Prezentare Calculator Nutriţional Slăbuţe - Partea 1Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt Resposnabil Calculator nutriţional Susţin Slăbuţe - Widgets si insigne! Slabute Concurs - Sanatate, premii si distractie! Slăbuţe TV - Televiziunea slăbuţelor

Rutina mea legata de picioare

Gaseste prietenii din orasul tau! Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin
Cluj Constanta Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Hunedoara Ialomita Iasi Bucuresti Maramures Mehedinti Mures Neamt Olt
Prahova Salaj Satu-Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Vaslui Valcea Vrancea
Prima Petitie Nationala pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa deja a fost semnata de catre 66338 oameni.
In total sunt necesare peste 100.000 de semnaturi. Fii voluntar si participa in campania de strangere de semnaturi, clic aici.
Bine ai venit pe Slăbuţe, comunitatea care în 2008 a pus bazele mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România! Am creat pentru tine o comunitate unică şi specială. Într-o atmosferă civilizată, alături doar de oameni de calitate si cu o vastă experientă în domeniul stilului de viaţă sănătos, corect şi imparţial vei putea învăţa şi împărtăşi experienţele tale despre sănătate, alimentaţie, sport, stil de viaţă, slăbit sănătos şi alte întâmplări interesante din viaţa ta. Daca îţi pasă de viitorul ţării noastre şi a celor din jur, poţi contribui alături de noi într-un mod responsabil la promovarea stilului de viaţă sănătos, fie prin recomandarea comunităţii, fie prin relatarea celor învăţate pe Slăbuţe. Dacă ne vizitezi pentru prima dată, îţi recomandăm să citeşti ghidul începătorilor.
Pentru ca să te înregistrezi, clic aici. Succes!
Răspunde
 
Opţiuni subiect
  #1 (permalink)  
Vechi 11 nov 2011, 10:58:53
quarc's Avatar
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 09 nov 2011
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 43
Dieta: No one ever drowned in sweat
Date: 190cm, 80kg
Mesaje: 634
Aprecieri acordate: 1
Am fost apreciat(a) de 52 ori in 40 mesaje
Implicit Rutina mea legata de picioare


Uitandu-ma la capitolele de fitenss si culturism constat o atractie catre muschii abdominali si cei fesieri, precum si 0 rapunsuri legate de muschii membrelor inferioare.
Uitandu-ma prin salile de fitness observ aceeasi obsesie doare cu ce se vede in oglinda care de cele mai multe ori este de la brau in sus.

Un om batran mi-a spus acum cativa ani "Omul modern este dezechilibrat. E prea puternic sus si prea slab jos. Este ca si cum ai vrea sa pui o sticla pe dop. Se rastoarna usor." Cu timpul am asjus sa ii dau dreptate. Plecam la lucru cu o structura instabila. Cum putem sa avem pretentia ca aceasta sa poata alerga sau mai rau, sa "traga de fiare"? Nu este de mirare ca se acorda atat de putina atentie sportului. O asemenea structura nu are cum sa reziste rigorilor impuse de un program decent de sport. Se va accidenta, se va antrena prea mult, vor aparea frustrari si de aici o tona de alte probleme.
Am citit acum cativa ani un articol in care se sustinea ca acum 50-100 de ani omul de la orase mergea pe jos, in medie, cam 5 km. Cati dintre noi pot sa spuna ca merg pe jos 5 km? Nu mergem 5 km dar ridicam de la piept 120kg. Anapoda, nu-i asa?

Un alt om batran a comparat corpul uman cu un furnal. Un furnal cu focul cam prin zona buricului. Prin furnal trebuie sa circule fumul si caldura de la foc. Daca furnalul nu sta drept focul nu arde cum trebuie, iar fumul se depune pe peretii furnalului. Si de aici a urmat o discutie lunga despre cum se sta drept, cum se merge drept, cum se doarme drept si asa mai departe. Daca traiti in Romania contemporana sansele sa aveti deficiente de postura sunt certitudine.

Avem un om care vrea sa faca sport. Este dezechilibrat, cocosat si supraponderal - mai mult sau mai putin. Ce putem sa facem? Putem incerca sa rezolvam problemele pe rand sau toate o data.
Faceti sport, mancati, odhniti-va, dati-va timp sa cresteti si sa va refaceti. Nimic nu este mai nociv decat prea mult prea devreme. Nu putem sa avem pretentia de a misca o greutate corect daca nu avem certitudinea ca ne putem mentinem intr-o postura si ca putem sa ne controlam corpul fara incarcare. Nu putem avea pretentia sa alegam daca nu suntem capabili sa stam drepti si sa calcam fara sa ne stricam.
Solutia optima, din punctul meu de vedere este sa rezolvam toate problemele simultan, incet si cu foarte multa rabdare, dar pentru claritate le voi trece in revista pe rand si le voi descrie pe fiecare in parte incepand de jos, concentrandu-ne pe picioare si tangential pe restul corpului. Ca sa putem lucra picioare trebuie sa avem si restul corpului cat de cat antrenat.

1. Picioare puternice
2. "Miez" puternic
3. Brate puternice
4. Reducerea excedentului

Cand spun puternic nu ma gandesc numai la forta, ma gandesc si la flexibilitate si la capacitatea de efort aerob.

Echipament necesar 1 prosop.

Totul se face in conformitate cu cateva principii:
A. Mereu echilibrat - fata-spate
B. Mereu echilibrat - stanga-dreapta
C. Mereu echilibrat - aerob-anaerob
D. Mereu echilibrat - felxie-extensie
E. Nimic nu este independent.

1. Picioare puternice

1.1. Miscarea gleznei
Din stand in picioare.
1.1.1. Ridicat pe varfuri la inaltimea maxima - se mentine 30-60 de secunde.
Odihna
1.1.2. Ridicat pe varfuri la jumatate din inaltimea maxima - se mentine 30-60 de secunde.
Odihna
1.1.3. Ridicat pe varfuri la cat sa nu atinga calcaiul solul - se mentine 30-60 de secunde.
Odihna
1.1.4. Stat pe calcaie - se mentine 30-60 de secunde.
Odihna
1.1.5. Stat pe exteriorul labei picioarelor - se mentine 30-60 de secunde.
Odihna.
Eu unul fac exercitiile acestea de trei ori pe zi.
Beneficii: o glezna puternica ne permite sa mergem, sa alergam si sa sarim fara sa ne accidentam. Glezna este o articulatie mare si are un rol foarte important in armortizare si in a ne tine in echilibru. Imaginati-va cat de greu ar fi sa tinem in echilibru pe deget o sfoara, cu certitudine e mai greu decat a tine un creion.
1.2. Miscarea genunchiului
Cu spatele lipit de perete se coboara sezutul pana se ajunge a se sta pe un scaun imaginar. Mentineti 30-60 de secunde.
Odihna.
Glezna e solicitata destul de mult in acest exercitiu. A se face treptat pana se ajunge la 90 de grade in spatele genunchiului. Proiectia genunchiului nu trebuie sa depaseasca varfurile gegeteleor de la picioare.
Eu unul fac exercitiul acesta de trei ori pe zi si mi se pare mult mai intens decat 100 de genuflexiuni.

2. Miez puternic
Putem sa privim corpul uman, de la gat la bazin, simplist ca un tub de muschi. Degeaba avem picioare puternice si brate putenice daca nu putem sa transmitem eficient forta in fundatie.
Pentru a antrena partea de mijloc a acestui tub avem nevoie de doar doua mari exercitii. Am sa pun aici un al treilea exercitiu care este atat pentru picioare cat si pentru spate, dar se face prin miscarea bazinului si un exercitu de stabilizare pentru muschii paravertebrali.

2.1. Miscarea bazinului
2.1.1. Fata
Intins pe spate se ridica picioarele si pieptul asfel incat sa faca un unghi de 90 de grade. Unii ii spun pozitiei echer. Bratele se tin la piept si pozitia se mentine 30-60 de secunde. De trei ori pe zi.
2.1.2. Spate
2.1.2.1. Intins pe burta se arcuieste corpul pe spate. Exercitiul este cunoscut si sub numele de barcute. Pozitia arcuita se mentine 30-60 de secunde. De trei ori pe zi. Avansatii pot tine bratele intinse inainte.
2.1.2.1. Aplecari cu extensie.
Stand in picioare ne aplecam inainte, bratele relaxate si palmele unite. Scopul este sa ne aplecam , nu sa atingem solul cu mainile. Se presaza in pozitie o data de doua ori - usor si se revine la vericala intr-o extensie cu bratele intinse. Se preseza in pozitie usor o data de doua ori. Se repeta de 50-100 de ori.
Exercitiul se executa incet, lent, calm si linistit. Aplecarea este pe expiratie, extensia pe inspiratie. Ochii urmaresc farful degetelor de la maini. Se revine din aplecare incet - vertebra cu vertebra.
2.1.2.2 Balansari laterale.
Cu bratele in sus, palmele se ating, ne balasam stanga dreapta, incet si cat ne permite spatele, ochii la degete, fara graba 50-100 de repetari

3. Brate puternice
Bratele si umerii joaca un rol foarte imprtant in antrenamentul picioarelelor. Nu ma credeti? Incercati sa alergati cu mainele la spate. Umerii si bratele sunt contragreutati si ne ajuta sa fim echilibrati cand ne depasam.

3.1 Fata
3.1.1. Se mentine pozita de sus a unei flotari 30-60 de secunde. Palmele pe sol langa proiectia umerilor cu varfurile degetelor indreptate inainte.
3.1.2. Se coboara in jumatate de flotare. Se mentine 30-60 de secunde. Coatele pe langa corp.
3.1.3. Se coboara aproape de sol. Se mentine 30-60 de secunde.
Incepatorii vor avea dificultati sa mentina 10 secunde. Cu timpul rezistenta creste. Nu trebuie sa doara nimic.
3.2. Spate/umeri
La ce ne trebuie spate cand alergam? Nu stiu cate kg are capul, dar cu siguranta, ca un cap care nu se misca in armonie cu corpul ne va face viata mizerabila.

Se ia o sticla cu apa (2l sunt arhisuficienti). Cu sticla se fac de 3 ori pe zi:
3.2.1. Se misca sticla de parca ar fi un volan. 30-60 de secunde
3.2.2. Se fac opturi cu sticla. 30-60 de secunde
3.2.3. Se ridica sticla la nivelul pieptului cu bratele intinse, se lasa bratele cu sticla jos de10-20 de ori.
3.2.4. Se impinge sticla de la piept in sus timp de 10-20 de ori.
3.2.5. Tractiuni
Se gaseste o bara si se fac tractiuni. Tinta poate sa fie o serie de 20 de tractiuni. Faceti cat de multe puteti, in fiecare zi.
Chiar si atarnatul de o bara timp de un minut este benefic, mai ales dupa tractiuni.

4. Reducerea execedentului
Reducerea excedentului ponderal, dupa mine, se face cel mai eficient cu cel mai mare muschi pe care il avem. Cu certitudine ca antrenand bicepsul se arde si grasime, dar toti suntem de acord ca cvadricepsul femural (coapsa) este mult mai mare si deci un consumator mult mai mare.
Din experienta mea alergatul este cel mai eficient - este un exercitiu care solicita intreg corpul. Apoi urmeaza saritul corzii.
Inotul este iarasi foarte bun, dar nu trebuie sa fie doar inot.
Cei foarte grei vor trebuie sa isi protejeze genunchii si gleznele, deci nu vor alerga pana nu slabesc ceva, pana nu isi contruiesc suficienti muschi pentru a putea rezista si pana nu isi felxibilizeaza inchieiturile.

4.1. Alergatul
Se alearga usor cate 1 km cu pauze pana se ajunge la 5k in 20 de minute pe zi. Asta ar trebui sa dureze cam 1 an, 1 an si jumatate. Se alearga incet si pe distante scurte. Nu se creste distanta cu mai mult de 5% pe saptamana. In acest fel se poate alerga in siguranta si in fiecare zi. Asta inseamna si un regim de viata corespunzatoar precum si un corp puternic. Alegatul fara forta va duce la accidentari, iar forta fara efort aerobic nu va duce la slabit. Despre alergat se poate discuta zile intregi - asta alta data. Facut cu grija alergatul poate sa fie chiar placut. Mie nu imi place sa alerg, dar imi place ce face alergatul pentru mine. O minte limpede intr-un corp care simte totul, se deplaseaza cu usurinta si este gata sa zvacneasca la cel mai mic gand merita timpul pierdut alergand.
4.2. Sarit coarda
Saritul corzii este foarte eficient, dar nu atat ca alergatul. 15-20 de minute pe zi aduc aceleasi beneficii. Marele avantaj este ca se poate face cam oriunde si oricand.
4.3. Bicicleta.
Orice ne face sa ne miscam este bun. Bicicleta este un foarte bune exercitiu deoarece nu este atat de intens ca alergatul, dar poate fi facut in fiecare zi pentru intervale de timp considerabile.
4.4. Mersul.
Pentru cine nu poate sa alerge, mersul este ideal. Coborati mai devreme din autobuz sau metrou, oferiti-va un sfert de ora de exercitiu cand veniti acasa de la birou. Nu este mult, dar este un inceput si este in sensul potrivit.

Puteti folosi si biciclete stationare, steppere, aparate de ramat, orice va face sa transpirati. Dupa mine alergatul ramane cel mai eficient, dar fiecare isi consuma timpul dupa propria vrere.
Sunt multe exercitii, cu siguranta exista unele care sunt mai intense sau mai sigure decat ce am descris eu aici. Important este sa incepeti, sa incepeti sa va simtiti corpul si va luati din marea de exercitii doar ce va face sa va simtiti si mai bine. Luati totul incet si gradual, nu va aruncati cu capul inainte si nu luati de bun tot ce cititi pe forumuri. Incercati cu precautie maxima.

Cel mai bun exercitiu este cel pe care il facem in fiecare zi.
quarc, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
quarc, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2836 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 2319 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #2 (permalink)  
Vechi 11 nov 2011, 21:22:49
pinksirena's Avatar
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
Merite:
 
Data înregistrării: 17 iul 2011
Locaţie: bucuresti, Portugalia
Vârsta: 37
Dieta: Echilibrata
Date: 166cm, 61.9kg
Mesaje: 1.257
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Rutina mea legata de picioare

Citat:
Anterior postat de quarc Vezi mesajul

Uitandu-ma la capitolele de fitenss si culturism constat o atractie catre muschii abdominali si cei fesieri, precum si 0 rapunsuri legate de muschii membrelor inferioare.
Uitandu-ma prin salile de fitness observ aceeasi obsesie doare cu ce se vede in oglinda care de cele mai multe ori este de la brau in sus.

Un om batran mi-a spus acum cativa ani "Omul modern este dezechilibrat. E prea puternic sus si prea slab jos. Este ca si cum ai vrea sa pui o sticla pe dop. Se rastoarna usor." Cu timpul am asjus sa ii dau dreptate. Plecam la lucru cu o structura instabila. Cum putem sa avem pretentia ca aceasta sa poata alerga sau mai rau, sa "traga de fiare"? Nu este de mirare ca se acorda atat de putina atentie sportului. O asemenea structura nu are cum sa reziste rigorilor impuse de un program decent de sport. Se va accidenta, se va antrena prea mult, vor aparea frustrari si de aici o tona de alte probleme.
Am citit acum cativa ani un articol in care se sustinea ca acum 50-100 de ani omul de la orase mergea pe jos, in medie, cam 5 km. Cati dintre noi pot sa spuna ca merg pe jos 5 km? Nu mergem 5 km dar ridicam de la piept 120kg. Anapoda, nu-i asa?

Un alt om batran a comparat corpul uman cu un furnal. Un furnal cu focul cam prin zona buricului. Prin furnal trebuie sa circule fumul si caldura de la foc. Daca furnalul nu sta drept focul nu arde cum trebuie, iar fumul se depune pe peretii furnalului. Si de aici a urmat o discutie lunga despre cum se sta drept, cum se merge drept, cum se doarme drept si asa mai departe. Daca traiti in Romania contemporana sansele sa aveti deficiente de postura sunt certitudine.

Avem un om care vrea sa faca sport. Este dezechilibrat, cocosat si supraponderal - mai mult sau mai putin. Ce putem sa facem? Putem incerca sa rezolvam problemele pe rand sau toate o data.
Faceti sport, mancati, odhniti-va, dati-va timp sa cresteti si sa va refaceti. Nimic nu este mai nociv decat prea mult prea devreme. Nu putem sa avem pretentia de a misca o greutate corect daca nu avem certitudinea ca ne putem mentinem intr-o postura si ca putem sa ne controlam corpul fara incarcare. Nu putem avea pretentia sa alegam daca nu suntem capabili sa stam drepti si sa calcam fara sa ne stricam.
Solutia optima, din punctul meu de vedere este sa rezolvam toate problemele simultan, incet si cu foarte multa rabdare, dar pentru claritate le voi trece in revista pe rand si le voi descrie pe fiecare in parte incepand de jos, concentrandu-ne pe picioare si tangential pe restul corpului. Ca sa putem lucra picioare trebuie sa avem si restul corpului cat de cat antrenat.

1. Picioare puternice
2. "Miez" puternic
3. Brate puternice
4. Reducerea excedentului

Cand spun puternic nu ma gandesc numai la forta, ma gandesc si la flexibilitate si la capacitatea de efort aerob.

Echipament necesar 1 prosop.

Totul se face in conformitate cu cateva principii:
A. Mereu echilibrat - fata-spate
B. Mereu echilibrat - stanga-dreapta
C. Mereu echilibrat - aerob-anaerob
D. Mereu echilibrat - felxie-extensie
E. Nimic nu este independent.

1. Picioare puternice

1.1. Miscarea gleznei
Din stand in picioare.
1.1.1. Ridicat pe varfuri la inaltimea maxima - se mentine 30-60 de secunde.
Odihna
1.1.2. Ridicat pe varfuri la jumatate din inaltimea maxima - se mentine 30-60 de secunde.
Odihna
1.1.3. Ridicat pe varfuri la cat sa nu atinga calcaiul solul - se mentine 30-60 de secunde.
Odihna
1.1.4. Stat pe calcaie - se mentine 30-60 de secunde.
Odihna
1.1.5. Stat pe exteriorul labei picioarelor - se mentine 30-60 de secunde.
Odihna.
Eu unul fac exercitiile acestea de trei ori pe zi.
Beneficii: o glezna puternica ne permite sa mergem, sa alergam si sa sarim fara sa ne accidentam. Glezna este o articulatie mare si are un rol foarte important in armortizare si in a ne tine in echilibru. Imaginati-va cat de greu ar fi sa tinem in echilibru pe deget o sfoara, cu certitudine e mai greu decat a tine un creion.
1.2. Miscarea genunchiului
Cu spatele lipit de perete se coboara sezutul pana se ajunge a se sta pe un scaun imaginar. Mentineti 30-60 de secunde.
Odihna.
Glezna e solicitata destul de mult in acest exercitiu. A se face treptat pana se ajunge la 90 de grade in spatele genunchiului. Proiectia genunchiului nu trebuie sa depaseasca varfurile gegeteleor de la picioare.
Eu unul fac exercitiul acesta de trei ori pe zi si mi se pare mult mai intens decat 100 de genuflexiuni.

2. Miez puternic
Putem sa privim corpul uman, de la gat la bazin, simplist ca un tub de muschi. Degeaba avem picioare puternice si brate putenice daca nu putem sa transmitem eficient forta in fundatie.
Pentru a antrena partea de mijloc a acestui tub avem nevoie de doar doua mari exercitii. Am sa pun aici un al treilea exercitiu care este atat pentru picioare cat si pentru spate, dar se face prin miscarea bazinului si un exercitu de stabilizare pentru muschii paravertebrali.

2.1. Miscarea bazinului
2.1.1. Fata
Intins pe spate se ridica picioarele si pieptul asfel incat sa faca un unghi de 90 de grade. Unii ii spun pozitiei echer. Bratele se tin la piept si pozitia se mentine 30-60 de secunde. De trei ori pe zi.
2.1.2. Spate
2.1.2.1. Intins pe burta se arcuieste corpul pe spate. Exercitiul este cunoscut si sub numele de barcute. Pozitia arcuita se mentine 30-60 de secunde. De trei ori pe zi. Avansatii pot tine bratele intinse inainte.
2.1.2.1. Aplecari cu extensie.
Stand in picioare ne aplecam inainte, bratele relaxate si palmele unite. Scopul este sa ne aplecam , nu sa atingem solul cu mainile. Se presaza in pozitie o data de doua ori - usor si se revine la vericala intr-o extensie cu bratele intinse. Se preseza in pozitie usor o data de doua ori. Se repeta de 50-100 de ori.
Exercitiul se executa incet, lent, calm si linistit. Aplecarea este pe expiratie, extensia pe inspiratie. Ochii urmaresc farful degetelor de la maini. Se revine din aplecare incet - vertebra cu vertebra.
2.1.2.2 Balansari laterale.
Cu bratele in sus, palmele se ating, ne balasam stanga dreapta, incet si cat ne permite spatele, ochii la degete, fara graba 50-100 de repetari

3. Brate puternice
Bratele si umerii joaca un rol foarte imprtant in antrenamentul picioarelelor. Nu ma credeti? Incercati sa alergati cu mainele la spate. Umerii si bratele sunt contragreutati si ne ajuta sa fim echilibrati cand ne depasam.

3.1 Fata
3.1.1. Se mentine pozita de sus a unei flotari 30-60 de secunde. Palmele pe sol langa proiectia umerilor cu varfurile degetelor indreptate inainte.
3.1.2. Se coboara in jumatate de flotare. Se mentine 30-60 de secunde. Coatele pe langa corp.
3.1.3. Se coboara aproape de sol. Se mentine 30-60 de secunde.
Incepatorii vor avea dificultati sa mentina 10 secunde. Cu timpul rezistenta creste. Nu trebuie sa doara nimic.
3.2. Spate/umeri
La ce ne trebuie spate cand alergam? Nu stiu cate kg are capul, dar cu siguranta, ca un cap care nu se misca in armonie cu corpul ne va face viata mizerabila.

Se ia o sticla cu apa (2l sunt arhisuficienti). Cu sticla se fac de 3 ori pe zi:
3.2.1. Se misca sticla de parca ar fi un volan. 30-60 de secunde
3.2.2. Se fac opturi cu sticla. 30-60 de secunde
3.2.3. Se ridica sticla la nivelul pieptului cu bratele intinse, se lasa bratele cu sticla jos de10-20 de ori.
3.2.4. Se impinge sticla de la piept in sus timp de 10-20 de ori.
3.2.5. Tractiuni
Se gaseste o bara si se fac tractiuni. Tinta poate sa fie o serie de 20 de tractiuni. Faceti cat de multe puteti, in fiecare zi.
Chiar si atarnatul de o bara timp de un minut este benefic, mai ales dupa tractiuni.

4. Reducerea execedentului
Reducerea excedentului ponderal, dupa mine, se face cel mai eficient cu cel mai mare muschi pe care il avem. Cu certitudine ca antrenand bicepsul se arde si grasime, dar toti suntem de acord ca cvadricepsul femural (coapsa) este mult mai mare si deci un consumator mult mai mare.
Din experienta mea alergatul este cel mai eficient - este un exercitiu care solicita intreg corpul. Apoi urmeaza saritul corzii.
Inotul este iarasi foarte bun, dar nu trebuie sa fie doar inot.
Cei foarte grei vor trebuie sa isi protejeze genunchii si gleznele, deci nu vor alerga pana nu slabesc ceva, pana nu isi contruiesc suficienti muschi pentru a putea rezista si pana nu isi felxibilizeaza inchieiturile.

4.1. Alergatul
Se alearga usor cate 1 km cu pauze pana se ajunge la 5k in 20 de minute pe zi. Asta ar trebui sa dureze cam 1 an, 1 an si jumatate. Se alearga incet si pe distante scurte. Nu se creste distanta cu mai mult de 5% pe saptamana. In acest fel se poate alerga in siguranta si in fiecare zi. Asta inseamna si un regim de viata corespunzatoar precum si un corp puternic. Alegatul fara forta va duce la accidentari, iar forta fara efort aerobic nu va duce la slabit. Despre alergat se poate discuta zile intregi - asta alta data. Facut cu grija alergatul poate sa fie chiar placut. Mie nu imi place sa alerg, dar imi place ce face alergatul pentru mine. O minte limpede intr-un corp care simte totul, se deplaseaza cu usurinta si este gata sa zvacneasca la cel mai mic gand merita timpul pierdut alergand.
4.2. Sarit coarda
Saritul corzii este foarte eficient, dar nu atat ca alergatul. 15-20 de minute pe zi aduc aceleasi beneficii. Marele avantaj este ca se poate face cam oriunde si oricand.
4.3. Bicicleta.
Orice ne face sa ne miscam este bun. Bicicleta este un foarte bune exercitiu deoarece nu este atat de intens ca alergatul, dar poate fi facut in fiecare zi pentru intervale de timp considerabile.
4.4. Mersul.
Pentru cine nu poate sa alerge, mersul este ideal. Coborati mai devreme din autobuz sau metrou, oferiti-va un sfert de ora de exercitiu cand veniti acasa de la birou. Nu este mult, dar este un inceput si este in sensul potrivit.

Puteti folosi si biciclete stationare, steppere, aparate de ramat, orice va face sa transpirati. Dupa mine alergatul ramane cel mai eficient, dar fiecare isi consuma timpul dupa propria vrere.
Sunt multe exercitii, cu siguranta exista unele care sunt mai intense sau mai sigure decat ce am descris eu aici. Important este sa incepeti, sa incepeti sa va simtiti corpul si va luati din marea de exercitii doar ce va face sa va simtiti si mai bine. Luati totul incet si gradual, nu va aruncati cu capul inainte si nu luati de bun tot ce cititi pe forumuri. Incercati cu precautie maxima.

Cel mai bun exercitiu este cel pe care il facem in fiecare zi.
Ceea ce ai scris ar trebuie sa-l postezi ca un articol...
Răspuns cu citat
  #3 (permalink)  
Vechi 12 nov 2011, 02:46:42
quarc's Avatar
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 09 nov 2011
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 43
Dieta: No one ever drowned in sweat
Date: 190cm, 80kg
Mesaje: 634
Aprecieri acordate: 1
Am fost apreciat(a) de 52 ori in 40 mesaje
Implicit Re: Rutina mea legata de picioare

Sa vedem ca are priza la oameni si dupa aceea il mai periez. Mai e mult pana la un articol decent.
quarc, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
quarc, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2836 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 2319 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #4 (permalink)  
Vechi 05 mar 2012, 21:46:18
yasemin's Avatar
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 22 mar 2011
Locaţie: deva, Romania
Dieta: hipocalorica/hiperproteica
Date: 160cm, 55kg
Mesaje: 70
Aprecieri acordate: 4
Am fost apreciat(a) de 5 ori in 5 mesaje
Implicit Re: Rutina mea legata de picioare

Citat:
Anterior postat de quarc Vezi mesajul
Sa vedem ca are priza la oameni si dupa aceea il mai periez. Mai e mult pana la un articol decent.
am si eu o problema...in legatura cu sportul si picioarele am gambele cam groase si nu e grasime, ci muschi...as vrea sa dau jos din masa musculara dar nu stiu ce exercitii sa fac astfel incat sa nu aflu ca imi fac mai mult rau decat bine. Sper sa ma ajutati, slabutelor cu experienta
yasemin, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Foarte activ, este de 2124 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1607 kcal/zi. Pentru a slăbi 5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 833 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #5 (permalink)  
Vechi 06 mar 2012, 09:26:00
quarc's Avatar
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 09 nov 2011
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 43
Dieta: No one ever drowned in sweat
Date: 190cm, 80kg
Mesaje: 634
Aprecieri acordate: 1
Am fost apreciat(a) de 52 ori in 40 mesaje
Implicit Re: Rutina mea legata de picioare

Citat:
Anterior postat de yasemin Vezi mesajul
am si eu o problema...in legatura cu sportul si picioarele am gambele cam groase si nu e grasime, ci muschi...as vrea sa dau jos din masa musculara dar nu stiu ce exercitii sa fac astfel incat sa nu aflu ca imi fac mai mult rau decat bine. Sper sa ma ajutati, slabutelor cu experienta
Nu inteleg de ce ai vrea sa pierzi masa musculara.
Foarte putini au genetica corespunzatoare ca sa puna si sa mentina usor multi muschi.
Mai este si chestia de perceptie, poti sa ai gamba fix cat trebuie dar sa ti se para ca e mare.
Ai putea incerca sa o definesti ca sa se vada si mai frumos.

De pierdut ... imi aduc aminte un articol despre o culturista care a schimbat la fitness parca si a trebuit sa dea muschi jos. Alergat long and slow, stretching si parca nu mai tragea de fiare pentru volum ci pentru anduranta(20+ de repetitii la 50% din 1RPM). O sa caut articolul; sper sa il gasesc
quarc, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
quarc, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2836 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 2319 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #6 (permalink)  
Vechi 06 mar 2012, 09:56:18
Deliutza's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 05 apr 2011
Locaţie: Constanta, Romania
Dieta: hipocalorica, sport, masaj
Date: 159cm, 51.5kg
Mesaje: 1.090
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Rutina mea legata de picioare

Super interesant articolul, si eu am pb cu picioarele, trebuie sa le lucrez mai mult pt ca sunt cam ciudate si este primul loc unde se depune la mine:-S
__________________

Inside me lives a skinny woman crying to get out. But I can usually shut the bitch up with chocolate
!

JURNALUL MEU
Deliutza, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1630 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1113 kcal/zi. Pentru a slăbi 2.5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 985 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #7 (permalink)  
Vechi 06 mar 2012, 10:41:22
Georgii's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă cu ExperienţăSlăbuţă cu Experienţă
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 22 iun 2011
Locaţie: B., Spania
Vârsta: 28
Dieta: Limitare + sport= dieta perfecta :))
Date: 169cm, 52kg
Mesaje: 3.349
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 3 ori in 3 mesaje
Implicit Re: Rutina mea legata de picioare

Exact ce imi trebuie. Multumesc Quarc, chiar voi incerca.
__________________


Atunci când este dificil să înduri, poţi să înduri. Atunci când este imposibil să faci, este posibil să fie făcut."
Georgii, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1980 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1463 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #8 (permalink)  
Vechi 10 iul 2012, 12:38:49
andu's Avatar
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 05 feb 2010
Locaţie: CIRIE,TORINO, Italia
Vârsta: 39
Dieta: numar calorii
Date: 168cm, 53.5kg
Mesaje: 115
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Rutina mea legata de picioare

eu folosesc zilnic macar o jumatate de ora banda de alergat si cam 30 min exercitii pt abdomen si picioare de la tracy anderson.e greu insa incerc sa ma motivez in fiecare zi
andu, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1694 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1177 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 661 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
Răspunde

Informatii despre slabit
calorii, dieta, fitness, inferioare, legata, mea, membrelor, muschii, picioare, rutina, sanatos, slabit

Opţiuni subiect

Reguli de postare
BB code este Pornit
emoticoanele sunt Pornit
Codul [IMG] este Pornit
Codul HTML este Oprit
Trackbacks are Oprit
Pingbacks are Oprit
Refbacks are Oprit
Nu poţi deschide subiecte noi
Nu poţi să răspunzi la mesaje
Poţi să publici ataşamente
Nu poţi să-ţi editezi mesajele

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimul mesaj
Corectare forma picioare vio ce doreste sa slabeasca Am nevoie de ajutor! 5 16 oct 2011 16:27:37
Vrem picioare de slabute! Slabuta Concursuri 131 27 sep 2011 16:45:36
Jurnal Magda - dietele din viata mea sau viata mea dieta magda23 Arhiva jurnale slabit 27 25 dec 2010 17:29:18

Mesaje noi in forum de slabit Slabute.ro
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Calculator calorii (clic aici)
Poziţionare:
Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Subiecte noi
Subiecte interesante
Ultimele articole