Re: Jurnal roxxialexx: Viata sanatoasa - provocare si necesitate
alta viata nu Rox? \
:)):)):)):)) |
Re: Jurnal roxxialexx: Viata sanatoasa - provocare si necesitate
Citat:
|
Re: Jurnal roxxialexx: Viata sanatoasa - provocare si necesitate
Citat:
|
Re: Jurnal roxxialexx: Viata sanatoasa - provocare si necesitate
Revin cu o postare destul de interesanta dupa parerea mea, si anume despre rontaitul intre mese. Desi este un obicei destul de greu de dat la o parte, rontaitul intre mese poate deveni chiar util pentru digestia noastra si pentru o alimentatie zilnica adecvata. Asta evident daca alegem alimente scazute in grasimi si colesterol, zaharuri si E-uri neprietenoase :) Asadar, va propun o lista de chestii numai bune de rontait atunci cand e prea devreme ca sa luam masa dar prea tarziu ca sa nu ne fie fomica:
• Biscuiți digestivi • Lipie turcească • Fulgi de orez • 6-7 măsline • O mână de nuci, alune, fistic sau migdale • Mix de fructe uscate (prune, caise, smochine sau curmale) • Batoane de musli • 2-3 pătrățele de ciocolată amăruie • Fructe, cât mai multe fructe – cu ele nu dai greș niciodată • Iaurt degresat înghețat – o alternativă grozavă la înghețată • Smoothie din fructele tale preferate, lapte degresat și cuburi de gheață • Bastonaşe de legume |
Re: Jurnal roxxialexx: Viata sanatoasa - provocare si necesitate
Citat:
|
Re: Jurnal roxxialexx: Viata sanatoasa - provocare si necesitate
DESPRE INGREDIENTELE ASCUNSE DIN BOMBOANE!
Jamie Oliver a facut la un moment dat o emisiune intitulata "Food Revolution" in care incearca din rasputeri sa-i invete pe altii sa manance corect si sanatos. Intr-unul din episoade el vorbeste despre folosirea de şelac in bomboane, şelac obtinut de fapt din insecte. Şelacul este o răşină care provine de la un anumit tip de gândac (denumit Lac - Laccifera lacca) care este crescut tocmai pentru această răşină. Este foarte răspândit în sud-estul Asiei, mai ales în Thailanda, India, China, Indonezia şi Vietnam Şelacul este folosit în producţia de lacuri şi vopseluri (inclusiv vopseluri pentru textile), în industria farmaceutică (pentru a crea un strat protector în unele pastile), în industria cosmetică (parfumuri, sprayuri pentru păr, rujuri) şi în agricultură (pentru a crea capsule de uree – un îngrăşământ cu eliberare lentă). În industria alimentară, şelacul este folosit mai ales în produsele de patiserie şi pentru a glazura fructe şi boabe de cafea. Bomboanele clasice tip dropsuri şi acadele tot cu şelac sunt obţinute. De asemenea, acesta este folosit şi drept colorant în unele alimente şi băuturi răcoritoare. Câteva date:
|
Re: Jurnal roxxialexx: Viata sanatoasa - provocare si necesitate
Citat:
Cat despre fructe, eu una nuam citit nicaieri de limitarea la 1-2 fructe pe zi, eu una am zile cand mananc numai fructe, insa acum e sezonul sa ne umplem de vitamine tipice perioadei, ca mai incolo, clar o sa avem doar de import, care, sincer, sunt mai mult chimicale. Dar m-am documentat putin si asta am gasit: Cercetătorii americani recomandă între două şi patru porţii zilnice de fructe şi între trei şi cinci porţii zilnice de legume. Asta nu e atât de descuranjant pe cât sună. O porţie de legume înseamnă: - 60g de legume crude sau gătite; - 110g de verdeţuri crude; - 7 sau 8 morcovi mici; - 1 cartof mediu copt; - 1 ştiulete de porumb. O porţie de fructe înseamnă: - jumătate dintr-un măr mare; - jumătate de banană; - 170g de suc natural de fructe sau de legume. |
Re: Jurnal roxxialexx: Viata sanatoasa - provocare si necesitate
Citat:
|
Re: Jurnal roxxialexx: Viata sanatoasa - provocare si necesitate
Citat:
Singura problema o vad la cantitatea de zahar continuta de fructe, ca in rest, sincer, nu are ce sa dauneze. Dar daca le papi dimineata, ca sa iti asigure energia necesara pentru intreaga zi, sau inainte de masa de pranz, ca sa stimuleze digestia, si daca alegi fructe cu indice glicemic mic-mediu, cred ca este mai mult decat ok sa consumi mai multe fructe, mai ales acum ca sunt proaspete si cat se poate de naturale, mai ales la noi in Romania. |
Re: Jurnal roxxialexx: Viata sanatoasa - provocare si necesitate
TRANSFORMA RETETELE NORMALE IN UNELE LOW-FAT! Da, se poate!
Aceasta schimbare se impune si daca nu suntem la dieta, pentru ca putem avea probleme interne, cum ar fi colesterolul crescut si daca avem 50 de kg :) Urmează următorii pași pentru a transforma o rețetă normală în una săracă în grăsimi 1. Subliniază toate ingredientele cu conținut mare de grăsimi din rețetă 2. Fă o listă cu produsele low-fat cu care poți înlocui ingredientele subliniate 3. Folosește lapte degresat în locul celui integral 4. Înlocuiește maioneza sau smântâna cu iaurt 5. Alege carne tocată de curcan în locul celei de porc sau vită 6. În prăjituri, poți înlocui uleiul sau untul cu sos de mere sau cu fructe pasate (ca regulă generală, ține minte că poți folosi 1 ceașcă de fructe pasate sau suc de mere în loc de 1 ceașcă de ulei) 7. Învață când utilizarea grăsimilor este importantă și când nu este – de exemplu, nu e nici o diferență între o ceapă călită într-o lingură de ulei sau în 3 linguri. |
Ora este GMT +2. Ora este acum 18:49:43. |
Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4.
Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.