View Single Post
  #3 (permalink)  
Vechi 05 sep 2011, 16:10:07
VAmedeea's Avatar
VAmedeea VAmedeea este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă SeniorSlăbuţă Senior
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 03 mar 2010
Locaţie: La Spezia, Italia
Vârsta: 38
Dieta: ECHILIBRU
Date: 168cm, 68kg
Mesaje: 6.500
Aprecieri acordate: 1.864
Am fost apreciat(a) de 742 ori in 334 mesaje
Implicit Re: Rezumat dieta Michel Montignac

Citat:
Anterior postat de masenka Vezi mesajul
buna ziua,

ma puteti ajuta cu un sfat ....referitor la dieta Montignac , meniuri de mai jos se inscriu in acest tip de dieta:

Luni
Mic dejun:
Fulgi de porumb, un măr. marul se mananca cu 20 de minute minim de MD. Fulgii de porumb nu sunt ok, porumbul avand indice glicemic mare. In locul lor poti manca lapte sau iaurt cu cereale integrale - adica fulgi de orz, ovaz, secara, grau, etc, gen Sanovita. Fara muesli sau fructe pt ca de obicei au si zahar
Prânz: Carne de pui şi dovlecei la grătar, brânză rasă, un măr. la fel, inainte de pranz cu cel putin 2o de minute sau dupa pranz la cel putin 2 ore distanta
Cină: Supă de legume, puţină carne rece de pui, o salată cu roşii.
Marţi
Mic dejun:
două felii de pâine graham cu şuncă. painea trebuie sa fie 100% integrala, fara adaos de lapte sau zahar in ea. Sunca trebuie sa fii atenta cand o cumperi pt ca de obicei are zahar. Si oricum painea ar trebui sa o mananci fara grasimi, deci iese din discutie combinarea ei cu sunca. Daca totusi vrei sunca, atunci fa o omleta din 2 oua, pune 100 g de telemea alaturi si o salata asortata sau ardei gras si ai un super MD. Daca nu, painica doar cu lapte sau iaurt, sau cu branza degresata.
Prânz: Brânză degresată de vaci, salată de castraveţi, o felie de carne de pui. branza poate fi grasa. E mai bine sa manaci cascaval decat branza pt ca, desi e caloric, nu contine zer, nu ridica glicemia si practic nu te ingrasa. Probat de mine si nu numai, de 2 ori pe saptamana am mancat cate 100-200 g. de cascaval la pranz alaturi de oua firte si legume crude si am slabit fara probleme.
Cină: Salată de andive cu nuci, ochiuri româneşti.
Miercuri
Mic dejun:
O felie de pâine integrală, iaurt cu căpşune. iaurtul banuiesc ca il iei tu natur, pui putina fructoza si fructele proaspete taiate bucati.
Prânz: Salată de legume, brânză telemea, peşte fiert, orez, un măr. in treaba asta fara orez. Orezul si tot ceea ce are indice glicemic mediu se mananca fara a fi combinat cu grasimi. Lista indicilor o gasesti la mine la semnatura.
Cină: Salată cu broccoli, carne friptă de porc cu muştar, un fruct. atentie la mustar, de obicei este cu zahar, din cate stiu doar cel de dijon ar fi conform. Dar ai putea folosi maioneza de casa fara probleme.
Joi
Mic dejun:
O felie de pâine integrală, un ou fiert, iaurt degresat, kiwi. explicatia e data mai sus
Prânz: Rasol de vită cu spanac, o pară.
Cină: Supă de dovlecei, spaghete cu roşii şi vinete, brânză slabă de vaci, o lingură de miere. mierea e permisa doar de dimineata pe stomacul gol cate o lingurita. Insa, daca gasesti miere organica, adica miere care nu e facuta din zahar, o poti manca si in combinatia asta. Branza trebuie sa fie degresata, adica sa aiba max 0,5% grasime. In schimb ai putea folosi fara probleme in locul ei o lingura de parmezan ras SAU o lingura de ulei de masline extravirgin. Supa trebuie sa fie glucidica, fara grasimi in compozitie.
Vineri
Mic dejun:
Fulgi de porumb cu lapte, căpşune.
Prânz: Carne de vită şi vinete la grătar, puţină ciocolată. cioco max 40 de grame pe zi si cu minim 70% grasime
Cină: Roşii umplute cu brânză degresată, orez cu ciuperci.
Sâmbătă
Mic dejun:
Omletă cu roşii şi caşcaval, un măr.
Prânz: Ciuperci à la grec, piept de pui cu dov­lecei la grătar, un măr copt.
Cină: Legume la grătar cu mujdei de usturoi, peşte fript, iaurt degresat. iaurtul, indiferent cu ce il mananci, incearca sa fie natur pt ca organismul sa poata absorbi vit A si D din el, vitamine care sunt liposolubile, adica se iau doar in prezenta de grasimi. Monti spune ca dif dintre un iaurt degresat si unul natur e atat de mica ca nu se merita sa renuntam la beneficiile pe care iaurtul natur le aduce sanatatii.
Duminică
Mic dejun:
Iaurt degresat, o felie de pâine integrală, o pară.
Prânz: Mozzarella cu roşii, friptură de miel, salată de fasole verde şi roşii, compot de prune.
Cină: Pui fript, morcovi, iaurt. morcovi cruzi. Ei fierti au un IG mare si chiar daca au o incarcatura glicemica mica, totusi e bine ca fieti sa fie folositi dar in mancarica gen supe, mancare de legume. Si acolo nu pui jumatate din cantitatea mancarii doar morcov, ci unul, doi.



va multumesc frumos
Masenka, nu sunt 100% confoerme. Am scris cu rosu ce nu e ok Monti.
Pt mai multe info si sfaturi intra in Gasca fetelor care tin Montignac partea IX
Te pup si bafta multa!
__________________
"Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost." (Nicolae Iorga)

INDICELE GLICEMIC
VAmedeea, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1900 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1383 kcal/zi. Pentru a slăbi 1 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1642 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
Acest membru apreciaza mesajul lui VAmedeea:
maryg (10 sep 2013)