View Single Post
  #111 (permalink)  
Vechi 14 mai 2017, 22:29:41
mika_me's Avatar
mika_me mika_me este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
 
Data înregistrării: 25 aug 2009
Locaţie: Iasi, Romania
Vârsta: 36
Dieta: Hipocalorica
Date: 162cm, 76.9kg
Mesaje: 6.209
Aprecieri acordate: 306
Am fost apreciat(a) de 1.091 ori in 480 mesaje
Implicit Re: Jurnal Mika - Un nou inceput

Citat:
Anterior postat de curly.light Vezi mesajul


Iti multumesc din suflet pentru sfaturi si recomandari! Am mare incredere in tine, prin urmare voi suna maine sa ma programez. Simt uneori ca m-ar ajuta sa am un plan mai clar in cap.. in unele zile cand mi se pare ca mananc foaarte ok calculez ca am mancat 2000 de calorii, si in unele zile cand mi se pare ca sunt ok vad cam 400. Nici nu am rabdare sa calculez calorii zilnic, rar ma mai loveste harnicia
Cred ca un nutritionist ma va ajuta sa am un plan mai bine stabilit, si macar sa nu ma mai gandesc mereu la ce/cat/cum mananc, simt ca dezvolt o adevarata obsesie si asta nu ma ajuta decat sa mananc mai mult. Eram curioasa sa te intreb daca faptul ca nu am multe optiuni de gatit va fi un impediment... la o sala la care am mers anul trecut imi daduse antrenoarea bonus un plan alimentar, care presupunea altceva la fiecare masa, zilnic.. reactia mea a fost ok, ma las de facultate si ma mult la cratita . Si mai e si chestia ca eu locuiesc singura... nu pot sa imi cumpar de exemplu o tavita de piept de pui, ca sa mananc o bucata, intr-o zi a saptamanii, si atat. Cu restul ce sa fac? Sunt multe impedimente...dar pana la urma asta e, asa va fi viata mea multi ani de acum incolo probabil, si trebuie cumva sa integrez o dieta in programul si in stilul de viata pe care il am.
Ma bucur ca abordarea doamnei doctor e atat de personalizata.. ii voi da o sansa!

Cat despre tine, eu chiar cred ca esti pe drumul cel bun . Nici eu nu am sesizat vreodata sa ma ajute masajul extraordinar, mai degraba in perioadele cand am facut sport intens am observat imbunatatiri majore ale celulitei . Daca am fost harnica si mi-am facut masaj pielea avea un aspect mai fin, mai hidratat, deci daca ai timp nu strica.

Esti ambitioasa, si ai un plan bun, pe termen lung. Trebuie doar sa te inarmezi cu putina rabdare si, cel mai important..enjoy the ride!
Multumesc pentru incredere!

Eu am facut recomandarea cu nutritionistul pentru ca eu am personal ajunsesem in acel punct in care am realizat ca ...singura nu pot...ca singura nu reuseam sa mai gasesc solutia pentru a scapa de kg in plus. Ajunsesem la un grad de saturatie...incat aveam senzatia ca orice as tine, nu va functiona.
Vizita la acest cabinet, discutia cu doctorita...regimul in sine..m au ajutat sa ma relaxez mental...Si sa privesc lucrurile altfel...

Ce e misto e faptul ca in urma discutiilor cu tine..la final...iti sctie 3-4 variante de MD...3-4 variante de pranz si 3-4 variante de cina...Iti recomanda cantitati, unde e cazul iti explica cum tb gatite anumite mancaruri, iti face combinatiile. Tie nu ti ramane decat sa cantaresti...atat...fara alte calcule.

Si evident iti da o lista intreaga cu alimente...pe care ti o explica...

Sfatul meu e sa fii ff deschisa cu dumneai si sa nu ti fie rusine sa intrebi orice iti trece prin cap.

Eu ajunsesem sa ma simt prost la un moment dat...cand a vrut sa imi faca o varianta de pranz si cred ca mi a zis vreo 4 alimente ca variante...si s a nimerit sa nu mi placa niciunul dintre ele. "Asta nu mi place...pai nici asta...ah...nici asta"Ceva de genul.

Sa fi acceptat si cel mai mic compromis ar fi insemnat sa ma pacalesc pe mine insami...Ca daca eu nu mananc de fel un aliment ca nu mi place si pace...n o sa ma prefac ca e bun doar pt ca sunt la regim...Pentru ca treaba asta o pot sustine pt 1-2 saptamani....si apoi?!?!?

Uite, eu nu iubesc salatele...nu mi plac...Mananc ff rar...asta sunt!! Am slabit si fara ele...ca am si alte variante..Nu zic ca e ok...pt ca salatele au destule beneficii..Dar ma cunosc...pe termen lung...nu tine...pt ca nu ma pot forta la nesfarsit sa mananc ceva ce nu mi place sau ma rog, ceva ce nu mananc chiar cu cea mai mare placere..doar pentru a are nu stiu ce beneficii. Si eu sunt gurmanda!! Uneori traiesc ca sa mananc.:p.imi place mancarea gustoasa si bine gatita!!..Prefer sa caut alta varianta...sanatoasa...care sa mi placa si merg inainte cu ea...

Si sa nu ti faci probleme asupra meniului. Adica nu e tragedie daca nu e ff diversificat. Atat timp cat tu esti ok ...respecti combinatiile si cantitatile recomamdate...atunci...e ok. Important e sa nu ajungi sa te plictisesti, ca sa pici in capcana si sa ajungi sa renunti. Eu nu mananc diversificat. Am cateva macaruri care mi plac si pe care le tot rotesc


Cat despre masaj...o sa incerc sa imi fac acasa cu un aparat...atat cat pot eu...sa mi pun sangele in miscare...
Nu ma mai duc sa imbogatesc saloanele...
__________________


Jurnal 2019

Jurnalul meu

Jurnal 2014

Primul meu jurnal 2009

11.05.2020 - 109.5 kg (sarcina 39 saptamani)
02.02.2021 - 104.5 kg (ziua in care am decis ca sunt totusi prea tanara sa port 50 kg in plus)
16.04.2021 - 85.7 kg
05.06.2021 - 79.2 kg
25.07.2021 - 74.7 kg
26.09.2021 - 69.9 kg
28.11.2021 - 65 kg
mika_me, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2237 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1720 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1204 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Urmatorii 3 membri au apreciat mesajul lui mika_me:
adinico (15 mai 2017), alina_neamt (15 mai 2017), curly.light (15 mai 2017)