View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 26 oct 2011, 18:27:57
andra_aly's Avatar
andra_aly andra_aly este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă SeniorSlăbuţă Senior
Merite:
SUNT RESPONSABIL SUNT RESPONSABIL, DONEZ  
Data înregistrării: 27 nov 2009
Locaţie: Sibiu/Roma, Italia
Vârsta: 34
Dieta: Stil de viata sanatos
Date: 166cm, 60kg
Mesaje: 21.862
Aprecieri acordate: 847
Am fost apreciat(a) de 1.470 ori in 478 mesaje
Implicit Covrigi cu susan si mac

user2204_pic35498_1319617488.jpguser2204_pic35499_1319617535.jpg

Ingrediente:
  • faina - 500 gr
  • un ou
  • sare
  • susan
  • mac
  • drojdie - daca puneti de aceea poaspata, atunci cam 25 gr. eu am pus la pliculet , deci 1 plic de 7 gr. (cele la plic sunt diferite asa ca e bine sa urmati instructiunile de pe pliculet)
  • ulei de masline - jumate de pahar din acela micut, de plastic. puteti folosi si ulei de floarea soarelui la mine a fost 30 ml
  • lapte , 250 ml
  • unt (nu este obligatoriu) , 30-40 gr.

Se cerne faina, se face o adancitura iar acolo in mijloc se pune drojdia dizolvata in putina apa calduta, apoi laptele caldut in care am topit untul si o lingura de sare. se framanta un aluat elastic.
Se adauga uleiul apoi se framanta bine pana nu se mai lipseste deloc de maini. si se las la dospit la loc cadut pana creste vizibil coca
Dupa ce s-a dospit aluatul, modelam covrigii cum vrem. rotunzi, in opturi, impletiti, subtiri, mai grosuti, etc..

Ii lasam la dospit inca 10-15 minute asa modelati.
Intre timp punem o oala cu apa la fiert si pe rand oparim covrigii cate 1-2 minute fiecare.
Apoi ii asezam in tava, cu hartie de copt dedesubt. ungem cuvrigii cu ou, cu ajutorul unei pensule, prasaram cu sare, apoi susan si mac, dupa preferinta.
se da la cuptor cam 20-25 min pana se rumenesc. daca e nevoie ii intoarcem pe partea cealalta. eu nu i-am intors.
Si uite asa...am facut eu covrigi in Italia
Răspuns cu citat