forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/)
-   Arhiva jurnale slabit (http://forum.slabute.ro/arhiva-jurnale-slabit/)
-   -   Ema's Diary (http://forum.slabute.ro/arhiva-jurnale-slabit/emas-diary-11785.html)

Adina14 20 aug 2012 09:52:10

Re: Ema's Diary
 
Citat:

Anterior postat de losefat (Post 1114859)
Ceau fetelor...va pup pe toate...abia acum am reusit sa intru pe ziua de azi...
Ma laud ca mi-am cumparat mancarica sanatoasa: fulgi de ovaz (culmea e ca imi plac!!!), rondele de grau si de orez expandat si niste biscuiti din cereale integrale contin si zahar asa ca cred ca nu ii voi manca!
Dimi. : lapte 1,8 grasime + 40 g cereale fulgi de ovaz...a fost delicios
Gustare 1 : 1porumb fiert
Pranz: ciorbita cam 200 g, salata rosii, casrtraveti, ardei, ceapa, 1 lingurita ulei masline si piept pui la gratar (50 g)...nu prea mi-a fost foame la pranz!

Adina esti o scumpa!Multumesc ptr. timpul acordat, ca idee fructele cam pana in ce ora ar trebui consumate?Problema la mine este ca eu cam la 1000 de calorii...nu mai pot manca nimic peste...imi ajung...
Fructele sunt boala mea, nu mai poftesc la nimic insa fructele nu le pot refuza! :D
Pupici, o zi minunata tuturor :-*

Sunt foarte buni fulgii de ovaz..minunati! Eu ii ador; as manca incontinuu.
Hmm..Nu stiu daca ti.as putea indica o ora anume. As zice doar sa le mananci la prima gustare, cea dintre MD si pranz. Daca intr.adevar nu poti atunci, esti pe fuga si singura varianta de gustare ar fi fructele, e ok sa le mananci si mai tarziu dar pana pe la 2-3 dupa-amiaza cred. Ma gandesc ca dupa poate nu mai esti la fel de activa dar acum depinde si de tine...Oricum, dupa 4 cred ca deja e prea tarziu sa mai mananci fructe.Dar repet, depinde acum de fiecare.Iti vei da seama cu timpul ce iti prieste tie >:D<
Mi.a placut meniul tau desi mi se pare ciudat ca mananci totusi putin caloric.Eu sunt o mancacioasa; mult nu cred ca as rezista sub 1100 de calorii :">
Citat:

Anterior postat de losefat (Post 1114860)
De la Tracy..eu fac Method Math...e greu ptr. mine dar imi place...o sa fac si azi...nu pot chiar zilnic dar cam de 3 ori pe sapt. fac Tracy, 2 x Zumba!
Pupacesc!

E foarte bun :) Important e sa faci sport macar de 3-4 ori pe saptamana.

losefat 20 aug 2012 10:06:25

Re: Ema's Diary
 
Buna Adina,
multumesc ptr. vizita!
Imi plac si mie tare fulgi de ovaz...sunt deliciosi!
Cu fructele am de lupta, la ele salivez la propriu...nu imi trebuie dulciuri, carnaraie...dar as manca kg de fructe, struguri, nectarine pepene rosu...yammmi...
Trebuie sa am grija sa nu le mai mananc dupa 5...sper sa reusesc...insa uneori seara daca imi vine foame...ma tenteaza un fruct...insa il voi inlocui cu un iaurt 0,1 grasime..
Pup, o zi frumoasa!

losefat 20 aug 2012 10:11:03

Re: Ema's Diary
 
Continutul de proteine!

90 grame piept de pui (fara pielita): 26 g
90 grame carne de vita, vitel sau porc: 25 g
90 de grame peste alb: 18 g
o jumatate de ceasca de branza: 13 g
250 ml lapte degresat: 9 g
doua lingurite unt de arahide: 8 g
un ou mediu: 7 g
30 g branza cheddar: 7 g
30 g nuci: 6 g
o felie de paine integrala: 4 g
o jumatate de ceasca de orez alb: 2 g
Unul din amino-acizii proteineleor este responsabil de mentinerea masei musculare si de eliminarea tesutului gras. 24 de femei care au consumat 107g proteine zilnic au pierdut un kilogram in plus din tesutul gras fata de alte 24 de femei care au consumat doar 57g proteine zilnic, intr-o perioada de 4 luni. Ambele grupuri au avut o limita de 1700 de calorii pe zi.


Un alt studiu a descoperit ca proteinele refac si intretin masa musculara atunci cand numarul de calorii din alimentatie este scazut. Trebuie mentionat faptul ca proteinele din grasimile animale pot fi o sursa de probleme cardiace si crestere in greutate. De aceea, alimentele bogate inproteine trebuie alese cu grija.



Va prezentam in continuare cateva alimente bogate in proteine sanatoase pentru organism:
Tofu;
Branza;
Lapte dietetic;
Mozzarella;
Ouale fierte;
Cus-cus fiert.

losefat 20 aug 2012 10:59:51

Re: Ema's Diary
 
''Combinarea mancarurilor este bazata pe descoperirea ca anumite combinatii de alimente sunt digerate cu mai multa usurinta si eficienta decat altele, deci cu un consum mai mic de energie interna.

Acest principiu ne invata ca :
1. Stomacul omului nu este “proiectat” de natura sa digere mai mult de o mancare concentrata o data.
2. Orice mancare care nu este fruct sau vegetala cruda este mancare concentrata.
3. Fiecare specie de mamifere are o constitutie adaptata unui anumit tip de mancare. Exista carnivore, ierbivore, fructivore, gruminivore, omnivore, fiecare cu tipul sau de tub digestiv. Omul nu poseda toate aceste tipuri de tub digestiv. Si totusi mancam toate felurile de mancare posibile.
4. Combinatiile de mancare, cum ar fi : carne cu cartofi, peste cu orez, pui cu macaroane, oua cu paine, branza cu paine, cereale cu lapte nu sunt in interesul sanatatii dumneavoastra si nu va vor furniza energia de care aveti nevoie sau corpul la care visati.

Aceste combinatii va vor distruge si bruma de energie pe care o mai aveti.

Combinatiile incorecte de mancaruri duc la o adevarata criza de energie interna si la scurtarea spectaculoasa a vietii. Moartea apare in momentul in care corpul nu mai are la dispozitie energia necesara.
Sa luam un exemplu : friptura cu cartofi.
Ajungand in stomac sunt necesare sucuri gastrice care sa le digere. Carnea se digera in sucuri acide – ca, de altfel, si celelalte proteine. Cartoful se digera in sucuri alcaline – ca, de altfel, si fasolea, mazarea, orezul etc.
Cele doua tipuri de sucuri se neutralizeaza. Stomacul disperat, va incerca din nou sa le digere, printr-o noua secretare de sucuri gastrice, care insa, la randul lor, se neutralizeaza lasand mancarea tot nedigerata. Pana la noua secretie apar arsuri (stomacale), dar la sfarsit, mancarea care a fost digerata corect este inlaturata din stomac prin actiunea peristaltica a intestinelor. In acest timp,proteinele au putrezit, iar carbohidratii au fermentat. Putrefactia si fermentatia sunt doua procese de pe urma carora corpul nostru nu beneficiaza sub nici un chip. Nutrientii afectati de catre cele doua forme nu pot fi incorporati intr-o structura celulara sanatoasa, iar mancarurile alterate genereaza acizi toxici in corpul nostru. Apoi, se recurge la o gama intreaga de medicamente.
De fapt, suntem singura specie de pe pamant care, dupa ce a mancat, trebuie sa ia medicamente pentru a misca mancarea prin tubul digestiv. Mancarea care sta in stomac se altereaza, iar substantele nutritive se pierd. Si totul cu o enorma cheltuiala de energie !
Apoi, aceasta mancare alterata ajunge in intestine. Imaginati – va..10-14 m de intestine avand de luptat cu mancarea alterata… Nu e de mirare ca suntem obositi dupa o masa grea !
Aceasta mancare sta in stomac timp de 8 ore, iar in intestine intre 20 si 40 de ore. Daca este corect combinata, ea va fi integral descompusa, absorbita si folosita de organism.
La combinarea incorecta a mancarurilor apare fermentatia pe tractul digestiv si degaja alcool, cu aceleasi consecinte pentru ficat ca si consumul direct al alcoolului.

Principiile corecte ale combinarii alimentelor constau in :

· A nu dori sa pierdem inutil energie.
· A nu dori ca mancarea sa stea in stomacul nostru 8 ore si sa se altereze, apoi sa treaca si sa
ramana in intestine peste 20 de ore.
· A dori ca alimentul sa stea 3 ore in stomacul nostru fara sa putrezeasca, sa fermenteze fara gaze,arsuri, indigestie acida sau medicatie.
· A dori ca mancarea sa treaca repede si eficient prin intestine.
Pentru a obtine toate acestea, trebuie sa mancam un singur tip de mancare concentrata la o masa.

Exemplul 1 :

Daca mancati carne, aveti voie sa o mancati cu salata, si nu cu cartofi, orez, macaroane, branza, paine.
· Puteti sa combinati carnea cu : fasole verde, rosii, spanac, vinete, telina, conopida, dovlecei.
Vegetalele se digera in orice fel de sucuri, acide sau alcaline. Daca gatiti vegetale pentru a le manca langa o friptura la gratar, faceti si o salata de cruditati.

Exemplul 2 :

Mancati cartofi fierti cu unt, asortati cu dovlecei, fasole verde, dar si salata.
Ca regula, retineti :
Puteti manca alimente gatite bogate in amidon (cartofi, orez, fasole verde, paste, vinete,usturoi), dar trebuie sa mancati si o salata de cruditati.
Daca doriti sa mancati branza cu salata, nu folositi paine !

Exemplul 3 :

Uneori, natura a amestecat ea singura proteinele. Este cazul fasolei. Organismul nostru este incapabil sa digere bine acest amestec (putin mai greu decat in cazul altor alimente) prin modificarea combinatiei sucurilor digestive.
Daca nu este bine sa combinam amidonoasele cu proteinele, este bine sa combinam proteinele cu alte proteine ? Nu ! Pentru ca a combina doua alimente concentrate la o singura masa depaseste posibilitatile stomacului nostru de a functiona corect, usor si cu o cheltuiala minima de energie.

Proteinele sunt atat de diferite intre ele in combinatii, incat modificarile necesare digerarii lor combinate sunt practic imposibile.
Se pot combina doua proteine de acelasi fel : carne de orice fel, produse lactate diferite, dar nu doua proteine diferite, ca de exemplu : oua cu lactate, carne cu oua.


Combinarea amidonoaselor intre ele se poate face pentru ca ele nu se descompun atat de greu ca proteinele si nu apare fenomenul de fermentatie.


Exemplu : Puteti combina cartofi cu crutoane, fasole cu orez, cartofi cu fasole, fasole cu paine.Dar cel mai bine ar fi sa nu le combinati. Daca o faceti totusi, nu va veti deranja stomacul.

9 Combinarea corecta a mancarurilor nu ne va impiedica sa mancam felurile care ne plac,numai ca nu trebuie sa le mancam pe toate odata.
''
fragment din Cartea Vietii - Daniel Menrath

rozica1965 20 aug 2012 11:12:21

Re: Ema's Diary
 
Buna Ema si in casuta ta!(intre timp ti-am aflat si numele;))!!!!!
E bine ca postezi lucruri interesante,reguli folositoare oricui nu le stie si vrea sa slabeasca!

losefat 20 aug 2012 11:16:17

Re: Ema's Diary
 
Citat:

Anterior postat de rozica1965 (Post 1115302)
Buna Ema si in casuta ta!(intre timp ti-am aflat si numele;))!!!!!
E bine ca postezi lucruri interesante,reguli folositoare oricui nu le stie si vrea sa slabeasca!

Bine te-am gasit!
Postez in primul rand ptr. mine imi este mai usor sa le parcurg asa..sa le fixez si sa le pun in practica!

rozica1965 20 aug 2012 11:19:32

Re: Ema's Diary
 
Citat:

Anterior postat de losefat (Post 1115307)
Bine te-am gasit!
Postez in primul rand ptr. mine imi este mai usor sa le parcurg asa..sa le fixez si sa le pun in practica!

Stiu ca pt tine dar mai folosesc si altora care nu le-au citit inca pe altundeva!

losefat 20 aug 2012 11:21:15

Re: Ema's Diary
 
Citat:

Anterior postat de rozica1965 (Post 1115311)

Stiu ca pt tine dar mai folosesc si altora care nu le-au citit inca pe altundeva!

Da, asta este de fapt idea mea...de a ajuta si alte fete care ca si mine nu stiu foarte multe lucruri despre alimente..in scurt timp devin experta! :))

marinuta 20 aug 2012 12:24:38

Re: Ema's Diary
 
Buna fetele...am ajuns si pe aici..dupa cum spuneam ieri eram toata ziua ca o leguma...ajungind la temperatura de 39.8 a corpului...eram fierbinte ca un rac...ba frigurile ma apucau..ba caldurile...de mincat tac..am mincat 437 calorii...azi la fel ma simt rau...dar fata de ieri un pic mai bine...dupa ziua de ieri...am slabit -1 kg...pe corpul meu puteai praji ochiuri.

losefat 20 aug 2012 12:30:37

Re: Ema's Diary
 
Quinoa

Mod de preparare

Prepararea prin fierbere inabusita
Cel mai usor si sanatos mod de preparare este fierberea inabusita, deoarece toata apa este absorbita atunci cand boabele de quinoa sunt gatite. Nu exista nici o pierdere de elemente nutritive in surplusul de apa care ar trebui eliminat la sfarsitul prepararii. Acest mod de preparare ne ofera boabele bine separate, dar si bine fierte si inflorite (miezul alb este eliberat).
Pentru inceput se clatesc boabele de quinoa intr-o sita cu apa rece. Dupa scurgere se pune 1 masura de quinoa cu 2 masuri de apa intr-un vas cu partea de jos groasa (ceaun de tuci). Se da un clocot dupa care se reduce focul, se acopera, se adauga sare si se fierbe acoperit si la foc mic timp de 10 maxim 15 minute. Dupa 10 min de fierbere la foc mic se opreste focul si se lasa quinoa acoperita in repaos timp de cateva minute inainte de utilizare. Puteti sa o consumati de indata ce acest proces de preparare s-a incheiat. Daca doriti sa o folositi la salate sau la preparate cu legume, va sfatuim sa o lasati sa se raceasca bine. Boabele calde de quinoa sunt fragile si riscati sa se striveasca rapid daca le manevrati imediat la sfarsitul gatitului. Gatitul intr-un mare volum de apa.
Daca sunteti grabiti sau nu va place sa masurati volumul de apa raportat la cel quinoa, puteti de asemenea sa o gatiti intr-un volum mai mare de apa, ca si pastele. Boabele de quinoa vor fi mai moi si mai apoase, insa acest mod de preparare este mai potrivit pentru piureuri,supe, musaca. Se pune un volum mare de apa cu sare la fiert; cand apa clocoteste se adauga in ploaie quinoa apoi se continua gatitul aproximativ 12-15 minute. Se scurge apoi printr-o sita fina, dupa care se serveste sau se continua prepararea retetei alese.

Retete simple cu quinoa:

Tipul retetei: Felul principal

Numarul de portii: 2

Timpul de preparare: 15 Minut(e)



Ingrediente:

Ingrediente pe care le-am folosit eu

1 cană quinoa
2 roşii roşii coapte, de grădină
cateva bucheţele de brocoli
o mână mazăre verde
1 dovlecel
1 ardei gras
1 ceapa uscată
câteva frunze de rucola
câteva frunze de mentă şi roiniţă
câteva fire de oregano
câteva frunze de salvie
oţet natural de orez (folosiţi orice oţet natural sau suc de lămâie)
Preparare:

etapa 1
Quinoa se spală şi se pune la fiert în cantitate dublă de apă la foc mic-mediu, cu capac. Nu se amestecă. În 12 minute trebuie să devină transparentă şi să absoarbă toată apa. La sfîrşit puteţi s-o amestecaţi foarte uşor cu furculiţa, mai mult s-o ,,aerisiţi''. Lasţi-o fără capac să se răceasca un pic.

etapa 2
Între timp se gătesc legumele alese tăiate felii medii (cele care se taie). Eu le-am călit câteva minute în puţin ulei de susan. Puteţi să le coaceţi uşor în cuptor sau la grătărel din ala care se pune pe aragaz. Dacă le căliţi în tigaie, amestecaţi-le foarte uşor astfel încât să-şi păstreze aspectul, să rămână întregi. Puteti să le puneti in orice ordine doriti, depinde cum vă place fiecare legumă mai mult, mai crudă şi crocantă sau gătită bine.

Meniul 2:

Ingrediente:

2 cani de apa
1 cana quinoa
1 castravete mare, curatat de coaja si seminte si taiat cuburi
2 rosii taiate cuburi
1 ceapa taiata cuburi
1 telina mica taiata cuburi
1 ardei gras taiat cuburi
2 linguri ardei capia tocat, pentru gust
1/3 cana patrunjel proaspat, tocat
1/4 cana suc proaspat de lamaie
1 lingura ulei de susan
2 lingurite sos de soia
sare de mare si piper dupa gust

Mod de preparare:

1. Se pune apa la fiert, dupa care se adauga orezul sau quinoa. Se reduce focul la minim, se acopera si se lasa pe foc inca 15 minute, amestecand din cand in cand sau pana cand orezul este fiert. Se ia de pe foc si se mai lasa sa stea in vasul acoperit inca 5 minute, dupa care se strecoara intr-un vas mai larg si se lasa sa se raceasca.

2. Dupa ce s-a racit se adauga castravetii, rosiile, ceapa, telina, ardeiul gras, ardeiul capia si patrunjelul. Se amesteca totul cu grija.

3. Separat, se combina restul ingredientelor intr-un vas, se toarna peste legume si se amesteca bine.

Se obtin 4 portii.
1 portie contine: 230 calorii; 6,9 g proteine; 39,4 carbohidrati; 6 g grasimi; 0 mg colesterol; 120 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).



Timpul de gatire: 15 Minut(e)

Dificultate: Foarte usor

etapa 3
Apoi se adaugă quinoa, puţină sare de mare, oţet natural şi plantele aromatice tăiate mărunt şi puţin ulei presat la rece dacă aţi gătit legumele fără ulei. Se serveţte imediat. Poftă bună!


Ora este GMT +2. Ora este acum 06:42:34.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO