Pentru ca nu am gasit ghiveciul ca fel de mancare in calculator m-am gandit sa il creez eu luand fiecare aliment in parte si mi-a iesit asa:
Ghiveci cu dovlecei, vinete si fasole verde pastai - CALORII
Dovlecei, 500g -
100 calorii, 10 proteine, 1.9 grasimi, 0 colesterol, 10 carbohidrati, 6.3 fibre, 0 sare, 9.4 zahar
Ceapa, 150g -
63 calorii, 1.4 proteine, 0.2 grasimi, 0 colesterol, 15.2 carbohidrati, 2.1 fibre, 0 sare, 0 zahar
Ulei de masline, 15ml -
133 calorii, 0 proteine, 15 grasimi, 0 colesterol, 0 carbohidrati, 0 fibre, 0 sare, 0 zahar
Vinete, 500g -
120 calorii, 5 proteine, 0 grasimi, 0 colesterol, 28.5 carbohidrati, 17 fibre, 0 sare, 12 zahar
Fasole verde, 300g -
93 calorii, 5.4 proteine, 0.3 grasimi, 0 colesterol, 21.3 carbohidrati, 10.2 fibre, 0 sare, 0 zahar
Piept de pui fara piele, 150g -
189 calorii, 37.5 proteine, 3 grasimi, 0 colesterol, 1.5 carbohidrati, 0 fibre, 0 sare, 0 zahar
Pulpe pui fara os si piele, 250g -
528 calorii, 43.3 proteine, 38.3 grasimi, 210 colesterol, 0 carbohidrati, 0 fibre, 0 sare, 0 zahar
Ardei gras galben, 750g -
203 calorii, 7.5 proteine, 1.5 grasimi, 0 colesterol, 46.5 carbohidrati, 6.8 fibre, 0 sare, 0 zahar
--------------------------------------------------------------------------------------
TOTAL CALORII:
1429 calorii, (mult)110.1 proteine, (mult)60.2 grasimi, 210 colesterol, (mic)123 carbohidrati, 42.4 fibre, 0 sare, 21.4 zahar
Voi nota in calculator acest fel de mancare portionat la 100gr.Mie imi place mult si cred ca o sa il mai fac.
Reteta e simpla.
Am calit ceapa cu o lingura de ulei de masline. Am mutat ceapa din vasul in care am calit-o in vasul pentru ghiveci (astfel am mai scurs din ulei). Am adaugat legumele.
Carnea trebuie sa precizez ca am fiert-o separat pt ca am facut si supa, deci cand am adaugat-o peste legume era deja fiarta.
Am lasat un pic pe aragaz dupa care l-am pus la cuptor.
Nu am pus sare absolut de loc. Al meu viitor sot mananca cu branza sarata. Eu nu am voie sare pt ca retin foarte multa apa.
Cam atat.