Prezentare Calculator Nutriţional Slăbuţe - Partea 1Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt Resposnabil Calculator nutriţional Susţin Slăbuţe - Widgets si insigne! Slabute Concurs - Sanatate, premii si distractie! Slăbuţe TV - Televiziunea slăbuţelor

Banana

Gaseste prietenii din orasul tau! Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin
Cluj Constanta Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Hunedoara Ialomita Iasi Bucuresti Maramures Mehedinti Mures Neamt Olt
Prahova Salaj Satu-Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Vaslui Valcea Vrancea
Prima Petitie Nationala pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa deja a fost semnata de catre 66338 oameni.
In total sunt necesare peste 100.000 de semnaturi. Fii voluntar si participa in campania de strangere de semnaturi, clic aici.
Bine ai venit pe Slăbuţe, comunitatea care în 2008 a pus bazele mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România! Am creat pentru tine o comunitate unică şi specială. Într-o atmosferă civilizată, alături doar de oameni de calitate si cu o vastă experientă în domeniul stilului de viaţă sănătos, corect şi imparţial vei putea învăţa şi împărtăşi experienţele tale despre sănătate, alimentaţie, sport, stil de viaţă, slăbit sănătos şi alte întâmplări interesante din viaţa ta. Daca îţi pasă de viitorul ţării noastre şi a celor din jur, poţi contribui alături de noi într-un mod responsabil la promovarea stilului de viaţă sănătos, fie prin recomandarea comunităţii, fie prin relatarea celor învăţate pe Slăbuţe. Dacă ne vizitezi pentru prima dată, îţi recomandăm să citeşti ghidul începătorilor.
Pentru ca să te înregistrezi, clic aici. Succes!
Răspunde
 
Opţiuni subiect
  #1 (permalink)  
Vechi 05 sep 2009, 22:13:19
mishutza's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
SUNT RESPONSABIL Locul 1 la concurs  
Data înregistrării: 26 apr 2009
Locaţie: Arad, Romania
Dieta: cu buruieni :)
Date: 160cm, 86.5kg
Mesaje: 5.193
Aprecieri acordate: 1
Am fost apreciat(a) de 23 ori in 12 mesaje
Implicit Banana

Pentru ca observ tendinta din ce in ce mai mare de a face din banana un NU total in procesul de slabire,m-am gandit ca ar fi bine sa cunoastem si avantajele consumului de banane,in afara de "dezavantajul" enorm ca are 89 de calorii pe suta de grame.
Gustoasele banane pot fi consumate in stare proaspata ca atare sau combinate cu diverse sortimente menite sa constituie un desert delicios, cum ar fi un cocktail, prajituri, clatite cu banane si ciocolata etc.


Banana a fost mentionata pentru propirietatile sale pentru prima data in texte budiste ce dateaza din secolul VII i.H., India fiind cea care a folosit cel mai mult banana pentru sanatate.

Proprietatile nutritive ale bananelor

Bananele contin mai putina apa decat celelalte fructe, insa mai multe componente nutritive: sunt bogate in zaharuri, in vitamine precum acid folic, vitamina C, A, E, B6, minerale precum potasiu, sodiu, fier, calciu, magneziu, cobalt, fosfor, zinc, crom, dar si fibre, proteine si unele substante active.

Ce beneficii aduc bananele pentru sanatate?



Bananele prezinta numeroase beneficii:

- protejeaza impotriva cancerelor prin compusii fenolici pe care ii contin;


- banana este un fruct tonic, remineralizant, energizant, fiind indicat astenicilor si celor cu un tonus muscular si psihic scazut;


- este recomandata copiilor care depun efort fizic si intelectual, dar si celor aflati in perioada de crestere;


- banana este buna si pentru persoanele mai in varsta pe care le protejeaza de decalcificare


- este indicata in diata zilnica a femeilor pentru ca le protejeaza de osteoporoza (nu uitati ca pentru preventia osteoporozei trebuie sa mancati alimente bogate in calciu inca din tinerete);


- este un bun diuretic prin cantitatea de sodiu si potasiu pe care o contine, ajutand la reglarea tensiunii arteriale;


- protejeaza sistemul nervos prin vitaminele din complexul B pe care le contine, mai ales prin acidul folic (vitamina B9), ajutand la cresterea capacitatilor intelectuale, a atentiei si totodata fiind utile in preventia bolilor psihice si in tratarea depresiei;


- pacientii care sufera de ulcer gastric sau duodenal relateaza o senzatie de calmare la consumul de banane;


- banana este un fruct recomandat in tratarea oboselii si a starilor depresive;


- este recomandata persoanelor care tin diete de slabire si care au riscul de devitaminizare si demineralizare a organismului, cateva banane consumate zilnic aducat un aport relativ suficient de minerale si vitamine;


- este foarte utilizata in cosmetica, avand calitati hidratante deosebite. Se poat face masti faciale cu banane zdrobite, ulei de masline, cateva picaturi de lamaie si masca este gata, aplicandu-se seara. Se tine o jumatate de ora pe ten dupa care se clateste.
- Banana este utila pentru disfunctiile tractului digestiv (dizenterie, diaree, bolborisme, dureri de burta, colici, constipatie – regleaza tranzitul etc);

- Este recomandata in dieta celor care sufera de artrita si guta;


- Este eficienta in dieta anemicilor;


- Se recomanda in cazul alergiilor alimentare la introducerea proteinelor in alimentatie, fiind utila si in astm;


- Are activitati benefice asupra sistemului urinar.


Se impune atentie diabeticilor datorita continutului de zaharuri si celor care un colesterolul seric foarte ridicat.
mishutza, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
mishutza, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2320 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1803 kcal/zi. Pentru a slăbi 5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1029 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #2 (permalink)  
Vechi 05 sep 2009, 22:14:23
mishutza's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
SUNT RESPONSABIL Locul 1 la concurs  
Data înregistrării: 26 apr 2009
Locaţie: Arad, Romania
Dieta: cu buruieni :)
Date: 160cm, 86.5kg
Mesaje: 5.193
Aprecieri acordate: 1
Am fost apreciat(a) de 23 ori in 12 mesaje
Implicit Re: banana

Datorita continutului impresionant de potasiu, bananele sunt recomandate de doctori pacientilor cu lipsa de potasiu. O banana mare (25 cm) contine 602 mg potasiu si numai 140 calorii, 2 g proteine, 4 g fibra si 36 g carbohidrati. Nu este de mirare ca banana este considerata un aliment important pentru sanatatea copiilor. De asemenea banana este plina de vitamie si minerale: vitamina A, B si B6, acid folic, vitamina C, calciu, magneziu, si chiar fier si zinc. Punand la un loc toate aceste date se vede clar ca banana este printre cele mai sanatoase fructe.
Utilizari medicinale ale bananei
Anemie- bogate in fier, bananele stimuleaza producerea de hemoglobine din sange, ajutand astfel in cazurile de anemie.
Presiunea arteriala- acest fruct tropical este foarte bogat in potasiu, dar cu un continut scazut de sare, este perfect pentru cei ce au probleme cu presiunea arteriala. Oamenii de stiinta din SUA merg pana la a afirma ca banana reduce riscul de crestere a presiunii arteriale si infarct.
Creste capacitatea de concentrare - cercetarile au aratat ca 200 de elevi dintr-o scoala din Marea Britanie care mancau cate o banana de 3 ori pe zi, la mesele principale, au obtinut rezultate mai bune la examene; motivul ar fi cantitateamare de potasiu din banana.
Constipatie - aliment bogat in fibre, banana ajuta la reluarea activitatii normale a intestinelor.
Depresia - conform unui studiu recent asupra persoanelor ce sufera de depresie, majoritatea au afirmat ca se simt mai bine dupa ce mananca o banana; acest lucru se intampla deoarece banana contine trytophan, un tip de proteina pe care organismul il transforma in serotonina, substanta despre care se stie ca duce la relaxare, la imbunatatirea starii afective, etc.
Muscaturile de tantari - inainte sa fugiti la prima farmacie dupa o crema impotriva muscaturilor de tantari, incercati sa frecati locul afectat cu partea interioara a coajei de banana; este un remediu foarte bun, care reduce iritatia si umflarea.
Calmeaza nervii - fiind bogate in vitamina B, bananele ajuta la calmarea sistemului nervos.
Ati stat peste noapte la servici? Studiile Institutului de Psihologie din Austria arata ca stresul de la locul de munca duce la ingerarea unor cantitati mari de ciocolata si alte produse pe baza de ciocolata. Alt studiu efectuat pe 5.000 de pacienti obezi dintr-un spital arata ca majoritatea aveau slujbe sau functii foarte solicitante. Concluzia studiului era ca, pentru a evita senzatia de foame cauzata de stres, e bine sa controlam nivelul de zahar din sange prin consumarea unor alimente care sa includa carbohidrati, cum sunt bananele.
Fumatul- bananele ii ajuta si pe cei care doresc sa se lase de fumat, prin nivelurile mari de vitamina C, A1, B6, B12 pe care le contin, precum si datorita magneziului si potasiului; acestea ajuta corpul sa se refaca dupa efectele lipsei de nicotina.
Stres- potasiul este o substanta minerala vitala, care ajuta la normalizarea batailor inimii, trimite oxigen la creier si mentine constanta cantitatea de apa din corp. Cand suntem stresati, metabolismul se accelereaza si nivelul de potasiu scade - poate fi adus la normal cu o masa de banane.
Infarct - conform revistei The New England Journal of Medicine, cine mananca banane in mod regulat isi reduce riscul de infarct cu pana la 40%.
Controleaza temperatura- multe culturi vad banana ca fiind un fruct racoritor care poate scadea atat temperatura fizica cat si cea emotionala a gravidelor.
Ulcer - banana este folosita in dietele pentru regularizarea traficului intestinal deoarece are o textura fina si moale. Este singurul fruct care poate fi mancat crud fara a face rau celor suferinzi de ulcer. De asemenea, banana neutralizeaza aciditatea crescuta si reduce iritatiile, captusind peretii stomacului.
Tratarea negilor - cei care se trateaza numai pe cale naturala, spun ca trebuie sa puneti pe neg partea interioara a unei coji de banana si sa legati cu un plasture.
Banana este un leac bun impotriva mahmurelii, mai ales daca e mancata sub forma unui milkshake indulcit cu miere. Banana calmeaza stomacul si, cu ajutorul mierii, reface nivelul de zahar din sange, in timp ce laptele calmeaza si hidrateaza organismul.
mishutza, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
mishutza, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2320 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1803 kcal/zi. Pentru a slăbi 5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1029 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #3 (permalink)  
Vechi 27 sep 2009, 14:26:02
merimeri's Avatar
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 25 sep 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 36
Dieta: Hipocalorica 1200-1400 calorii cu raport 30/30/40 (proteine, grasimi, carbohidrati)
Date: 160cm, 59kg
Mesaje: 48
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Talking Re: banana

Offtopic:
Hihi, si nu numai ca e sanatoasa, dar cei din Insulele Canare folosesc coaja de banana sa lustruiasca pantofii de piele naturala. Arata absolut genial si stralucesc mai ca la crema de ghete.
Bananele sunt minunate si chestia cu depresia chiar e adevarata.
__________________
I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by. Douglas Adams
merimeri, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Sedentar, este de 1502 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 985 kcal/zi. Pentru a slăbi 2 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 986 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
Răspunde

Informatii despre slabit
banana, calorii, calorii banana, calorii banane, informatii nutritionale, vitamine


Reguli de postare
BB code este Pornit
emoticoanele sunt Pornit
Codul [IMG] este Pornit
Codul HTML este Oprit
Trackbacks are Oprit
Pingbacks are Oprit
Refbacks are Oprit
Nu poţi deschide subiecte noi
Nu poţi să răspunzi la mesaje
Poţi să publici ataşamente
Nu poţi să-ţi editezi mesajele

Mesaje noi in forum de slabit Slabute.ro
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Calculator calorii (clic aici)
Poziţionare:
Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Subiecte noi
Subiecte interesante
Ultimele articole