Prezentare Calculator Nutriţional Slăbuţe - Partea 1Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt Resposnabil Calculator nutriţional Susţin Slăbuţe - Widgets si insigne! Slabute Concurs - Sanatate, premii si distractie! Slăbuţe TV - Televiziunea slăbuţelor

Ziarul slabutelor informate ( dieta, alimentatie, sport si nu numai)

Gaseste prietenii din orasul tau! Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin
Cluj Constanta Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Hunedoara Ialomita Iasi Bucuresti Maramures Mehedinti Mures Neamt Olt
Prahova Salaj Satu-Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Vaslui Valcea Vrancea
Prima Petitie Nationala pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa deja a fost semnata de catre 66338 oameni.
In total sunt necesare peste 100.000 de semnaturi. Fii voluntar si participa in campania de strangere de semnaturi, clic aici.
Bine ai venit pe Slăbuţe, comunitatea care în 2008 a pus bazele mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România! Am creat pentru tine o comunitate unică şi specială. Într-o atmosferă civilizată, alături doar de oameni de calitate si cu o vastă experientă în domeniul stilului de viaţă sănătos, corect şi imparţial vei putea învăţa şi împărtăşi experienţele tale despre sănătate, alimentaţie, sport, stil de viaţă, slăbit sănătos şi alte întâmplări interesante din viaţa ta. Daca îţi pasă de viitorul ţării noastre şi a celor din jur, poţi contribui alături de noi într-un mod responsabil la promovarea stilului de viaţă sănătos, fie prin recomandarea comunităţii, fie prin relatarea celor învăţate pe Slăbuţe. Dacă ne vizitezi pentru prima dată, îţi recomandăm să citeşti ghidul începătorilor.
Pentru ca să te înregistrezi, clic aici. Succes!
Răspunde
 
Opţiuni subiect
  #81 (permalink)  
Vechi 10 aug 2011, 22:49:43
Sylvester's Avatar
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 24 nov 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 38
Dieta: Michel Montignac
Date: 172cm, 55kg
Mesaje: 742
Aprecieri acordate: 3
Am fost apreciat(a) de 2 ori intr-un mesaj
Exclamation Re: Ziarul slabutelor informate ( dieta, alimentatie, sport si nu numai)

Buna, Slabutelor.

Am gasit un articol interesant legat de ouale de prepelita- marturisesc ca nu am mancat niciodata, dar acest lucru se va schimba incepand de maine . Eva9, multumesc pentru sfat!



Ouăle de prepeliţă nu au contraindicaţii


Specialiştii le recomandă persoanelor care suferă de alergii să evite ouăle de găină. Fierte sau crude, ouăle de prepeliţă pot fi folosite în tratamentul unui număr impresionant de afecţiuni.
Ouăle de prepeliţă le-ar putea înlocui cu succes pe cele de găină, deoarece au un conţinut mult mai complex de principii active.

Un ou de prepeliţă conţine de cinci ori mai mult fosfor, de opt ori mai mult fier, de şase ori mai multă vitamina B1 şi de 15 ori mai multă vitamina B2 decât unul de găină.

Conţine, de asemenea, un întreg complex de vitamine: A, B, D3, E, alături de minerale esenţiale, precum calciu, zinc, potasiu şi sulf.

„Efectele miraculoase produse de oul de prepeliţă în organism se datorează proteinelor de calitate superioară din ou, glucidelor speciale, care nu sunt periculoase pentru persoanele cu diabet sau pentru cele care suferă de alte boli înregimul cărora ouăle sunt interzise. De asemenea, ouăle de prepeliţă conţin aminoacizi esenţiali şi factori antialergenici. La fel de valoroase sunt şi enzimele care curăţă depunerile de colesterol de pe pereţii vaselor sanguine” , precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Grăbesc recuperarea după o operaţie

O cură cu astfel de ouă îmbunătăţeşte calitatea vieţii bolnavilor cronici. Aceste tonice naturale ajută inima să funcţioneze normal, revigorează organismul după perioade intense de stres şi de epuizare.

În cazul bolnavilor care au suferit o intervenţie chirurgicală sau care au făcut chimioterapie, ouăle de prepeliţă grăbesc recuperarea. Beneficiile acestei terapii nu se opresc aici, deoarece cura cu ouă de prepeliţă reglează aciditatea gastrică şi digestia.

O astfel de terapie pre- şi postnatală vine în sprijinul viitoarelor mame, deoarece le ajută să nască mai uşor, iar după naştere acestea pot să alăpteze mai mult timp.

De asemenea, o cură cu ouă de prepeliţă are efecte foarte bune în cazul bolnavilor de dischinezie biliară, TBC şi celor cu afecţiuni ale rinichilor şi ficatului. Şi persoanele supraponderale, cele care au probleme cu imunitatea sau care au un nivel crescut al glicemiei îşi ameliorează starea de sănătate în urma consumului de ouă de prepeliţă.

Se consumă crude, dimineaţa

Există mai multe scheme de tratament, în funcţie de vârstă şi de afecţiune. Ouăle se consumă crude, dimineaţa, în locul cafelei, şi trebuie să fie proaspete. Se recomandă mai multe cure: cu 60, 90, 120 şi cu 240 de ouă.

Cura cu 60 de ouă se urmează 30 de zile şi este indicată adulţilor şi copiilor cu vârste între unu şi trei ani (câte două ouă zilnic).

Copiilor cu vârsta de 4-7 ani li se recomandă cura cu 60 de ouă ţinută timp de 20 de zile (câte trei ouă zilnic). Cura cu 90 de ouă se ţine 30 de zile de către copiii cu vârsta de 8-10 ani (câte 3 ouă zilnic), iar cura cu 120 de ouă este pentru 26 de zile (se recomandă adulţilor şi adolescenţilor cu vârste între 16 şi18 ani. În schimb, cura de 240 de ouă se administrează timp de 50 de zile doar adulţilor.

Persoanelor care nu pot consuma ouăle crude li se recomandă fierberea acestora.

Care este diferenţa de preţ

Un ou de prepeliţă este de circa cinci ori mai uşor decât unul de găină (62 de grame faţă de aproximativ 12 grame). Cum un ou de găină costă aproximativ 0,6 lei, iar unul de prepeliţă 0,3 lei, o omletă din cinci ouă de prepeliţă este de 2,5 ori mai scumpă decât una dintr-un ou de găină.


Sursa: adevarul punct ro
Sylvester, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1979 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1462 kcal/zi. Pentru a slăbi 1,5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1721 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #82 (permalink)  
Vechi 10 aug 2011, 23:33:42
Sylvester's Avatar
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 24 nov 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 38
Dieta: Michel Montignac
Date: 172cm, 55kg
Mesaje: 742
Aprecieri acordate: 3
Am fost apreciat(a) de 2 ori intr-un mesaj
Implicit Re: Ziarul slabutelor informate ( dieta, alimentatie, sport si nu numai)

Inca un articol extrem de interesant

CURA CU DROJDIE DE BERE

Cunoscută din vechime, mai ales în panificaţie, drojdia de bere este şi un deosebit remediu pentru multe afecţiuni. Vă oferim, în continuare, mai multe informaţii despre acest neaşteptat leac natural.

Drojdiile sînt, în realitate, colonii microscopice de ciuperci. Se cunosc cam 1500 de specii de drojdie, care se reproduc asexuat sau prin înmugurire, în unele cazuri chiar prin diviziune. Se formează astfel un lanţ, în care o celulă măsoară în mod obişnuit între 3 şi 7 microni. Specia de drojdie numită Saccharomyces cerevisiae, cunoscută sub denumirea de drojdie de bere, este folosită în panificaţie şi în fermentarea băuturilor alcoolice de mii de ani.

În fotografia de mai jos, realizată cu ajutorul microscopului electronic, aveţi imaginea unei colonii de drojdie de bere, mărită de 2500 de ori la dimensiunea de 6x7 cm.

Drojdia de bere conţine proteine (majoritatea aminoacizilor esenţiali), toate vitaminele din complexul B, vitamina D, H, E (biotina), enzime, săruri minerale cu conţinut mare de potasiu, fier, calciu, magneziu, fosfor (12%), lipide (5-10%), glucide şi anumite oligoelemente indispensabile vieţii (seleniu, crom). Conform ultimelor cercetări, drojdia de bere are în alcătuire 16 aminoacizi, 14 minerale şi 17 vitamine. Detaliem câteva dintre acţiunile terapeutice ale vitaminelor din complexul B:

B1-eficientă în combaterea tulburărilor digestive, a celor cardiace, în tratarea depresiilor, a nevralgiilor şi a oboselii.
B2-utilă în combaterea eczemelor, a îmbătrânirii pielii
B3-implicată în procese ce ţin de echilibrarea sistemului nervos
B5-stimulent natural al glandelor corticosuprarenale, remediu anti-stres, măreste rezistenţa la infecţii
B7-neutralizează colesterolul, fiind deci indicată în obezitate; previne căderea părului
B8-utilă pentru reglarea metabolismului proteinelor şi grăsimilor
B9-are efect antianemic, ajută la menţinerea echilibrului hormonal
B12-acţionează asupra sistemului nervos, mărind puterea de concentrare,ameliorând cefaleele; contribuie la menţinerea echilibrului hormonal
B15-ameliorează oxigenarea tisulară, este un remediu minune împotriva îmbătrânirii, ajută la dezintoxicarea ficatului


Efectele terapeutice ale acestor ciuperci inferioare pe scara evoluţiei, dar superioare prin vindecările pe care le mijlocesc, sînt: antianemic, vitaminizant, antitoxic, remineralizant, protector al sistemului nervos, anticolesterolemiant, stimulator al glandelor endocrine etc.

Cura internă este indicată în cazul anemiei, avitaminozei, rahitismului, demineralizării, tulburărilor de creştere, intoxicaţiilor, tulburărilor sistemului nervos, afecţiunilor hepato-biliare, afecţiunilor cardio-vasculare, bolilor digestive, diabetului zaharat, obezităţii, hiperglicemiei, hipercolesterolemiei etc.

Cura externă este recomandată pentru afecţiuni ale mucoaselor (stomatite, afte bucale, ulceraţii genitale, anale etc.) şi pentru boli de piele (seboree, acnee, alopecie, psoriazis etc.).

Mod de administrare. În cazul tratamentului intern, avem trei modalităţi mari de folosire, în funcţie de forma în care se prezintă drojdia: proaspătă, uscată (pulbere) sau tablete (se găsesc în farmacii). Între drojdii, există aşa-zisele levuri înalte, de panificaţie, cu activitatea optimă între 15 şi 20°C şi levuri joase, cu activitate optimă între 5 şi 6°C, folosite la fabricarea berii. Ultimele sînt cele mai indicate în terapie.
Drojdia proaspătă se consumă cu miere: la o linguriţă de drojdie se adaugă două linguriţe de miere de albine, frecându-se amestecul până când se obţine o pastă omogenă. Doza zilnică pentru un adult este de 3 linguriţe de drojdie de bere, care se administrează pe stomacul gol, dimineaţa, la prânz şi seara.

Drojdia uscată se dizolvă, de exemplu, în jumătate de litru de suc de morcovi (extras acasă cu storcătorul electric). Se folosesc două linguriţe de praf de drojdie uscată, se amestecă bine cu sucul şi se păstrează la frigider. Se bea întreaga cantitate de preparat într-o zi, în 3 reprize.

Tabletelele găsim în farmacii şi în magazinele naturiste, ele fiind extracte de drojdie prelucrate sub formă de comprimate. De regulă, acestea sînt foarte eficiente în terapie, pentru că sînt obţinute din culturi de drojdie selecţionate astfel încât să aibă o concentraţie ridicată de seleniu şi de vitamine din complexul B. Prospectele oferă indicaţii de administrare.

În cazul tratamentului extern, se fac spălături (o linguriţă de drojdie dizolvată într-un litru de apă).

Iată câteva scheme de tratament, în cazul unor afecţiuni mai cunoscute.
Acnee- se face tratamentul intern descris mai sus. În plus, se mai aplică măşti obţinute din: 2 linguriţe de drojdie de bere, 2 linguri de ulei de măsline şi 2 linguri de miere lichidă. Amestecul se omogenizează şi apoi se întinde pe ten, unde se lasă vreme de 30 de minute, după care se spală cu apă calduţă.
Anemie, tulburări de asimilare a mineralelor (în special a calciului şi a magneziului) - se face o cură de 21 de zile cu drojdie de bere. Este un remediu foarte bogat în minerale si vitamine, care în plus şi ajută la metabolizarea corectă a acestora. S-a demonstrat faptul că administrarea de drojdie de bere stimulează producerea de către organism a elementelor figurate ale sângelui, ceea ce deschide noi perspective în tratarea tulburărilor de coagulare, precum şi a altor boli ale sângelui.
Boli cardiovasculare cronice- drojdia de bere reglează nivelul colesterolului în sânge, aduce la valorile normale tensiunea şi favorizează funcţionarea miocardului.
Hepatita virală A, B si C – doctorul german A. Schrauzer a studiat vreme îndelungată modul în care organismul uman se apără în faţa infecţiilor cu virusuri hepatice. El a observat că rezistenţa organismului în confruntarea cu acestea creşte semnificativ cînd se administrează drojdie de bere. Responsabili pentru aceasta imunitate sporită par să fie unii compuşi pe bază de seleniu, care ajută activitatea celulelor sistemului imunitar.

Paralizie, Parkinson, Alzheimer - se face în fiecare lună o cură de câte două săptămâni, în care se consumă zilnic 3-4 linguriţe de drojdie de bere. Este un tratament cu o puternică acţiune reîntineritoare, cu efecte tonice asupra întregului sistem nervos. Acelaşi tratament este valabil şi în depresie, precum şi în tulburările psihice generate de stres.

Psoriazis, sclerodermie, afecţiuni dermatologice - se fac cure de o lună cu drojdie de bere (4 linguriţe pe zi), cu o săptămână de pauză. Complexul de vitamina B, precum şi anti-oxidanţii conţinuţi de drojdie susţin îmbunătăţirea metabolismului celular la nivelul pielii.

Răceli şi boli infecţioase, deficienţe imunitare- se administrează vreme de 3 săptămâni câte trei linguriţe de drojdie proaspătă pe zi. Seleniul, ca şi vitaminele conţinute de acest produs natural, măresc mult rezistenţa organismului la orice gen de infecţie.

Supraponderalitate, obezitate– unele studii arată că tratamentele de 20 de zile cu drojdie de bere, reluate de mai multe ori, ajută la scăderea în greutate. Această remarcabilă proprietate terapeutică pare să se datoreze cromului conţinut din belşug în drojdia de bere. Nu uitaţi însă că factorul hotărâtor este, totuşi, dorinţa şi voinţa de a slăbi…

Sursa: ECO LIFE
Sylvester, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1979 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1462 kcal/zi. Pentru a slăbi 1,5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1721 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #83 (permalink)  
Vechi 11 aug 2011, 09:00:18
Alexandra Andreea's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 06 feb 2011
Locaţie: Galati, Romania
Vârsta: 32
Dieta: In cautarea echilibrului! (Montignac personalizat)
Date: 170cm, 57kg
Mesaje: 2.637
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Ziarul slabutelor informate ( dieta, alimentatie, sport si nu numai)

Citat:
Anterior postat de Flora Vezi mesajul
Salut slabutelor!!! Imi place acest topic am citit multe lucruri interesante unele le stiam deja si eu incerc sa le adopt in dieta mea.Eu tin dieta disociata pe mese si am gasit foarte multe informatii utile.Am sa caut si eu informatii sa postez.Bravo Alexanra pt initiativa.
Buna Flora! Scuze de intarziere ! Sigur ca poti posta informatii utile tuturor! Chiar te asteptam!

Citat:
Anterior postat de soggy Vezi mesajul
Buna Ale!
Foarte frumoasa initiativa si foarte interesant ziarul. Am citit articolele de aici si aduc informatii complexe cu dovezi la obiect.
Daca imi permiti poate o sa mai trec si eu pe aici sa postez diverse articole si rezumate gasite de mine.
Te pup.
Ma bucur ca iti place Soggy!!! Asteptam articole!

@Sylvester : Multumim frumos pentru articole si pentru efort! Sunt f interesante, si cred ca ma apuc si eu de o cura cu oua de prepelitza!
Alexandra Andreea, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Foarte activ, este de 2266 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1749 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1492 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #84 (permalink)  
Vechi 21 iun 2012, 15:01:28
dyiu's Avatar
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 11 iun 2012
Locaţie: oradea, Romania
Vârsta: 30
Date: 163cm, 71kg
Mesaje: 51
Aprecieri acordate: 7
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Ziarul slabutelor informate ( dieta, alimentatie, sport si nu numai)

Felicitari pentru toate aceste informatii
Răspuns cu citat
  #85 (permalink)  
Vechi 24 iul 2013, 12:15:14
Flaviutza232's Avatar
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
Merite:
 
Data înregistrării: 13 iun 2012
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 39
Date: 170cm, 64kg
Mesaje: 2
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Ziarul slabutelor informate ( dieta, alimentatie, sport si nu numai)

Hello chicas! eu m-am tot confruntat vara asta cu stari de oboseala excesiva, iar doctorul mi-a zis ca poate sa fie din cauza imunitatii slabite.
Flaviutza232, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Sedentar, este de 1678 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1161 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]

Ultima dată editat de Regulament; 27 iul 2013 at 14:10:09. Motiv: Promovare/Publicitate/SPAM.
Răspuns cu citat
Răspunde

Informatii despre slabit
alimentatie, articole sanatate, carti sanatate, informatii, sanatate, sfaturi, utile, ziar


Reguli de postare
BB code este Pornit
emoticoanele sunt Pornit
Codul [IMG] este Pornit
Codul HTML este Oprit
Trackbacks are Oprit
Pingbacks are Oprit
Refbacks are Oprit
Nu poţi deschide subiecte noi
Nu poţi să răspunzi la mesaje
Poţi să publici ataşamente
Nu poţi să-ţi editezi mesajele

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimul mesaj
Jurnal Anqutz - sport si dieta pentru corpul ideal anqutz Arhiva jurnale slabit 17952 06 feb 2016 08:20:09
Jurnal Diana (iepuras) - o viata mai buna inseamna o alimentatie corecta si mult sport iepuras Arhiva jurnale slabit 64 18 mai 2011 18:55:14
Slabire prin sport si alimentatie sanatoasa Tmanuela Am nevoie de ajutor! 3 30 dec 2010 13:02:18
Fac sport de performanta si totusi nu slabesc iulia10 Sport 6 17 dec 2010 14:11:13
Despre barbati si nu numai... (2009) Slabuta Filme 1 08 nov 2009 09:54:27

Mesaje noi in forum de slabit Slabute.ro
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Calculator calorii (clic aici)
Poziţionare:
Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Subiecte noi
Subiecte interesante
Ultimele articole