Prezentare Calculator Nutriţional Slăbuţe - Partea 1Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt Resposnabil Calculator nutriţional Susţin Slăbuţe - Widgets si insigne! Slabute Concurs - Sanatate, premii si distractie! Slăbuţe TV - Televiziunea slăbuţelor

Condimente naturale

Gaseste prietenii din orasul tau! Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin
Cluj Constanta Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Hunedoara Ialomita Iasi Bucuresti Maramures Mehedinti Mures Neamt Olt
Prahova Salaj Satu-Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Vaslui Valcea Vrancea
Prima Petitie Nationala pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa deja a fost semnata de catre 66338 oameni.
In total sunt necesare peste 100.000 de semnaturi. Fii voluntar si participa in campania de strangere de semnaturi, clic aici.
Bine ai venit pe Slăbuţe, comunitatea care în 2008 a pus bazele mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România! Am creat pentru tine o comunitate unică şi specială. Într-o atmosferă civilizată, alături doar de oameni de calitate si cu o vastă experientă în domeniul stilului de viaţă sănătos, corect şi imparţial vei putea învăţa şi împărtăşi experienţele tale despre sănătate, alimentaţie, sport, stil de viaţă, slăbit sănătos şi alte întâmplări interesante din viaţa ta. Daca îţi pasă de viitorul ţării noastre şi a celor din jur, poţi contribui alături de noi într-un mod responsabil la promovarea stilului de viaţă sănătos, fie prin recomandarea comunităţii, fie prin relatarea celor învăţate pe Slăbuţe. Dacă ne vizitezi pentru prima dată, îţi recomandăm să citeşti ghidul începătorilor.
Pentru ca să te înregistrezi, clic aici. Succes!
Răspunde
 
Opţiuni subiect
  #31 (permalink)  
Vechi 09 iul 2011, 11:48:11
AnnaIulia's Avatar
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 02 apr 2011
Locaţie: Brasov, Romania
Dieta: din toate dar putin
Date: 150cm, 70kg
Mesaje: 63
Aprecieri acordate: 2
Am fost apreciat(a) de 2 ori intr-un mesaj
Implicit Re: Condimente naturale - bine de stiut

Aromate, parfumate, colorate, iuţi sau dulci, amare sau acre, în pulberi sau seminţe, frunze sau scoarţă de arbuşti, flori sau muguri, condimentele şi mirodeniile au fost întotdeauna căutate şi apreciate, indiferent de tradiţiile culinare ale popoarelor care le foloseau. Fie că au fost folosite în bucătarie, fie în medicina populară, ori doar că au parfumat încăperile şi trupurile, mirodeniile au avut un mare rol în dezvoltarea economică, în istoria şi în cultura multor popoare. Nu e de mirare că au rămas şi în vocabular, prin expresii de tipul “ca sarea în bucate”, “e sarea şi piperul …”

Intre trecut şi prezent
Încă din anul 3500 î.Hr., vechii egipteni foloseau condimentele pentru aromatizarea mâncărurilor şi la prepararea cosmeticelor şi a loţiunilor cu care îşi îmbălsămau morţii. Ei credeau că spiritul se întoarce în corpul celui decedat, aşa încât corpurile faraonilor, ale reginelor şi ale altor nobili erau mumificate şi îngropate alături de bogăţii şi comori lumeşti, dintre care nu lipseau niciodată mirodeniile.

Din Biblie aflăm că Regina din Saba a călătorit din ţara ei natală, Etiopia, pentru a-l vizita pe Regele Solomon, în Ierusalim, şi că a fost impresionată de înţelepciunea şi bogăţia acestuia care, printre altele, provenea atât din comerţul cu condimente, cât şi din darurile în mirodenii şi condimente pe care le primea: “toţi cei care îl căutau pentru a-i asculta vorbele înţelepte aduceau cadouri scumpe şi întotdeauna şi condimente”. (Regii, 10:25)

Istoria lui Iosif e de asemenea legată de comerţul cu condimente. Fraţii lui geloşi s-au hotărât să-l ucidă, “dar un grup de ismaeliţi coborau din Gilead cu cămilele lor, cărând condimente, balsam şi mir şi ducându-le spre Egipt.” Fraţii l-au vândut pe Iosif pentru 20 de arginţi şi s-au întors la tatăl lor, Iacov, cu haina pătată de sânge. Iacov a fost bolnav de durere. În cele din urmă, Iosif a devenit slujitor al curţii cu rang foarte înalt. Talentul lui de a interpreta visele faraonului a salvat ţara sa adoptivă de foamete. Mai târziu, a avut imensa satisfacţie de a vinde porumb fraţilor săi, care nu l-au recunoscut. Ei i-au adus, în schimb, daruri cuvenite precum balsam, miere, condimente, mir, nuci şi migdale.

Comerţul cu mirodenii a fost controlat de arabi timp de cel puţin cinci mii de ani şi s-a desfăşurat prin Orientul Mijlociu şi prin Estul Mediteranei către Europa. Caravane de măgari sau cămile purtând încărcături scumpe de scorţişoară, ghimbir, sofran de India, tămâie şi podoabe călătoreau pe rute lungi şi periculoase, care treceau prin zone aride, prin deşerturi, prin regiuni aflate sub controlul hoţilor şi al bandiţilor sau al piraţilor, când era vorba de călătoria pe mare.

Drumul mirodeniilor a început probabil în China, Indonezia, India sau Ceylon. Negustorii chinezi au fost primii care au navigat spre Insulele mirodeniilor (acum Maluku, un grup de insule în Indonezia) şi au adus încărcături de condimente şi parfumuri către coasta indiană sau ceyloneză, unde îi aşteptau comercianţii arabi. Arabii au ascuns multă vreme sursele mărfurilor aromate, dar şi drumurile pe care se putea ajunge până la aceste locuri exotice. Ruta clasică trecea râul Indus, prin Pesharwar, prin trecătoarea Khyber, prin Afghanistan şi Iran, apoi spre sud, către oraşul Babilon pe Eufrat. De acolo mirodeniile erau duse către cele mai puternice oraşe şi cetăţi ale zilei. Fenicienii, mari navigatori şi comercianţi, prosperau şi ei în comerţul cu mirodenii şi au înfiinţat chiar, în orasul Tir, un mare centru de distribuţie a condimentelor, ce servea întreaga Mediterană. Epoca lor de glorie a fost din 1200 până-n 800 î.Hr.

Cum centrele de putere s-au mutat din Egipt spre Babilon şi Asiria, arabii au continuat să deţină controlul asupra surselor de mirodenii din Orient şi în timpul înfloririi civilizaţiilor romane şi greceşti. În mod clar, legendele povestite de arabi despre originea condimentelor sunt impresionante, ele vorbesc de mirodenii aduse din văi adânci pline de şerpi, dar şi despre „scortişorul cules din lacuri puţin adânci apărate de zburătoare imense şi fioroase“.

Romanii erau şi ei mari amatori de mirodenii, iar cererea mare a condimentelor pe piaţă a făcut necesară găsirea unui drum spre India, care să spargă monopolul arab asupra comerţului de condimente. N-a durat mult însă până când vasele romane încărcate cu mirodenii scumpe navigau înspre Alexandria, portul principal al Egiptului.

Romanii foloseau condimente la gătit, îşi aromau camerele cu fire de mirodenii şi foloseau uleiul aromat cu condimente pentru baie şi pentru lămpi. Oriunde mărşăluiau legiunile lor, ei aduceau bogăţia condimentelor cu ei, fiind primii care au purtat aromele exotice până în nordul Europei.

Căderea Imperiului Roman în secolul al V-lea şi zorii Evului Întunecat şi tulburările provocate de hoardele popoarelor migratoare au însemnat o lungă perioadă de stagnare în multe domenii, printre care şi acela al negoţului cu condimente.

Scrierile vechi ne mai spun că Mohamed, fondatorul şi profetul religiei musulmane, s-a căsătorit cu văduva bogată a unui comerciant de mirodenii.

Zelul misionar în răspândirea credinţei creştine în Orient era strâns legat de comerţul cu mirodenii. Cruciadele religioase din anul 1000 d.H., timp de trei sute de ani, au făcut ca ierburile aromatice din Orient să fie tot mai apreciate, pe măsură ce creştinii încercau să smulgă puterea musulmanilor în comerţul profan. Veneţia şi Genova au devenit mari centre comerciale pentru mirodenii, iar vasele care călătoreau către ţara Sfântă cu cruciaţi se întorceau cu încărcături de mirodenii, mătase şi bijuterii. Datorită faptului că erau rare, condimentele au devenit la fel de preţioase ca argintul şi aurul, iar comerţul cu aceste bogăţii parfumate a început să înflorească din nou.

Marco Polo s-a născut în 1256 într-o familie de negustori de podoabe care erau fascinaţi de Orient. Călătoriseră până departe în China, au stat la curtea împăratului mongol Marele Khan şi, în timpul unei călătorii care a durat 24 de zile, Marco a trecut prin China, Asia şi India. Povestea lui, Aventurile lui Marco Polo, a fost scrisă pe pergament în timpul prizonieratului după o bătălie pe mare între Veneţia şi Genova. Cartea sa amintea condimentele pe care le-a vazut cultivate în călătoriile sale şi îndepărta oarecum cititorii de miturile şi legendele comercianţilor arabi. Scria poetic despre Java :” abunda în bunuri de preţ, piper, nucşoară, cuişoare şi toate celelate mirodenii şi ierburi valoroase sunt produse ale acestei insule, care este des vizitată de vase de comerţ”. Din cartea lui s-au inspirat toţi navigatorii care i-au urmat, dornici să devină cunoscuţi şi bogaţi.

Epoca descoperirilor de noi pământuri era pe la 1400 abia la început, iar povestea condimentelor continuă. Navigatorii europeni erau obsedaţi de visul de a găsi cea mai bună rută maritimă către India şi către Orientul Îndepărtat.Vasco da Gama, navigatorul portughez, a fost primul care a decoperit drumul pe mare către India, pe la capul Bunei Speranţe, punctul cel mai sudic al Africii. Nu a fost primit cu prea mare ospitalitate, dar a reuşit totuşi să-şi încarce corabia cu nucşoară, cuişoare, scorţişoară, ghimbir şi cereale iuţi. A fost însă bine primit acasă, ca un erou, în 1499 şi, mult mai important, avea şi o scrisoare de la conducătorii indieni din Calicut care-şi dădeau acordul asupra unui parteneriat în comerţul cu mirodenii.

Încetul cu încetul, Lisabona, capitala Portugaliei, a preluat rolul de capitală a mirodeniilor, poziţie de care s-a bucurat atât de mult Veneţia în trecut.

Înainte de asta, pe la 1492, Cristofor Columb a crezut că a ajuns în Japonia, dar de fapt ajunsese în San Salvador, una din insulele de lângă Bahamas, Haiti şi Cuba. Descoperise astfel Lumea Nouă şi era primul occidental care gusta din arzătorul chilli. La cea de-a doua călătorie, Columb a părăsit Spania cu 1500 de oameni pentru a stabili supremaţia spaniolă în Lumea Nouă, sperând că va găsi aur şi condimente orientale; în schimb, a descoperit piper şi vanilie şi, din marele continent american de sud, a adus cartoful, ciocolata, porumbul, alunele de pământ şi curcanii către Europa.

Dar portughezii au făcut o greşeală imensă angajându-i pe olandezi ca neguţători, cărăuşi ai lor prin Europa, cerându-le să navigheze către Insula condimentelor pentru a aduce cuişoare, nucşoară şi scorţisoară. După un secol de dominaţie completă, portughezii au fost întrecuţi de olandezi. Compania Olandeză a Indiei de Est, care patrona comerţul cu mirodenii, a fost înfiinţată în 1602 ca răspuns la formarea Companiei Britanice a Indiei de Est, căreia i se dăduse carta regală de către regina Elisabeta I în 1600. Între timp, Sir Francis Drake a navigat în jurul lumii, prin strâmtoarea Magellan şi a traversat Pacificul către Insulele Mirodeniilor. Aceste insule erau râvnite de întreaga Europă, multe ţări îşi doreau monopolul asupra comerţului cu condimente, despre care ştiau că e o sursă sigură de mare bogăţie.

Olandezii au încercat să restrângă creşterea nucşoarei şi a cuişoarei doar în insulele Amboyna şi Banda, în insulele Moluce pe care le administrau ei. Planul a fost zădărnicit însă de un misionar francez, Pierre Poivre, care a găsit răsaduri pe o insulă învecinată, unde seminţele au fost aduse de păsări, şi le-a transportat spre Insulele Mauritius. Cuişoarele au fost duse mai departe, la Zanzibar, care a rămas şi azi mare producător, iar nucşoara spre Grenada, în Indiile de Vest, cunoscută şi sub denumirea de Insula nucşoarei. Cam în acelaşi timp, britanicii experimentau plantarea nucşoarei şi a cuişoarelor în Penangm, iar mai târziu au cultivat condimente în Singapore, sub conducerea lui Sir Stamford Raffles, un faimos angajat al Companiei Indiei de Est şi fondator al Singaporelui.


Sfârşitul secolului al XVIII-lea a adus o altă naţiune pe scena producătorilor de condimente: Statele Unite ale Americii. Vasele din New England transportau cu succes porumb iute. După negocieri şi alte schimburi, goeletele se întorceau la Salem în Massachusetts cu rezerve uriaşe din cel mai bun piper sumatran. Salem a devenit astfel centrul comerţului cu piper şi, cu un potenţial profit de 700%, deţinătorii vaselor comerciale au devenit astfel primii milionari.

Dupa ce comertul s-a extins si in Lumea Noua a inceput scaderea valorii 'monedei' si, incetul cu incetul a ajuns in situatia in care suntem azi, cu foarte multe condimente si o infinitate de posibilitati de a le combina. Dar s-a descoperit ca aceste condimentari ale vietii erau chiar folositoare ei. De cand s-a invelit prima oara carnea intr-o mirodenie, oamenii au avut nu numai un gust special la o mancare ci si o sanatate mai buna.

Astăzi, existenţa din belsug a condimentelor ni se pare normală. Ne e greu să ne imaginăm însă că o mână de cardamom avea cândva valoarea salariului minim al unui om pe un an, că sclavii erau vânduţi pentru câteva mâini de porumb iute şi că un pahar de ghimbir valora cât o oaie. Principalele locuri de desfacere a condimentelor sunt Londra, Hamburg, Rotterdam, Singapore şi New York. Condimentele sunt verificate înainte de a fi depozitate în magazii uriaşe, apoi sunt vândute şi trimise la prelucrare şi împachetare. Comerţul cu condimente se ridică la sume de milioane de dolari pe an. Piperul negru e în fruntea listei, urmat de chilli şi cardamom. India e producătorul principal, urmată de Indonezia, Brazilia, Madagascar şi Malaezia. Condimentele sunt vitale pentru economia acestor ţări.


Cum le folosim?

Mirodenia sau condimentul corect pentru orice mancare este cel potrivit dupa gustul fiecaruia. Cand experimentati cu un nou condiment (sau mirodenie), striviti o bucatica si lasati-o sa se incalzeasca in mana, apoi mirositi si gustati. Daca este delicat, puteti fi curajos si aventuros. Daca este foarte puternic si patrunzator, folositi o cantitate mica prima oara cand il folositi. Daca sunteti pierdut cand vine vorba de asezonare, incercati una din combinatiile:

Branza: arpagic, asmatui, busuioc, cimbru adevarat, chili, coriandru, chimion, coaja de lamaie, nucsoara, seminte de telina, patrunjel, usturoi, hrean, magheran, menta, mustar, paprika, patrunjel, piper, salvie, tarhon


Carne de miel: piper, busuioc, dafin, scortisoara, coriandru, chimion, curry, marar, usturoi, magheran, menta, mustar, oregano, patrunjel, rozmarin, cimbru de gradina, tarhon, cimbru adevarat


Carne de peste: anason, busuioc, dafin, ardei, seminte de telina, arpagic, curry, marar, fenicul, usturoi, ghimbir, coaja de lamaie, mustar, oregano, patrunjel, rozmarin, cimbru adevarat, sofran, salvie, cimbru de gradina, anason, tarhon, magheran, zatar(oregano cu seminte de susan prajite si sare)


Carne de pui: piper, busuioc, cuisoare, dafin, scortisoara, chili, curry, marar, fenicul, usturoi, ghimbir, mustar, paprika, piper, rozmarin, sofran, salvie, cimbru de gradina, anason, otetar, tarhon, cimbru adevarat


Carne de vita: piper alb, piper negru, busuioc, dafin, chili, coriandru, curry, chimon, usturoi, magheran, mustar, oregano, patrunjel, piper, rozmarin, salvie, cimbru de gradina, cimbru adevarat, tarhon

Cartofi: asmatui, busuioc, chimen, telina seed, arpagic, coriandru, marar, magheran, oregano, paprika, patrunjel, mac, rozmarin, tarhon, cimbru adevarat


Dulciuri: cuisoare, angelica, anason, nucsoara, scortisoara, fenicul, ghimbir, coaja de lamaie, mac, menta, coaja de portocala, rozmarin, anason


Fasole: frunze de avocado, chimion, ardei, chili(ardei de caiene), oregano, patrunjel, piper, salvie, cimbru de gradina, cimbru adevarat

Fructe: cuisoare, anason, nucsoara, scortisoara, coriandru, ghimbir, menta

Legume: chili, arpagic, curry, marar, magheran, patrunjel, cimbru de gradina, cimbru adevarat

Oua: busuioc, asmatui, chili, arpagic, curry, marar, fenicul, ghimbir, coaja de lamaie, maghiran, oregano, paprika, patrunjel, piper, salvie, tarhon, cimbru adevarat

Paine: anason, busuioc, nucsoara, scortisoara, coriandru, chimion, patrunjel, usturoi, coaja de lamaie, coaja de portocala, oregano, mac, rozmarin, sofran, salvie, cimbru adevarat, zatar (oregano cu seminte de susan prajite si sare)

Rosii: busuioc, dafin , seminte de telina, scortisoara, chili, curry, marar, fenicul, usturoi, ghimbir, gumbo (bame), magheran, oregano, patrunjel, rozmarin, cimbru de gradina, tarhon, cimbru adevarat

Salate si sosuri de salate: busuioc, chimion, telina seed, arpagic, marar, fenicul, usturoi, hrean, coaja de lamaie, leustean, magheran, menta, mustar, oregano, patrunjel, rozmarin, tarhon, cimbru adevarat

Supe: piper, ienibahar, busuioc, dafin, asmatui, chili, arpagic, chimion, marar, fenicul, usturoi, magheran, patrunjel, piper, rozmarin, salvie, cimbru de gradina, anason, cimbru adevarat


Imagini ataşate
File Type: jpg condimente-india.jpg (50,3 KB, 4 vizualizări)
Răspuns cu citat
  #32 (permalink)  
Vechi 09 iul 2011, 13:18:00
laurra's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
SUNT RESPONSABIL SUNT RESPONSABIL, DONEZ  
Data înregistrării: 11 oct 2010
Locaţie: braila, Romania
Vârsta: 46
Dieta: Usor hipocalorica
Date: 164cm, 101.1kg
Mesaje: 2.796
Aprecieri acordate: 443
Am fost apreciat(a) de 398 ori in 271 mesaje
Implicit Re: Condimente naturale

Multumim Ana Iulia pentru informatiile privind istoria condimentelor.Eu inca sunt la inceput unele combinatii imi plac altele nu .Voi unde tineti condimentele?Aveti recipiente speciale?Eu le tin in ambalajul original cand o sa am mai multi bani,poate o sa-mi iau un set de borcanele
__________________
Controlul carbohidraților
laurra, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2266 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1749 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1233 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #33 (permalink)  
Vechi 09 iul 2011, 15:26:50
blum's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
 
Data înregistrării: 02 iun 2011
Locaţie: viena, Austria
Vârsta: 46
Dieta: Atkins
Date: 165cm, 76.5kg
Mesaje: 3.931
Aprecieri acordate: 561
Am fost apreciat(a) de 1.154 ori in 436 mesaje
Implicit Re: Condimente naturale

Citat:
Anterior postat de laurra Vezi mesajul
Multumim Ana Iulia pentru informatiile privind istoria condimentelor.Eu inca sunt la inceput unele combinatii imi plac altele nu .Voi unde tineti condimentele?Aveti recipiente speciale?Eu le tin in ambalajul original cand o sa am mai multi bani,poate o sa-mi iau un set de borcanele
amabalaj original cele cumparate. sunt ambalaje speciale,deci indicate. cele facute de mine in borcanele.intr-un loc intunecat
__________________
I am not fat!God loved me so much that he decided to super size me

JURNAL BLUMhttp://forum.slabute.ro/jurnale-slab...blum-9312.html
Răspuns cu citat
  #34 (permalink)  
Vechi 10 iul 2011, 11:11:36
AnnaIulia's Avatar
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 02 apr 2011
Locaţie: Brasov, Romania
Dieta: din toate dar putin
Date: 150cm, 70kg
Mesaje: 63
Aprecieri acordate: 2
Am fost apreciat(a) de 2 ori intr-un mesaj
Implicit Re: Condimente naturale

buna !
Piperul ,boia(chilli),curry le tin in borcane iar restul in recipientul propriu(plic),ca acu sa fim seriosi daca mi-as pune toate condimentele in borconale(desi ideea nu e rea)as avea o bucatarie plina
Răspuns cu citat
  #35 (permalink)  
Vechi 30 iul 2011, 17:39:34
Adina14's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 12 mar 2011
Locaţie: Vâlcea, Romania
Vârsta: 27
Dieta: Vegan
Date: 163cm, 59.7kg
Mesaje: 3.942
Aprecieri acordate: 1.432
Am fost apreciat(a) de 813 ori in 524 mesaje
Implicit Condimente

Buna slabutelor!
Are ceva daca adaug cate o lingurita de scortisoara gustarii mele cu mere?Sau fulgilor de ovaz cu lapte?
De ceva timp am inceput sa imi condimentez mancarea cu piper macinat si sunt tare curioasa daca cele doua condimente sunt recomandate sau nu in dieta sau daca sunt considerate un rasfat prea mare, ca sa zic asa
Răspuns cu citat
  #36 (permalink)  
Vechi 30 iul 2011, 17:53:13
Dydee21's Avatar
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 25 mar 2011
Locaţie: hopeland, Romania
Vârsta: 34
Dieta: Dieta pt hipotiroida
Date: 158cm, 115.1kg
Mesaje: 224
Aprecieri acordate: 1
Am fost apreciat(a) de 8 ori in 7 mesaje
Implicit Re: Condimente

Nu,nu are nimic..din contra,scortisoara este recomandata in curele de slabire pt ca ajuta la arderea grasimilor asa ca foloseste-o fara frica Si piperul de asemeni,doar ca ai grija sa nu-l folosesti in exces
__________________


" Daca vrei sa ai ceva ce n-ai avut niciodata,e nevoie sa faci ceva ce n-ai facut niciodata! " -Alexandra Dorneanu

Ultima dată editat de Dydee21; 30 iul 2011 at 17:55:29.
Răspuns cu citat
  #37 (permalink)  
Vechi 30 iul 2011, 18:50:39
Adina14's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 12 mar 2011
Locaţie: Vâlcea, Romania
Vârsta: 27
Dieta: Vegan
Date: 163cm, 59.7kg
Mesaje: 3.942
Aprecieri acordate: 1.432
Am fost apreciat(a) de 813 ori in 524 mesaje
Implicit Re: Condimente

Citat:
Anterior postat de Dydee21 Vezi mesajul
Nu,nu are nimic..din contra,scortisoara este recomandata in curele de slabire pt ca ajuta la arderea grasimilor asa ca foloseste-o fara frica Si piperul de asemeni,doar ca ai grija sa nu-l folosesti in exces
Multumesc Ador scortisoara; chiar ma bucur ca o pot folosi in dieta
Răspuns cu citat
  #38 (permalink)  
Vechi 30 iul 2011, 19:06:06
Adina14's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 12 mar 2011
Locaţie: Vâlcea, Romania
Vârsta: 27
Dieta: Vegan
Date: 163cm, 59.7kg
Mesaje: 3.942
Aprecieri acordate: 1.432
Am fost apreciat(a) de 813 ori in 524 mesaje
Implicit Re: Condimente

Ups; nu am stiut ca exista deja un subiect despre condimente Imi cer scuze, Slabuta!
Răspuns cu citat
  #39 (permalink)  
Vechi 08 nov 2011, 10:27:46
laurra's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
SUNT RESPONSABIL SUNT RESPONSABIL, DONEZ  
Data înregistrării: 11 oct 2010
Locaţie: braila, Romania
Vârsta: 46
Dieta: Usor hipocalorica
Date: 164cm, 101.1kg
Mesaje: 2.796
Aprecieri acordate: 443
Am fost apreciat(a) de 398 ori in 271 mesaje
Implicit Re: Condimente naturale

Fetelor voi ce condimente ati pus in ghiveci la incoltit pt iarna.?Am 2 jardiniere,le-am umplut cu pamant si ma gandesc ....ce-ar merge semanat
Sa pun patrunjel ,leustean....sau spanac?
__________________
Controlul carbohidraților
laurra, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2266 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1749 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1233 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
Răspunde

Informatii despre slabit
alimentatia, calorii, condimente, dieta, naturale, sanatos, slabit


Reguli de postare
BB code este Pornit
emoticoanele sunt Pornit
Codul [IMG] este Pornit
Codul HTML este Oprit
Trackbacks are Oprit
Pingbacks are Oprit
Refbacks are Oprit
Nu poţi deschide subiecte noi
Nu poţi să răspunzi la mesaje
Poţi să publici ataşamente
Nu poţi să-ţi editezi mesajele

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimul mesaj
Prajituri cu condimente AnnaIulia Retete culinare 0 10 apr 2011 15:32:33
Masti naturale pentru un par sanatos si stralucitor Roxana Par 30 16 nov 2010 08:34:54
Pastile de slabit din plante naturale claudia1105 Am nevoie de ajutor! 19 17 iul 2010 12:05:03
Condimente mancaruri: pro sau contra? codynutza Aditivi alimentari (e-uri) in condimente si sosuri 26 05 iun 2010 15:48:08
Puncte Weight Watchers - Condimente Iris66 Dieta Weight Watchers 0 18 mar 2009 08:06:59

Mesaje noi in forum de slabit Slabute.ro
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Calculator calorii (clic aici)
Poziţionare:
Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Subiecte noi
Subiecte interesante
Ultimele articole