Citat:
Anterior postat de karmara
Am o nelamurire care ma macina mai de mult...
Cum cantaresc si calculez caloriile unei ciorbe?
De exemplu astazi am mancat ciorba radauteana a la Mika (de fapt foarte asemanatoare cu ea), am cantarit-o intr-un bol si avea 280 g dar problema e ca mi se pare prea mult sa aiba 344 kcal si aproape 40 de proteine?? De unde atatea proteine cand am mancat doar foarte putina carne, cred ca vreo 30 g de carne??
Asta e valabil pentru orice ciorba din calculator, nu neaparat pentru asta.
Adica ori nu calculez eu bine si poate se calculeaza in ml si nu in grame ori se cantareste doar partea solida in grame si lichidul nu-l mai calculam (daca fac asa rezultatul mi se pare mai aproape de adevar, adica am mancat doar aprox. 100 g de ciorba si atunci are 100 si ceva de kcal), ca altfel nu-mi explic.
Daca ma lamureste cineva ii multumesc anticipat.
|
eu zic stricta mea parere...karmara, cand calculezi caloriile unei ciorbe spre exemplu, nu calculezi carnea separat si ciorba separat...cantaresti si calculezi toata cantitatea de ciorba..acum nu stiu nici eu ce sa zic, sincer, 344 calorii nu mi s epare mult, sincer ti-o spun, adica pentru o masa e foarte bine, la un total de 1200 de calorii pentru zi..mai mult de atat, nu ma pronunt, pentru ca nu sunt experta...dar cam asta cred eu, ca atunci cand calculezi caloriile unei ciorbe, facu suma caloriilor din carne, legume, etc..si nah, apoi imparti la numarul de portii si alfi calorii pentru 100 d egrame..acu nu stiu de ce iti faci griji cu proteinele, ca si-asa papai cam putine
sper ca nu te-am ametit prea tare..nici macar nu am recitit ce ti-am scris..scuze, daca exista incoerenta sau lipsa de cursivitate