Prezentare Calculator Nutriţional Slăbuţe - Partea 1Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt Resposnabil Calculator nutriţional Susţin Slăbuţe - Widgets si insigne! Slabute Concurs - Sanatate, premii si distractie! Slăbuţe TV - Televiziunea slăbuţelor

Urcatul scarilor

Gaseste prietenii din orasul tau! Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin
Cluj Constanta Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Hunedoara Ialomita Iasi Bucuresti Maramures Mehedinti Mures Neamt Olt
Prahova Salaj Satu-Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Vaslui Valcea Vrancea
Prima Petitie Nationala pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa deja a fost semnata de catre 66338 oameni.
In total sunt necesare peste 100.000 de semnaturi. Fii voluntar si participa in campania de strangere de semnaturi, clic aici.
Bine ai venit pe Slăbuţe, comunitatea care în 2008 a pus bazele mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România! Am creat pentru tine o comunitate unică şi specială. Într-o atmosferă civilizată, alături doar de oameni de calitate si cu o vastă experientă în domeniul stilului de viaţă sănătos, corect şi imparţial vei putea învăţa şi împărtăşi experienţele tale despre sănătate, alimentaţie, sport, stil de viaţă, slăbit sănătos şi alte întâmplări interesante din viaţa ta. Daca îţi pasă de viitorul ţării noastre şi a celor din jur, poţi contribui alături de noi într-un mod responsabil la promovarea stilului de viaţă sănătos, fie prin recomandarea comunităţii, fie prin relatarea celor învăţate pe Slăbuţe. Dacă ne vizitezi pentru prima dată, îţi recomandăm să citeşti ghidul începătorilor.
Pentru ca să te înregistrezi, clic aici. Succes!
Răspunde
 
Opţiuni subiect
  #11 (permalink)  
Vechi 03 apr 2010, 18:50:14
roseadria's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 05 oct 2009
Locaţie: Dubai, Emiratele Unite ale Arabiei
Vârsta: 52
Dieta: hipocaloric
Date: 168cm, 94kg
Mesaje: 1.363
Aprecieri acordate: 21
Am fost apreciat(a) de 34 ori in 27 mesaje
Implicit Re: Urcatul scarilor

Marlin, cita dreptate aveai cind scriai toate astea...
Ieri m-am intilnit cu o tipa care in urma cu 2 luni avea 86 kg si acum are 75 kg....Plus ca are acum un fund mishto de mori si nici urma de burtica sau altceva...Normal c-am intrebat-o ce a facut .Mi-a zis c-a mincat hipocaloric si a urcat si coborit scarile aproappe in fiecare zi , incepind cu 5-7 min si ajungind acum la 15-18 min.
Mai, efectiv s-a "topit ".....am ramas masca .
de luni fac axact acelasi lucru.....
__________________
vreau sa ma eliberez de un sac de ciment (25 kg)
roseadria, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2162 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1645 kcal/zi. Pentru a slăbi 8 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 96 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #12 (permalink)  
Vechi 10 apr 2010, 20:42:16
Vivianna's Avatar
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
Merite:
 
Data înregistrării: 10 apr 2010
Locaţie: Pitesti, Romania
Vârsta: 31
Dieta: Numaratul caloriilor
Date: 165cm, 59.8kg
Mesaje: 114
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) o data intr-un mesaj
Implicit Re: Urcatul scarilor

Interesanta abordare fetelor!Cred ca o sa ma apuc si eu de acest sport.Problema ar fi ca eu stau la bloc, iar vecinii nu cred k o sa fie impresionatii de metoda,dar se obisnuiesc eiMs mult! Sunt pe acest site doar de azi dimineata si deja ma simt foarte motivata si inspirata de voi
Vivianna, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1890 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1373 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1116 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #13 (permalink)  
Vechi 18 iun 2010, 17:40:52
anqutz's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă SeniorSlăbuţă Senior
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 30 sep 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 35
Dieta: alimentatie sanatoasa
Date: 166cm, 53kg
Mesaje: 22.594
Aprecieri acordate: 2.039
Am fost apreciat(a) de 3.087 ori in 2.008 mesaje
Implicit Re: Urcatul scarilor

Interesant. Eu am incercat steppetul si intr-adevar se tonifiaza frumos picioarele si fesierii, dar nu am dat cine stie ce jos de la el. Si normal, sutele de trepte de la fac, pt ca nu aveam lift.
Răspuns cu citat
  #14 (permalink)  
Vechi 24 sep 2010, 10:51:01
caress's Avatar
(meniuri, evolutie)
Sunt în trecere...Slabuta in trecere
Merite:
 
Data înregistrării: 31 aug 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Date: 170cm, 72kg
Mesaje: 24
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Urcatul scarilor

Urcatul pe scari - un sport de milioane!
Exercitiile fizice regulate ar trebui sa faca parte din 'programul de viata' al fiecaruia dintre noi, ajutand la mentinerea unei stari de sanatate fizice si psihice bune.
Simona Constantinescu


Cu toate acestea, ne-am obisnuit sa invocam de foarte multe ori 'clasicele motive' pentru a nu ne apuca de un sport, iar dintre acestea se detaseaza in mod clar lipsa timpului, a banilor, gasirea unui loc special, lipsa antrenamentului etc.

Exista, insa, un sport care ar trebui sa puna in umbra toate aceste scuze. Il putem practica aproape oriunde, nu este neaparata nevoie de amenajari speciale, de antrenor sau de costuri suplimentare si nu ne mananca foarte mult din timpul nostru pretios: urcatul scarilor. Plus ca rezultatele sale asupra tonusului fizic si psihic sunt de milioane.

Urcatul scarilor si efectele asupra sanatatii
Chiar si pentru oamenii sedentari, care nu includ in programul lor zilnic nicio activitate sportiva, urcatul scarilor poate imbunatati considerabil sanatatea inimii si a sistemului circulator. Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii britanici, avand ca subiect un grup format din 22 de femei cu varsta cuprinsa intre 18 si 30 de ani, cu un stil de viata sedentar, urcatul a 200 de trepte zilnic, timp de 6 saptamani, intr-un ritm moderat, a dus la imbunatatirea considerabila a activitatii cardiace, a nivelului de oxigenare a organismului, cat si la cresterea nivelul colesterolului pozitiv, cunoscut sub denumirea de LDL.

Urcatul scarilor timp de 2 minute a cate 5-6 repetari zilnice, timp de 2 luni duce la: imbunatatirea sistemului circulator si respirator, crescand speranta de viata, reducerea colesterolului negativ (LDL) cu 8% si cresterea nivelului colesterolului pozitiv, scazand astfel riscului aparitiei unor probleme precum atacul de cord, infarctul, lipsa libidoului sau un libidou scazut, imbatranirea prematura a tenului. Conform studiilor realizate, chiar daca nu se poate stabili cu precizie cu cat poate spori durata de viata datorita practicarii in mod constant a unei activitati fizice, efectele negative ale sedentarismului sunt foarte bine definite.

Inima unui om normal bate de in medie de 74 de ori pe minut si are o 'durata de viata' de aproximativ 85 de ani, aceasta insemnand 3.308.288.400 de batai ale inimii in cursul intregii vieti. Prin practicarea unor sporturi care solicita sistememele circulator si respirator, asa cum este urcatul scarilor, inima devine un mecanism mult mai eficient, avand o rata a batailor mai scazuta pe timp de odihna, ceea ce se traduce intr-o economisire a batailor pe parcursul vietii si astfel o longevitate mai mare. Daca o persoana ce practica in mod constant acest tip de sport ajunge la o rata a batailor inimii de 55 batai pe minut, va avea nevoie de 114 ani pentru a 'consuma' numarul total de batai alocate in mod normal inimii sale. Bineinteles, la asigurarea longevitatii contribuie si alti factori, cum ar fi nivelul de stres, dieta, dar, trecand peste acestia, dintre doua persoane, cu acelasi nivel de stres si aceeasi dieta, cea care practica acest tip de sport in mod regulat isi poate creste speranta de viata cu pana la 29 de ani fata de cea care duce o viata sedentara.

Urcatul scarilor si rolul sau in procesul de slabire
Urcatul pe scari este atat de eficient deoarece iti forteaza organismul sa lupte impotriva gravitatiei, obligandu-ti astfel muschii sa 'munceasca' de doua ori mai mult decat in mod normal. Pentru ca este un sport destul de extenuant, efectele sale sunt vizibile intr-o perioada de timp mult mai redusa decat in cazul altor sporturi. De exemplu, 15 minute de urcat pe scari sunt echivalente cu 30 de minute de alergat.

Este un antrenament complex, actioneaza asupra bratelor, mai ales in cazul in care, in timpul antrenamentului, folosesti si balustrada, folosire, care, contrar perceptiei generale, nu reduce din eficacitatea exercitiului, ci, dimpotriva, sporeste rezultatul final. Creste masa musculara la nivelul picioarelor, iar, in acelasi timp, face parte din categoria sporturilor aerobice deoarece pune in functionare sistemele respirator (plamani) si circulator (inima).

Este unul dintre cele mai solicitante sporturi, deoarece te obliga sa iti muti intreaga greutate a corpului atat pe vertical, cat si pe orizontal. Urcatul scarilor este folosit si ca un antrenament excelent in vederea pregatirii pentru alte sporturi: inotatorii, ciclistii, jucatorii de fotbal, schiorii il considera foarte eficient si il includ in antrenamentele lor pregatitoare, toti fiind atrasi de cresterea masei musculare din picioare pe care o garanteaza.

Cel mai bun exemplu in ceea ce priveste efectele urcatului pe scari asupra greutatii corporale este cazul unui american, Jon Blackburn, care a reusit sa slabeasca 66 de kilograme pe parcursul unui an practicand acest sport. Nu a mai realizat niciun alt fel de activitate fizica (alergat, mers pe bicicleta) in afara de urcatul scarilor.
sursa: 121.ro
caress, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Sedentar, este de 1692 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1175 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]

Ultima dată editat de Slabuta; 24 sep 2010 at 12:40:03.
Răspuns cu citat
  #15 (permalink)  
Vechi 09 nov 2010, 16:49:44
Daphne's Avatar
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 16 iul 2009
Locaţie: Constanta, Romania
Vârsta: 41
Dieta: Al. sanatoasa + sport
Date: 163cm, 53.8kg
Mesaje: 228
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 3 ori in 3 mesaje
Implicit Re: Urcatul scarilor

Citat:
Anterior postat de Vivianna Vezi mesajul
Interesanta abordare fetelor!Cred ca o sa ma apuc si eu de acest sport.Problema ar fi ca eu stau la bloc, iar vecinii nu cred k o sa fie impresionatii de metoda,dar se obisnuiesc eiMs mult! Sunt pe acest site doar de azi dimineata si deja ma simt foarte motivata si inspirata de voi
Exista si aparat la salile de forta, asa ca nu tre sa deranjezi neaparat vecinii. Sau ai putea de fiecare data cand ai ocazia sa folosesti scarile nu liftul.
Daphne, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Foarte activ, este de 2059 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1542 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1026 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #16 (permalink)  
Vechi 09 nov 2010, 20:17:33
ebruli22's Avatar
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 26 aug 2010
Locaţie: galati, Romania
Dieta: Monty
Date: 170cm, 61.3kg
Mesaje: 54
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Urcatul scarilor

de cateva zile ma apucasem de tae-bo cardio faceam cate jumatate de ora dar nu transpiram nu nimic ,şi ieri am zis sa cobor şi sa urc scarile.Stau la etajul 17, de coborat floare la ureche,dupa ce am coborat am stat 2 min ın fata blocului şi dupa am ınceput sa urc,fetelor pe la etajul 8 cred simteam cum mi se topesc picioarele, nu mai aveam putere sa urc,dar am urcat.Cand am ajuns ın casa eram uda fleaşca şi cu limba pana la genunchi. Deci jumatate de ora de tae-bo unde este? 15 min.urcatul scarilor unde?
Am urcat şi azi dar am coborat cu liftul
ebruli22, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2011 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1494 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #17 (permalink)  
Vechi 10 nov 2010, 12:14:38
Daphne's Avatar
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 16 iul 2009
Locaţie: Constanta, Romania
Vârsta: 41
Dieta: Al. sanatoasa + sport
Date: 163cm, 53.8kg
Mesaje: 228
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 3 ori in 3 mesaje
Implicit Re: Urcatul scarilor

Eu cand fac asta la sala am lac pe langa aparat. Este solicitant. Ieri am facut un program de ars grasimi si credeam ca nu o sa reusesc sa-l mai termin.
Daphne, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Foarte activ, este de 2059 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1542 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1026 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #18 (permalink)  
Vechi 10 nov 2010, 14:08:30
deadcountess's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă cu ExperienţăSlăbuţă cu Experienţă
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 07 mai 2010
Locaţie: Trondheim, Norvegia
Vârsta: 46
Dieta: DUKAN +semivegetariana
Date: 163cm, 52.1kg
Mesaje: 4.152
Aprecieri acordate: 755
Am fost apreciat(a) de 584 ori in 420 mesaje
Implicit Re: Urcatul scarilor

Citat:
Anterior postat de slabuta Vezi mesajul
Eu am o parere buna

Urcatul pe scari arde aproximativ de 2 ori mai multe calorii decat orice alt sport sau activitate.

De exemplu, daca tu ai alerga 30 de minute pe zi, aceeasi intensitate de antrenament ar putea fi realizata cu 15 de minute de urcat pe scari.

Acesta este un sport aerob.

Acum depinde si cum il faci, daca urci agale nu cred ca mai are aceleasi beneficii ca cele descrise mai sus
Acuma depinde mult si de intensitatea cu care se face celalalt sport cu care este comparat. Eu nu transpir urcand scari in schimb dupa antrenament sunt ca scoasa din apa.
Probabil mai depinde si de kg cu cat sunt mai multe cu atat sunt mai greu de carat pe scari.
__________________
'
Vrei sa incepi o dieta dar nu stii cum sa alegi? Citeste prima data aceasta clasificare!

http://forum.slabute.ro/diete/tipuri...tml#post912052


"subgrup"
http://forum.slabute.ro/mentinere/gr...etri-9779.html

[/URL]
Răspuns cu citat
  #19 (permalink)  
Vechi 10 nov 2010, 14:13:02
anqutz's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă SeniorSlăbuţă Senior
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 30 sep 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 35
Dieta: alimentatie sanatoasa
Date: 166cm, 53kg
Mesaje: 22.594
Aprecieri acordate: 2.039
Am fost apreciat(a) de 3.087 ori in 2.008 mesaje
Implicit Re: Urcatul scarilor

Citat:
Anterior postat de deadcountess Vezi mesajul
Acuma depinde mult si de intensitatea cu care se face celalalt sport cu care este comparat. Eu nu transpir urcand scari in schimb dupa antrenament sunt ca scoasa din apa.
Probabil mai depinde si de kg cu cat sunt mai multe cu atat sunt mai greu de carat pe scari.
Daca ai urca si cobori o ora scari ai transpira si atunci. Vb ta, depinde mult de intensitatea cu care faci sport dar si cea cu care urci scarile, prin comparatie, cat si durata antrenamentului.
Răspuns cu citat
  #20 (permalink)  
Vechi 10 nov 2010, 14:18:05
deadcountess's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă cu ExperienţăSlăbuţă cu Experienţă
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 07 mai 2010
Locaţie: Trondheim, Norvegia
Vârsta: 46
Dieta: DUKAN +semivegetariana
Date: 163cm, 52.1kg
Mesaje: 4.152
Aprecieri acordate: 755
Am fost apreciat(a) de 584 ori in 420 mesaje
Implicit Re: Urcatul scarilor

Citat:
Anterior postat de anqutz Vezi mesajul

Daca ai urca si cobori o ora scari ai transpira si atunci. Vb ta, depinde mult de intensitatea cu care faci sport dar si cea cu care urci scarile, prin comparatie, cat si durata antrenamentului.
N-am incercat niciodata sa urc o ora scari, dar la antrenament nu trebuie sa treaca o ora pana transpir. Oricum pt o persoana care nu este supraponderala nu mi se pare un efort extraordinar sa urci scari.
__________________
'
Vrei sa incepi o dieta dar nu stii cum sa alegi? Citeste prima data aceasta clasificare!

http://forum.slabute.ro/diete/tipuri...tml#post912052


"subgrup"
http://forum.slabute.ro/mentinere/gr...etri-9779.html

[/URL]
Răspuns cu citat
Răspunde

Informatii despre slabit
stepper, urcat scari, urcatul scarilor


Reguli de postare
BB code este Pornit
emoticoanele sunt Pornit
Codul [IMG] este Pornit
Codul HTML este Oprit
Trackbacks are Oprit
Pingbacks are Oprit
Refbacks are Oprit
Nu poţi deschide subiecte noi
Nu poţi să răspunzi la mesaje
Poţi să publici ataşamente
Nu poţi să-ţi editezi mesajele

Mesaje noi in forum de slabit Slabute.ro
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Calculator calorii (clic aici)
Poziţionare:
Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Subiecte noi
Subiecte interesante
Ultimele articole