Citat:
Anterior postat de lidiuta
Iti multumesc pentru incurajare si vizita, alina! Nici eu nu ma gandesc sa renunt de tot la carne, pur si simplu doua zile pe saptamana as evita-o, iar in restul zilelor, nu la fiecare masa. In plus, exista proteine de foarte buna calitate si in surse ca quinoa, fasole, linte, mazare, naut, nuci, seminte etc. Asa cum am spus cu ceva vreme in urma, am fost cu mama sa isi faca colonoscopie, iar celor care aveau probleme serioase chiar le spunea doctorul ca se trag de la carne.
|
Buna! In legatura cu proteinele ... ma bucura decizia ta de a nu renunta total la carne! Proteinele contin aminoacizi(ei sunt de 3 tipuri: esentiali(8 la numar)-organismul nostru nu ii poate sintetiza singur, asa ca noi trebuie sa ii procuram din alimente; semiesentiali; neesentiali).
In functie de tipul de aminoacizi din structura, proteinele se clasifica in: proteine de gradul 1(de calitate superioara) - contin toti aminoacizii esentiali in proportie optima pt organism-proteinele din
carne, oua, lactate, peste. Proteine de gr2(de calitate medie)- au toti aminoazicii esentiali dar in proportii dezechilibrate-ex:
mazare, fasole, ciuperci, soia, gliadina-proteina din
grau. Prot de gr3(de calitate inferioara)- nu au toti aminoacizii esentiali in structura- ex: zeina-proteina din
porumb.
Spor la slabit in continuare!
Liv86, necesarul caloric zilnic pentru
a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică
Sedentar, este de
1382 kcal/zi. Pentru
a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ
865 kcal/zi.
Pentru
a slăbi 2 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ
866 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă
slăbit sănătos,
înfometare,
pericol pentru viaţă.
[
Calculator calorii]