View Single Post
  #631 (permalink)  
Vechi 24 mai 2010, 10:32:24
dara's Avatar
dara dara este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 27 sep 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 47
Dieta: deficit caloric 500 sport+500 hipocalorica+GL
Date: 160cm, 66.9kg
Mesaje: 1.473
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 5 ori in 3 mesaje
Implicit Re: Jurnal de ne-mancat noaptea - dara

Aussie_girl, ce medicamente ai luat? Cam greut cu benzodiazepinele pe termen lung, insa antidepresivele sunt mai ok si pe termen lung au la indicatii si anxietatea. Pe la 19 ani stiu ca ceream la psiholog ca ceva nu e in regula cu starile mele, cu cat ma stresam cu scoala si n-am nimerit decat la un psihiatru...care mi-a prescris un antidepresiv si o benzodiazepina...si nu prea le-am luat ca mi se parea ca-s ametita la condus, eu voiam sa conduc masina.

Mai tarziu am luat cam 1 an o doza mica de paroxetina, 20 mg, ca mi se parea ca nu-s destul de alerta la munca daca iau mai mult, si nu stiu, mi s-a prescris alta benzodiazepina de la endocrinolog si nu am luat, de benzodiazepine mi-era frica, daca era preferam sa iau in ziua mai stresanta si atat, nu pe termen lung. Dupa aia m-am ambitionat si am vrut sa lucrez cu capul meu, sa rezist, sa-i fac fata si sa o vindec.

Tot combinatia medicamente + psihoterapie (da' una buna, nu frectie la picior de lemne, e greu sa gasesti, trebuie sa te interesezi ce functioneaza si ce specialist o aplica chiar bine, nu in dorul lelii) e cea mai buna, nu zic eu, ci studiile pe mii de oameni.
Si self-help ajuta - tot studiile zic - daca-l aplici ca lumea. Bine, unul din domeniu, care vizeaza anxietatea, nu orice asa.

Eu am lucrat mai mult pe binge, sa-l disociez de anxietate, ca-s multi oameni anxiosi, poate chiar mai anxiosi ca noi, care nu si mananca. Din ce am vazut le e mai scazut perfectionismul...e doar anxietatea mai fara perfectionism la ei. Si atunci la anxietate am remediat poate doar 60-70% sa zic, mai putin decat binge/night eating. Si la mine e invatata din familie, de la mama si in special de la cele 2 bunici. De fapt si tata si un unchi sunt anxiosi, dar ineaca in alcool si devin 'curajosi' - se dezinhiba, relaxeaza. Tata si cu violenta, unchiul fara, e mai blandut...dar mananca mult el. Violenta/furia directonata spre mancare.

Se poate rezolva in timp daca vrei. Si se poate lucra in cap si cand speli vase, calci rufe, esti la toaleta. Dar tre's a stii cum sa duci gandurile pana la capat, sa le inlocuiesti cu altele alternative mai rationale. Nu cred ca am avut un timp special de acordat, ci tot asa, cand faceam activitati fizice in special, lucram si cu mintea mea.

Hm, dieta...la primele 20 kg am tinut una data de la spitalul de boli metabolice - diabet, etc. ca eram diagnosticata cu prediabet, rezistenta la insulina, etc...si era la nivel de 1200 calorii, continea alimente cu indice glicemic mic. Apoi am mancat carne, fructe si legume, fara faina, zahar, paste, orez, cartofi...nu fructe prea dulci sau prea multe. Asa, de capul meu, adica, nu o dieta anume. Mai mult aveam grija sa nu am binge-uri si sa nu mananc dulciuri, fainoase, paste, cartofi, orez...astea ultimele si pt ca la mine erau trigger foods, la inceput nu ma puteam opri daca puneam gura pe ele. Cam asa am slabit majoritatea kg.

Doar recent m-am apucat de SB faza I si-s cumva la II dar poate uneori mananc mai mult iaurt+lapte degresat decat scrie acolo...din lipsa de timp sa gatesc alte chestii, cu astea ma impac si nu ma constip daca le mananc. Mai e si o chestie ca am avut ani de zile simptome de colon iritabil, ma deranjam la stomac de la lactate si nu am mai mancat niste ani lactate deloc...si acu' am avut pofta de ele cand am constatat ca pot sa le mananc. Nici nu mi-a propus sa le restrictionez prea tare. De la 78 incoace am slabit urmarind caloriile, sa fie in jur de 1200 pe zi, ca nu prea mai mergea cu nimic. Ca la SB faza I am slabit 2 kg si dupa aia am stat pe loc la faza II...

A 1200, dar cam chestii cu indice glicemic mic...incarcatura glicemica mica la o masa...nu tip Monti, ci tabele cu Ig si incarcatura, le-am invatat de fapt cam pe dinafara, fara sa vreau...ca eu am si PCOS care e provocat de rezistenta la insulina si trebuie sa am grija la ce face glicemia mea...sau insulina.

Ultima dată editat de dara; 24 mai 2010 at 10:44:20.