Prezentare Calculator Nutriţional Slăbuţe - Partea 1Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt Resposnabil Calculator nutriţional Susţin Slăbuţe - Widgets si insigne! Slabute Concurs - Sanatate, premii si distractie! Slăbuţe TV - Televiziunea slăbuţelor

Dietele restrictive si efectele lor asupra organismului

Gaseste prietenii din orasul tau! Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin
Cluj Constanta Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Hunedoara Ialomita Iasi Bucuresti Maramures Mehedinti Mures Neamt Olt
Prahova Salaj Satu-Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Vaslui Valcea Vrancea
Prima Petitie Nationala pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa deja a fost semnata de catre 66338 oameni.
In total sunt necesare peste 100.000 de semnaturi. Fii voluntar si participa in campania de strangere de semnaturi, clic aici.
Bine ai venit pe Slăbuţe, comunitatea care în 2008 a pus bazele mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România! Am creat pentru tine o comunitate unică şi specială. Într-o atmosferă civilizată, alături doar de oameni de calitate si cu o vastă experientă în domeniul stilului de viaţă sănătos, corect şi imparţial vei putea învăţa şi împărtăşi experienţele tale despre sănătate, alimentaţie, sport, stil de viaţă, slăbit sănătos şi alte întâmplări interesante din viaţa ta. Daca îţi pasă de viitorul ţării noastre şi a celor din jur, poţi contribui alături de noi într-un mod responsabil la promovarea stilului de viaţă sănătos, fie prin recomandarea comunităţii, fie prin relatarea celor învăţate pe Slăbuţe. Dacă ne vizitezi pentru prima dată, îţi recomandăm să citeşti ghidul începătorilor.
Pentru ca să te înregistrezi, clic aici. Succes!
Răspunde
 
Opţiuni subiect
  #1 (permalink)  
Vechi 01 apr 2011, 10:51:07
anqutz's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă SeniorSlăbuţă Senior
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 30 sep 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 35
Dieta: alimentatie sanatoasa
Date: 166cm, 53kg
Mesaje: 22.594
Aprecieri acordate: 2.039
Am fost apreciat(a) de 3.087 ori in 2.008 mesaje
Implicit Dietele restrictive si efectele lor asupra organismului

Dietele restrictive si efectele
lor asupra organismului




Din dorinta de a mai scapa de cateva kilograme in plus, multe femei sunt dispuse sa isi puna sanatatea in pericol apeland la dietele restrictive, asa zisele diete minune. De ce sa nu recunoastem, aceste diete au si efect, dar numai pe termen scurt, kilogramele date jos intorcandu-se inapoi cu o viteza nebanuita si mai aducand cateva in plus.

Cel mai rau este ca in ziua de astazi s-a ajuns ca femeile, mai ales cele tinere, sa fie mai preocupate de felul in care arata decat sa le pese de cat de sanatoase sunt. Cele mai multe se gandesc doar la ziua de maine, la saptamana viitoare si la data in care au evenimentul X sau Y fara sa se gandeasca si la faptul ca vor imbatrani candva si fiecare prostie pe care au facut-o in tinerete se va plati foarte scump o data cu inaintarea in varsta. Iar in cazul adolescentelor, pericolul este si mai mare pentru ca organismul nu se mai dezvolta cum trebuie.

O dieta restrictiva este o dieta foarte drastica prin care urmaresti sa dai jos un numar foarte mare de kilograme pe saptamana/luna. Iar pentru asta esti dispus sa faci orice: sa mananci supa de varza, doar orez, mere etc, exemplele sunt variate. Dar cine se apuca de o asemenea dieta se gandeste macar un moment ce efecte are asupra organismului un asemenea “regim” alimentar? Nu cred, pentru ca altfel ar renunta la aceste diete minune. Haide-ti sa va spun cateva dintre pericolele la care va expuneti.

O prima problema a dietelor restrictive este scaderea imunitatii. Daca organismul nu-si primeste toti nutrientii necesari el se va imbolnavi mult mai usor si se va reface mult mai greu.

O alta problema este demineralizarea oaselor. Pe termen lung poate duce la fracturi sau chiar osteoporoza, pentru ca se pierde din masa osoasa.

Exista cazuri in care dietele restrictive au dus la atac de cord din cauza deficitului de potasiu si sodiu. Potasiul si sodiul au rolul in a regla bataile inimii si functionarea corecta a muschilor.

Oboseala cronica este un alt efect al infometarii. Ba chiar veti experimenta dureri de cap si ameteli.

Performantele fizice si psihice vor scadea. Precum bine stiti, avem nevoie de glucide pentru creier si de proteine pentru masa musculara. Creierul este considerat organul care are nevoie de cea mai mare energie dintre toate organele. Daca va privati de nutrienti veti ajunge sa aveti depresii, sa fiti irascibile, sa nu va mai concentrati la fel de bine.

De asemenea, pot aparea dereglari hormonale, ale ciclului menstrual (sau chiar absenta lui), retinerea apei in organism, scade absorbtia mineralelor, a vitaminelor si a nutrientilor, creste absorbtia de sare care duce la cresterea tensiunii arteriale, mor bacteriile bune din intestin si se incetineste metabolismul.

Si cireasa de pe tort: IMBATRANIREA SI URATIREA!!! Va veti alege cu piele lasalta, vergeturi, riduri, imbatranirea tenului si asta pentru ca pielea este ultimul organ la care ajung nutrientii. O sa va cada parul si o sa vi se exfolieze unghiile. Asa ca din dorinta de a fi mai frumoase, de fapt femeile se uratesc cand tin o dieta drastica.

Vi se mai pare de glumit?

Solutia este extrem de simpla si nu va va face decat sa fiti mai sanatoase: adoptarea unei alimentatii sanatoase, echilibrate si atingand un necesar de minim 1200 de kcal – dupa ultimele studii acesta este minimul pe care trebuie sa-l mancam pentru a fi sanatoase. Si sa nu neglijati importanta sportului pentru energia si pofta de viata pe care o da practivarea unui sport, pentru o piele frumoasa si intinsa si un corp de invidiat. Asta daca va doriti rezultate adevarate si nu doar sa va bateti joc de corpul vostru.

Ultima dată editat de anqutz; 01 apr 2011 at 11:02:15.
Răspuns cu citat
  #2 (permalink)  
Vechi 01 apr 2011, 11:23:43
CrisetenO's Avatar
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 16 sep 2010
Locaţie: Darmstadt, Germania
Vârsta: 38
Date: 161.5cm, 54.0kg
Mesaje: 876
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 45 ori in 26 mesaje
Implicit Re: Dietele restrictive si efectele lor asupra organismului

Sunt de acord cu tine, Anca, eu fiind dintre acele fete care au cazut in capcana unei diete foarte restrictive, gandindu-ma ca orice mi s-ar intampla nu poate fi asa de cumplit ca si situatia in care ma gaseam atunci (grasa in ultimul hal, si fara nici o singura zi in cei ... 22 trebuie sa fi fost atunci ... de ani ai mei in care sa nu ma fi simtit grasa). Insa consecintele sunt toate pe mine: piele lasata, vergeturi, fobie de mancare, metabolism atat de incet incat la 1200 kcal pe zi eu ma ingras (pe cantar, nu e numai ochiometric), fara ciclu de 3 ani de zile, am o piele de soparla -- calda la soare, inghetata altfel... Si tanara fiind voi trebui sa suport consecintele toata viata.

Pentru ca am trait consecintele infometarii, va spun tuturor acum, public, dar si personal pe jurnalele voastre: nu faceti ca mine, pentru ca veti fi nefericite si vor aparea niste probleme uriase in viitor.

Cu mult drag,
Cristina
__________________
Reteta mea preferata din post: http://concurs.slabute.ro/reteta-pre...CrisetenO.html

Jurnalul meu: E greu sa te opresti din slabit... http://forum.slabute.ro/jurnale-slab...teno-6331.html
CrisetenO, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1862 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1345 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
Acest membru apreciaza mesajul lui CrisetenO:
angieee (10 feb 2013)
Răspunde

Informatii despre slabit
cura rapida, diete rapide, efecte cure, efecte diete, infometare, nesanatos, organism, probleme, regim rapid, viitor

Opţiuni subiect

Reguli de postare
BB code este Pornit
emoticoanele sunt Pornit
Codul [IMG] este Pornit
Codul HTML este Oprit
Trackbacks are Oprit
Pingbacks are Oprit
Refbacks are Oprit
Nu poţi deschide subiecte noi
Nu poţi să răspunzi la mesaje
Poţi să publici ataşamente
Nu poţi să-ţi editezi mesajele

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimul mesaj
Fructe si legumele - importanta lor Slabuta Alimentatia 10 02 sep 2014 06:27:35
Efectele stepperului asupra articulatiilor dalida79 Aparate/Echipament 9 13 mar 2012 14:46:45
Detoxifierea organismului karmara Detoxifiere 14 18 nov 2011 11:21:25
Copilasii nostrii si problemele lor ianna Alimentatie 13 10 iun 2010 17:15:55
12 vedete si dietele lor (II) Roxana Diete Vedete 12 19 mai 2009 18:16:32

Mesaje noi in forum de slabit Slabute.ro
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Calculator calorii (clic aici)
Poziţionare:
Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Subiecte noi
Subiecte interesante
Ultimele articole