Subiect: Infometarea
View Single Post
  #5 (permalink)  
Vechi 30 iun 2009, 08:39:01
mishutza's Avatar
mishutza mishutza este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
SUNT RESPONSABIL Locul 1 la concurs  
Data înregistrării: 26 apr 2009
Locaţie: Arad, Romania
Dieta: cu buruieni :)
Date: 160cm, 86.5kg
Mesaje: 5.193
Aprecieri acordate: 1
Am fost apreciat(a) de 23 ori in 12 mesaje
Implicit Re: infometarea

Metabolismul este procesul prin care organismul nostru combina substantele nutritive, trofinele cu oxigenul pentru a obtine energia necesara functionarii sale corespunzatoare. Aceasta energie este masurata in calorii si reprezinta pentru organismul uman ceea ce reprezinta benzina pentru un automobil.

Atunci cand principala noastra sursa de energie, zaharul din sange (glucoza), se consuma, procesul metabolic se concentreaza asupra grasimilor in vederea obtinerii energiei mentionate. Similar, atunci cand rezerva de zahar din sange este prea mare, metabolismul tinde sa depoziteze excesul de "energie" prin transformarea lui in grasimi ce urmeaza a fi utilizate altadata.

Chiar si cand organismul nostru se afla in stare de repaus, el consuma totusi o cantitate de energie minima necesara pentru a asigura functionarea organelor vitale si mentinerea temperaturii sale normale. Sigur ca atunci cand facem exercitii fizice, corpul are nevoie de mai multa energie si metabolismul accelereaza pentru a i-o furniza. Dar in cea mai mare parte a timpului nu suntem foarte activi, si acesta este motivul pentru care cei mai multi dintre noi am dori un metabolism mai ridicat. Dorim sa ardem calorii tot timpul, chiar si atunci cand stam sau cand dormim. Inseamna asta o mai mare eficienta?
mishutza, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
mishutza, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2320 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1803 kcal/zi. Pentru a slăbi 5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1029 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat