Prezentare Calculator Nutriţional Slăbuţe - Partea 1Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt Resposnabil Calculator nutriţional Susţin Slăbuţe - Widgets si insigne! Slabute Concurs - Sanatate, premii si distractie! Slăbuţe TV - Televiziunea slăbuţelor

Ziarul slabutelor informate ( dieta, alimentatie, sport si nu numai)

Gaseste prietenii din orasul tau! Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin
Cluj Constanta Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Hunedoara Ialomita Iasi Bucuresti Maramures Mehedinti Mures Neamt Olt
Prahova Salaj Satu-Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Vaslui Valcea Vrancea
Prima Petitie Nationala pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa deja a fost semnata de catre 66338 oameni.
In total sunt necesare peste 100.000 de semnaturi. Fii voluntar si participa in campania de strangere de semnaturi, clic aici.
Bine ai venit pe Slăbuţe, comunitatea care în 2008 a pus bazele mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România! Am creat pentru tine o comunitate unică şi specială. Într-o atmosferă civilizată, alături doar de oameni de calitate si cu o vastă experientă în domeniul stilului de viaţă sănătos, corect şi imparţial vei putea învăţa şi împărtăşi experienţele tale despre sănătate, alimentaţie, sport, stil de viaţă, slăbit sănătos şi alte întâmplări interesante din viaţa ta. Daca îţi pasă de viitorul ţării noastre şi a celor din jur, poţi contribui alături de noi într-un mod responsabil la promovarea stilului de viaţă sănătos, fie prin recomandarea comunităţii, fie prin relatarea celor învăţate pe Slăbuţe. Dacă ne vizitezi pentru prima dată, îţi recomandăm să citeşti ghidul începătorilor.
Pentru ca să te înregistrezi, clic aici. Succes!
Răspunde
 
Opţiuni subiect
  #21 (permalink)  
Vechi 30 mar 2011, 08:59:40
anqutz's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă SeniorSlăbuţă Senior
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 30 sep 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 35
Dieta: alimentatie sanatoasa
Date: 166cm, 53kg
Mesaje: 22.594
Aprecieri acordate: 2.039
Am fost apreciat(a) de 3.087 ori in 2.008 mesaje
Implicit Re: Ziarul slabutelor informate ( dieta, alimentatie, sport si nu numai)

Am zis sa public si eu un articol alternativ despre lapte.

Vrei sa slabesti? Bea lapte la micul dejun!


Studiul a fost realizat de o echipa de cercetatori australieni pe 34 de adulti supraponderali. S-a observat ca un pahar de lapte degresat la masa de dimineata in locul sucului de fructe le da participantilor senzatia de satietate si ii ajuta sa ajunga la pranz mai putin infometati. Mai mult decat atat, in zilele in care la micul dejun li se dadea lapte, voluntarii consumau mai putine calorii la masa de pranz.


Concluziile cercetatorilor

Cercetatorii au lansat ipoteza conform careia proteinele din lapte reusesc sa satisfaca mai bine apetitul decat o face zaharul din sucul de fructe care "se arde" mult mai repede. Potrivit coordonatoarei studiului, Dr. Emma R. Dove, de la University of Western Australia, "persoanele care se afla la dieta nu mai consuma lapte si derivati ai acestuia pentru a reduce numarul de calorii. Contrar acestui lucru, laptele si produsele lactate degresate pot favorizeaza procesul de slabire, intrucat tin apetitul sub control. Astfel, in dieta trebuie evitate bauturile si alimentele bogate in zahar".

Potrivit acestui studiu, cei care beau lapte la micul dejun consuma cu 8.5% mai putine calorii la masa de pranz, fata de cei care beau suc de fructe de dimineata. Alte studii au demonstrat deja ca proteinele reusesc sa tina pofta de mancare sub control mai bine decat carbohidratii.


Parerea specialistului: Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, este de acord cu introducerea acestui aliment in dieta, intrucat un regim de slabit lipsit de grasime este periculos pentru sanatatea individului. Evident, consumul trebuie sa fie unul moderat, nu mai mult de 3 pahare pe saptamana (un pahar trebuie sa aiba intre 100 si 200 ml). De asemenea, in dieta laptele nu trebuie combinat cu anumite tipuri de cereale din comert deoarece acestea contin foarte mult zahar si nu vor favoriza deloc procesul de slabire.


Alte beneficii ale laptelui

"Pe langa proteinele de calitate, carbohidrati si grasimi, laptele este o sursa importanta de vitamine - A, D, complexul de vitamine B, acid folic, acid pantotenic si minerale - calciu, magneziu, fosfor si zinc", ne spune prof. dr. Mencinicopschi.

Consumul de lapte este recomandat deoarece:

  • reechilibreaza aportul de proteine din organism;
  • contribuie la mentinerea echilibrului acido-bazic in organism;
  • consumat in cantitate moderata, favorizeaza absorbtia calciului si a fosforului;
  • se recomanda femeilor insarcinate deoarece furnizeaza un aport nutritional optim atat pentru aceasta cat si pentru copil;
  • la femeile aflate la menopauza, compenseaza pierderile de calciu si previne demineralizarea osoasa;
  • datorita proteinelor de calitate pe care le contine, laptele reprezinta o sursa importanta de aminoacizi esentiali.

Ce lapte este indicat: crud, pasteurizat, UHT sau bio?

In ceea ce priveste laptele crud, s-ar putea presupune ca acesta este cel mai indicat deoarece nu a suferit niciun proces de sterilizare si astfel se pastreaza toate proprietatile nutritive. Totusi, potrivit specialistului, laptele crud nu prezinta nicun fel de siguranta pentru consumator. "Nu putem sti cu certitudine in ce conditii de igiena a fost colectat acel lapte. El poate intra in contact cu diverse bacterii care se gasesc atat in mediul inconjurator cat si pe pielea animalelor si astfel, el devine periculos pentru sanatate", precizeaza specialistul.

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi inclina balanta mai degraba in favoarea laptelui UHT, decat a celui pasteurizat simplu, cu conditia sa fie un UHT de calitate. Acesta se obtine prin expunerea, timp de 3-4 secunde, la 135-140 de grade Celsius. In acest mod sunt eliminate toate microorganismele care pot pune sanatatea in pericol. "Categoric cel mai recomandat lapte este cel bio. Dar la noi, din pacate, pretul acestuia este foarte mare si foarte putini isi permit un astfel de produs", adauga prof. dr. Mencinicopschi.


Laptele in exces dauneaza sanatatii!

In ciuda beneficiilor aduse organismului, daca nu este consumat cu masura, laptele poate fi daunator. "Nu este indicat consumul zilnic de lapte. O persoana adulta, sanatoasa, nu trebuie sa consume mai mult de 3 pahare de lapte pe saptamana. Daca se depaseste aceasta cantitate, exista riscul de a scoate calciul din oase", avertizeaza specialistul. "De asemenea, s-a constatat ca mai mult de trei pahare de lapte pe saptamana creste prevalenta cancerului de san si de prostata", mai spune nutritionistul.

In ceea ce priveste optiunea pentru laptele degresat sau nedegresat, "aceasta este mai degraba o strategie comerciala. Copiii de pilda, nu trebuie sa consume lapte degresat", ne mai spune specialistul. "Chiar si o persoana obeza poate sa bea trei pahare de lapte nedegresat pe saptamana, fara sa-i fie teama ca acest aliment o va ingrasa. Singurul lucru de care trebuie sa se tina seama este acela ca laptele nu trebuie combinat cu alte proteine de origine animala, intrucat contine cazeina, o proteina greu digerabila", adauga prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.


Laptele: contraindicatii

Anumite categorii de persoane nu pot consuma lapte:

  • persoanele care au intoleranta la lactoza;
  • cei care sufera de galactozemie (intoleranta la galactoza);
  • cei care au alergie la proteinele din lapte.
"De asemenea, laptele nu este indicat persoanelor care sufera de cancer. In cazul acestora este recomandat consumul de iaurt", precizeaza specialistul.

Sursa: revista on-line Eva
Răspuns cu citat
  #22 (permalink)  
Vechi 30 mar 2011, 10:48:22
Alexandra Andreea's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 06 feb 2011
Locaţie: Galati, Romania
Vârsta: 32
Dieta: In cautarea echilibrului! (Montignac personalizat)
Date: 170cm, 57kg
Mesaje: 2.637
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Ziarul slabutelor informate ( dieta, alimentatie, sport si nu numai)

Ffff interesant!! Ce bine ca ma incadrez in cele 3 pahare!
Alexandra Andreea, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Foarte activ, este de 2266 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1749 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1492 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #23 (permalink)  
Vechi 30 mar 2011, 10:51:30
anqutz's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă SeniorSlăbuţă Senior
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 30 sep 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 35
Dieta: alimentatie sanatoasa
Date: 166cm, 53kg
Mesaje: 22.594
Aprecieri acordate: 2.039
Am fost apreciat(a) de 3.087 ori in 2.008 mesaje
Implicit Re: Ziarul slabutelor informate ( dieta, alimentatie, sport si nu numai)

Asa am zis si eu, o sa consum 3 pahare pe sapt, imi place extrem de mult laptele si mi-ar parea rau sa renunt la el.
Răspuns cu citat
  #24 (permalink)  
Vechi 30 mar 2011, 12:29:29
Romyna's Avatar
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 28 mar 2011
Locaţie: Timisoara, Romania
Vârsta: 35
Dieta: Dieta personalizata
Date: 165cm, 68kg
Mesaje: 176
Aprecieri acordate: 2
Am fost apreciat(a) de 6 ori in 3 mesaje
Implicit Re: Ziarul slabutelor informate ( dieta, alimentatie, sport si nu numai)

Buna fetelor

Ouale
Cea mai buna modalitate de a pierde din grasime este sa urmezi o dieta bogata in proteine (slabe) si saraca in carbohidrati procesati si grasimi. Corespunzator Food Standards Agency, ouale reprezinta o sursa excelenta de proteine, care te ajuta sa scapi de grasimea din jurul taliei.

Pana acum, ouale au fost considerate un aliment nesanatos, din cauza colesterolului; cu toate acestea s-a descoperit recent ca nu pot creste cantitatea de colesterol din organism. In plus, ouale au un continut bogat de vitamina B12, supliment bine-cunoscut pentru capacitatea de a creste scaderea in greutate.

Lactate sarace in grasimi
Corespunzator unui articol in Obesity Research, persoanele care consuma in mod frecvent lactate pot pierde cu pana la 70% mai multe grasimi decat cele care nu au inclus produsele lactate in dieta.
Lucrul foarte important pe care trebuie sa il retii, atunci cand iti alcatuiesti dieta, este sa alegi lactate sarace in grasimi sau complet degresate – cele mai bune surse sunt laptele si iaurtul degresate, pe care le poti consuma cel putin de trei ori pe zi. Produsele lactate pot, de asemenea, sa iti intareasca oasele si sa ajute la construirea masei musculare.

Merele – minunate, chiar si pentru dieta
Ai auzit de nenumarate ori ca un mar pe zi pastreaza doctorul la distanta… ei bine, poti parafraza proverbul si concluziona: un mar pe zi pastreaza si sunculitele la distanta… studiile arata ca pectina, continuta in mere, limiteaza cantitatea de grasime care poate fi absorbita de catre celule.

Bea apa, din nou!
Desi iti repetam asta de fiecare data, va trebui sa iti amintesc din nou: apa este esentiala in procesul de slabire, cu atat mai mult cu cat ai de dat jos grasimile din jurul abdomenului. Corpul tau nu poate functiona bine decat perfect hidratat, asa ca incearca sa depasesti portia zilnica de 8 pahare, mai ales pe timpul verii!

Fasolea, un aliment-minune
Fasolea ar putea fi considerata unul dintre alimentele – minune: reprezinta o excelenta sursa de fibre, care ajuta la eliminarea toxinelor din organism, o sursa importanta de proteine si fier. Alege cu incredere fasole rosie (cea mai sanatoasa) dar si fasole alba sau lima, pentru a scapa de kilogramele din jurul taliei.
Fasolea poate reprezenta, de asemenea, un substitut excelent al carnii – daca esti vegetariana, tii post sau vrei sa elimini grasimile saturate din dieta ta.

Ovazul: nutrienti si fibre
Ovazul reprezinta un exemplu excelent de cereale integrale pe care corpul tau are nevoie, pentru a arde grasimea de pe abdomen. Nu numai ca vei imbogati meniul tau cu o multime de nutrienti, dar vei avea si un aport mare de fibre, absolut necesare in dieta zilnica.

Pestele: sursa ta de omega-3
Acesta ii furnizeaza corpului si acizi grasi omega-3 si proteine slabe, esentiale pentru a creste capacitatea corpului de a arde grasimile si a construi muschi. In cazul in care nu iti place pestele, te sfatuim sa te intorci la punctul 3 si sa mananci fasole.

Morcovii
Acestia contin caroten, o forma a vitaminei A deosebit de eficienta in eliminarea grasimilor si a reziduurilor din organism. Carotenul se va transforma, in intestine, in vitamina A si iti va creste considerabil rata metabolismului, iar cu cat aceasta este mai mare, cu atat vei putea arde mai repede grasimea!

sursa: idieta.ro
Romyna, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1894 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1377 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]

Ultima dată editat de Romyna; 30 mar 2011 at 12:37:51.
Răspuns cu citat
  #25 (permalink)  
Vechi 30 mar 2011, 12:44:01
Romyna's Avatar
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 28 mar 2011
Locaţie: Timisoara, Romania
Vârsta: 35
Dieta: Dieta personalizata
Date: 165cm, 68kg
Mesaje: 176
Aprecieri acordate: 2
Am fost apreciat(a) de 6 ori in 3 mesaje
Implicit Re: Ziarul slabutelor informate ( dieta, alimentatie, sport si nu numai)

Somul slabeste sau ingrasa?

Un nou studiu realizat de cercetătorii americani a descoperit că somnul ne ajută să dăm jos kilogramele în plus. Doctorul Eliasson, cel care a condus studiul, a descoperit, urmărind asistentele care îi sunt colege, că cele care dorm mai mult sunt mai slabe decât cel care nu reuşesc să se odihnească suficient.Acest studiu susţine teoria cercetătorilor care spun că lipsa somnului afectează nivelul de hormoni din organism ceea ce duce la creşterea senzaţiei de foame
Acest studiu susţine teoria cercetătorilor care spun că lipsa somnului afectează nivelul de hormoni din organism ceea ce duce la creşterea senzaţiei de foame şi încetinirea metabolismului.

Astfel doctorul Eliasson a elaborat studiu care a demonstrat că dezechilibrul hormonal se manifestă prin reducerea cantităţii de leptină, cunoscută drept hormonul saţietăţii, care duce la creşterea poftei de mâncare.

Şi stresul este unul din duşmanii somnului odihnitor. Acesta reduce atât cantitatea cât şi calitatea perioadei de odihnă. Mai mult stresul creşte şi pofta de mâncare.


Crezi ca numai prajelile, dulciurile, sucurile carbogazoase si alte preparate “condamnate” sa iti strice “reputatia” siluetei sunt cele mai vinovate pentru kilogramele pe care le-ai acumulat in ultima perioada? Crezi ca numai lipsa sportului sau prezenta sedentarismului dauneaza grav siluetei? Si daca fac sport, tin si dieta, reusesc sa elimin acesti “dusmani” de temut din calea mea si eu tot supraponderala raman?

E clar, imi spun, trebuie sa fiu bolnava de ceva care favorizeaza cresterea in greutate. E posibil, fetelor, sa fie si asta o cauza, si anume conditia medicala, dar nu neaparat, existand cateva motive pe care probabil nu ti le-ai fi imaginat niciodata ca ar favoriza supraponderalitatea.

“Mi-a fugit somnul de pe geana!”

Cunosti vorba aceea binecunoscuta “somnul ingrasa”? Ei bine, nu dragele mele, se pare ca ultimele cercetari arata ca lipsa acestuia dauneaza grav siluetei. Si eu, care credeam ca lipsa somnului si oboseala isi pun amprenta pe corpul meu intr-un mod pozitiv pentru silueta si negativ pentru sanatate. In sensul ca nu de putine ori m-am surprins spunand ca am slabit datorita noptilor pierdute si oboselii acumulate. Se pare ca nu asta era cauza! Asta ma face sa ma intreb care era adevaratul motiv al pierderii mele in greutate?

Dar sa revenim pe “meleagurile” noastre si sa vedem care e explicatia kilogramelor in plus din perspectiva orelor reduse de somn. Cercetatorii spun ca functiile corpului nostru functioneaza la cote maxime atunci cand suntem odihnite. Atunci cand nu dormim suficient, corpul nostru trece printr-o stare de “stres” , iar din punct de vedere biologic, efectul este de depozitare a mai multa grasime., sustine Michelle May, autoarea cartii “Ce putem face cand dietele nu functioneaza?”.
De asemenea, cand esti nedormita, nu ai capacitatea sa controlezi nivelul de stres acumulat si s-ar putea sa gasesti in mancare un mod de a te relaxa sau un “aliat”. Lipsa somnului inseamna ora de culcare tarzie si acest lucru semnifica mese luate tarziu in noapte, deci calorii adaugate siluetei intr-un interval de timp in care organismul tau este in repaus in mod normal.

Nu este benefic nici pentru silueta, nutritionistii recomandand ca ultima masa sa fie luata in general inainte cu 3 ore de a te culca sau nu mai tarziu de 6 seara., dar nici pentru sanatate, nefacand altceva decat sa “obligi” stomacul sa “lucreze” pe tura de noapte, cand in mod normal e in “repaus”. Ca sa nu mai spunem de consecintele de a doua zi, si anume simptome cum ar fi oboseala, nivel de energie scazut, iritabilitate si nervozitate.

Asa ca sfatul nostru este sa dormi 8 ore pe noapte, iar daca acest lucru ti-e imposibil acum dupa zeci de nopti in care nu ai dormit decat 3, 4 ore, un sfat bun este sa nu incerci sa integrezi deoadata cele 8 ore de somn, ci sa le iei “step by step” adaugand in fiecare noapte cate 15-30 minute in plus la orele de somn. Astfel, efortul nu va fi prea mare, iar efectele maxime, deoarece in cateva zile vei reusi sa “acoperi” cele 8 ore de somn obligatorii!

sursa: libertatea.ro
Romyna, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1894 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1377 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]

Ultima dată editat de Romyna; 30 mar 2011 at 12:46:32.
Răspuns cu citat
  #26 (permalink)  
Vechi 30 mar 2011, 14:56:14
Alexandra Andreea's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 06 feb 2011
Locaţie: Galati, Romania
Vârsta: 32
Dieta: In cautarea echilibrului! (Montignac personalizat)
Date: 170cm, 57kg
Mesaje: 2.637
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Ziarul slabutelor informate ( dieta, alimentatie, sport si nu numai)

Romyna iti multumim pentru informatii! Foarte interesante! Te mai asteptam!
Alexandra Andreea, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Foarte activ, este de 2266 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1749 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1492 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #27 (permalink)  
Vechi 31 mar 2011, 10:45:48
Romyna's Avatar
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 28 mar 2011
Locaţie: Timisoara, Romania
Vârsta: 35
Dieta: Dieta personalizata
Date: 165cm, 68kg
Mesaje: 176
Aprecieri acordate: 2
Am fost apreciat(a) de 6 ori in 3 mesaje
Implicit Re: Ziarul slabutelor informate ( dieta, alimentatie, sport si nu numai)

Am gasit cateva informatii care par destul de interesante.Sa-mi spuneti ce parere aveti


Top 10 combinaţii „fatale“ în farfurie

1. Cereale cu lapte. Deşi unii medici consideră că această asociere de alimente poate avea ca rezultat o scădere a kilogramelor nedorite, nutriţioniştii ne sfătuiesc să ne ferim de ea, pentru că rezultatul este exact opus celui scontat. „Cerealele nu se combină cu laptele. Această asociere de alimente îngraşă”, atenţionează nutriţionistul Lygia Alexandrescu. Cel mai bine este ca laptele să fie consumat necombinat, adaugă medicul.


2. Carne cu pâine. „Este vorba despre una dintre cele patru reguli alimentare, potrivit căreia combinaţia de carbohidraţi (pâine) cu proteine (carne) este interzisă”, explică medicul. În plus, carnea nu trebuie combinată nici cu lactate, grăsimi sau fructe, dar poate fi asociată cu legume verzi (salată verde, ardei, roşii, castraveţi, varză).

3. Pâine cu unt. Combinaţia nu se adresează persoanelor care vor să slăbească, însă cei cu o greutate normală pot consuma o cantitate de 10 grame de unt pe pâine, spune medicul Alexandrescu.

4. Paste cu şuncă şi smântână. Sunt un „deliciu” în bucătăria italienească, dar fac parte din categoria „aşa nu”. „Combinaţia între carbohidraţi (paste) şi grăsimi (şuncă, smântână) este interzisă. Atenţie, însă – „aceste alimente nu trebuie eliminate, ci doar consumate la momente diferite”, explică nutriţionistul.

5. Brânză cu pâine. „Putem să mâncăm brânză (bogată în calciu) cu pâine (bogată în carbohidraţi) la aceeaşi masă, dar, în acest fel, în intestin va avea loc un proces alcalin, cauzat de carbohidraţi. Astfel, foarte puţin calciu va fi disponibil să se absoarbă, întrucât în mediul bazic, calciul dă reacţii prin care se transformă în compuşi neabsorbabili. Aşadar, indiferent de cantitatea de brânză consumată, putem avea o deficienţă de calciu”, precizează lector dr. Lygia Alexandrescu.

6. Cartofi cu pâine. „Aici este vorba de o asocierea între două alimente din grupa carbohidraţilor. Potrivit regulilor din nutriţie, carbohidraţii se consumă individual şi necombinaţi, la o masă”, precizează nutriţionistul.

7. Salată de fructe. Atenţie atunci când preparaţi acest desert. Fructele dulci (fructe uscate, banane, mere, pere, struguri) nu se combină cu cele acide (kiwi şi celelalte citrice).

8. Cereale cu fructe uscate. Este o combinaţie greşită asocierea dintre alimentele ce conţin amidon şi fructele uscate. Cerealele se pot combina doar cu legume verzi, spune nutriţionistul.

9. Pepene galben cu prosciutto. Pepenele - galben sau verde - se consumă necombinat. Nu este indicată nici asocierea dintre pepene şi pâine.

10. Fructe, imediat după masă. „Fructele trebuie consumate doar proaspete (nu compot) şi la mese separate”, adaugă medicul Lygia Alexandrescu.

[Lygia Alexandrescu, lector universitar doctor - „Asocierile nepotrivite de alimente pot cauza kilograme în plus, celulită, degenerări ale ţesuturilor şi probleme de digestie”]
Romyna, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1894 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1377 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #28 (permalink)  
Vechi 31 mar 2011, 10:51:30
Romyna's Avatar
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 28 mar 2011
Locaţie: Timisoara, Romania
Vârsta: 35
Dieta: Dieta personalizata
Date: 165cm, 68kg
Mesaje: 176
Aprecieri acordate: 2
Am fost apreciat(a) de 6 ori in 3 mesaje
Implicit Re: Ziarul slabutelor informate ( dieta, alimentatie, sport si nu numai)

Ale am pus link-ul ziarului la semnatura,sper ca nu e bai
Romyna, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1894 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1377 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #29 (permalink)  
Vechi 31 mar 2011, 11:04:21
Alexandra Andreea's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 06 feb 2011
Locaţie: Galati, Romania
Vârsta: 32
Dieta: In cautarea echilibrului! (Montignac personalizat)
Date: 170cm, 57kg
Mesaje: 2.637
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Ziarul slabutelor informate ( dieta, alimentatie, sport si nu numai)

Citat:
Anterior postat de Romyna Vezi mesajul
Ale am pus link-ul ziarului la semnatura,sper ca nu e bai
E chiar foarte bine! Multumim iarasi pentru i nformatii! Si eu le-am citit pe net candva, dar nu cred ca mai puteam da de ele iarasi!
Alexandra Andreea, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Foarte activ, este de 2266 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1749 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1492 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #30 (permalink)  
Vechi 31 mar 2011, 20:07:53
elenavulpe's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 20 mai 2010
Locaţie: Craiova, Romania
Vârsta: 53
Dieta: Numar calorii
Date: 156cm, 89.2kg
Mesaje: 5.986
Aprecieri acordate: 252
Am fost apreciat(a) de 638 ori in 174 mesaje
Implicit Re: Ziarul slabutelor informate ( dieta, alimentatie, sport si nu numai)

Citat:
Anterior postat de Romyna Vezi mesajul
Am gasit cateva informatii care par destul de interesante.Sa-mi spuneti ce parere aveti


Top 10 combinaţii „fatale“ în farfurie

1. Cereale cu lapte. Deşi unii medici consideră că această asociere de alimente poate avea ca rezultat o scădere a kilogramelor nedorite, nutriţioniştii ne sfătuiesc să ne ferim de ea, pentru că rezultatul este exact opus celui scontat. „Cerealele nu se combină cu laptele. Această asociere de alimente îngraşă”, atenţionează nutriţionistul Lygia Alexandrescu. Cel mai bine este ca laptele să fie consumat necombinat, adaugă medicul.
.....

[Lygia Alexandrescu, lector universitar doctor - „Asocierile nepotrivite de alimente pot cauza kilograme în plus, celulită, degenerări ale ţesuturilor şi probleme de digestie”]

Sunt foarte ingrijorata de afirmatia de mai sus! Pai si cerealele de dimineata eu cu ce sa le mananc?
Abia m-am obisnuit sa mananc dimineata si nu pot baga decat acest mic dejun. Ce sa fac acum? Cu iaurt nu-mi plac, deci...
Răspuns cu citat
Răspunde

Informatii despre slabit
alimentatie, articole sanatate, carti sanatate, informatii, sanatate, sfaturi, utile, ziar

Opţiuni subiect

Reguli de postare
BB code este Pornit
emoticoanele sunt Pornit
Codul [IMG] este Pornit
Codul HTML este Oprit
Trackbacks are Oprit
Pingbacks are Oprit
Refbacks are Oprit
Nu poţi deschide subiecte noi
Nu poţi să răspunzi la mesaje
Poţi să publici ataşamente
Nu poţi să-ţi editezi mesajele

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimul mesaj
Jurnal Anqutz - sport si dieta pentru corpul ideal anqutz Arhiva jurnale slabit 17952 06 feb 2016 08:20:09
Jurnal Diana (iepuras) - o viata mai buna inseamna o alimentatie corecta si mult sport iepuras Arhiva jurnale slabit 64 18 mai 2011 18:55:14
Slabire prin sport si alimentatie sanatoasa Tmanuela Am nevoie de ajutor! 3 30 dec 2010 13:02:18
Fac sport de performanta si totusi nu slabesc iulia10 Sport 6 17 dec 2010 14:11:13
Despre barbati si nu numai... (2009) Slabuta Filme 1 08 nov 2009 09:54:27

Mesaje noi in forum de slabit Slabute.ro
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Calculator calorii (clic aici)
Poziţionare:
Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Subiecte noi
Subiecte interesante
Ultimele articole