Prezentare Calculator Nutriţional Slăbuţe - Partea 1Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt Resposnabil Calculator nutriţional Susţin Slăbuţe - Widgets si insigne! Slabute Concurs - Sanatate, premii si distractie! Slăbuţe TV - Televiziunea slăbuţelor

Un nou mod de a privi obezitatea

Gaseste prietenii din orasul tau! Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin
Cluj Constanta Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Hunedoara Ialomita Iasi Bucuresti Maramures Mehedinti Mures Neamt Olt
Prahova Salaj Satu-Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Vaslui Valcea Vrancea
Prima Petitie Nationala pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa deja a fost semnata de catre 66338 oameni.
In total sunt necesare peste 100.000 de semnaturi. Fii voluntar si participa in campania de strangere de semnaturi, clic aici.
Bine ai venit pe Slăbuţe, comunitatea care în 2008 a pus bazele mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România! Am creat pentru tine o comunitate unică şi specială. Într-o atmosferă civilizată, alături doar de oameni de calitate si cu o vastă experientă în domeniul stilului de viaţă sănătos, corect şi imparţial vei putea învăţa şi împărtăşi experienţele tale despre sănătate, alimentaţie, sport, stil de viaţă, slăbit sănătos şi alte întâmplări interesante din viaţa ta. Daca îţi pasă de viitorul ţării noastre şi a celor din jur, poţi contribui alături de noi într-un mod responsabil la promovarea stilului de viaţă sănătos, fie prin recomandarea comunităţii, fie prin relatarea celor învăţate pe Slăbuţe. Dacă ne vizitezi pentru prima dată, îţi recomandăm să citeşti ghidul începătorilor.
Pentru ca să te înregistrezi, clic aici. Succes!
Răspunde
 
Opţiuni subiect
  #1 (permalink)  
Vechi 13 mar 2010, 16:36:32
OitaVesela's Avatar
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 17 feb 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 36
Dieta: 1600 kcal + sport
Date: 160cm, 45kg
Mesaje: 3.092
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) o data intr-un mesaj
Implicit Un nou mod de a privi obezitatea

Citind o revista de stiinta, am dat de acest articol, l-am tradus si l-am pus aici in speranta ca ne va ajuta sa ne intelegem mai mult organismul.

Piese din puzzle-ul obezitatii incep sa se uneasca pentru a pune rolul grasimii
intr-o noua lumina


Dupa cum se stie prea bine, consumul de prea multe alimente si arderea a prea putine calorii sunt cauza supraponderabilitatii sau a obezitatii. Acum, insa, o schimbare remarcabila de perspectiva a intervenit de la descoperirea faptului ca obezitatea defapt da oamenilor o protectie temporara fata de efectele negative ale grasimii.

Ideea provine de la re-examinarea presupunerii comune ca grasimea in sine conduce la dezvoltarea sindromului metabolic, care cauzeaza atatea daune. Sindromul vine cu un amestec de efecte ce ameninta viata, boli cardiovasculare si diabetul de tip II, ca fiind printre cele mai grave.
Defapt, acum se pare ca grasimea corporala poate fi o bariera catre dezvoltarea acestui sindrom. Adevaratele daune sunt cauzate de efectul inflamator al nivelului ridicat de grasime in circuitul sanguin si ironic, celulele adipoase sunt cele care ne protejeaza, luand rolul de colectori de toxine, incapsuland adevaratele pericole ale dietei moderne.
Problema este ca aceasta protectie nu dureaza prea mult, doar pana cand pur si simplu nu mai este loc in celulele adipoase. Atunci incep sa se dezintegreze, ducand la eliberarea toxinelor in sange si cauzand un raspuns inflamator care duce la diverse forme de amenintare pentru tesuturile corpului. Astfel. fiecare calorie in exces duce oamenii mai aproape catre sindromul metabolic.
Asadar ce putem face pentru a opri supra abundenta de grasimi care cauzeaza sindromul? Desigur nu exista substitut pentru o dieta sanatoasa si miscare, dar masurile care sa le incurajeze sunt putine. La fel ca si in cazul tutunului si alcoolului, o taxa pe calorii - stabilirea preturilor pentru alimente in functie de continutul lor energetic - incepe sa fie vazuta ca o alta metoda de a schimba comportamentul populatiei, facand obezitatea prea scumpa.
Noile cercetari pot sugera si noi tratamente pentru a combate sindromul metabolic, cum ar fi medicamentele anti-inflamatorii. Un candidat promitator este salsalatul, un medicament pentru artrita inrudit cu aspirina si se afla in teste clinice.
Ce poate fi de mai mare ajutor insa este o simpla recunosatere a faptului ca alimentele grase sau dulci sunt mult mai toxice in mod direct decat am presupus. In mod ideal, oamenii ar trebui mai bine informati despre efectele nocive a ceea ce mananca.
Exista o consolare in faptul ca grasimea corporala te protejeaza cand consumi un burger in plus sau o bautura indulcita, dar acum stim pericolele de a ne impinge celulele adipoase dincolo de limitele lor naturale.


Mancarea, nu grasimile, constituie adevaratul criminal

Obezitatea si bolile merg mana in mana, dar grasimea corporala in sine ar putea avea un rol protector


Obezitatea omoara, toata lumea stie asta. Dar este posibil sa fi privit problema in modul gresit? Se pare ca ingrasatul este mai degraba o parte a sistemului de autoaparare a organismului impotriva celor mai rele efecte ale mancatului nesanatos decat cauza directa a acestuia.
Acest fapt curios vine in acelasi timp cu numeroase studii care distanteaza obezitatea in sine de mai multe boli de care a fost invinuita, incluzand boli ale inimii si diabetul.
In schimb, aceste studii acuza excesul de grasimi din circuitul sanguin, fie cand celulele adipoase ale obezilor devin supraincarcate sau cand oameni firavi care nu pot stoca prea multa grasime mananca prea mult. Aceste situatii par sa aiba un rol distructiv, provocand un raspuns imun din partea organismului.Nimic din toate acestea nu schimba faptul ca prea multa mancare bogata caloric si prea putina miscare ne face
rau. Dar privind obezitatea mai degraba ca pe un simptom al unei diete nesanatoase decat ca o cauza directa a bolilor si chiar a mortii, plus o apreciere mai buna a reactiei sistemului imunitar fata de grasime ar trebui sa schimbe radical intelegerea asupra ceea
ce devine una dintre cele mai mari pericole pentru societatea moderna.

Descoperirile sugereaza si noi metode de tratare a diabetului, bolilor cardiace si alte conditii medicale legate de dieta.In ultimii ani, majoritatea tarilor bogate si unele tari mai sarace au experimentat o crestere masiva in ceea ce se numeste "sindromul metabolic", ale carui simptome pot include rezistenta fata de insulina, colesterol mare in
circuitul sanguin si un risc crescut de diabet, boli cardiace si atacuri de cord.
Faptul ca acest sindrom merge mana in mana cu obezitatea este bine cunoscut, dar cum exact aceste conditii sunt legate nu este clar.
Intr-o incercare de a determina efectele obezitatii in sine, cercetatori in domeniul diabetului au revazut mai multe studii recente ale rolului celulelor adipoase in oameni si soareci. Mai exact, au analizat soarta oamenilor cu o boala genetica din cauza careia nu pot produce celule adipoase si soareci modificati genetic sa aiba rezerve scazute de astfel de celule si hraniti astfel incat ar face soarecii normali obezi. Au descoperit ca in ciuda lipsei obezitatii, in ambele cazuri tind sa dezvolte sindromul metabolic la o varsta
mult mai frageda decat cei supraponderali si suprahraniti. Acest fapt i-a facut sa concluzioneze ca obezitatea protejeaza organismul de efectele mancatului in exces, furnizandu-i un loc sigur de depunere a grasimilor si zaharurilor, care in exces sunt toxice pentru multe tesuturi ale corpului uman.
Numai cand celulele adipoase sunt suprasaturate incep problemele sindromului metabolic. Adipocitele "satule" incep sa moara si sa isi verse continutul in circuitul sanguin, incluzand acizi grasi saturati cum ar fi acidul palmitic. Aceste grasimi se
acumuleaza apoi in tesuturi cum ar fi ficatul, pancreasul si inima.
Un cercetator in domeniul diabetului si obezitatii, Gokhan Hotamisligil de la Harvard, care nu a fost inclus in acest studiu declara : " Teoria este cu siguranta plauzibila. Cand celulele adipoase se sparg e ca si cum ar fi lovit un tanc petrolier. Isi descarca incarcatura toxica aproape ca deversarile petroliere".
De asemenea se potriveste cu ceea ce stim despre legatura dintre varsta si obezitate. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca grasimile incapsulate in adipocite se elibereaza pe masura ce inaintam in varsta si aceasta poate explica de ce oamenii mai in varsta care
sunt obezi sunt predispusi la un risc mai mare de dezvoltare a sindromului metabolic.
Mutand vina de la grasimi la mancare, aceasta ipoteaza ajuta si la explicarea faptului de ce nu toti supraponderalii dezvolta sindromul metabolic si unii oameni mai slabi da.
Oamenii de stiinta care au participat la acest proiect subliniaza ca cea mai buna
metoda de a preveni sindromul metabolic este sa mancam mai putin si sa facem mai
mult sport. Medicamentatia bazata pe o mai buna intelegere a rolului sistemului imunitar in problemele legate de grasime ar trebui folosita numai ca ultima solutie.

CAT DE PERICULOASE SUNT CELE MAI RELE MANCARURI?

Faptul ca alimentele cu continut mare de grasimi, nu grasimea corporala in sine, prezinta riscul cel mai mare devine din ce in ce mai clar. Dar cat de mult rau provoaca "vinovatii" si cum reducem consumarea lor?Ingerarea de mancaruri grase este
recunoscuta ca factor de risc in ceea ce priveste diabetul si bolile de inima. Dar
consumul de bauturi dulci este la fel de daunator. Asta pentru ca insulina transforma orice exces de zahar in grasimi numite trigliceride, care ajung in celulele adipoase.
In perioada 1990 -2000,in SUA, bauturile dulci au contribuit la 130 000 noi cazuri
de diabet, 64 000 cazuri de boli cardiovasculare si 6000 de morti.
OitaVesela, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1807 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1290 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #2 (permalink)  
Vechi 18 dec 2010, 22:48:13
iirriinnuuccaa's Avatar
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 14 oct 2010
Locaţie: ardeleanca, Spania
Dieta: alaptez
Date: 175cm, 126.2kg
Mesaje: 470
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) o data intr-un mesaj
Implicit Re: Un nou mod de a privi obezitatea

Interesant articolul..
Dar de unde stim unde e granita?

"Numai cand celulele adipoase sunt suprasaturate incep problemele sindromului metabolic. Adipocitele "satule" incep sa moara si sa isi verse continutul in circuitul sanguin, incluzand acizi grasi saturati cum ar fi acidul palmitic."
__________________
jurnal...

iirriinnuuccaa, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
iirriinnuuccaa, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 3146 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 2629 kcal/zi. Pentru a slăbi 5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1855 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #3 (permalink)  
Vechi 03 nov 2011, 23:44:23
3li's Avatar
3li 3li este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt în trecere...Slabuta in trecere
Merite:
 
Data înregistrării: 02 nov 2011
Locaţie: oooooo, Romania
Vârsta: 34
Date: 170cm, 56kg
Mesaje: 6
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Un nou mod de a privi obezitatea

Buna,pe baza unui calcul poti aprecia cantitatea de grasime din organism,in schimb IMC-ul nu aduce informatii despre distributia tesutului adipos.


IMC=greutatea (kg)/inaltimea la patrat(m2)
VALORI IMC
NORMAL:18,5-24,9kg/m2
18,49 sau mai putin - Subponderal
intre 18,50 si 24,99 - Greutate normala
intre 25,00 si 29,99 - Supraponderal
intre 30,00 si 34,99 - Obezitate (gradul I)
intre 35,00 si 39,99 - Obezitate (gradul II)
40,00 sau mai mult - Obezitate morbida(gradul III)
3li, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Sedentar, este de 1553 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1036 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #4 (permalink)  
Vechi 03 sep 2013, 15:04:24
Mariana2344's Avatar
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
Merite:
 
Data înregistrării: 14 iun 2012
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 36
Date: 165cm, 55kg
Mesaje: 2
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Un nou mod de a privi obezitatea

Eu cred ca la asemenea greutati plus bolile asociate, o interventie de micsorare a stomacului ar fi binevenita. Odata cu varsta si acumularea de alte kilograme in plus, vor aparea si alte boli asociate obezitatii. E pacat sa nu crestem calitatea vietii prin vindecarea acestor afectiuni, mai ales cand avem o metoda de rezolvare. Eu m-am operat la spitalul Sf. Constantin din Brasov si sunt foarte multumita de rezultate. In primele luni am slabit peste 25 de kg si acum am mai multa incredere in mine, ma simt frumoasa si atragatoare. Toti oamenii din jur imi spun ca nu m-am schimbat doar ca aspect fizic, ci par cu totul o alta persoana. Sfatul meu este sa nu ezitati sa faceti acest pas, daca aveti nevoie de el!
Mariana2344, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Sedentar, este de 1551 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1034 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #5 (permalink)  
Vechi 14 apr 2014, 10:15:45
deadcountess's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă cu ExperienţăSlăbuţă cu Experienţă
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 07 mai 2010
Locaţie: Trondheim, Norvegia
Vârsta: 46
Dieta: DUKAN +semivegetariana
Date: 163cm, 52.1kg
Mesaje: 4.152
Aprecieri acordate: 755
Am fost apreciat(a) de 584 ori in 420 mesaje
Implicit Re: Un nou mod de a privi obezitatea

Citat:
Anterior postat de Mariana2344 Vezi mesajul
Eu cred ca la asemenea greutati plus bolile asociate, o interventie de micsorare a stomacului ar fi binevenita. Odata cu varsta si acumularea de alte kilograme in plus, vor aparea si alte boli asociate obezitatii. E pacat sa nu crestem calitatea vietii prin vindecarea acestor afectiuni, mai ales cand avem o metoda de rezolvare. Eu m-am operat la spitalul Sf. Constantin din Brasov si sunt foarte multumita de rezultate. In primele luni am slabit peste 25 de kg si acum am mai multa incredere in mine, ma simt frumoasa si atragatoare. Toti oamenii din jur imi spun ca nu m-am schimbat doar ca aspect fizic, ci par cu totul o alta persoana. Sfatul meu este sa nu ezitati sa faceti acest pas, daca aveti nevoie de el!
Cate kg aveai cand ai apelat la operatie?

Citat:
Anterior postat de 3li Vezi mesajul
Buna,pe baza unui calcul poti aprecia cantitatea de grasime din organism,in schimb IMC-ul nu aduce informatii despre distributia tesutului adipos.
Nu, BMI/IMC nu are nici o treaba cu cantitatea de grasime din organism, e vb doar de kg si kg poate insemna orice: grasime, apa, muschi, oase, etc.
__________________
'
Vrei sa incepi o dieta dar nu stii cum sa alegi? Citeste prima data aceasta clasificare!

http://forum.slabute.ro/diete/tipuri...tml#post912052


"subgrup"
http://forum.slabute.ro/mentinere/gr...etri-9779.html

[/URL]
Răspuns cu citat
Răspunde

Informatii despre slabit
alimentatie, boli, corp, grasime, medicina, obezitate, organism, slabit


Reguli de postare
BB code este Pornit
emoticoanele sunt Pornit
Codul [IMG] este Pornit
Codul HTML este Oprit
Trackbacks are Oprit
Pingbacks are Oprit
Refbacks are Oprit
Nu poţi deschide subiecte noi
Nu poţi să răspunzi la mesaje
Poţi să publici ataşamente
Nu poţi să-ţi editezi mesajele

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimul mesaj
As vrea sa sterg un aliment adaugat de mine in mod gresit dorutza Calculator Nutritional 10 14 mai 2012 20:12:32
Claire35-Un nou mod de viata!!! claire35 Arhiva jurnale slabit 228 04 iul 2010 19:41:14
Un nou rasarit-Sunrise sunrise Arhiva jurnale slabit 42 21 apr 2010 14:49:12
Un nou stil de viata - Roxie style :P Roxie Arhiva jurnale slabit 24 16 nov 2009 12:37:15
Un nou inceput.... m_cris Arhiva jurnale slabit 10 15 oct 2009 14:02:03

Mesaje noi in forum de slabit Slabute.ro
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Calculator calorii (clic aici)
Poziţionare:
Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Subiecte noi
Subiecte interesante
Ultimele articole