Branza de la tarani
Discuta despre Alimentatia in cadrul subiectului Branza de la tarani, parte din categoria Diete si alimentatie; Citat:
Anterior postat de WhiteAngel
Fetelor, eu sunt o fana a branzeturilor .. pt mine branza este ca si painea ...
Bine ai venit pe Slăbuţe, comunitatea care în 2008 a pus bazele mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România!
Am creat pentru tine o comunitate unică şi specială. Într-o atmosferă civilizată, alături doar de oameni de calitate si cu o vastă experientă în domeniul stilului de viaţă sănătos, corect şi imparţial vei putea învăţa şi împărtăşi experienţele tale despre sănătate, alimentaţie, sport, stil de viaţă, slăbit sănătos şi alte întâmplări interesante din viaţa ta. Daca îţi pasă de viitorul ţării noastre şi a celor din jur, poţi contribui alături de noi într-un mod responsabil la promovarea stilului de viaţă sănătos, fie prin recomandarea comunităţii, fie prin relatarea celor învăţate pe Slăbuţe. Dacă ne vizitezi pentru prima dată, îţi recomandăm să citeşti ghidul începătorilor. Pentru ca să te înregistrezi, clic aici. Succes!
18 sep 2012, 22:10:57
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă cu Experienţă
|
Merite:
|
Data înregistrării: 07 mai 2010
Locaţie: Trondheim, Norvegia
Vârsta: 46
Dieta: DUKAN +semivegetariana
Date: 163cm, 52.1kg
Mesaje: 4.152
Aprecieri acordate: 755
Am fost apreciat(a) de 584 ori in 420 mesaje
|
|
Re: Branza de la tarani
Citat:
Anterior postat de WhiteAngel
Fetelor, eu sunt o fana a branzeturilor .. pt mine branza este ca si painea la altii - nelipsita de la masa .. si as avea cateva intrebari .. stiu ca mai sunt cateva topicuri legate de acest subiect, dar sunt putin nedumerita .. daca nu am avut bunici pe la tara si nu am fost crecuta acolo, nu prea stiu care este procesul de fabricare
mie imi aduce un vecin branza de vaci, facuta la el la tara .. dar cam de fiecare data e mai diferita .. si de multe ori imi aduce un tip de branza care se inmoaie foarte tare .. se face aproape ca branza topita .. presupun ca e foarte grasa, nu? inca o chestie este ca dupa cateva zile se ingalbeneste .. deci ce inseamna chestiile astea doua? cum as putea sa pastrez branza tare, fara sa se mai inmoaie? sau asa este felul ei?
cateodata imi aduce si mai tare, care nu prea se inmoaie .. e mai veche/proaspata? sau cum? ca nu ma pricep deloc
|
Asa se ingalbeneste branza de vaci, e normal, numai cea de la magazin nu se ingalbeneste pt ca are conservanti.
Daca e mai tare sau mai moale nu are nici o legatura cu cat e de proaspata ci cu cantitatea sau concentratia chiagului adaugat, acesta fiind natural este mai greu de controlat concentratia.
Plus ca si calitatea laptelui difera de la o zi la alta.
Nici la socrii mei care au ferma si fac branza de zeci de ani nu iese intotdeauna la fel dar iese buna de fiecare data Si ei au probleme cu clientii ca si ei vor sa fie la fel de moale sau tare ca cea de data trecuta.
|
19 sep 2012, 12:46:55
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechime
|
Merite:
|
Data înregistrării: 07 nov 2011
Locaţie: Craiova, Romania
Vârsta: 28
Dieta: Hipocalorica Personalizata
Date: 167cm, 00kg
Mesaje: 1.828
Aprecieri acordate: 600
Am fost apreciat(a) de 520 ori in 412 mesaje
|
|
Re: Branza de la tarani
oricum o tin ori in castron cu capac, ori in castron cu folie/punga deasupra
Citat:
Anterior postat de deadcountess
Asa se ingalbeneste branza de vaci, e normal, numai cea de la magazin nu se ingalbeneste pt ca are conservanti.
Daca e mai tare sau mai moale nu are nici o legatura cu cat e de proaspata ci cu cantitatea sau concentratia chiagului adaugat, acesta fiind natural este mai greu de controlat concentratia.
Plus ca si calitatea laptelui difera de la o zi la alta.
Nici la socrii mei care au ferma si fac branza de zeci de ani nu iese intotdeauna la fel dar iese buna de fiecare data Si ei au probleme cu clientii ca si ei vor sa fie la fel de moale sau tare ca cea de data trecuta.
|
hmm te contrazic .. daca ma duc sa iau branza din piata de la tarani nu se ingalbeneste .. si aia pun conservanti in ea?
cam la asta m`am gandit si eu oricum o sa vorbesc cu cel care imi aduce si il intreb .. poate reuseste sa`mi aduca mereu pe gustul meu
__________________
.................................................. .......................................
_______Jurnal de mentinere - WhiteAngel_________
If you never CHASE your dream, You will never CATCH them ! ♥ Mananc ca sa traiesc, nu invers !
WhiteAngel, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
Greutatea este incorecta. WhiteAngel, trebuie să completezi acest câmp pentru a vedea necesarul tău caloric zilnic.
[ completează].
|
19 sep 2012, 15:47:54
|
|
(meniuri, evolutie)
Sunt în trecere...
|
Merite:
|
Data înregistrării: 19 sep 2011
Locaţie: Suceava, Romania
Vârsta: 35
Dieta: hipocalorica
Date: 164cm, 60kg
Mesaje: 11
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
|
|
Re: Branza de la tarani
Nu am inteles daca te referi la cas sau la branza normala.
Pentru prepararea branzei clasice de vaca nu se foloseste cheag. Pur si simplu se lasa laptele la prins, se ia (sau nu) smantana de desupra si se pune pe foc. Cat de tare e depinde de timpul cat este lasata pe foc si de cat de mult este lasata la stors. Daca ti se pare prea moale poti sa o pui intr-un tifon si sa i mai lasi un pic agatata de ceva sa se mai scurga zerul. Sau sa ii ceri branza mai scoapta.
In schim cas-ul depinde si de calitatea si cantitatea cheagului si de cat e lasata la stors.
PS: e normal sa se ingalbeneasca, se usuca stratul de deasupra.
iulicris88, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2002 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1485 kcal/zi.
Pentru
a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 969 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[ Calculator calorii]
|
19 sep 2012, 16:47:41
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechime
|
Merite:
|
Data înregistrării: 07 nov 2011
Locaţie: Craiova, Romania
Vârsta: 28
Dieta: Hipocalorica Personalizata
Date: 167cm, 00kg
Mesaje: 1.828
Aprecieri acordate: 600
Am fost apreciat(a) de 520 ori in 412 mesaje
|
|
Re: Branza de la tarani
Citat:
Anterior postat de iulicris88
Nu am inteles daca te referi la cas sau la branza normala.
Pentru prepararea branzei clasice de vaca nu se foloseste cheag. Pur si simplu se lasa laptele la prins, se ia (sau nu) smantana de desupra si se pune pe foc. Cat de tare e depinde de timpul cat este lasata pe foc si de cat de mult este lasata la stors. Daca ti se pare prea moale poti sa o pui intr-un tifon si sa i mai lasi un pic agatata de ceva sa se mai scurga zerul. Sau sa ii ceri branza mai scoapta.
In schim cas-ul depinde si de calitatea si cantitatea cheagului si de cat e lasata la stors.
PS: e normal sa se ingalbeneasca, se usuca stratul de deasupra.
|
de branza normala este vorba voi incerca si chestia cu tifonul
pai da dar am mai cumparat si din piata de la tarani si nu se ingalbenea deloc ..
__________________
.................................................. .......................................
_______Jurnal de mentinere - WhiteAngel_________
If you never CHASE your dream, You will never CATCH them ! ♥ Mananc ca sa traiesc, nu invers !
WhiteAngel, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
Greutatea este incorecta. WhiteAngel, trebuie să completezi acest câmp pentru a vedea necesarul tău caloric zilnic.
[ completează].
|
19 sep 2012, 18:10:28
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă cu Experienţă
|
Merite:
|
Data înregistrării: 07 mai 2010
Locaţie: Trondheim, Norvegia
Vârsta: 46
Dieta: DUKAN +semivegetariana
Date: 163cm, 52.1kg
Mesaje: 4.152
Aprecieri acordate: 755
Am fost apreciat(a) de 584 ori in 420 mesaje
|
|
Re: Branza de la tarani
Citat:
Anterior postat de WhiteAngel
hmm te contrazic .. daca ma duc sa iau branza din piata de la tarani nu se ingalbeneste .. si aia pun conservanti in ea?
|
N-ai idee ce mai baga taranii in alimente in ziua de azi. Produs de la tara romanesc nu mi inseamna in ziua de azi ecologic din pacate. Sa vezi cum stau taranii la cozi sa cumpere ingrasaminte, furaje industriale si alte chimicale
|
19 sep 2012, 18:28:17
|
|
(meniuri, evolutie)
Sunt în trecere...
|
Merite:
|
Data înregistrării: 19 sep 2011
Locaţie: Suceava, Romania
Vârsta: 35
Dieta: hipocalorica
Date: 164cm, 60kg
Mesaje: 11
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
|
|
Re: Branza de la tarani
Din ce am observat cand facea mama mea branza acasa, cea care era lasata mai mult pe foc si stoarsa mai bine se ingalbenea mai tare. Aia mai moale e mai ok, ramane mai alba.
Evental poti sa o tii in niste caserole etans, sa nu ajunga aerul la ea.
Mie imi place sa o manac amestecata cu ceapa si, cateodata, cu rosii.
iulicris88, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2002 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1485 kcal/zi.
Pentru
a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 969 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[ Calculator calorii]
|
Reguli de postare
|
|
Nu poţi deschide subiecte noi
Nu poţi să răspunzi la mesaje
Poţi să publici ataşamente
Nu poţi să-ţi editezi mesajele
|
|
|
|