Jurnal de slabit Mihaela1006
Discuta despre Arhiva jurnale slabit in cadrul subiectului Jurnal de slabit Mihaela1006, parte din categoria JURNALE SLABIT SANATOS; Citat:
Anterior postat de rozica1965
De asta prefer eu sa imi iau lapte de vaca de la sursa direct,de asta ...
Bine ai venit pe Slăbuţe, comunitatea care în 2008 a pus bazele mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România!
Am creat pentru tine o comunitate unică şi specială. Într-o atmosferă civilizată, alături doar de oameni de calitate si cu o vastă experientă în domeniul stilului de viaţă sănătos, corect şi imparţial vei putea învăţa şi împărtăşi experienţele tale despre sănătate, alimentaţie, sport, stil de viaţă, slăbit sănătos şi alte întâmplări interesante din viaţa ta. Daca îţi pasă de viitorul ţării noastre şi a celor din jur, poţi contribui alături de noi într-un mod responsabil la promovarea stilului de viaţă sănătos, fie prin recomandarea comunităţii, fie prin relatarea celor învăţate pe Slăbuţe. Dacă ne vizitezi pentru prima dată, îţi recomandăm să citeşti ghidul începătorilor. Pentru ca să te înregistrezi, clic aici. Succes!
03 nov 2012, 08:52:37
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechime
|
Merite:
|
Data înregistrării: 05 ian 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 53
Dieta: Monti personalizat
Date: 167cm, 70.4kg
Mesaje: 1.423
Aprecieri acordate: 916
Am fost apreciat(a) de 752 ori in 421 mesaje
|
|
Re: Jurnal de slabit Mihaela1006
Citat:
Anterior postat de rozica1965
De asta prefer eu sa imi iau lapte de vaca de la sursa direct,de asta prefer sa imi fac singura iaurtul din el........chiar daca e mai gras,macar e sanatos!!!!!!!!
|
asa e, noi avem doar varianta cu automatele de lapte ca vacute prin oras mai greu. Insa mi-am facut branza proaspata de capra si branza de vaci anul trecut si a fost de vis. Si tu poti face si branza de vaci, nu doar iaurt. Dupa ce se prinde bine laptele smantanesti si ce ramane pui in tifon dublu sau triplu si in maxim doua zile se scurge si nu daca nu faci din doi litri plangi ca e prea putina - cu smantana te descurci, ca nu e multa, pui la ciorba, poti manca si tu un pic pentru ca e sursa de vit. A si o lingura de smantana peste legume e ok daca nu pui si paine sau cartofi.
|
03 nov 2012, 09:20:27
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa expert
|
Merite:
|
Data înregistrării: 30 aug 2010
Locaţie: Craiova, Romania
Vârsta: 58
Dieta: gastric sleeve
Date: 154cm, 77kg
Mesaje: 68.156
Aprecieri acordate: 47.414
Am fost apreciat(a) de 45.907 ori in 24.999 mesaje
|
|
Re: Jurnal de slabit Mihaela1006
Citat:
Anterior postat de Mihaela1006
asa e, noi avem doar varianta cu automatele de lapte ca vacute prin oras mai greu. Insa mi-am facut branza proaspata de capra si branza de vaci anul trecut si a fost de vis. Si tu poti face si branza de vaci, nu doar iaurt. Dupa ce se prinde bine laptele smantanesti si ce ramane pui in tifon dublu sau triplu si in maxim doua zile se scurge si nu daca nu faci din doi litri plangi ca e prea putina - cu smantana te descurci, ca nu e multa, pui la ciorba, poti manca si tu un pic pentru ca e sursa de vit. A si o lingura de smantana peste legume e ok daca nu pui si paine sau cartofi.
|
Eu imi iau lapte de vaca,urda si branza de vaca de la tzara,de la o matusa! De la alta matusa iau urda de oi si capre ,branza tot din aceeasi compozitie. Totul e pe bani......stii cum se zice ,''frate,frate dar branza e pe bani!''
Eu nu mananc paine,cartofi,orez ,paste,absolut deloc!
__________________
|
05 nov 2012, 19:32:52
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechime
|
Merite:
|
Data înregistrării: 05 ian 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 53
Dieta: Monti personalizat
Date: 167cm, 70.4kg
Mesaje: 1.423
Aprecieri acordate: 916
Am fost apreciat(a) de 752 ori in 421 mesaje
|
|
Re: Jurnal de slabit Mihaela1006
Citat:
Anterior postat de rozica1965
Eu imi iau lapte de vaca,urda si branza de vaca de la tzara,de la o matusa! De la alta matusa iau urda de oi si capre ,branza tot din aceeasi compozitie. Totul e pe bani......stii cum se zice ,''frate,frate dar branza e pe bani!''
Eu nu mananc paine,cartofi,orez ,paste,absolut deloc!
|
Sa-ti traiasca matusile! Merita toti banii
Nici cereale nu mananci? Din cele presate? Ce carbohidrati ai voie?
Azi am facut urda cu marar si am pus-o in ardei - cel mai bun mic dejun,am mancat cu putina paine fibropan. Se putea si fara paine, bineinteles, dar dimineata e ok.
|
06 nov 2012, 17:26:26
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa expert
|
Merite:
|
Data înregistrării: 30 aug 2010
Locaţie: Craiova, Romania
Vârsta: 58
Dieta: gastric sleeve
Date: 154cm, 77kg
Mesaje: 68.156
Aprecieri acordate: 47.414
Am fost apreciat(a) de 45.907 ori in 24.999 mesaje
|
|
Re: Jurnal de slabit Mihaela1006
Citat:
Anterior postat de Mihaela1006
Sa-ti traiasca matusile! Merita toti banii
Nici cereale nu mananci? Din cele presate? Ce carbohidrati ai voie?
Azi am facut urda cu marar si am pus-o in ardei - cel mai bun mic dejun,am mancat cu putina paine fibropan. Se putea si fara paine, bineinteles, dar dimineata e ok.
|
Nici cereale de nici un fel! Mananc proteine si rosii,castraveti,ardei,varza. Cam atat!
__________________
|
07 nov 2012, 20:33:05
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa expert
|
Merite:
|
Data înregistrării: 30 aug 2010
Locaţie: Craiova, Romania
Vârsta: 58
Dieta: gastric sleeve
Date: 154cm, 77kg
Mesaje: 68.156
Aprecieri acordate: 47.414
Am fost apreciat(a) de 45.907 ori in 24.999 mesaje
|
|
Re: Jurnal de slabit Mihaela1006
LA MULTI ANI MIHAELA!!!!!!!!! Sanatate si tot ce iti doresti!!!!!
__________________
|
Acest membru apreciaza mesajul lui rozica1965:
|
|
27 dec 2012, 12:24:47
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechime
|
Merite:
|
Data înregistrării: 05 ian 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 53
Dieta: Monti personalizat
Date: 167cm, 70.4kg
Mesaje: 1.423
Aprecieri acordate: 916
Am fost apreciat(a) de 752 ori in 421 mesaje
|
|
Re: Jurnal de slabit Mihaela1006
Urmeaza sa incep cat de curand o "cura" de detoxifiere. Stresul, pe care l-am lasat sa-si faca de cap, mi-a stricat socotelile cu cantarul si metabolismul. Nu ma intereseaza sa slabesc ci sa revin la forma optima pe care regimul sanatos o imprima intregului organism.
Deci din nou, nu zahar, nu faina alba si orez alb, nu grasimi rele (pentru cateva din aceste interdictii trebuie mai intai sa treaca sarbatorile). Si ma voi concentra pe miscare.
Deci prioritate 2013: o viata sanatoasa. Mijloacele: dieta sanatoasa, viata activa, gestionarea stresului pentru a nu ma mai trage inapoi.
|
Acest membru apreciaza mesajul lui Mihaela1006:
|
|
01 ian 2013, 22:50:26
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechime
|
Merite:
|
Data înregistrării: 05 ian 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 53
Dieta: Monti personalizat
Date: 167cm, 70.4kg
Mesaje: 1.423
Aprecieri acordate: 916
Am fost apreciat(a) de 752 ori in 421 mesaje
|
|
despre masa de revelion
La Multi Ani, slabutelor!
Sper sa avem un an in care sa reusim ce ne propunem, sa traim mai sanatos si sa ne canalizam eforturile pentru asta In rest, sa fim sanatoase si fericite!
Pentru inceput am incercat (reusit in parte) sa minimizez raul facut de felurile mai grele specifice anului nou. Salata de boeuf am facut-o cu o maioneza mai light, facuta cu 4 galbenusuri, un pic de ulei si 250 gr. smantana de 20% - asta nu inseamna ca e dietetica 100?% dar nu se compara ce ce faceam inainte. Nu se simte deloc gustul de smantana in salata, o sa mai incerc si alte retete de maioneza light. Oricum, nu fac decat in casa, nu cumpar nimic pentru ca nu am incredere in produsele light din comert ca sunt sanatoase. Pentru un plus de gust am fiert radacinoasele pentru salata la aburi si au pastrat un gust foarte placut, mai intens decat atunci cand sunt fierte in apa. In plus, mustarul l-am ales fara zahar, unul din putinele marci pe care ingredientul zahar nu e mentionat este CIO.
Desertul anului nou a fost prajitura cu ciocolata Montignac, dar care este atat de intensa si satioasa incat nu cred ca este dietetica, mai ales ca i-am pus si frisca.
Oricum, odata trecut momentul anului nou reincep sa urmaresc fiecare masa. greu va fi sa imi pregatesc pentru servici cel putin o masa ca sa nu mai apara ispite necontrolate in timpul zilei.
|
Acest membru apreciaza mesajul lui Mihaela1006:
|
|
13 ian 2013, 09:04:03
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechime
|
Merite:
|
Data înregistrării: 05 ian 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 53
Dieta: Monti personalizat
Date: 167cm, 70.4kg
Mesaje: 1.423
Aprecieri acordate: 916
Am fost apreciat(a) de 752 ori in 421 mesaje
|
|
Re: despre masa de revelion
Deci am reusit intrucatva sa-mi iau o masa si doua gustari la servici, deci se poate
La capitolul vraji in bucatarie am facut o placinta din amestecuri de faina integrala, si la umplutura am amestecat merele rase cu un gem mic de gutui (din vara l-am facut cu ff. putin zahar) si asta a fost tot zaharul din placinta. Scortisoara la greu si cam asta a fost. A fost mancata intr-un timp record de toate fetele
|
Acest membru apreciaza mesajul lui Mihaela1006:
|
|
21 ian 2013, 20:56:07
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechime
|
Merite:
|
Data înregistrării: 05 ian 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 53
Dieta: Monti personalizat
Date: 167cm, 70.4kg
Mesaje: 1.423
Aprecieri acordate: 916
Am fost apreciat(a) de 752 ori in 421 mesaje
|
|
Ce se mai produce in bucatarie, atelierul de creatie al oricarei slabute
Se iau niste radacinoase, patrunjel, pastarnac, telina si morcov, se taie bucatele si se caramelizeaza in tigaie cu o lingura de ulei - eu am folosit ulei de floarea soarelui presat la rece pentru ca are o aroma minunata. Nu dureaza mai mult de zece minute daca acoperiti tigaia sa se patrunda un pic legumele, care trebuie sa ramana un pic al dente. Se serveste fierbinte cu branzeturi sarate (la mine am pus gorgonzola si niste cascaval ras mare) si un pic de piper proaspat rasnit. Este o mancare care mi-a dat o energie pozitiva.
Ieri am facut paine. Am incercat sa fac cu masina de paine ceva asemanator cu painea integrala din amestecuri de faina pe care o fac de obicei. Ei bine, nu s-a copt la mijloc, asa ca dupa ce a stat in masina de paine o ora si jumatate la copt, am luat bucata de paine, cu exteriorul foarte facut si mijlocul cleios, am taiat-o in doua pe lung si am pus-o la cuptor. Au iesit doua caramizi negre, numai bune de pus la temelia unei case. Ca gust totul e ok, dar aspectul lasa de dorit. Mai avem de lucrat la reteta pana ne iese o paine integrala sau semi-integrala la masina. Si zic semi-integrala pentru ca in cartea masinii scrie ca painea integrala se face cu trei parti faina integrala si doua parti faina alba, niste ulei, drojdie, zahar si sare. Eu zahar nu pun in paine nici sa ma omori, cu uleiul ma mai gandesc. Eu nu numai ca nu am pus nici o faina alba, dar am pus faina integrala de grau, secara si orz in proportii egale plus 10% tarate de grau si 10% faina de canepa. Daca nici data viitoare nu nimeresc fac numai paine mai alba la masina si asta integrala o las pentru manufacturare :p
Ultima dată editat de Mihaela1006; 21 ian 2013 at 21:00:52.
|
Acest membru apreciaza mesajul lui Mihaela1006:
|
|
14 feb 2013, 18:40:31
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa expert
|
Merite:
|
Data înregistrării: 30 aug 2010
Locaţie: Craiova, Romania
Vârsta: 58
Dieta: gastric sleeve
Date: 154cm, 77kg
Mesaje: 68.156
Aprecieri acordate: 47.414
Am fost apreciat(a) de 45.907 ori in 24.999 mesaje
|
|
Re: Jurnal de slabit Mihaela1006
Te astept!!!!!!!
__________________
|
Reguli de postare
|
|
Nu poţi deschide subiecte noi
Nu poţi să răspunzi la mesaje
Poţi să publici ataşamente
Nu poţi să-ţi editezi mesajele
|
|
|
|