Subiect: Infometarea
View Single Post
  #6 (permalink)  
Vechi 30 iun 2009, 08:39:45
mishutza's Avatar
mishutza mishutza este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
SUNT RESPONSABIL Locul 1 la concurs  
Data înregistrării: 26 apr 2009
Locaţie: Arad, Romania
Dieta: cu buruieni :)
Date: 160cm, 86.5kg
Mesaje: 5.193
Aprecieri acordate: 1
Am fost apreciat(a) de 23 ori in 12 mesaje
Implicit Re: infometarea

1. Mancati des, nu sariti peste mese si consumati gustari sanatoase intre mese

Prin mese frecvente se evita infometarea, se asigura o sursa constanta de energie si se mentine eficienta metabolismului. Organismul uman este dotat cu un mecanism de supravietuire prin care se depoziteaza grasimea pentru a ne proteja de infometare. Atunci cand sarim peste o masa sau tinem o dieta foarte stricta, organismul crede ca urmeaza o perioada grea, de infometare si reactioneaza prompt, incetinind metabolismul pentru a conserva energia.

Se conserva in special depozitele de grasime, pierderea in greutate are loc in special prin pierderea apei si a muschilor. De aceea se spune ca pentru a mari metabolismul este indicat sa mancam de 5-6 ori pe zi, 3 mese principale si gustari intre ele. In acest fel, asiguram un metabolism ridicat pe tot parcursul zilei. Sa nu uitam bineinteles ca tocmai gustarile intre mese pot fi printre cauzele cresterii in greutate. Este deci foarte important ca acestea sa fie sanatoase, portionate pentru a evita tentatia consumarii unor cantitati mari, iar mesele principale vor fi reduse cantitativ exact pentru a compensa caloriile aduse de catre gustarile intre mese.

2. Faceti exercitii fizice in mod regulat

Nu numai ca efortul fizic duce la cresterea metabolismului, dar acesta din urma va ramane la cote inalte si pentru o importanta perioada de timp dupa terminarea exercitiului. Este o modalitate sigura de a arde mai multe calorii. Iar efectele benefice ale exercitiilor fizice regulate asupra sanatatii depasesc cu mult efectul de imbatranire pe care il poate avea un metabolism accelerat.

3. Imbunatatiti raportul dintre procentul de muschi si de grasime

In general, activitati fizice intense cum ar fi alergarea, ard mai multe calorii decat activitati de constructie musculara cum sunt ridicarile de greutati. Dar nu trebuie uitat ca muschiul arde mai multe calorii decat grasimea. Asta inseamna ca metabolismul este cu atat mai activ cu cat masa musculara este mai mare.

Asadar este bine sa alegem caile naturale si echilibrate prin care sa ne turam organismul sa arda si prin acest tratament bland, el ne va fi cel mai bun si apropiat prieten.
mishutza, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
mishutza, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2320 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1803 kcal/zi. Pentru a slăbi 5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1029 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat