forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/)
-   Arhiva jurnale slabit (http://forum.slabute.ro/arhiva-jurnale-slabit/)
-   -   Jurnal roxxialexx: Viata sanatoasa - provocare si necesitate (http://forum.slabute.ro/arhiva-jurnale-slabit/jurnal-roxxialexx-viata-sanatoasa-provocare-necesitate-9441.html)

Jen 13 sep 2011 10:07:46

Re: Jurnal roxxialexx: Viata sanatoasa - provocare si necesitate
 
Salut!
Vin si eu la tine la casuta sa te salut si sa iti urez succes in drumul spre greutatea ideala. :D
O zi superba! ;)

roxxialexx 13 oct 2011 14:54:56

Re: Jurnal roxxialexx: Viata sanatoasa - provocare si necesitate
 
Citat:

Anterior postat de Jen (Post 788550)
Salut!
Vin si eu la tine la casuta sa te salut si sa iti urez succes in drumul spre greutatea ideala. :D
O zi superba! ;)

Buna!
Multumesc mult, la fel iti doresc si tie!>:D<

roxxialexx 13 oct 2011 15:00:05

Re: Jurnal roxxialexx: Viata sanatoasa - provocare si necesitate
 
Despre carbohidrati. PRIETENI SAU DUSMANI?

Auzim la tot pasul sintagme de genul„Dacă vrei să slăbeşti, fereşte-te de carbohidraţi!”, „Carbohidraţii produc diabet!”.
Carbohidraţii sunt grupa alimentară cea mai blamată în societatea noastră, dominată de un model de frumuseţe silfidă à la Kate Moss, însă adevărul este diferit. Elena David, medic rezident gastroenterolog, îţi explică de ce carbohidraţii sunt esenţiali pentru o bună funcţionare a organismului:

Carbohidraţii, transformaţi în glucoză, sunt principalul carburant pentru corpul tău – ei hrănesc creierul, rinichii, muşchii (inclusiv inima) şi sunt folosiţi de fiecare celulă din organism. Mai mult, cele patru categorii de alimente care conţin carbohidraţi (legume, fructe, făinoase şi lactate) conţin o mulţime de principii nutritive esenţiale pentru organism (legumele şi fructele sunt o sursă grozavă de vitamine şi minerale şi au puţine calorii; făinoasele conţin fibre, în timp ce lactatele aduc corpului calciu şi vitamina D).
Nutriţioniştii recomandă ca 45-50% din aportul zilnic de calorii să vină din carbohidraţi!
Esenţial însă, pentru a te putea bucura de toate beneficiile carbohidraţilor, este să faci distincţia între carbohidraţii buni şi cei răi. Există două grupe mari de carbohidraţi:
1 Carbohidraţii simpli, prezenţi în zahăr, făină şi orez alb, dulciuri rafinate (prăjituri, bomboane, biscuiţi şi alte „bunătaţi “), sunt carbohidraţi procesaţi, săraci în fibre, şi duc la o creştere bruscă a nivelului zahărului din sânge şi la eliberarea unor cantităţi mari de insulină din pancreas. În consecinţă, vor fi rapid depozitaţi în corp sub formă de grăsimi şi ţie ţi se va face din nou foame cât de curând. În esenţă, nu sunt altceva decât calorii goale, care nu îţi aduc niciun beneficiu şi care se depun rapid acolo unde doare cel mai tare.
2 Carbohidraţii complecşi se găsesc în cerealele integrale sau în orezul brun, în legume, fructe şi seminţe. Aceştia au o structură chimică mult mai complexă şi intră în sânge într-un ritm lent, astfel că duc la o eliberare mai redusă de insulină şi la un nivel constant al zahărului în sânge (secretul oricărei diete sănătoase). Mai mult, sunt plini de vitamine, minerale şi fibre alimentare. Probabil te-ai saturat deja să tot auzi de „fibre”, dar să ştii că nu sunt lăudate degeaba: sunt substanţe care nu pot fi digerate de organism (deci nu îţi aduc calorii în plus) şi care se elimină lent din tubul digestiv, aşa că vei mânca mai puţin, te vei sătura mai repede, iar senzaţia de saţietate va dura mai mult timp. În plus, ele sunt esenţiale pentru un tranzit intestinal normal, te feresc de cancerul de colon şi scad nivelul colesterolului.
În concluzie, carbohidraţii nu sunt duşmanii tăi. Dacă te fereşti de cei rafinaţi şi consumi cu precădere carbohidraţi complecşi, neprocesaţi, nu sunt nici duşmanii siluetei tale. Ca întotdeauna, cheia este echilibrul: nu se face gaură în cer dacă îţi faci de cap câteodată cu o felie decadentă de tort de ciocolată, dar, în general, ţine-te la distanţă de perfizii carbohidraţi simpli şi orientează-te spre cei complecşi, care, pe lângă energie, îţi aduc atât de multe beneficii şi te menţin sătul timp îndelungat.


Sper ca v-a ajutat la ceva!

roxxialexx 13 oct 2011 15:02:45

Re: Jurnal roxxialexx: Viata sanatoasa - provocare si necesitate
 
Ponturi pentru un indice glicemic sanatos!

Pentru cei cu kilograme în exces, nu se da vina pe un “metabolism lent” (e rareori cazul). Problemele de greutate vin din consumul a mai multe calorii decât nevoia energetică a organismului.

Ca să slăbeşti, trebuie să mănânci mai puţine calorii (nu e de ajuns să renunţi la dulciuri şi la mâncarea prăjită) şi să faci sport.

Ponturi:
1. Investeşte inteligent
Gândeşte-te la numărul de calorii ca la un buget; cheltuieşte-l în primul rând pe alimente de bază (carne, pâine, cereale, legume, fructe, lactate) şi de-abia apoi pe răsfăţ (biscuiţi, prăjituri).
2. Alege porţii mici
Studiile arată că avem tendinţa de a termina tot ce e în farfurie, chiar dacă e mai mult decât ne trebuie.
3. Fă-ţi un plan
E bine să-ţi stabileşti nişte ţinte realiste. Scrie-le pe hârtie şi taie-le de pe listă, pe măsură ce le atingi. (Pune-le pe uşa frigiderului, ca să le ai mereu în faţa ochilor, sau scrie-le în jurnal.)
4. Stai departe de diete-minune
Dietele care-ţi promit marea cu sarea, pastilele şi ceaiurile-minune îţi oferă informaţii (şi încurajări) eronate. Nu există o modalitate rapidă de a slăbi.
4. Nu te înfometa

Include în dietă alimente bogate în proteine (carne, peşte, ouă), care îţi dau senzaţia de saţietate.
De asemenea, mâncărurile cu procent mare de apă (legume, fructe, lapte şi iaurt, supe, ciorbe) îţi vor umple stomacul. Nu uita să bei multă apă (n-are nicio calorie). Alimentele uscate, dimpotrivă, îţi taie foamea mai greu (din acest motiv poţi să termini un pachet întreg de biscuiţi, înainte să-ţi treacă foamea).

roxxialexx 16 nov 2011 17:36:37

Re: Jurnal roxxialexx: Viata sanatoasa - provocare si necesitate
 
Oh mama, long time no see, Asadar,
Dear diary, fac sport zilnic. Macar atat. :))

roxxialexx 16 nov 2011 17:41:51

Re: Jurnal roxxialexx: Viata sanatoasa - provocare si necesitate
 
Impachetari cu agrila

Am gastit "reteta" pe un blog al unei tipe de care imi place foarte mult si din cate am citit, ajuta foarte mult la celulita, tonifiere si estompat vergeturile, mai ales cele lasate de sarcina. Ele se fac septamanal si apoi se raresc in functie de necesitate, dar oricum, e bine sa fie facute o data pe luna.

"Ingrediente":

- 2 pliculete de argila (eu am luat Asla Vital, nu sunt scumpe, cam 12 lei pachetul de 10 care tine 5 saptamani, se gasesc in orice plafar, super/hiper - market);
- zeama de la o jumatate de lamaie;
- 2 lingurite de ceai verde, de preferinta macinat (eu am desfacut 2 plicutele de ceai);
- 2 lingurite de ulei de samburi de struguri (sau de masline).

Se amesteca totul intr-un bol de ceramica/plastic cu ustensile de lemn/ceramica/plastic, orice NUMAI NU METAL! Metalul afecteaza proprietatile argilei.

Se intonde bine pe toate zonele cu probleme, si impachetam cu folie alimentara. Se sta apoi 2 ore (daca se poate si 3) la caldura, deci in pat de regula.

Have fun!

roxxialexx 24 nov 2011 13:08:30

Re: Jurnal roxxialexx: Viata sanatoasa - provocare si necesitate
 
Cea mai buna salata de cruditati din lume! (cel putin din cate am cunoscut eu)

1 dovlecel crud, taiat grosier (cam cat o imbucatura, atentie: se spala bine si se lasa coaja!)
conopida cruda, de volum cam cat pumnul, taiata bucatele mici, dar nu foarte mici
1 castravete
o ceapa (de preferinta verde sau rosie)
2-3 ridichi taiate felii
salata verde (4-5 frunze, depinde cat de verde preferati situatia :)), rupte bucatele)
sucul de la jumatate de lamaie (sau putin otet)
o lingurita de ulei (masline, samburi de struguri)
sare, piper dupa gust

Nu are rost sa vorbesc despre preparare, se smotocesc toate intr-un bol si se savureaza cu mare pofta!

roxxialexx 25 nov 2011 16:33:18

Re: Jurnal roxxialexx: Viata sanatoasa - provocare si necesitate
 
DESPRE MASLINELE NEGRE DE PE PIATA...

Este cazul maslinelor vrac, care nu sunt asa 100% naturale, ele mai contin o serie de stabilizatori si acidifianti, cum ar fi:
- gluconatul de fier(E579) – un stabilizator aflat pe lista de E-uri suspecte,
- acidul lactic( E270 ) – considerat inofensiv,
- fero lactat (E585),
- gluconatul de fier(E579) – stabilizatori de culoare artificial.
Nu se recomanda consumul frecvent.
Incearca sa eviti pachetele de masline pe care precizeaza “masline negre innegrite prin oxidare” procedeu prin care maslinele sunt înnegrite prin oxidare cu gluconat de fier.
Alege masline care nu prezinta un aspect neplacut, pulpa deteriorata, patata, culoare modificata, cu urme de mucegai sau cu data de valabilitate modificata sau depasita.

roxxialexx 25 nov 2011 17:11:40

Re: Jurnal roxxialexx: Viata sanatoasa - provocare si necesitate
 
LEGUME LA CUPTOR

- cartofi
- morcov
- radacina de patrunjel
- telina (radacina);
- pastarnac
- dovleac


Se taie legumele in bucati relativ marisoare cam cat degetul de lungi si grosute ca sa ramana compacte dupa fierbere. De preferat, nu se decojesc ci se spala bine.
Se pun la fiert in apa cu putina sare, cand s-au fiert (dar nu exagerat cat sa se rupa sau sa apara piure deasupra, cat inca sunt compacte), se scurg bine si se lasa apa sa se evapore. Se pun intr-un vas termo pentru cuptor, se adauga putin ulei (masline, samburi de struguri) si condimentele care va plac (rozmarin, boia dulce/iute, praf de usturoi, ghimbir, piper, cimbru..orice). Se pun la cuptor pana se rumenesc.
Atentie: la fierbere se tine cont de timpul de fierbere al fiecarei legume: mai intai se pun radacinoasele si dovleacul, apoi cartofii

http://www.dietetik.ro/data/Images/r...ootveggies.jpg

Pofta buna!

mateimatei 29 nov 2011 21:22:40

Re: Jurnal roxxialexx: Viata sanatoasa - provocare si necesitate
 
buna seara. uite ca am intrat si in casuta ta daca ma primesti :). am zis sa vin aici ca sa nu mai deranjez dicutiile fetelor riniste pt curiozitatile mele. asadar te rog mult spune-mi daca am voie in ziua de vitamine sa-mi fac supa de rosii cu legume fara cartofi. asa si inca ceva am mancat azi la pranz crenvusti vegetali si tofu. e o problema ca le-am amestecat? bun, te las, ms ca ma primesti cu intrebarile mele :)


Ora este GMT +2. Ora este acum 00:43:47.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO