View Single Post
  #29 (permalink)  
Vechi 24 nov 2009, 00:47:24
dara's Avatar
dara dara este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 27 sep 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 47
Dieta: deficit caloric 500 sport+500 hipocalorica+GL
Date: 160cm, 66.9kg
Mesaje: 1.473
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 5 ori in 3 mesaje
Implicit Re: Binge eating - Hiperfagie - Mancat compulsiv/in exces

Am facut rost de o carte, recunosc ca nu e prea ok ce fac, dar cred ca ar ajuta macar partial pe cine are rabdare s-o citeasca. Lise Bourbeau - Asculta, mananca si inceteaza sa te controlezi. Autoarea mai are ceva carti pe tema 'Asculta-ti corpul, prietenul tau cel mai bun'. Contrar titlului nu promoveaza lipsa controlului, sa nu intelegeti astfel, ci mancatul sanatos. Se cheama asa in sensul ca sunt daunatoare restrictiile drastice.

De obicei ce zic eu pe aici sunt chestii mai stiintifice si poate inca nu mi-am format un limbaj ca lumea sa explic oricui ce inseamna scheme cognitive pe care le avem in minte, pe care noi poate le consideram firea noastra, dar multe sunt invatate, cum ne influenteaza comportamentul si cum ne putem ajuta de modificarea lor ca sa ne fie mai usor.

Cartea asta vorbeste intr-un limbaj mai accesibil si transpune mai normal cam ce ne-ar putea influenta comportamentul si cum am putea sa ne 'vindecam' (ca nu gasesc acum alt termen), pornind din interior, nu doar cu 'vointa' (care e un fel de fortare).

Daca va ajuta in vreun fel, please sa scrieti un rand doua sa stiu si eu daca a functionat ceva, va rog.

Puteti accesa cartea mai jos, dar vedeti ca e foarte mare si e posibil sa se deschida greu/sa ingreuneze browserul, puteti folosi linkul de download de langa 'Scribd' si sa o cititi din calculator dupa ce o descarcati.

Răspuns cu citat