Prezentare Calculator Nutriţional Slăbuţe - Partea 1Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt Resposnabil Calculator nutriţional Susţin Slăbuţe - Widgets si insigne! Slabute Concurs - Sanatate, premii si distractie! Slăbuţe TV - Televiziunea slăbuţelor

Kefir din ciuperca tibetana

Gaseste prietenii din orasul tau! Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin
Cluj Constanta Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Hunedoara Ialomita Iasi Bucuresti Maramures Mehedinti Mures Neamt Olt
Prahova Salaj Satu-Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Vaslui Valcea Vrancea
Prima Petitie Nationala pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa deja a fost semnata de catre 66338 oameni.
In total sunt necesare peste 100.000 de semnaturi. Fii voluntar si participa in campania de strangere de semnaturi, clic aici.
Bine ai venit pe Slăbuţe, comunitatea care în 2008 a pus bazele mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România! Am creat pentru tine o comunitate unică şi specială. Într-o atmosferă civilizată, alături doar de oameni de calitate si cu o vastă experientă în domeniul stilului de viaţă sănătos, corect şi imparţial vei putea învăţa şi împărtăşi experienţele tale despre sănătate, alimentaţie, sport, stil de viaţă, slăbit sănătos şi alte întâmplări interesante din viaţa ta. Daca îţi pasă de viitorul ţării noastre şi a celor din jur, poţi contribui alături de noi într-un mod responsabil la promovarea stilului de viaţă sănătos, fie prin recomandarea comunităţii, fie prin relatarea celor învăţate pe Slăbuţe. Dacă ne vizitezi pentru prima dată, îţi recomandăm să citeşti ghidul începătorilor.
Pentru ca să te înregistrezi, clic aici. Succes!
Răspunde
 
Opţiuni subiect
  #1 (permalink)  
Vechi 22 dec 2010, 10:50:50
Tina's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 03 dec 2009
Locaţie: -, Romania
Dieta: controlul carbohidratilor
Date: 179cm, 79kg
Mesaje: 2.356
Aprecieri acordate: 11
Am fost apreciat(a) de 53 ori in 34 mesaje
Implicit Kefir din ciuperca tibetana

Ciuperca a fost creata si crescuta de catre Calugarii Tibetani si are multiple calitati terapeutice. Tara de provenienţă - India
Ciuperca are aspect albicios, cu aspect de muguri de conopidă, cu forme neregulate şi dimensiuni de 5-10-15 mm, ajungând la maturitate uneori până la 20-30 mm lungime. Mugurii de dezlipesc şi se separă singuri.
Chefirul este o băutura lactat acida ce se obţine din granule de chefir care fermentează lactoza din lapte (zaharul din lapte) cu formare de acid lactic dioxid de carbon şi alcool , acesta băutura minunata se obţine prin dubla fermentare în prima faza fermentare lactică iar apoi la temperaturi mai scăzute alcoolica.
Băutura nu se obţine din ciuperca de chefir, termen greşit ci din granule de chefir care repezinta o aglomerare de 4 cazeina care are în interior şi la suprafaţa microorganisme specifice care conduc la obţinerea acestei minunate băuturi.
Lapte inoculat cu granule de chefir poate să reprime creşterea de agenţi patogeni la nivel intestinal ca de exemplu: Salmonella sau Shigella , acesta datorându-se complexităţii moleculei granulei de Kefir precum şi a modului de acţiune al microorganismelor care formează granula de Kefir.
Kefirul se bucură de o tradiţie bogată în protecţia sănătăţii.
Înainte de URSS, se întrebuinţa în spitale şi sanatorii pentru o varietate de boli incluzând dereglări de metabolism, arteroscleroză şi boli alergice.
El era folosit şi pentru tratamentul tuberculozei, a cancer, şi a dereglărilor gastrointestinale când nici un tratament medical modern nu era disponibil. Consumul de chefir avea de asemenea să fie asociată cu longevitatea din Caucaz fapt demonstrat de savanţii.
Savanţii au observat beneficiile digestive ale aportului de Kefir asupra sănătăţii şi longevităţii şi al sănătăţii datorita componentelor sale antioxidante, anticancerigene şi bacteriostatice.
Echipele de cercetare diverse din toata lumea a încurajat rezultatele aduse de chefir asupra sănătăţii . Cel mai multe metode de cercetare au fost executate în vitro atât pe animale cat şi pe subiecţi umani .
Studiile recente asupra consumului de Kefir au arătat şi demonstrat proprietăţile antitumorale şi antimutagenice acest lucru datorându-se substanţelor existente în granula de Kefir (imidazolinei)


Cum se prepară Chefirul 1. Se pun 1-2 linguriţe de ciupercă (cca.3-5 cm3) într-un
borcan de sticlă de 200 mg şi se toarnă 200-300 ml
lapte proaspăt, dulce.
Se lasă 8-12-16-24 ore la fermentat (în funcţie de temperatura mediului ambiant), fără să se închidă ermetic, ci numai cu un capac pus invers pe borcan. Laptele fermentează suficient şi după doar 8-12 ore, are deja proprietăţile complete pentru tratament. Gustaţi şi opriţi fermentaţia după intervalul optim în condiţiile dvs. de mediu.
2.Pentru consum, se strecoară laptele printr-o sită de plastic cu diametrul orificiilor cât mai mic (chiar sub 1 mm), într-un vas de sticlă – este chefirul (laptele fermentat) care se consumă pentru tratament. Ciuperca din sită se spală sub jet de apă rece de rămăşiţele laptelui fermentat, apoi se reaşează în borcanul spălat şi se toarnă o nouă porţie de lapte dulce, crud, nefiert.
3. Este foarte important să se procedeze aşa în fiecare zi, altfel ciuperca nu se dezvoltă, capătă o culoare maronie, nu mai are proprietăţile de tratament şi poate muri. Când ciuperca este bine îngrijită, este albă ca laptele şi
în cca. 14-21 zile volumul acesteia se dublează. Atunci trebuie împărţită în două.
4. Se consumă 100-500 ml lapte de chefir pe zi (eventual mai mult, la cine tolerează şi nu are aciditate gastrică, fermentaţie intestinală deficitară), de preferat pe stomacul gol (excepţie făcând gastritele hiperacide, ulcerul gastric sau duodenal – cazuri în care e bine ca chefirul să se consume după masă sau în paralel cu pâine prăjită, biscuiţi, etc. care absorb acidul gastric; totodată, nu se vor bea cantităţi mari deodată, ci se va consuma cu linguriţa… pauză… o nouă linguriţă, etc.)
5. Tratamentul durează minim 20 de zile (unii recomandă o pauză 10 zile după care se reia). Părerea mea este că se poate consuma fără intrerupere,
asemenea iaurtului sau laptelui bătut. Nu există nici un fel de efecte secundare! Nici măcar înghiţind o bucată de ciupercă nu se întâmplă absolut nimic! (o veţi elimina prin scaun, nedigerată; ciuperca nu poate trăi în intestinul omului, fiţi fără grijă!)
ATENŢIE:
În timpul tratamentului este interzis consumul de alcool şi de grăsimi animale (în schimb se poate consuma ulei presat la rece şi seminţe crude de dovleac, in, floarea soarelui, nuci), sare, zahăr (înlocuiţi-l cu mierea!), gemuri, băuturi sintetice şi acidulate, condimente.
Reacţia organismului la laptele fermentat În primele 10 – 14 zile de tratament activitatea stomacului se intensifică brusc, se formează gaze din abundenţă şi nu se recomandă consumul laptelui dimineaţa pe stomacul gol (în această primă fază).
Uneori scaunul este mai moale, dar tratamentul nu trebuie întrerupt. La bolnavii de ficat şi rinichi s-au semnalat şi unele senzaţii mai neplăcute. După 10 – 14 zile aceste reacţii încetează şi se ameliorează activitatea
întregului organism.
După minim 20 de zile de tratament, veţi începe să vă simţiţi mai bine. După 2 luni de tratament se constată dispariţia anumitor suferinţe, iar după un an de tratament, organismul ar trebui să se însănătoşească complet, dacă respectaţi şi celelalte reguli de viaţă echilibrată (dietă de cruţare, mişcare, somn, etc.)
Laptele fermentat poate fi folosit şi ca demachiant în tratamentele cosmetice, cu efect de încetinire a formării ridurilor şi eliminarea oboselii faciale.
De asemenea se poate folosi în arsuri (solare sau produse în gospodărie).
De asemenea, ameliorează sau înlătură durerile provocate de reumatism prin ungerea locurilor dureroase de 7 – 8 ori/zi cu lapte fermentat (chefir).
DE REŢINUT :
Se recomandă să fie folosită şi de alcoolici, deoarece recuperează pierderea de substanţe din complexul vitaminic B (care duc la dependenţă fizică de alcool! – un cerc vicios) şi se foloseşte ca adjuvant în tratamentul tuturor bolilor generate de consumul excesiv de alcool (care trebuie întrerupt cu orice preţ, brusc sau gradat… dar fără amânare).

La ce afectiuni se recomanda:
  • reglează activitatea intestinală
  • combate colita şi crampele stomacale
  • ajută la menţinerea unei digestii sănătoase
  • ajută la curăţarea colonului şi la menţinerea unei flore intestinale bune
    stimulează sistemul imunitar
  • creşte longevitatea (Bulgaria e recunoscută pentru centagenarii săi, din pricina consumului mare de produse lactate fermentate)
  • aduce în organism un aport de substanţe nutritive, enzime şi vitamine, fermenţi naturali şi microorganisme benefice care ajută organismul şi îl întăresc
  • ajută în curele de slăbire, dacă este urmată şi o dietă corespunzătoare, săracă în grăsimi animale, însoţită de exerciţii fizice regulate
  • are efect uşor laxativ, dar totodată ajută la formarea scaunului
  • îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi calitatea sângelui
  • reglează mecanismele de apărare ale organismului
  • vindecă boli ale inimii, ale vaselor coronariene şi dizolvă colesterolul depus pe vasele sanguine (a se consuma ulei presat numai la rece şi seminţe de dovleac, in, floarea soarelui crude, neprăjite)
  • ajută ficatul şi pancreasul, colecistul şi splina
  • curăţă canalele prin care circulă fierea şi dizolvă în timp calculii biliari
  • vindecă stomacul, intestinele, duodenul şi închide ulceraţiile

Atenţie! - a nu se consuma deodată în cantităţi mari (de ex. o cană din câteva înghiţituri), în caz de hiperaciditate gastrică; se va bea cu linguriţa… pauză… o nouă linguriţă… (şi nu pe stomacul gol!)

  • ajută rinichii şi uretrele
  • ciuperca produce singură antibiotice, vindecând astfel zonele inflamate din organism
  • reglează tensiunea arterială
  • împiedică şi frânează producerea metastazelor
  • împiedică îmbătrânirea prematură
  • ajută în depresii şi stările de oboseală a organismului
  • ciuperca conţine toate vitaminele vieţii
  • normalizează definitiv procesele metabolice din organismul uman.
  • ajută în bolile alergice
  • eficientă şi în bolile de plămâni
  • eficientă în boli ale ficatului şi bilei – dizolvă ţesuturile bolnave şi înlesneşte eliminarea lor
  • eficientă în tratarea bolilor inflamatorii
  • curăţă organismul de toxine – elimină rezidurile metabolice, colesterolul, sărurile metalelor grele, etc
  • în tratamentul diabetului – normalizează glicemia
  • întinereşte organismul – încetineşte îmbătrânirea celulelor
  • măreşte resursele interioare ale organismului – ameliorează memoria, atenţia,
Vindeca boli ale inimii, ale vaselor coronariene si dizolva colesterolul din vasele de sange, Vindeca ficatul si pancreasul, colecistul si splina, Vindeca fierea, curata canalele prin care circula fierea si dizolva caliculii fierei, Vindeca stomacul, intestinele, duodenul si face sa dispara ulceratiile, Vindeca rinichii, precum si ureterele, Ciuperca produce singura antibioticele, vindecand astfel zonele inflamate din organism, Regleaza tensiunea arteriala, Impiedica si franeaza produerea metastazelor,Impiedica imbatranirea prematura, Franeaza formele de deprimare si obosire a organismului, Ciupera poseda toate vitaminele vietii.
Slabeste sanatos

Credeţi sau nu, corpul uman conţine mai multe bacterii care trăiesc în interiorul nostru decat celule individuale: 100 bilioane microorganisme vii în intestinele noastre, în comparaţie cu un "doar" 10 bilioane de celule umane.
Unul dintre cele mai bune tipuri de microorganisme pe care le avea in interiorul nostru sunt probioticele, bacterii sănătoase care trăiesc în intestinele noastre.
Noile cercetare de la Stanford University School of Medicine and Stanford Hospital and Clinics sugerează ca probioticele ne-ar putea ajuta chiar şi la pierderea in greutate.
Cercetatorii de la Stanford au observat primele efecte benefice ale probioticelor asupra greutatii atunci când se lucra cu pacienţii obezi care au avut operatii pentru reducerea in greutate. Studiile arată că beneficiile probioticelor sunt mult mai vaste si nu se reduc doar la persoanele care au avut operatii de eliminare a grasimi.
De ce sunt probioticele recomandate pentru scădere în greutate?
Mai multe studii au sugerat faptul că intestinele oamenilor de greutate normală conţin un amestec diferit de tipuri şi cantităţi de bacterii in comparatie cu intestinele persoanelor supraponderale. Un studiu a constatat dezechilibru in microorganisme, la copii de 7 ani, care erau supraponderali.
E posibil ca bacteriile rele sa cauzeze cel puţin o parte din problemele noastre de greutate?
Este posibil ca intr-o zi sa mancam doar bacterii prietenoase pentru a aduce corpul nostru la dimensiunea potrivita?
Este prea devreme pentru a şti exact unde se va ajunge cu descoperirile, aşa că acestea sunt recomandările mele:
- Asiguraţi-vă că includeti in dieta dumneavoastră alimente care conţin probiotice, cum ar fi iaurtul, chefirul.
- Evitaţi iaurturile care au fructe, în schimb mergeti pe produse cu low-fat, fara zahar si cat mai multe proteine si calciu. O ceasca de chefir este o gustare perfecta între mese sau după un antrenament.
- Probioticele ar trebui sa faca parte din dieta dumneavoastra. O sursa buna de probiotice ar mai fi grâu, bananele, ceapa, usturoi. (Consumul europenilor de produse cu cantitate ridicata de probiotice e mult mai mare decât persoanelor din SUA - una din explicatiile diferentei de greutate dintre persoanele din SUA fata de cele din Europa?)
- Dacă aveţi probleme digestive, se recomanda sa discutati cu un doctor despre probiotice si efectele lor asupra afectiunilor dumneavoastra.
În sfârşit, un avertisment: Nu va ganditi sa infulecati cat mai multe produse care contin o cantitate ridicata de probiotice astfel încât sa puteti sari peste exercitii sau sa ignorati planul de alimentaţie sănătoasă. Probioticele nu fac miracole.

sursa documentului: chefir-bio.com
Imagini ataşate
File Type: jpg chefir-3.jpg (41,8 KB, 15 vizualizări)
__________________
“Done is better than perfect.” - Sandberg, S.

2005 - 2019: 14 ani de sport in mod constant
Tina, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2464 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1947 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]

Ultima dată editat de Slabuta; 22 dec 2010 at 13:46:45.
Răspuns cu citat
  #2 (permalink)  
Vechi 22 dec 2010, 14:01:11
Tina's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 03 dec 2009
Locaţie: -, Romania
Dieta: controlul carbohidratilor
Date: 179cm, 79kg
Mesaje: 2.356
Aprecieri acordate: 11
Am fost apreciat(a) de 53 ori in 34 mesaje
Implicit Re: Kefir din ciuperca tibetana

Chefirul ca şi probiotic.
Chefirul este un probitic natural. Probioticle sunt alimente care conţin bacterii vii , ce sunt benefice pentru sănătatea noastră. Conform altei definiţii, un produs probiotic este un supliment alimentar microbian viu care afectează in mod benefic animalul gazdă imbunătăţind echilibrul microbian şi aceştia sunt utilizaţi in produsele lactate acide.
Termenul „probiotic” datează din 1965 când făcea referire la orice substanţă sau organism care contribuia la echilibrul tranzitului intestinal., în general la animalele de fermă.

Recent , probioticele sunt definite ca „organisme vii, care în urma ingestiei într-o anumită cantitate , exercită efecte benefice asupara sănătăţii , pe lângă hrănirea de bază. Aceasta revizuire accentuează nevoia majorităţii populaţiei de microorganisme vii şi indică mai departe că beneficiile aduse pot include atât îmbunătăţirea tranzitului intestinal, cât şi alte efecte aduse sănătăţii.

Chefirul conţine culturi vii active din flora microbiană obişnuită care este compusă din legături puternice variate de microorganisme care ajută la surprinderea organismelor patogene , repopulează tractul digestiv şi ajută la digestie.
Microorganismele predigerează proteina care ajută digestia proteinei şi absorbţia şi prelucrează lactoza astfel ca persoanel intolerabile la lactoză să poată consuma chefir.
__________________
“Done is better than perfect.” - Sandberg, S.

2005 - 2019: 14 ani de sport in mod constant
Tina, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2464 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1947 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #3 (permalink)  
Vechi 22 dec 2010, 14:02:43
Tina's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 03 dec 2009
Locaţie: -, Romania
Dieta: controlul carbohidratilor
Date: 179cm, 79kg
Mesaje: 2.356
Aprecieri acordate: 11
Am fost apreciat(a) de 53 ori in 34 mesaje
Implicit Re: Kefir din ciuperca tibetana

Cum recomand sa se prepare Chefirul

Se pun 1-2 linguriţe de ciupercă într-un vas de sticlă 1-2 litri de lapte proaspat de vaca care nu a primit antibiotice. Se recomanda sa nu se foloseasca lapte cu conservanti si de tip UHT.
Se lasă 12 ore la fermentat fără să se închidă ermetic, ci numai cu un capac pus invers pe borcan. Laptele fermentează suficient şi după doar 12 ore, are deja proprietăţile complete pentru tratament.
Pentru consum, se strecoară laptele printr-o sită de plastic cu diametrul orificiilor cât mai mic (chiar sub 1 mm), într-un vas de sticlă – astfel rezulta chefirul (laptele fermentat) care se consumă pentru tratament. Ciuperca din sită se spală sub jet de apă rece (fara clor), de preferabil de izvor, fantana sau plata, de rămăşiţele laptelui fermentat, apoi se reaşează în borcanul spălat şi se toarnă o nouă porţie de lapte dulce, crud, nefiert fara conservanti si UHT.

Daca se foloseste lapte cu conservanti sau UHT chefirul nu are un gust placut. Are gust de "mortaciune". In mod normal trebuie sa fie usor acidulat, acrisor-dulceag.
Este foarte important să se procedeze aşa în fiecare zi, altfel ciuperca nu se dezvoltă, capătă o culoare maronie, nu mai are proprietăţile de tratament şi poate muri. Când ciuperca este bine îngrijită, este albă ca laptele şi
în cca. 14-21 zile volumul acesteia se dublează. Atunci trebuie împărţită în două.

Asa prepar ciuperca tibetana si asa recomand la toti care doresc sa inmulteasca si sa foloseasca aceasta ciuperca.
Chefirul gata preparat pe care il puteti cumpara de pe site, este facut cu lapte proaspat fara conservanti.
__________________
“Done is better than perfect.” - Sandberg, S.

2005 - 2019: 14 ani de sport in mod constant
Tina, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2464 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1947 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #4 (permalink)  
Vechi 22 dec 2010, 14:28:28
Tina's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 03 dec 2009
Locaţie: -, Romania
Dieta: controlul carbohidratilor
Date: 179cm, 79kg
Mesaje: 2.356
Aprecieri acordate: 11
Am fost apreciat(a) de 53 ori in 34 mesaje
Implicit Re: Kefir din ciuperca tibetana

Chefirul de apă, leacul enigmatic din Bucovina

Prin multe cămări ale gospodinelor din Cîmpulung Moldovenesc se găsesc borcane cu un lichid limpede, pe fundul cărora plutesc mici cristale transparente, ca nişte granule de gelatină albă. Cristalele sînt cunoscute sub numele de "Chefir de apă din Caucaz" şi sînt nişte organisme vii enigmatice, despre care nici specialiştii nu ştiu prea multe lucruri. Lichidul în care acestea se dezvoltă timp de 2-3 zile este leacul despre care se vorbeşte atît de mult şi despre care se crede că ar fi unul din secretele renumitei longevităţi a caucazienilor. În Caucaz, lichidul este folosit în loc de apă de băut, fiind consumat la orice vîrstă. Acţionînd ca antioxidant şi detoxifiant, îi fereşte pe localnici de multe boli care le-ar putea grăbi sfîrşitul.

În Bucovina, "cristalele albe" pot fi procurate de la oricine le posedă pentru că, în decurs de o săptămînă, acestea se înmulţesc şi ajung să prisosească. Lichidul considerat miraculos a pătruns în zonă în urmă cu vreo 10 ani, pe post de... "răcoritoare" fabricată în casă, cu efecte benefice pentru toată familia. De obicei, cel care oferă cristalele, oferă şi reţeta utilizării acestora, precum şi un text în care se menţionează că lichidul a fost folosit de către nemţi în cel de-al doilea război mondial pentru evitarea TBC-ului şi că, în Caucaz, este administrat pînă şi sugarilor, pentru a-i face rezistenţi la boli.
Potrivit instrucţiunilor care însoţesc, de regulă, aceste cristale, prepararea lichidului-minune este simplă.

Într-un borcan de 3 kg se toarnă 2 l apă de izvor sau de fîntînă (fără clor), în care se dizolvă 4-6 linguri de zahăr şi se adaugă 6 linguri de cristale, o lingură rasă de stafide sau două smochine, o jumătate de lămîie cu coajă, după care borcanul se ţine acoperit la temperatura camerei. După cel mult trei zile, lămîia "murată" se stoarce în borcan iar lichidul se strecoară printr-o sită nemetalizată. După ce cristalele şi borcanul sînt bine clătite, operaţiunea se poate relua timp de o săptămînă, pînă ce se dublează cantitatea de cristale. Surplusul se aruncă sau se dă altcuiva.

Secretul reuşitei constă în a nu se folosi vase sau ustensile metalice, zahăr cu impurităţi şi apă tratată chimic. De asemenea, igiena şi buna dispoziţie a celui care se ocupă de cristale contează foarte mult. Dacă la manevrează cineva nervos sau cu mîinile murdare, cristalele nu se mai înmulţesc şi mor.
Pînă acum, cert este că nimeni nu s-a plîns că enigmaticul lichid, băut cu regularitate cîte 1-1,5 l zilnic, ar fi făcut rău. Mai mult, persoanele care au consumat timp îndelungat asemenea "răcoritoare" spun că după circa 6 luni au devenit mai sănătoase, mai rezistente la răceli şi au scăpat de kilogramele în plus fără să ţină regim. Localnicii spun că, atît ei, cît şi rude de-ale lor, au beneficiat de îmbunătăţirea lentă dar sigură a stării fizice şi psihice. Lichidul este considerat util (pentru că s-a dovedit eficient) în anemie, astenie, dereglări de metabolism, stres, obezitate, retenţie de apă, ulcer gastric, reumatism, menopauză, boli digestive, renale, respiratorii, întărirea imunităţii, intoxicaţii, furunculoze, răni (aplicat extern, împiedică infectarea) şi chiar în unele forme de cancer incipient. Nu dăunează nici măcar plantelor, care, dacă sînt udate zilnic cu acest lichid, se dezvoltă mult mai viguroase şi mai rezistente la boli.
Imagini ataşate
File Type: jpg chefir-apa.jpg (43,6 KB, 7 vizualizări)
__________________
“Done is better than perfect.” - Sandberg, S.

2005 - 2019: 14 ani de sport in mod constant
Tina, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2464 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1947 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #5 (permalink)  
Vechi 23 dec 2010, 10:35:27
sarun's Avatar
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 09 iul 2010
Locaţie: brasov, Romania
Vârsta: 36
Date: 165cm, 72kg
Mesaje: 48
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Kefir din ciuperca tibetana

Buna Tina,de unde pot sa fac si eu rost de ciuperca tibetana pt chefir?
Răspuns cu citat
  #6 (permalink)  
Vechi 23 dec 2010, 10:52:32
mishutza's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
SUNT RESPONSABIL Locul 1 la concurs  
Data înregistrării: 26 apr 2009
Locaţie: Arad, Romania
Dieta: cu buruieni :)
Date: 160cm, 86.5kg
Mesaje: 5.193
Aprecieri acordate: 1
Am fost apreciat(a) de 23 ori in 12 mesaje
Implicit Re: Kefir din ciuperca tibetana

Kefirul e bestial.Am avut si eu dar am reusit sa o omor.Era vara si nu i-am pus destul lapte.Aveti insa grija ca se inmulteste asa de mult de nu o sa aiba magazinul destul lapte
Incearca sa cauti pe net,sunt fete pe alte forumuri care am vazut ca il vand,dau.Daca nu gasesti pe ebay.
mishutza, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
mishutza, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2320 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1803 kcal/zi. Pentru a slăbi 5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1029 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #7 (permalink)  
Vechi 23 dec 2010, 11:13:32
Tina's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 03 dec 2009
Locaţie: -, Romania
Dieta: controlul carbohidratilor
Date: 179cm, 79kg
Mesaje: 2.356
Aprecieri acordate: 11
Am fost apreciat(a) de 53 ori in 34 mesaje
Implicit Re: Kefir din ciuperca tibetana

Citat:
Anterior postat de sarun Vezi mesajul
Buna Tina,de unde pot sa fac si eu rost de ciuperca tibetana pt chefir?
In general, se poate lua si fara bani, daca gasesti o persoana care sa iti dea.
Poti totusi, sa cumperi de pe chefir-bio, este chiar de unde am pus textul pe forumul Slabute
__________________
“Done is better than perfect.” - Sandberg, S.

2005 - 2019: 14 ani de sport in mod constant
Tina, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2464 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1947 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #8 (permalink)  
Vechi 11 ian 2011, 17:11:48
zuzi's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
 
Data înregistrării: 29 aug 2010
Locaţie: valcea, Romania
Dieta: fara paine,dulciuri si grasimi
Date: 165cm, 89kg
Mesaje: 4.556
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 5 ori in 3 mesaje
Implicit Re: Kefir din ciuperca tibetana

Citat:
Anterior postat de Tina Vezi mesajul
Chefirul de apă, leacul enigmatic din Bucovina

Prin multe cămări ale gospodinelor din Cîmpulung Moldovenesc se găsesc borcane cu un lichid limpede, pe fundul cărora plutesc mici cristale transparente, ca nişte granule de gelatină albă. Cristalele sînt cunoscute sub numele de "Chefir de apă din Caucaz" şi sînt nişte organisme vii enigmatice, despre care nici specialiştii nu ştiu prea multe lucruri. Lichidul în care acestea se dezvoltă timp de 2-3 zile este leacul despre care se vorbeşte atît de mult şi despre care se crede că ar fi unul din secretele renumitei longevităţi a caucazienilor. În Caucaz, lichidul este folosit în loc de apă de băut, fiind consumat la orice vîrstă. Acţionînd ca antioxidant şi detoxifiant, îi fereşte pe localnici de multe boli care le-ar putea grăbi sfîrşitul.

În Bucovina, "cristalele albe" pot fi procurate de la oricine le posedă pentru că, în decurs de o săptămînă, acestea se înmulţesc şi ajung să prisosească. Lichidul considerat miraculos a pătruns în zonă în urmă cu vreo 10 ani, pe post de... "răcoritoare" fabricată în casă, cu efecte benefice pentru toată familia. De obicei, cel care oferă cristalele, oferă şi reţeta utilizării acestora, precum şi un text în care se menţionează că lichidul a fost folosit de către nemţi în cel de-al doilea război mondial pentru evitarea TBC-ului şi că, în Caucaz, este administrat pînă şi sugarilor, pentru a-i face rezistenţi la boli.
Potrivit instrucţiunilor care însoţesc, de regulă, aceste cristale, prepararea lichidului-minune este simplă.

Într-un borcan de 3 kg se toarnă 2 l apă de izvor sau de fîntînă (fără clor), în care se dizolvă 4-6 linguri de zahăr şi se adaugă 6 linguri de cristale, o lingură rasă de stafide sau două smochine, o jumătate de lămîie cu coajă, după care borcanul se ţine acoperit la temperatura camerei. După cel mult trei zile, lămîia "murată" se stoarce în borcan iar lichidul se strecoară printr-o sită nemetalizată. După ce cristalele şi borcanul sînt bine clătite, operaţiunea se poate relua timp de o săptămînă, pînă ce se dublează cantitatea de cristale. Surplusul se aruncă sau se dă altcuiva.

Secretul reuşitei constă în a nu se folosi vase sau ustensile metalice, zahăr cu impurităţi şi apă tratată chimic. De asemenea, igiena şi buna dispoziţie a celui care se ocupă de cristale contează foarte mult. Dacă la manevrează cineva nervos sau cu mîinile murdare, cristalele nu se mai înmulţesc şi mor.
Pînă acum, cert este că nimeni nu s-a plîns că enigmaticul lichid, băut cu regularitate cîte 1-1,5 l zilnic, ar fi făcut rău. Mai mult, persoanele care au consumat timp îndelungat asemenea "răcoritoare" spun că după circa 6 luni au devenit mai sănătoase, mai rezistente la răceli şi au scăpat de kilogramele în plus fără să ţină regim. Localnicii spun că, atît ei, cît şi rude de-ale lor, au beneficiat de îmbunătăţirea lentă dar sigură a stării fizice şi psihice. Lichidul este considerat util (pentru că s-a dovedit eficient) în anemie, astenie, dereglări de metabolism, stres, obezitate, retenţie de apă, ulcer gastric, reumatism, menopauză, boli digestive, renale, respiratorii, întărirea imunităţii, intoxicaţii, furunculoze, răni (aplicat extern, împiedică infectarea) şi chiar în unele forme de cancer incipient. Nu dăunează nici măcar plantelor, care, dacă sînt udate zilnic cu acest lichid, se dezvoltă mult mai viguroase şi mai rezistente la boli.
da,imi aduc aminte,am avut si eu acum vrei 15 ani aceste cristale si intradevar
dadeau o bautura usor acidulata,oare de unde asi mai puta sa imi procur aceste cristale
zuzi, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Sedentar, este de 1769 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1252 kcal/zi. Pentru a slăbi 5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 478 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
Răspunde

Informatii despre slabit
bautura, bucovina, calitati terapeutice, chefir, ciuperca, india, kefir


Reguli de postare
BB code este Pornit
emoticoanele sunt Pornit
Codul [IMG] este Pornit
Codul HTML este Oprit
Trackbacks are Oprit
Pingbacks are Oprit
Refbacks are Oprit
Nu poţi deschide subiecte noi
Nu poţi să răspunzi la mesaje
Poţi să publici ataşamente
Nu poţi să-ţi editezi mesajele

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimul mesaj
Legume Mediteraneene Delicioase - Una din cele mai gustoase retete din lume! :x Kitkat Dieta South Beach - Retete Faza I 3 12 feb 2010 02:11:24

Mesaje noi in forum de slabit Slabute.ro
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Calculator calorii (clic aici)
Poziţionare:
Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Subiecte noi
Subiecte interesante
Ultimele articole