Prezentare Calculator Nutriţional Slăbuţe - Partea 1Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt Resposnabil Calculator nutriţional Susţin Slăbuţe - Widgets si insigne! Slabute Concurs - Sanatate, premii si distractie! Slăbuţe TV - Televiziunea slăbuţelor

Jurnal Almara

Gaseste prietenii din orasul tau! Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin
Cluj Constanta Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Hunedoara Ialomita Iasi Bucuresti Maramures Mehedinti Mures Neamt Olt
Prahova Salaj Satu-Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Vaslui Valcea Vrancea
Prima Petitie Nationala pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa deja a fost semnata de catre 66338 oameni.
In total sunt necesare peste 100.000 de semnaturi. Fii voluntar si participa in campania de strangere de semnaturi, clic aici.
Bine ai venit pe Slăbuţe, comunitatea care în 2008 a pus bazele mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România! Am creat pentru tine o comunitate unică şi specială. Într-o atmosferă civilizată, alături doar de oameni de calitate si cu o vastă experientă în domeniul stilului de viaţă sănătos, corect şi imparţial vei putea învăţa şi împărtăşi experienţele tale despre sănătate, alimentaţie, sport, stil de viaţă, slăbit sănătos şi alte întâmplări interesante din viaţa ta. Daca îţi pasă de viitorul ţării noastre şi a celor din jur, poţi contribui alături de noi într-un mod responsabil la promovarea stilului de viaţă sănătos, fie prin recomandarea comunităţii, fie prin relatarea celor învăţate pe Slăbuţe. Dacă ne vizitezi pentru prima dată, îţi recomandăm să citeşti ghidul începătorilor.
Pentru ca să te înregistrezi, clic aici. Succes!
Răspunde
 
Opţiuni subiect
  #1 (permalink)  
Vechi 26 feb 2016, 23:46:05
Almara1's Avatar
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 15 feb 2016
Locaţie: Cluj, Romania
Vârsta: 65
Date: 157cm, 63.8kg
Mesaje: 545
Aprecieri acordate: 1.713
Am fost apreciat(a) de 956 ori in 486 mesaje
Implicit Jurnal Almara

E cazul sa ma pun pe treaba.
Deocamdata doar de scris. De slabit, in curand
Cu ceva vreme in urma, vreun an si doua-trei luni, am intrat intr-o noua faza de viata, menopauza.
Horror!!!!!
Perioada asta a venit cu o gramada de ciudatenii, de noi hibe de sanatate.
Bufeurile m-au terminat, nici macar o singura zi nu m-au scutit, macar O SINGURA ZI!
Cu o frecventa de ceas, la un interval de o ora jumatate- doua ore, zi-noapte, zi-noapte, s-au tinut de mine un an. Sunt mai insistente cand fac efort.
Apoi au inceput sa se schimbe, in ultima vreme s-au "grupat" altfel, uneori la interval de o ora, unu dupa altul, alteori mai rar, dar nu mai mult de trei ore pauza.
Inca sunt gramada pe mine. Iar saptamana asta, dupa ce am consumat multe sucuri de fructe (si legume, dar mai putine) parca s-au intetit. Zici ca o armata uriasa de furnici uriase urca pe spate, pe ceafa mea, apoi intra in creier si tropaie acolo, vajaie in toate directiile prin cap, mi se taie picioarele, instant ma apuca caldura, apoi o alta armata de furnici -de data asta mai marunte- incepe si umbla pe frunte, pe spate, pe picioare.. la fiecare radacina de fir de par din piele si la fiecare muschiulet al glandelor sudoripare, si apoi da navala o inundatie de transpiratie din varful degetelor de la picioare si pana in crestet.
O fi ajutand la ceva si reactia asta atat de agresiva a organismului, probabil ca se elibereaza de toxine in acest fel. Ma gandesc ca stie el de ce reactioneaza astfel. Doar ca este epuizant
La un moment dat ma apucase disperarea, din cauza lor ajunsesem sa zic ca ii inteleg pe sinucigasi, Doamne apara!
M-am lasat de fumat, dupa treij...și de ani. Narav care nu se lasa fara consecinte, nici el, bineinteles.... Sistem circulator pus la pamant
La un moment dat, bufeurile erau insotite si de o senzatie de sete foarte puternica, de uscaciunea gurii.
Mi s-a parut ciudat si am inceput sa-mi verific glicemia, si bine am facut pentru ca incepuse sa creasca 99-104-110-121 (!)
Ei, cand a ajuns aici am facut o vizita medicului de familie (o doctorita desteapta care stie ca nu imi plac medicamentele, ca nu imi place sa stau pe la doctori si ca fug de spitale cat pot si nu ma indoapa cu medicamente.... pe care nici nu le-as lua daca mi le-ar da dimpotriva, eu ii recoamnd ei tratamente naturiste ), mi-am facut niste analize si am facut o vizita dlui prof dr Roman Morar, la Institutul Agronomic Cluj, cel descoperit Diavitul, Eridiarom, Merifit... pentru a-i cere sfatul.
Acolo m-am intalnit cu o veche cunostinta. Bucuros, mi-a comunicat ca el s-a vindecat de diabet cu regimul alimentar recomandat de dr Roman Morar si Diavit. Era a doua persoana pe care o cunosc care s-a vindecat de diabet urmand acest regim.
Eu -multumesc lui Dumnezeu- nu am fost diagnosticata cu diabet, probabil ca menopauza asta isi face mendrele si da peste cap organismul -si colesterolul a crescut, dar pentru asta eu cred ca de vina este si fumatul, vasele de sange se deterioreaza, se ingroasa cu depuneri si isi pierd elasticitatea....-
Regimul recomandat de dumnealui este extrem de simplu, il gasiti dand cautare dupa interviurile pe care le-a dat in Asul Verde din luna ianuarie 2016, si in Revista As.
Daca o sa am voie sa postez interviul, il am salvat in format pdf, pentru cei interesati, o sa-l postez.
Asa ca am inceput, incetut-incetut sa incerc sa urmez recomandarile dansului, sa iau Diavit, pe care mi l-a recomandat pentru imbunatatirea vederii.
Una din recomandarile sale este a nu manca dupa orele 18.
De asemenea a face miscare, a NU manca carne de pui din comert (pui, curcan, rata, gasca, etc, etc, porc) ci daca este posibil doar din gospodarie. Decat carne de pui din comert, mai bine carne de porc din comert, intr-arat de nociva o considera.
De asemenea este interzis a consuma paine alba, faina alba, dulciuri.
Am uitat sa zic ca eu eram o mare amatoare de ciocolata
No, am ajuns oarecum la zi cu povestea
Intre timp, in perioada asta, s-au strans vreo 7 kile in plus fata de cat aveam cand m-am lasat de fumat (aprilie anul trecut), vreo 4-5 kile erau adunate de mai demult, de cand ma mai lasasem de fumat si ma reapucasem, si nu s-au mai dus jos... si una-peste alta e musai sa fac ceva pentru a repara atat sanatatea cat si greutatea.
Si pentru asta m-am gandit, cum ziceam mai sus, sa tin seama de ceea ce recomanda dl dr Roman Morar, in principal, si sa incerc sa tin si o mica cura de dezintoxicare, de resetare a organismului.
De exemplu, pentru vasele de sange, dr Roman Morar recomanda consumul de fructe. Cat mai multe fructe. Se poate manca o jumatate de kg de fructe pe zi si o jumatate de kg de legume. Crude, bineinteles. A zis ca in sase luni se repara vasele de sange.
Zilele astea am facut incercari, sa vad cum reactioneaza stomacul meu la fructe pe burta goala. A reactionat bine. Ma gandeam ca o sa ma doara, dar multumesc lui Dumnezeu, nu m-a durut.
Inca fac incercari, sa vad ce pot sa fac si ce nu pot, la ce reactionez bine si la ce nu.
Mi-am propus ca odata cu inceperea Postului Mare sa trec pe regim de sucuri de fructe si legume crude. Cat o sa ma simt bine facand acest lucru.
Dupa care sa ma tin aproape de regimul dr Roman Morar, care este unul foarte sanatos, zic eu.
Dansul recomanda ca 75-80% din mancarea consumata sa fie de origine vegetariana, si doar 20-25% de origine animala. Multe, multe salate!
Nu mi se pare greu deloc regimul recomandat de dansul. Ce e greu, este a procura alimente din surse sigure, adica legume de la țărani, carne de la țărani, lapte de la țărani....
(Stiati ca toate se pot verifica cu metoda pisica? Adica daca pisica mananca, laptele, mezelurile, branza, putem manca si noi Daca nu, nu.)
Almara1, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1764 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1247 kcal/zi. Pentru a slăbi 2-3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1248 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]

Ultima dată editat de Almara1; 27 feb 2016 at 00:00:46.
Răspuns cu citat
Urmatorii 13 membri au apreciat mesajul lui Almara1:
alimo (27 feb 2016), alina_neamt (13 mai 2016), butterfly30 (27 feb 2016), corinnef (17 mar 2016), costina89 (22 mar 2016), danyella2008 (27 feb 2016), kartika (27 feb 2016), lidiuta (29 feb 2016), marilo (28 feb 2016), Michelina (29 feb 2016), orhidee (27 feb 2016), Paula86 (09 mar 2016), rozica1965 (27 feb 2016)
  #2 (permalink)  
Vechi 27 feb 2016, 00:07:57
rozica1965's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa expert
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 30 aug 2010
Locaţie: Craiova, Romania
Vârsta: 58
Dieta: gastric sleeve
Date: 154cm, 77kg
Mesaje: 68.156
Aprecieri acordate: 47.414
Am fost apreciat(a) de 45.907 ori in 24.999 mesaje
Implicit Re: Jurnal Almara

Bun gasit in casuta noua! Esti o povestitoare haioasa!
__________________
Răspuns cu citat
Urmatorii 2 membri au apreciat mesajul lui rozica1965:
Almara1 (27 feb 2016), corinnef (17 mar 2016)
  #3 (permalink)  
Vechi 27 feb 2016, 00:34:34
kartika's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 01 mai 2011
Locaţie: teramo / mures, Italia
Dieta: Rina 90
Date: 170cm, 90kg
Mesaje: 1.668
Aprecieri acordate: 1.530
Am fost apreciat(a) de 1.878 ori in 1.097 mesaje
Implicit Re: Jurnal Almara

Buna dimineata,in casuta ta!Sper sa te simti bine printre slabute si sa realizezi ceea ce ti-ai propus.Cand ai nelamuriri nu ezita sa intrebi.Ar fi bine sa-ti pui jurnalul la semnatura.
__________________
Jurnal kartika
Sa nu intorci fata ta de la izvorul lacrimilor mele,Fecioara,care ai nascut pe Hristos,Cel ce a sters lacrima de pe fata tuturor!






Răspuns cu citat
Urmatorii 2 membri au apreciat mesajul lui kartika:
Almara1 (27 feb 2016), corinnef (17 mar 2016)
  #4 (permalink)  
Vechi 27 feb 2016, 09:09:47
cosmodana's Avatar
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 18 mar 2015
Locaţie: Galati, Romania
Vârsta: 52
Dieta: hipocalorica
Date: 173cm, 75kg
Mesaje: 632
Aprecieri acordate: 2.160
Am fost apreciat(a) de 1.358 ori in 609 mesaje
Implicit Re: Jurnal Almara

(Stiati ca toate se pot verifica cu metoda pisica? Adica daca pisica mananca, laptele, mezelurile, branza, putem manca si noi Daca nu, nu.)[/SIZE][/COLOR][/FONT][/QUOTE]

Iti doresc mult succes in tot ce ti-ai propus!
Tare faza cu pisica,nu stiam!Acum inteleg de ce pisica mea nu pune gura pe nici un fel de carne,nici cruda,nici fiarta...Tragic,ca o mancam noi....
__________________
Nicolae Iorga: Daca Dumnezeu nu exista si eu cred, n-am pierdut nimic ! Dar daca Dumnezeu exista si eu nu cred, atunci am pierdut totul!
Răspuns cu citat
Urmatorii 2 membri au apreciat mesajul lui cosmodana:
Almara1 (27 feb 2016), corinnef (17 mar 2016)
  #5 (permalink)  
Vechi 27 feb 2016, 10:16:48
Almara1's Avatar
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 15 feb 2016
Locaţie: Cluj, Romania
Vârsta: 65
Date: 157cm, 63.8kg
Mesaje: 545
Aprecieri acordate: 1.713
Am fost apreciat(a) de 956 ori in 486 mesaje
Implicit Re: Jurnal Almara

Citat:
Anterior postat de rozica1965 Vezi mesajul
Bun gasit in casuta noua! Esti o povestitoare haioasa!
Citat:
Anterior postat de cosmodana Vezi mesajul
Iti doresc mult succes in tot ce ti-ai propus!
Tare faza cu pisica,nu stiam!Acum inteleg de ce pisica mea nu pune gura pe nici un fel de carne,nici cruda,nici fiarta...Tragic,ca o mancam noi....
Citat:
Anterior postat de kartika Vezi mesajul
Buna dimineata,in casuta ta!Sper sa te simti bine printre slabute si sa realizezi ceea ce ti-ai propus.Cand ai nelamuriri nu ezita sa intrebi.Ar fi bine sa-ti pui jurnalul la semnatura.
Multumesc!!!
Faza cu pisica mi-a zis-o dr RM cand l-am intrebat cum sa stiu daca e bun ori ba laptele, de exemplu, cumparat de la pravalie.
Adica daca e lapte ori alte hele amestecate acolo, sa para lapte. Chiar el a povestit ca a dat pisicii lapte Z.... si nu l-a mancat, de ala ambalat la cutie de carton, cu pretentii cum s-ar zice.

Cateii nu sunt la fel de pretentiosi ca pisicile, de aceea e bine ca verificarea sa se faca cu pisica, dar imi amintesc acum ca am gasit odata un dog ratacit si l-am dus acasa pana sa-i caut stapanii si cum nu aveam altceva de mancare sa-i dau i-am pus oala cu lapte sa bea.
S-a uitat ala lung la mine, a mirosit laptele, dar nu s-a atins de el. Cred ca nici macar lapte praf nu exista p-acolo, cine stie de aracet lungit cu apa era.....

Almara1, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1764 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1247 kcal/zi. Pentru a slăbi 2-3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1248 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]

Ultima dată editat de Almara1; 27 feb 2016 at 10:31:15.
Răspuns cu citat
Urmatorii 4 membri au apreciat mesajul lui Almara1:
corinnef (17 mar 2016), kartika (27 feb 2016), marilo (28 feb 2016), rozica1965 (27 feb 2016)
  #6 (permalink)  
Vechi 27 feb 2016, 10:36:37
Almara1's Avatar
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 15 feb 2016
Locaţie: Cluj, Romania
Vârsta: 65
Date: 157cm, 63.8kg
Mesaje: 545
Aprecieri acordate: 1.713
Am fost apreciat(a) de 956 ori in 486 mesaje
Implicit Re: Jurnal Almara

Ca veni vorba de pisica, mi-am amintit ceva:
"Bea apă din izvorul de unde beau caii. Calul dintr-o apă rea nu va bea niciodată.
Așterne-ți acolo unde iși face culcuș pisica.
Mănâncă fructul care a fost atins de un vierme.
Culege cu îndrăzneală ciuperca pe care stau gâzele.
Sădește pomul acolo unde sapă cârtița.
Casa clădește-o pe locul unde se încălzește șarpele.
Fântâna sap-o acolo unde se adăpostesc păsările pe arșiță.
Culcă-te și trezește-te odată cu păsările – vei culege toate grăunțele de aur ale zilei.
Mănâncă mult verde – vei avea picioare puternice și inimă rezistentă, precum viețuitoarele codrului.
Înoată des – și te vei simți pe pământ, precum peștele în apă.
Privește cât mai des cerul – și vor deveni gândurile tale ușoare și limpezi.
Taci mult, vorbește puțin și în sufletul tău va poposi tăcerea, iar duhul îți va fi liniștit și plin de pace."
Sfantul Serafim de Sarov

Almara1, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1764 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1247 kcal/zi. Pentru a slăbi 2-3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1248 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]

Ultima dată editat de Almara1; 27 feb 2016 at 10:48:24.
Răspuns cu citat
Urmatorii 12 membri au apreciat mesajul lui Almara1:
alimo (02 mar 2016), alina_neamt (13 mai 2016), Anita Luca (27 feb 2016), corinnef (17 mar 2016), costina89 (22 mar 2016), kartika (27 feb 2016), marilo (28 feb 2016), Michelina (29 feb 2016), mihaela01 (29 feb 2016), myha (05 mar 2016), orhidee (27 feb 2016), rozica1965 (27 feb 2016)
  #7 (permalink)  
Vechi 27 feb 2016, 10:56:10
Almara1's Avatar
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 15 feb 2016
Locaţie: Cluj, Romania
Vârsta: 65
Date: 157cm, 63.8kg
Mesaje: 545
Aprecieri acordate: 1.713
Am fost apreciat(a) de 956 ori in 486 mesaje
Implicit Re: Jurnal Almara

De dimineata, care azi a fost la ora 9 , am baut o cacao mica, o lingurita oparita, apoi adaugata apa rece+1 lg miere, dupa vreo ora am baut un litru de apa cu argila Algo (dar nu prea am agitat-o ca nu imi venea sa o agit si apoi am dat gata un grepfruit+ 2 păruțe+ un măruț (de alea mititele)+ 2 linguri amestec de catina+ afine+ merisoare+ coacaze rosii+ coacaze negre, la care am pus apa doar putina.
Am renuntat la cafea si am inlocuit-o cu cacao (22-24% grasime, nu stiu daca am voie sa scriu marca). Nu beau in fiecare zi, doar sambata mai fac cateodata. Uneori si peste saptamana, dar rar.
Almara1, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1764 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1247 kcal/zi. Pentru a slăbi 2-3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1248 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
Urmatorii 3 membri au apreciat mesajul lui Almara1:
corinnef (17 mar 2016), kartika (27 feb 2016), marilo (28 feb 2016)
  #8 (permalink)  
Vechi 27 feb 2016, 11:03:38
orhidee's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă cunoscător, dedicatăSlăbuţă cunoscător, dedicată
Merite:
 
Data înregistrării: 13 sep 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Date: 163cm
Mesaje: 11.853
Aprecieri acordate: 6.086
Am fost apreciat(a) de 10.899 ori in 5.679 mesaje
Smile Re: Jurnal Almara

Eugenia, bine te-am gasit in casuta ta! S-o stapanesti sanatoasa!
Am citit cu atentie primul tau mesaj... Am citit interviul cu dr. Roman Morar! Interesant! Il voi ruga pe sot sa-l citeasca si el... Si el a fost diagnosticat cu diabet, dar nu a luat pastile... veganismul l-a salvat! Acum are glicemia foarte buna! Totusi sunt atenta sa nu-i prea dau alimente cu indicele glicemic mare... Am citit si despre Diavit... ma gandesc ca daca l-ar lua (bine ca e din plante ca altfel, nu) as putea sa-i introduc incet-incet cantitati nu foarte mari si din alimentele cu indice glicemic mare... Cuget la aspectul acesta!
__________________
jurnal slabit orhidee
"Dacă te-ai saturat sa o iei de la început, încetează sa mai renunți."



orhidee, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
Greutatea este incorecta. orhidee, trebuie să completezi acest câmp pentru a vedea necesarul tău caloric zilnic. [completează].
Răspuns cu citat
Urmatorii 3 membri au apreciat mesajul lui orhidee:
Almara1 (29 feb 2016), corinnef (17 mar 2016), kartika (27 feb 2016)
  #9 (permalink)  
Vechi 27 feb 2016, 11:06:07
orhidee's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă cunoscător, dedicatăSlăbuţă cunoscător, dedicată
Merite:
 
Data înregistrării: 13 sep 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Date: 163cm
Mesaje: 11.853
Aprecieri acordate: 6.086
Am fost apreciat(a) de 10.899 ori in 5.679 mesaje
Smile Re: Jurnal Almara

Citat:
Anterior postat de Almara1 Vezi mesajul
Ca veni vorba de pisica, mi-am amintit ceva:
"Bea apă din izvorul de unde beau caii. Calul dintr-o apă rea nu va bea niciodată.
Așterne-ți acolo unde iși face culcuș pisica.
Mănâncă fructul care a fost atins de un vierme.
Culege cu îndrăzneală ciuperca pe care stau gâzele.
Sădește pomul acolo unde sapă cârtița.
Casa clădește-o pe locul unde se încălzește șarpele.
Fântâna sap-o acolo unde se adăpostesc păsările pe arșiță.
Culcă-te și trezește-te odată cu păsările – vei culege toate grăunțele de aur ale zilei.
Mănâncă mult verde – vei avea picioare puternice și inimă rezistentă, precum viețuitoarele codrului.
Înoată des – și te vei simți pe pământ, precum peștele în apă.
Privește cât mai des cerul – și vor deveni gândurile tale ușoare și limpezi.
Taci mult, vorbește puțin și în sufletul tău va poposi tăcerea, iar duhul îți va fi liniștit și plin de pace."
Sfantul Serafim de Sarov

Intelepte vorbe!
__________________
jurnal slabit orhidee
"Dacă te-ai saturat sa o iei de la început, încetează sa mai renunți."



orhidee, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
Greutatea este incorecta. orhidee, trebuie să completezi acest câmp pentru a vedea necesarul tău caloric zilnic. [completează].
Răspuns cu citat
Urmatorii 4 membri au apreciat mesajul lui orhidee:
alimo (27 feb 2016), Almara1 (27 feb 2016), corinnef (17 mar 2016), kartika (27 feb 2016)
  #10 (permalink)  
Vechi 27 feb 2016, 13:45:34
Almara1's Avatar
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 15 feb 2016
Locaţie: Cluj, Romania
Vârsta: 65
Date: 157cm, 63.8kg
Mesaje: 545
Aprecieri acordate: 1.713
Am fost apreciat(a) de 956 ori in 486 mesaje
Implicit Re: Jurnal Almara

Citat:
Anterior postat de orhidee Vezi mesajul
Eugenia, bine te-am gasit in casuta ta! S-o stapanesti sanatoasa!
Am citit cu atentie primul tau mesaj... Am citit interviul cu dr. Roman Morar! Interesant! Il voi ruga pe sot sa-l citeasca si el... Si el a fost diagnosticat cu diabet, dar nu a luat pastile... veganismul l-a salvat! Acum are glicemia foarte buna! Totusi sunt atenta sa nu-i prea dau alimente cu indicele glicemic mare... Am citit si despre Diavit... ma gandesc ca daca l-ar lua (bine ca e din plante ca altfel, nu) as putea sa-i introduc incet-incet cantitati nu foarte mari si din alimentele cu indice glicemic mare... Cuget la aspectul acesta!
Multumesc

De aceea am si pomenit de dansul ca ma gandesc sa fie de folos si altora ceea ce a descoperit dumnealui si macar atata cat inca il avem printre noi sa ne ajutam de bunavointa si stiinta lui.
E in varsta (cred ca are spre 80 ani, am gasit CV-ul dansului pe net) dar e atata de verde incat ar putea sa-l invidieze multi tineri.
Cand am vazut ca citeste fara ocelari, iar eu am 3.5 dioptrii....
E mare batalia pe Diavit, in fiecare zi la orele 12 dansul vine la facultate, unde are un modest cabinet (si el este la fel de modest!!! asta arata valoarea unui om de fapt, prima data ii serveste pe Diavit pe cei care vin sa-si cumpere pentru ei, chiar si din Constanta vin oameni, apoi, ceea ce ramane imparte in mod egal intre reprezentantii farmaciilor (si sunt multi!!!).
Ultima data cand am fost la dansul statea nauc si se mira ca nu ii ajunge Diavitul, mirandu-se cat de multa lume bolnava exista, apoi -stand un pic pe ganduri- zicand ca de fapt la felul in care mancam si la ceea ce mancam suntem inca prea putin bolnavi si ca daca continuam in halul asta (pesticide, chimicale, hormoni, E-uri si toate nenorocirile pe care ni le baga in mancare industria alimentara de azi) in 30 ani suntem pe cale de disparitie
Eu ii dau dreptate in tot ce spune.
Trebuie sa ne reintoarcem la felul de a se hrani, de a munci si de a trai al parintilor si bunicilor nostri, daca vrem sa traim sanatos, sa nu ne fie viata un chin.
A zis sa ne amintim ce am vazut in copilarie la bunici. Ce si cum mancau ei, aia sa facem si noi. Cum traiau ei, neavand nevoie de atat tehnologie cata folosim noi azi, si de trebuie si de nu trebuie....
Trimit mesaj.
Almara1, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1764 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1247 kcal/zi. Pentru a slăbi 2-3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1248 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
Urmatorii 4 membri au apreciat mesajul lui Almara1:
corinnef (17 mar 2016), kartika (27 feb 2016), marilo (28 feb 2016), orhidee (27 feb 2016)
Răspunde

Informatii despre slabit
50, almara, ani, calorii, dieta, jurnal, jurnale, peste, sanatos, slabit

Opţiuni subiect

Reguli de postare
BB code este Pornit
emoticoanele sunt Pornit
Codul [IMG] este Pornit
Codul HTML este Oprit
Trackbacks are Oprit
Pingbacks are Oprit
Refbacks are Oprit
Nu poţi deschide subiecte noi
Nu poţi să răspunzi la mesaje
Poţi să publici ataşamente
Nu poţi să-ţi editezi mesajele

Mesaje noi in forum de slabit Slabute.ro
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Calculator calorii (clic aici)
Poziţionare:
Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Subiecte noi
Subiecte interesante
Ultimele articole