Souffle de conopida
Discuta despre Retete dietetice de mancaruri cu legume in cadrul subiectului Souffle de conopida, parte din categoria Retete dietetice; (cantitate pentru 6-8 portii)
- o conopida medie (max 1 kg)
- 4 oua
- 1 cutie branza tofu (de ...
Bine ai venit pe Slăbuţe, comunitatea care în 2008 a pus bazele mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România!
Am creat pentru tine o comunitate unică şi specială. Într-o atmosferă civilizată, alături doar de oameni de calitate si cu o vastă experientă în domeniul stilului de viaţă sănătos, corect şi imparţial vei putea învăţa şi împărtăşi experienţele tale despre sănătate, alimentaţie, sport, stil de viaţă, slăbit sănătos şi alte întâmplări interesante din viaţa ta. Daca îţi pasă de viitorul ţării noastre şi a celor din jur, poţi contribui alături de noi într-un mod responsabil la promovarea stilului de viaţă sănătos, fie prin recomandarea comunităţii, fie prin relatarea celor învăţate pe Slăbuţe. Dacă ne vizitezi pentru prima dată, îţi recomandăm să citeşti ghidul începătorilor. Pentru ca să te înregistrezi, clic aici. Succes!
25 feb 2009, 22:25:47
|
|
(meniuri, evolutie)
Sunt în trecere...
|
Merite:
|
Data înregistrării: 17 feb 2009
Locaţie: bucuresti, Romania
Vârsta: 55
Dieta: Montignac
Date: 169cm, 102kg
Mesaje: 12
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
|
|
Souffle de conopida
(cantitate pentru 6-8 portii)
- o conopida medie (max 1 kg)
- 4 oua
- 1 cutie branza tofu (de soia) sau 1 pachet branza de vaci dietetica
- o cutie smantana soia 250 gr+1/2 pahar apa sau 300 ml lapte
- 100 gr cascaval ras sau 50 gr parmezan (optional)
- 100 gr sunca slaba taiata cubulte/fasiutze (optional)
- 2 linguritze ulei
- un varf de cutit piper su un praf de nucsoara (optional)
1. Se desface conopida in buchetzele si se fierbe 10 min in abur sau in apa (preferabil abur)
2. Se amesteca branza cu smantana/lapte, cascaval si oua. Se adauga sunca, piperul si nucsoara. Nu e nevoie sa se amestece cu mixerul, faceti oricum va e comod!
3. Se unge o tava (medie) de teflon cu ulei si de aseaza conopida.
4. Se toarna compozitia peste conopida si se misca un pic bucatile de conopida ca sa se aseze bine compozitia, cat mai uniform.
5. Se baga la cuptor la 200 grade (cu ventilatie daca exista). Se coace 30-40 min pana se umfla sise rumeneste. Cand e gata se lasa la racorit (nu in curent) si apoi se serveste cu garnitura de salata verde sau simpla. Daca nu are sunca se poate manca si ca o garnitiura la carne sau peste.
Sexul nu este setat. monix, trebuie să completezi acest câmp pentru a vedea necesarul tău caloric zilnic.
[ completează].
Ultima dată editat de monix; 25 feb 2009 at 23:41:59.
|
25 feb 2009, 22:42:27
|
|
(meniuri, evolutie)
Co-Fondator
|
Merite:
|
Data înregistrării: 24 ian 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 40
Dieta: incarcatura glicemica, hipocalorica
Date: 167cm, 66.1kg
Mesaje: 23.847
Aprecieri acordate: 12
Am fost apreciat(a) de 187 ori in 114 mesaje
|
|
Citat:
Anterior postat de monix
- o conopida medie (max 1 kg)
- 4 oua
- 1 cutie branza tofu (de soia) sau 1 pachet branza de vaci dietetica
- o cutie smantana soia 250 gr+1/2 pahar apa sau 300 ml lapte
- 100 gr cascaval ras sau 50 gr parmezan (optional)
- 100 gr sunca slaba taiata cubulte/fasiutze (optional)
- 2 linguritze ulei
- un varf de cutit piper su un praf de nucsoara (optional)
1. Se desface conopida in buchetzele si se fierbe 10 min in abur sau in apa (preferabil abur)
2. Se amesteca branza cu smantana/lapte, cascaval si oua. Se adauga sunca, piperul si nucsoara. Nu e nevoie sa se amestece cu mixerul, faceti oricum va e comod!
3. Se unge o tava (medie) de teflon cu ulei si de aseaza conopida.
4. Se toarna compozitia peste conopida si se misca un pic bucatile de conopida ca sa se aseze bine compozitia, cat mai uniform.
5. Se baga la cuptor la 200 grade (cu ventilatie daca exista). Se coace 30-40 min pana se umfla sise rumeneste. Cand e gata se lasa la racorit (nu in curent) si apoi se serveste cu garnitura de salata verde sau simpla. Daca nu are sunca se poate manca si ca o garnitiura la carne sau peste.
|
suna foarte delicios monix iti multumim mult pentru reteta. trebuie sa o incerc intr-un weekend am doar o singura intrebare cam cate calorii ar avea o astfel de portie de souffle are si cascaval si smantana. din cate imi dau seama este foarte buna la faza de mentinere. In cadrul dietei Montignac toate aceste alimente sunt permise?
__________________
MASURATORI 18.06.2012 | 02.07.2012 | 24.07.2012
bust - 89.8 cm | 89.9 cm | 89 cm
brat - 30.8 cm | 30.8 cm | 30 cm
fund - 97 cm | 94.5 cm | 94.5 cm
talie - 71.5 cm | 68.5 cm | 68.5 cm
coapsa - 58.3 cm | 57 cm | 57 cm
Noi nu slabim, noi ne schimbam stilul de viata!
* JURNAL SLABUTA
Jurnalul meu personal, experiente diete, sfaturi alimentatie, stil de viata sanatos, etc.
* SLABUTA.RO
Site-ul meu personal, retete dietetice, noutati Slabute, stiri si sfaturi alimentatie, stil de viata sanatos, etc.
* CALCULATOR NUTRITIONAL
Unealta ideala pentru a intelege, monitoriza si a jurnaliza atat ceea ce mananci cat si activitatile tale fizice
* SLABUTE TV
Televiziunea slabutelor
** Cum sa ma integrez in comunitate, cum sa devin o "Slabuta"?
** Regulamentul comunitatii
|
25 feb 2009, 23:41:08
|
|
(meniuri, evolutie)
Sunt în trecere...
|
Merite:
|
Data înregistrării: 17 feb 2009
Locaţie: bucuresti, Romania
Vârsta: 55
Dieta: Montignac
Date: 169cm, 102kg
Mesaje: 12
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
|
|
nu stiu cate calorii...n-am suportat niciodata regimurile in care trebuie sa numar calorii sau puncte. La Montignac e permis si la disociat de asemenea. Cred ca trebuie sa completez ca ies 6-8 portii din cantitatea propusa!...editez acuma. Oricum, cu branza de vaci dietetica si cu lapte degresat nu cred ca e prea grav caloric iar cascavalul e optional pentru Montignac. Si soia e tot pentru Montignac unde ideea e sa fie mai mult proteic si mai putin gras.
Sexul nu este setat. monix, trebuie să completezi acest câmp pentru a vedea necesarul tău caloric zilnic.
[ completează].
Ultima dată editat de monix; 25 feb 2009 at 23:44:17.
|
26 feb 2009, 10:53:47
|
|
(meniuri, evolutie)
Co-Fondator
|
Merite:
|
Data înregistrării: 24 ian 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 40
Dieta: incarcatura glicemica, hipocalorica
Date: 167cm, 66.1kg
Mesaje: 23.847
Aprecieri acordate: 12
Am fost apreciat(a) de 187 ori in 114 mesaje
|
|
Citat:
Anterior postat de monix
nu stiu cate calorii...n-am suportat niciodata regimurile in care trebuie sa numar calorii sau puncte. La Montignac e permis si la disociat de asemenea. Cred ca trebuie sa completez ca ies 6-8 portii din cantitatea propusa!...editez acuma. Oricum, cu branza de vaci dietetica si cu lapte degresat nu cred ca e prea grav caloric iar cascavalul e optional pentru Montignac. Si soia e tot pentru Montignac unde ideea e sa fie mai mult proteic si mai putin gras.
|
aha, daca sunt 6-8 portii atunci deja e mai bine caloriile consumate nu vor fi asa de multe eu nu tin neaparat sa numar caloriile, dar am un calculator decalorii intern stiu caloriile la aproape toate alimentele si deja instinctiv imi pot da seama daca trebuie sa ma opresc in acea zi si sa nu maninc mai mult pentru ca voi sari calul
nu prea imi place soia as putea-o inlocui cu branza de vaci care imi place foarte mult
__________________
MASURATORI 18.06.2012 | 02.07.2012 | 24.07.2012
bust - 89.8 cm | 89.9 cm | 89 cm
brat - 30.8 cm | 30.8 cm | 30 cm
fund - 97 cm | 94.5 cm | 94.5 cm
talie - 71.5 cm | 68.5 cm | 68.5 cm
coapsa - 58.3 cm | 57 cm | 57 cm
Noi nu slabim, noi ne schimbam stilul de viata!
* JURNAL SLABUTA
Jurnalul meu personal, experiente diete, sfaturi alimentatie, stil de viata sanatos, etc.
* SLABUTA.RO
Site-ul meu personal, retete dietetice, noutati Slabute, stiri si sfaturi alimentatie, stil de viata sanatos, etc.
* CALCULATOR NUTRITIONAL
Unealta ideala pentru a intelege, monitoriza si a jurnaliza atat ceea ce mananci cat si activitatile tale fizice
* SLABUTE TV
Televiziunea slabutelor
** Cum sa ma integrez in comunitate, cum sa devin o "Slabuta"?
** Regulamentul comunitatii
|
Reguli de postare
|
|
Nu poţi deschide subiecte noi
Nu poţi să răspunzi la mesaje
Poţi să publici ataşamente
Nu poţi să-ţi editezi mesajele
|
|
|
|