View Single Post
  #16 (permalink)  
Vechi 09 mar 2011, 12:12:25
mishutza's Avatar
mishutza mishutza este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
SUNT RESPONSABIL Locul 1 la concurs  
Data înregistrării: 26 apr 2009
Locaţie: Arad, Romania
Dieta: cu buruieni :)
Date: 160cm, 86.5kg
Mesaje: 5.193
Aprecieri acordate: 1
Am fost apreciat(a) de 23 ori in 12 mesaje
Implicit Re: Cum formam obiceiurile alimentare sanatoase la copii

Cred ca este imposibil sa ne crestem copii "curat".Dar sa incercam nu costa mult mai ales ca suntem responsabili de sanatatea lor.
Noi suntem din pacate o generatie care inca mai stie cum ar trebui sa fie si vedem si ce se intampla din cauza felului cum am ajuns sa mancam.Mi se pare ca parintii nostii deja sunt primii care suporta consecintele.Cu boli de inima la 40 de ani,in general boli date de alimentatie.Dar ei au crescut in perioada comunismului,deci probabil la ei sunt carentele.Noi in schimb suntem in extrema cealalta,suntem plini de de toate si avem boli date de nutritie si de modul de viata la 30 de ani.Dar cred ca noi putem inca alege.
Dar copii nostii?Care la 12 ani sunt deja obezi si cred ca Mc.Donalds e un apogeu al mancarii gustoase.Care habar nu au ce gust au rosiile naturale,si eventual nici nu le recunosc.Sincer cred ca speranta lor de viata se va reduce drastic.
Si se poate altfel.Eu nu am copii,dar am crescut copii altoraSi stiu ca se poate ca un copil sa prefere sa manance un fruct in locul ciocolati,sau un iaurt.Si sa aiba o punga de dulciuri primite de Haloween din care sa manance el cate un pic pe zi si sa aiba din ea si in februarie.
Exista studii care arata ca gusturile se formeaza inca din burtica,ca apa din placenta e ca o supa care duce la copil gustul mancarii mamei.Cum sa manance un copil legume cand e mai maricel cand ei sunt crescuti cu mancare la borcanele.Eu ca om mare nu recunosc nici o leguma de acolo,la gust ma refer.Ei cum le-ar recunoste?
Si cred ca trebuie un pic de organizare ca sa dam copiilor nostrii mancarica facuta de noi.De exemplu biscuitii despre care discutati.E destul sa coci o data la doua saptamani,sunt retete de biscuiti care trebuie tinuti la uscat si sunt buni mult timp.Si sa spune ca dureaza o ora,doua.Sigur ca nu e posibil sa faci totul singura si acasa,mai ales cand nu ai ajutor,dar putem incerca,nu?
Eu sunt mandra de mine ca tocmai mi-am umplut bors si e acru ca cel al mameiSi renunt la minunatul praf de bors la pliculet.Si am pus si varza la murat.E aiurea ca nu am borcane potrivita(folosesc borcanele de la proteina barbatului) dar sunt mandra de mine sa primesc sfaturi prin telefon de la mama si sa simt ca fac ceva pt sanatatea noastra.Sunt plina de borcane in bucatarie si ar fi asa de usor sa le cumpar gata facute,dar sunt satula de chimicalele lor.
mishutza, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
mishutza, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2320 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1803 kcal/zi. Pentru a slăbi 5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1029 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat