Prezentare Calculator Nutriţional Slăbuţe - Partea 1Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt Resposnabil Calculator nutriţional Susţin Slăbuţe - Widgets si insigne! Slabute Concurs - Sanatate, premii si distractie! Slăbuţe TV - Televiziunea slăbuţelor

Ficăţei de pasăre cu ghimbir Dieta Montignac (Faza I)

Gaseste prietenii din orasul tau! Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin
Cluj Constanta Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Hunedoara Ialomita Iasi Bucuresti Maramures Mehedinti Mures Neamt Olt
Prahova Salaj Satu-Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Vaslui Valcea Vrancea
Prima Petitie Nationala pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa deja a fost semnata de catre 66338 oameni.
In total sunt necesare peste 100.000 de semnaturi. Fii voluntar si participa in campania de strangere de semnaturi, clic aici.
Bine ai venit pe Slăbuţe, comunitatea care în 2008 a pus bazele mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România! Am creat pentru tine o comunitate unică şi specială. Într-o atmosferă civilizată, alături doar de oameni de calitate si cu o vastă experientă în domeniul stilului de viaţă sănătos, corect şi imparţial vei putea învăţa şi împărtăşi experienţele tale despre sănătate, alimentaţie, sport, stil de viaţă, slăbit sănătos şi alte întâmplări interesante din viaţa ta. Daca îţi pasă de viitorul ţării noastre şi a celor din jur, poţi contribui alături de noi într-un mod responsabil la promovarea stilului de viaţă sănătos, fie prin recomandarea comunităţii, fie prin relatarea celor învăţate pe Slăbuţe. Dacă ne vizitezi pentru prima dată, îţi recomandăm să citeşti ghidul începătorilor.
Pentru ca să te înregistrezi, clic aici. Succes!
Răspunde
 
Opţiuni subiect
  #1 (permalink)  
Vechi 04 feb 2010, 16:53:20
madeleine's Avatar
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 06 dec 2009
Locaţie: Cluj-Napoca, Romania
Vârsta: 35
Dieta: Montignac
Date: 177cm, 55.8kg
Mesaje: 112
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Ficăţei de pasăre cu ghimbir Dieta Montignac (Faza I) fel principal prânz/cină

Ingrediente
  • 500 g ficat de pui proaspăt (refrigerat, eventual, nu congelat)
  • 3 cepe (de dimensiune mică > medie)
  • 1 bucată de 2-3 cm de ghimbir (cât mai proaspăt)
  • boabe de coriandru (ideal ar fi crenguţe de coriandru proaspăt, sfărâmate) în situaţia în care aveţi de unde procura
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • sare de mare
  • piper verde
Mod de preparare

Spălaţi bine bucăţelele de ficat şi uscaţi-le pe un şervet absorbant. Curăţaţi ficatul, îndepărtând pe cât posibil eventualele părţi cu grăsime, pieliţele şi micile cheaguri de sânge. Tăiaţi fiecare bucată în două.
Tocaţi ceapa relativ fin. Curăţaţi ghimbirul şi răzuiţi-l. (răzătoarea mică) Într-o tigaie antiaderentă (de teflon), adăugaţi 2 linguri ulei de măsline şi căliţi ceapa la foc mic. Ceapa nu trebuie prăjită! Când ceapa este moale şi are un aspect sticlos, adăugaţi ficăţeii de pasăre, separându-i unii de ceilalţi. Lăsaţi la foc mic, sub permanentă supraveghere , întorcând bucăţelele pentru a se prăji bine pe toate feţele. Potriviţi de sare şi piper.Sfărâmaţi în mojar boabele de coriandru, lasându-le aspectul grosier. Adăugaţi ghimbirul ras şi coriandrul atunci cînd ficatul este prăjit uniform, şi lăsaţi pe foc încă 4-5 minute, amestecând.
Se poate servi cald alături de garnituri conforme cu dieta. Michel Montignac recomandă servirea alături de salată verde. Eu prefer în combinaţie cu castraveţi muraţi de casă. (Există riscul ca murăturile industriale să conţină zahăr) Se poate consuma şi rece.



Câteva recomandări :
  • Ceapa nu trebuie lăsată să se prăjească, pentru că devine amară şi strică savoarea ficatului.
  • Când prăjesc bucăţelele de ficat, pentru a le întoarce folosesc un fel de pensetă cleşte , pentru a evita fărâmiţarea. Este practică şi atunci când vrem să decorăm un platou sau să aranjăm mâncarea în farfurie.
  • Atenţie la ghimbir şi coriandru – sunt nişte condimente extrem de aromate, nu trebuie adăugate în exces. Alegeţi un ghimbir care să nu fie prea fibros.
  • Ca regulă generală, este bine ca ingredientele să fie cât mai proaspete şi nu congelate. Ficatul congelat spre exemplu, este foarte tare.
O reţetă simplă, plină de savoare, cu iz provensal. Bon appétit!

Câteva trucuri

Uleiul de măsline – în cadrul regimului Montignac, uleiul de măsline este omniprezent în prepararea reţetelor conforme. Uleiul de măsline intră în categoria lipidelor, respectiv acizilor graşi mononesaturaţi, benefici pentru organism, deoarece este o grăsime care face să scadă colesterolul. Temperatura critică pentru uleiul de măsline (în momentul în care începe să se afume) este mult mai ridicată decât pentru alte tipuri de uleiuri, putând fi încălzit până la 230 grade Celsius, spre deosebire de uleiul de floarea soarelui (170 grade Celsius), atât de des utilizat în bucătăria românească.
Sfat: Alegeţi un ulei de măsline extravirgin, neapărat presat la rece.

Tigaia de teflon – În majoritatea reţetelor care implică prăjirea ingredientelor, este preferabilă folosirea unei tigăi antiaderente, care ajută mult la prepararea mîncărurilor sănatoase, fară a necesita o cantitate industrială de ulei.
Sfat: Investiţi în achziţionarea unei tigăi de teflon de calitate superioară, cu toate că sunt costisitoare, diferenţa între un produs no name de bazar şi o firmă de renume, este foarte mare. Personal, folosesc Tefal , gama Bienvenue Studio (sper că nu am greşit numele) cu tehnologia thermospot. Este o tigaie “navă spaţială”, cum îmi place să o numesc.

Piperul verde (un mic istoric) este boaba necoaptă a plantei de piper; în comparaţie cu piperul negru, este mult mai puţin iute, însă foarte aromat.
Sfat: Eu folosesc piper verde boabe pe care îl pisez în mojar înainte de a-l adăuga în mâncare. Dacă este deja măcinat, îşi pierde din aromă şi savoare.


Sarea de mare – Este de preferat folosirea sării de mare în bucătărie în defavoarea celei obişnuite, în cantităţi moderate.


Et voilà! Produsul final:
Imagini ataşate
File Type: jpg 2.jpg (42,1 KB, 39 vizualizări)
File Type: jpg 4.jpg (44,1 KB, 39 vizualizări)
madeleine, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2063 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1546 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
Răspunde

Informatii despre slabit
dietetic, ficatei, ghimbir, retete, retete dietetice, retete montignac


Reguli de postare
BB code este Pornit
emoticoanele sunt Pornit
Codul [IMG] este Pornit
Codul HTML este Oprit
Trackbacks are Oprit
Pingbacks are Oprit
Refbacks are Oprit
Nu poţi deschide subiecte noi
Nu poţi să răspunzi la mesaje
Poţi să publici ataşamente
Nu poţi să-ţi editezi mesajele

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimul mesaj
Dieta Michel Montignac - Faza I Slabuta Dieta Michel Montignac 86 29 iul 2012 15:18:02
Dieta Michel Montignac - Faza II Slabuta Arhiva - Dieta Michel Montignac 2 28 apr 2010 13:03:04
Risotto cu Morcovi si Ghimbir merimeri Retete dietetice de garnituri 0 26 sep 2009 12:42:36
Piept de pui cu ghimbir Roxana Retete dietetice de mancaruri cu carne 0 22 mai 2009 08:53:01

Mesaje noi in forum de slabit Slabute.ro
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Calculator calorii (clic aici)
Poziţionare:
Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Subiecte noi
Subiecte interesante
Ultimele articole