erasmine |
07 oct 2012 20:18:25 |
Re: Regimul Dukan (partea 2)
Citat:
Anterior postat de rozica1965
(Post 1147257)
Fetelor,am si eu o problemuta adresata celor care locuiesc in zone unde se pun la murat pepenusi verzi (lubenita din Oltenia). Imi trebuie reteta. Eu cautai pe net si toate retetele sunt doar cu apa si 25 g de sare la litru. Se mureaza ei doar cu atat? Nici un otet,un zahar,nimica,nimicuta? Voi sunteti tinerele,dar poate va intrebati mamicile sa imi dati si mie o reteta buna. Am primit azi o cutie mare(cele pt banane) de pepenasi si nu stiu cum sa ii pregatesc pt iarna.
|
La mine in familie tata a fost cel care s-a ocupat mereu cu muraturile... ma refer strict la cele care necesita doar apa si sare ca restul le facea mama :)
Si da...tata punea pepenii intr-un butoi...mai punea si niste gogonele si cativa ardei capia...mai punea si niste bete de marar uscat dupa care punea apa...la fiecare Litru de apa pune cate 1 lingura de sare...turna apa in butoi si la urma punea sarea intr=un tifon pe care-l lega si il pune peste muraturi dar sa-l cuprinda apa (nu inteleg de ce dar...asa face el) Vreau sa zic ca muraturile sunt cele mai bune si nu zic doar eu asta...cand statea la bloc era f laudat in scara pt muraturi :)
|