paine montignac
Discuta despre Retete Montignac Faza I - Panificatie in cadrul subiectului paine montignac, parte din categoria Retete Dieta Michel Montignac - Faza I; imi cer scuze,nu am stiut unde sa trec reteta,asa ca am postat aici.
eu cumpar de la plafar faina de ...
Bine ai venit pe Slăbuţe, comunitatea care în 2008 a pus bazele mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România!
Am creat pentru tine o comunitate unică şi specială. Într-o atmosferă civilizată, alături doar de oameni de calitate si cu o vastă experientă în domeniul stilului de viaţă sănătos, corect şi imparţial vei putea învăţa şi împărtăşi experienţele tale despre sănătate, alimentaţie, sport, stil de viaţă, slăbit sănătos şi alte întâmplări interesante din viaţa ta. Daca îţi pasă de viitorul ţării noastre şi a celor din jur, poţi contribui alături de noi într-un mod responsabil la promovarea stilului de viaţă sănătos, fie prin recomandarea comunităţii, fie prin relatarea celor învăţate pe Slăbuţe. Dacă ne vizitezi pentru prima dată, îţi recomandăm să citeşti ghidul începătorilor. Pentru ca să te înregistrezi, clic aici. Succes!
06 iul 2009, 17:40:28
|
|
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...
|
Merite:
|
Data înregistrării: 06 iul 2009
Locaţie: bucuresti, Romania
Vârsta: 56
Dieta: mancat putin
Date: 160cm, 56kg
Mesaje: 208
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 10 ori in 6 mesaje
|
|
paine montignac
imi cer scuze,nu am stiut unde sa trec reteta,asa ca am postat aici.
eu cumpar de la plafar faina de grau integrala,si purced la munca.
410 gr.faina+1 plic drojdie uscata dr.oetker,se amesteca bine.
se adauga 300 ml.apa calda,si 1 lgt.(lingurita sare).
le amestec toate cu paletele inelare de la mixer,pun intr-un vas,acopar,las la crescut(in cuptorul neaprins)30.minute.
apoi,scot,mai amestec odata aluatul,dau forma rotunda,pun pe hartie de copt intr-o tava rotunda(sau ce aveti), pudrez bine cu faina acopar si mai las 20 minute.
bag la cuptorul incins,las cam 40-45 minute,cum va place de prajita.
o scot,o ung cu mana cu apa rece,acopar cu o carpa curata,si las la racit.
se mananca dimineata,cu lactate slabe si legume.
sotu meu,nu mai vrea alta paine,iar pe caldura asta,mor sa o fac.
pup fetele curajoase.
mariy67, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1545 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1028 kcal/zi.
Pentru
a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 512 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[ Calculator calorii]
|
Acest membru apreciaza mesajul lui mariy67:
|
|
01 sep 2010, 13:13:15
|
|
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!
|
Merite:
|
Data înregistrării: 23 apr 2010
Locaţie: metz, Franta
Vârsta: 38
Dieta: personalizata
Date: 178cm, 77kg
Mesaje: 363
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
|
|
Re: paine montignac
Citat:
Anterior postat de mariy67
imi cer scuze,nu am stiut unde sa trec reteta,asa ca am postat aici.
eu cumpar de la plafar faina de grau integrala,si purced la munca.
410 gr.faina+1 plic drojdie uscata dr.oetker,se amesteca bine.
se adauga 300 ml.apa calda,si 1 lgt.(lingurita sare).
le amestec toate cu paletele inelare de la mixer,pun intr-un vas,acopar,las la crescut(in cuptorul neaprins)30.minute.
apoi,scot,mai amestec odata aluatul,dau forma rotunda,pun pe hartie de copt intr-o tava rotunda(sau ce aveti), pudrez bine cu faina acopar si mai las 20 minute.
bag la cuptorul incins,las cam 40-45 minute,cum va place de prajita.
o scot,o ung cu mana cu apa rece,acopar cu o carpa curata,si las la racit.
se mananca dimineata,cu lactate slabe si legume.
sotu meu,nu mai vrea alta paine,iar pe caldura asta,mor sa o fac.
pup fetele curajoase.
|
buna Mary,
multumesc mult de reteta. azi am facut prima mea painica si a iesit foarte bine dupa parea mea.eu am pus drojdie de bere.
IMG_0146.JPG
__________________
ღ♥♥The greater part of our happiness or misery depends on our dispositions and not our circumstances ♥♥".
Luiza25, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2109 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1592 kcal/zi.
Pentru
a slăbi 10 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ -474 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[ Calculator calorii]
|
01 sep 2010, 13:43:21
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă Senior
|
Merite:
|
Data înregistrării: 05 ian 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Dieta: Stil de viata sanatos
Date: 166cm, 89kg
Mesaje: 5.609
Aprecieri acordate: 645
Am fost apreciat(a) de 868 ori in 497 mesaje
|
|
Re: paine montignac
Citat:
Anterior postat de Luiza25
buna Mary,
multumesc mult de reteta. azi am facut prima mea painica si a iesit foarte bine dupa parea mea.eu am pus drojdie de bere.
Ataşament 5127
|
Wow, Luiza, ce bine arata! Poate asa prind si eu curaj sa fac in week-end, ca mi-era teama ca n-o sa-mi creasca. Cata drojdie ai pus, un pachetel mic?
Mersi!
__________________
" Ai grija de corpul tau. E singurul loc in care esti nevoit sa locuiesti. " - Jim Rohn
Sabine_28, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2417 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1900 kcal/zi.
Pentru
a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1643 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[ Calculator calorii]
|
03 sep 2010, 08:33:44
|
|
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!
|
Merite:
|
Data înregistrării: 23 apr 2010
Locaţie: metz, Franta
Vârsta: 38
Dieta: personalizata
Date: 178cm, 77kg
Mesaje: 363
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
|
|
Re: paine montignac
buna Sabine,
eu am pus 20g de drojdie de bere ca nu aveam drojdie uscata si am amestecato cu un pic de apa calduta si apoi am adaugato la compozitie.
pt prima painica sunt foarte multumita.
mult succes.
pup
__________________
ღ♥♥The greater part of our happiness or misery depends on our dispositions and not our circumstances ♥♥".
Luiza25, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2109 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1592 kcal/zi.
Pentru
a slăbi 10 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ -474 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[ Calculator calorii]
|
05 sep 2010, 03:37:39
|
|
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...
|
Merite:
|
Data înregistrării: 06 iul 2009
Locaţie: bucuresti, Romania
Vârsta: 56
Dieta: mancat putin
Date: 160cm, 56kg
Mesaje: 208
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 10 ori in 6 mesaje
|
|
Re: paine montignac
Citat:
Anterior postat de Luiza25
buna Mary,
multumesc mult de reteta. azi am facut prima mea painica si a iesit foarte bine dupa parea mea.eu am pus drojdie de bere.
Ataşament 5127
|
ma bucur mult ca ti-a placut painica.se face foarte usor,si chiar este gustoasa si sanatoasa.si nu are colorant,vorba ceea ca cea de pe piata.te pup.
__________________
Sa slabesti nu e greu.Greu e sa te mentii.
mariy67, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1545 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1028 kcal/zi.
Pentru
a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 512 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[ Calculator calorii]
|
04 dec 2010, 17:45:34
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechime
|
Merite:
|
Data înregistrării: 05 ian 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 53
Dieta: Monti personalizat
Date: 167cm, 70.4kg
Mesaje: 1.423
Aprecieri acordate: 916
Am fost apreciat(a) de 752 ori in 421 mesaje
|
|
Cine stie cum se face painea fara mixer sau aparat de facut paine, din faina de secara?
Am incercat reteta lui Jamie de paine cu trei sferturi faina de secara integrala si un sfert de faina de grau tot integrala. Problema e ca taratele din faina integrala fac ca tot aluatul sa fie tare greu si nu prea creste cum mi-as dori eu. Gustul e minunat, pun si sare, seminte de in, mirodenii, putin cimbru, busuioc si uneori usturoi sau ceapa.
Reteta este urmatoarea, poate stie cineva unde gresesc
- 500 gr. faina (eu fapt pun din ochi o jumatate de punga de faina secara de 1 kg si inca o parte de faina de grau considerand ca secara ar fi cam trei sferturi din totalul fainii) sare dupa gust si toate mirodeniile puse de la inceput incorporate in faina
- o nuca mica de drojdie cu o lingurita de miere intr-o canuta ii adaug putina apa calda sa o simt la mana putin calduta nu fierbinte, apoi pun drojdia dizolvata intr-un "colt" al castronului cu faina si o incorporez prima
- adaug apa la aceeasi temperatura cat cuprinde faina ca sa fie un aluat suficient de moale cat sa-l pot amesteca dar suficient de tare ca sa il simt ferm la mana. Framant aluatul cam 15 minute pana cand i se schimba un pic textura si devine mai elastic - poate trebuie mai mult framantat?
- las la dospit 40 de minute in bucataria calda - trebuie sa isi dubleze volumul.
- iau aluatul din nou la framantat 1 minut, acum adaug ceapa si usturoi daca vreau, formez painea si o pun in tava pe hartie de copt, fie tava de cozonac fie o cratita daca vreau o paine rotunda si o crestez adanc cu cutitul. Eu aici am probleme ca aluatul devine lipicios si nu pot forma o painica asa cum imi place, ultima oara am udat mainile cu apa si am facut ca aluatul sa nu mi se mai lipeasca de mana asa tare...
- las din nou painea la dospit in loc cald 40 de minute, si iar trebuie sa devina dubla.
- se pune in cuptorul incalzit si se coace pana cand se rumeneste la suprafata. Si aici e ceva care nu imi place, mi se pare ca miezul ramane indesat, un pic lipicios si nefacut, dar coaja e complet facuta si daca o mai las se arde. Mentionez ca nu o las in cuptor la foc mare, ci la mic, ca sa aiba timp sa se coaca bine.
|
10 ian 2011, 15:50:59
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechime
|
Merite:
|
Data înregistrării: 05 ian 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 53
Dieta: Monti personalizat
Date: 167cm, 70.4kg
Mesaje: 1.423
Aprecieri acordate: 916
Am fost apreciat(a) de 752 ori in 421 mesaje
|
|
Re: Cine stie cum se face painea fara mixer sau aparat de facut paine, din faina de secara?
Am facut niste modificari, plus ca am cantarit niste cantitati, deci:
- 400 de grame de mix de fainuri integrale, din care 100 de grau, si 300 de secara sau 100 grau, 200 secara si 100 orz, amestecate cu un praf de sare si condimente daca vreti ca painea sa aiba gust de busuioc, cimbru sau alte chestii
- 20 de grame de drojdie cu o ligurita de miere, amestecate cu putina apa
Se face cald in bucatarie, si se incepe treaba: se amesteca bine faina cu sarea si condimentele, se pune intr-o parte drojdia dizolvata cu mierea si se amesteca un pic, apoi se pune restul de apa calda putin mai clada ca temperatura mainii (am constatat ca un aluat mai moale, chiar daca ramane lipicios, creste mai bine asa ca am pus 350 gr. apa la 400 gr. faina - poate e prea mult?), se framanta 15 minute, se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul, se aseaza in forma framantandu-se din nou cam 1 minut (eu o pun cu hartie de copt, e mai sigur... si pentru ca e lipicioasa si are o suprafata neregulata mi-am umezit mainile cu apa si am netezit-o si apoi am crestat-o cu cutitul) si se pune din nou la crescut intr-un loc cald. Se pune in cuptorul fierbinte cand volumul s-a dublat iar si se coace pane se rumeneste la foc mediu
ceva pareri
|
10 ian 2011, 16:31:59
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă Model
|
Merite:
|
Data înregistrării: 11 ian 2010
Locaţie: Braila, Romania
Vârsta: 47
Dieta: sanatoasa personalizata
Date: 174cm, 65.6kg
Mesaje: 17.573
Aprecieri acordate: 7.170
Am fost apreciat(a) de 8.280 ori in 2.421 mesaje
|
|
Re: paine montignac
Ca tine fac si eu paine, numa ca nu pun miere deloc, doar faina, drojdia , sare si apa, eu o framant mult, si o las toata noaptea la crescut..intr ala pozele mele cu mancare si o sa vezi acolo cat a crescut..Si eu las coca mai molicica, tot asa am observat ca creste mai bine
N-ti face probleme daca iese mai lipicioasa, si cea din comert e asa, umeda si lipicioasa..La mine nu iese deloc lipicioasa, dar eu ii pun doar faina integrala, poate de aceea
Oricum, daca e buna la gust, e ok, nu-ti face mari probleme pt aspect
VentoFreddo, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1858 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1341 kcal/zi.
Pentru
a slăbi 3.5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 954 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[ Calculator calorii]
|
10 ian 2011, 16:47:11
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechime
|
Merite:
|
Data înregistrării: 05 ian 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 53
Dieta: Monti personalizat
Date: 167cm, 70.4kg
Mesaje: 1.423
Aprecieri acordate: 916
Am fost apreciat(a) de 752 ori in 421 mesaje
|
|
Re: paine montignac
Citat:
Anterior postat de VentoFreddo
Ca tine fac si eu paine, numa ca nu pun miere deloc, doar faina, drojdia , sare si apa, eu o framant mult, si o las toata noaptea la crescut..intr ala pozele mele cu mancare si o sa vezi acolo cat a crescut..Si eu las coca mai molicica, tot asa am observat ca creste mai bine
N-ti face probleme daca iese mai lipicioasa, si cea din comert e asa, umeda si lipicioasa..La mine nu iese deloc lipicioasa, dar eu ii pun doar faina integrala, poate de aceea
Oricum, daca e buna la gust, e ok, nu-ti face mari probleme pt aspect
|
multumesc Ai ceva proportii? cata drojdie pui la cata faina? si apa?
o sa-ti caut pozele
|
10 ian 2011, 17:15:10
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă Model
|
Merite:
|
Data înregistrării: 11 ian 2010
Locaţie: Braila, Romania
Vârsta: 47
Dieta: sanatoasa personalizata
Date: 174cm, 65.6kg
Mesaje: 17.573
Aprecieri acordate: 7.170
Am fost apreciat(a) de 8.280 ori in 2.421 mesaje
|
|
Re: paine montignac
nu masor, pun cam juma de punga de faina, juma de cubulet de drojdie si o lingurita sare..drojdia o topesc in apa calda, si framant tot cu apa calda..in rest fac la fel ca tine, pe hartie pergament..
Din juma de punga de faina imi ies cam 5 painisoare(chifle), eu mananc una la md si al meu restul
VentoFreddo, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1858 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1341 kcal/zi.
Pentru
a slăbi 3.5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 954 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[ Calculator calorii]
|
Reguli de postare
|
|
Nu poţi deschide subiecte noi
Nu poţi să răspunzi la mesaje
Poţi să publici ataşamente
Nu poţi să-ţi editezi mesajele
|
|
|
|