View Single Post
  #12 (permalink)  
Vechi 26 sep 2013, 12:14:32
Kclaudyia's Avatar
Kclaudyia Kclaudyia este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
 
Data înregistrării: 05 nov 2009
Locaţie: Bacau, Romania
Vârsta: 41
Dieta: alimentatie echilibrata
Date: 170cm, 75kg
Mesaje: 7.372
Aprecieri acordate: 4.845
Am fost apreciat(a) de 4.016 ori in 2.323 mesaje
Implicit Re: Jurnalul lu' Alinteanu

Citat:
Anterior postat de Michelina Vezi mesajul
Dieta Atkins este o dieta low-carb extrema, ceea ce inseamna ca numarul de carbohidrati este foarte limitat. In prima faza – Inducerea, care tine 2 saptamani, este permis un consum de 20 gr de carbohidrati pe zi. Pe de alta parte, cantitatea de proteine si grasimi nu este limitata.

In primele zile de dieta te poti simti obosita, iritata, prezenta stari de ameteala, moleseala, etc. Pe parcurs starea emotionala si fizica se imbunatateste considerabil.

In dieta sunt excluse alimente care contin zahar, amidon, din aceasta categorie fac parte: dulciurile, mezelurile, legumele cu amidon, cerealele, painea, produsele de brutarie/patiserie. Este exclus si consumul de cofeina sau alcool, in schimb, se incurajeaza consumul regulat de apa.

Dieta Atkins are 4 etape:

Inducerea

In prima etapa se petrec unele schimbari, organismul invata sa foloseasca grasimile ca sursa de energie in locul carbohidratilor.

In aceasta perioada scaderea in greutatea este rapida, datorita cantitatii scazute de carbohidrati, eliminarea apei din organism si schimbarea stilului de alimenttaie cu care era obisnuit organismul.

Pierderea in greutate

In faza II incepe introducerea lenta a unor alimente noi si creste cantitatea de cabohidrati ingerata pe parcursul unei zile.

Cantitatea de carbohidrati fiecare si-o stabileste in functie de nevoile personale, nivelul de activitate fizica, varsta si metabolism. Acesta poate fi cuprinsa intre 20 si 100 gr/zi.

Pre-mentinerea

In faza III trebuie stabilizata greutatea obtinuta in urma celor 2 faze, daca mai exista cateva kilograme in plus, acestea vor putea fi slabite in pre-mentinere.

Se creste treptat cantitatea zilnica de carbohidrati, cu aceasta ocazie se introduc alimente noi care pana acum erau interzise.

Mentinerea

Pentru pastrarea rezultatelor obtinute pe parcursul celor 3 etape trebuie sa continuam sa ne alimentam corect pentru tot restul vietii.

Alimente care se vor consuma doar ocazional sunt: produsele de patiserie, dulciurile, prajiturile, etc.
Michelina, permite-mi sa intervin, cu scuzele de rigoare..
Parerea mea este ca atata timp cat nu esti de specialitate, nu ar trebui sa ii recomanzi o anumita dieta, pentru ca nu ai de unde sa stii cum reactioneaza corpul lui.. Plus ca el este barbat, iar un barbat are nevoie de multa energie, ceea ce ionseamna un conum mai mare de carbohidrati..
Atkins mi se pare o mare tampenie!! Low carb = scadere usoara in greutate intr-adevar, dar de ce nu te gandesti si la consecinte? Adica nivel scazut de energie, dureri de cap, probabilitatea mare de a recastiga greutatea pierduta de doua ori, dupa terminarea dietei..

Mai opameni buni eu chiar nu inteleg de ce nu va documentati BINE inainte de a tine un anumit regim, de ce nu apelati la ajutor de specialitate (de ex nutritionist), e adevarat nu multi nu isi permit sa apele la un nutritionist, dar asta nu inseamna sa tinem diete dupa ureche, care pot avea efecte negative pe termen lung asupra organismului, carente de vitamine si minerale..
Inainte de a ne gandi ca vrem sa slabim ar trebui sa ne gandim sa fim sanatosi..

Parerea mea ca atunci cand vrei sa slabesti ar trebui sa tinem cont de cateva reguli minime de bun simt: portion control, evitarea alimentelor procesate, a celor cu mult zahar, a sucurilor din comert si sa incercam sa luam cat mai multi nutrienti din alimentele ADEVARATE..
Sa privim organismul ca pe o masinarie, iar mancarea ca pe combustibil ce o alimenteaza.. Si masina, atunci cand ii pui benzina de proasta calitate, se va strica dupa un timp.. asa e si cu organismul nostru..

Sper ca nu am deranjat cu acest mesaj, eu doar vreau sa transmit un mesaj si anume ca noi suntem unici, corpurile noastre sunt unice si nu ce a functionat la vecinul de peste drum va functiona si la noi.. Trebuie sa ne ascultam organismul, sa il intel;egem si sa ii dam mancare de calitate!
Kclaudyia, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1993 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1476 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1219 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Urmatorii 3 membri au apreciat mesajul lui Kclaudyia:
anqutz (26 sep 2013), diana87 (28 sep 2013), lucia ely (02 ian 2014)