500 g cartofi(mi-am dat seama ulterior ca e cam multisor, deci ajung si 300 g, depinde cat de groasa vrei sa iasa ciroba)
50 g morcov
40 g pastarnac
100 g ceapa
115 g taietei
50 pasta tomate
50 g knorr
10 g cub patrunjel
40 g ulei masline
sare, piper, sare de lamaie(sau bors, depinde cu ce acriti)
-se taie cartofii(deja curatati) si se lasa in apa rece
-se marunteste ceapa si se dau prin razatoare pastarnacul si morcovul
-se ia o oala mai marisoara(cat sa va incapa 3-4 au chiar 5 l de ciorba
),se pune uleiul,in care se calesc ceapa, morcovul si pastarnacul 1-2 minute dup acare se adauga un pic de apa ca sa se inmoaie ceapa si se mai lasa putin...
-se adauga apoi cartofii si peste ei apa, cat considrati, dar cel putin 2 l jumate..repet..depinde cat de gros doriti sa iasa...
-se adauga si knorr-ul
-cand apoape au fiert cartofii, se adauga taiteii si se mai lasa la fiert pana cand se inmoaie si acestia..
-intre tim adaugati patrunjelul, sarea de lamaie sau sare impla, depinde de usturile fiecaruia...
sper din tot sufletul sa va iasa la fel de buan cum mi-a iesit mie..in cazul in cae va hotarati s aincercati aceasta reteta