta mea personala despre jogging si apoi teoria
Cea mai mare greseala pe care o faceam in vremurile in care mi se pareau nebuni cei care alergau era ca...alergam.Joggingul nu e alergat,sau cel putin nu la inceput.Trebuie sa iti gasesti ritmul tau,lent,care sa iti permita sa respiri si sa mentii efortul cat mai mult timp.Eu cred ca de asta rezist sa alerg destul de bine,spre deosebire de Pogsteru care cand iese singur la alergat si vine acasa dupa 30 de minute terminat(sedinta noastra e cam de o ora fara incalzire).Si imi spune ca pur si simplu alearga prea repede,ca atunci cand sunt eu cu el e ok ca mentine ritmul meu,dar singur face efortul prea mare si e terminat in 30 de minute.
Joggingul e un cardio,deci ideea e sa facem efortul cat mai mult timp,sa mentinem inima batand cat mai mult timp.
Eu alerg destul de incet,adica daca Pogsteru face nordic walking pe langa mine e ok,avem aproape acelasi ritmDar e ok asa cum e ca nu fac vreun concurs de viteza.
Daca vreti sa va apucati de alergat trebuie mai intai sa vedeti un medic sa fiti siguri ca aveti voie sa faceti asa un sport.
Si sa aveti rabdare.Incepeti prin a merge intai in ritm cat mai rapid.Daca kilogramele sunt multe osa fie mai greu la inceput.Eu cand m-am apucat de alergat mi-a fost destul de usor pentru ca aveam deja experienta zilnica cu tae-bo.Dar Pogsteru nu a putut alerga.Il dureau glezenele,oasele picioarelor.Asa ca rusinat mergea pe langa mine,de fapt facea nordic walking.
mishutza, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
mishutza, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2320 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1803 kcal/zi. Pentru a slăbi 5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1029 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat