View Single Post
  #3 (permalink)  
Vechi 05 iul 2009, 22:56:31
mishutza's Avatar
mishutza mishutza este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
SUNT RESPONSABIL Locul 1 la concurs  
Data înregistrării: 26 apr 2009
Locaţie: Arad, Romania
Dieta: cu buruieni :)
Date: 160cm, 86.5kg
Mesaje: 5.193
Aprecieri acordate: 1
Am fost apreciat(a) de 23 ori in 12 mesaje
Implicit Re: Stil de viata sanatos...

Buna intrebare,Slabutelule.
Pt mine a insemnat intai multa informare.Si schimbarea s-a facut in timp.
Prima modificare a fost renuntarea la dulciuri.La asta inca mai lucrez.Apoi am descoperit ca mi le pot face singura,controland in primul rand cat zahar pun in ele.Si restul,bineinteles.Apoi ,dupa lungi citiri,am decis folosirea fructozei in loc de zahar sau orice indulcitor.Mi se pare cea mai naturala,mai apropiata de natura.
Apoi a fost renuntarea la carne.Iubesc carnea de porc,dar mananc destul de rar,cam doar la gratare.Partea mai frumoasa e ca nu prea mai pot manca mai mult de 100 de grame.Decizia de a renunta la carne a venit dupa ce am vazut o emisiune despre cum ajung puisorii in magazine.Ma scarbit total sa vad atatia pui atarnati de gat pe sarma.Si acum urasc macelariile,urasc sa cumpar carne.Apoi,tot citind despre cat de pompate cu hormoni sunt animalele pe care noi le mancam si tinand cont ca la mine e o varza la analizele hormonale,am decis sa renunt.Am crezut ca va fii mai greu sa mananc fara carne,ma gandeam ce voi manca,dar acum e ok.Mananc ce mancam si inainte dar fara carne.Incerc sa am totusi grija de cantitatea de proteina pe care o mananc zilnic.Pestele e de baza si il iubesc.Sambata am cumparat vreo 6 kile,ihihih,de vreo 5 feluri,sa ma satur.
Incerc sa mananc cat mai neprelucrat termic.Nu folosesc ulei decat cand e neaparat nevoie,si niciodata la prajit.Folosesc doar ulei de masline,ulei de floarea soarelui doar la briose si maioneza.
Legumele au ajuns sa imi ocupe jumatate de frigider,fructele au trecut pe locul doi in meniul meu.Nu prea ma inteleg eu cu salatele,asa ca le mananc crude,si doar cu sare.Pe legume adica.Nu lipsesc aproape niciodata de pe farfurie.Preferatele mele sunt rosiile,care sunt si anticangerigene,si ardeiul galben.
Mananc des si putin,incerc sa imi iau grasimile necesare zilnic din uleiuri,peste sau seminte.Si mananc aproape zilnic ciocolata neagra,cu toate ca o urasc.Mananc cereale integrale,pe care de asemenea le urasc.Carbohidratii,multi si necesari,incerc de asemenea sa ii iau din alimente neprelucrate.Din faina neagra,cartofi,fructe,legume.
Cam atat imi vine in minte.Aaa,si cat mai multe alimente bio.
mishutza, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
mishutza, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2320 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1803 kcal/zi. Pentru a slăbi 5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1029 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat