Prezentare Calculator Nutriţional Slăbuţe - Partea 1Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt Resposnabil Calculator nutriţional Susţin Slăbuţe - Widgets si insigne! Slabute Concurs - Sanatate, premii si distractie! Slăbuţe TV - Televiziunea slăbuţelor

De ce este zaharul alimentar atat de "malefic" in alimentatie?

Gaseste prietenii din orasul tau! Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin
Cluj Constanta Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Hunedoara Ialomita Iasi Bucuresti Maramures Mehedinti Mures Neamt Olt
Prahova Salaj Satu-Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Vaslui Valcea Vrancea
Prima Petitie Nationala pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa deja a fost semnata de catre 66338 oameni.
In total sunt necesare peste 100.000 de semnaturi. Fii voluntar si participa in campania de strangere de semnaturi, clic aici.
Bine ai venit pe Slăbuţe, comunitatea care în 2008 a pus bazele mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România! Am creat pentru tine o comunitate unică şi specială. Într-o atmosferă civilizată, alături doar de oameni de calitate si cu o vastă experientă în domeniul stilului de viaţă sănătos, corect şi imparţial vei putea învăţa şi împărtăşi experienţele tale despre sănătate, alimentaţie, sport, stil de viaţă, slăbit sănătos şi alte întâmplări interesante din viaţa ta. Daca îţi pasă de viitorul ţării noastre şi a celor din jur, poţi contribui alături de noi într-un mod responsabil la promovarea stilului de viaţă sănătos, fie prin recomandarea comunităţii, fie prin relatarea celor învăţate pe Slăbuţe. Dacă ne vizitezi pentru prima dată, îţi recomandăm să citeşti ghidul începătorilor.
Pentru ca să te înregistrezi, clic aici. Succes!
Răspunde
 
Opţiuni subiect
  #1 (permalink)  
Vechi 24 sep 2009, 11:24:19
Daphne's Avatar
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 16 iul 2009
Locaţie: Constanta, Romania
Vârsta: 41
Dieta: Al. sanatoasa + sport
Date: 163cm, 53.8kg
Mesaje: 228
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 3 ori in 3 mesaje
Implicit De ce este zaharul alimentar atat de "malefic" in alimentatie?

Nu stiu acest raspuns! Am niste informatii foarte vagi!
Cu ce il putem inlocui?
Eu il infocuiesc cu miere de albine si mai rarut cu zaharul brun . Iar la alimentele ambalate caut sa nu fie trecut primul ( mai sunt si exceptii ) sau prefer sa scrie ca este folosita fructoza ( indulcitor ) .
Acest lucru il fac ca stiu ca nu e bun zaharul! Asa se spune la mine in familie si gasesc scris prin diete ca tre sa inlaturi zaharul! Dar explicatia stiintifica nu o stiu! (in fine pe intelesul tuturor nu una academica )
Daphne, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Foarte activ, este de 2059 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1542 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1026 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #2 (permalink)  
Vechi 24 sep 2009, 16:11:54
Slabuta's Avatar
(meniuri, evolutie)
Co-Fondator
Merite:
SUNT RESPONSABIL SUNT RESPONSABIL, DONEZ  
Data înregistrării: 24 ian 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 40
Dieta: incarcatura glicemica, hipocalorica
Date: 167cm, 66.1kg
Mesaje: 23.847
Aprecieri acordate: 12
Am fost apreciat(a) de 187 ori in 114 mesaje
Implicit Re: De ce este zaharul alimentar atat de "malefic" in alimentatie?

Citat:
Anterior postat de Daphne Vezi mesajul
Nu stiu acest raspuns! Am niste informatii foarte vagi!
.
Acest lucru il fac ca stiu ca nu e bun zaharul! Asa se spune la mine in familie si gasesc scris prin diete ca tre sa inlaturi zaharul! Dar explicatia stiintifica nu o stiu! (in fine pe intelesul tuturor nu una academica )
Albirea zaharului se face cu dioxid de sulf, care este un aditiv alimentar cunoscut sub denumirea de E220 (un e periculos).

Dioxidul de sulf este folosit la conservarea unor alimente, in industria vinului, avand si o serie de efecte secundare: prin efectul sau oxidant, poate reduce continutul de vitamine in produse. Poate provoca probleme de respiratie la pacientii astmatici. In concentratii crescute, poate provoca probleme gastrointestinale.

Principalele efecte nocive ale consumului de zahar rafinat sunt:

Diabetul. Consumul de zahar si produse zaharoase este cel mai mare inamic al pancreasului, care, cu timpul, epuizat de efortul de a metaboliza cantitati mari de zaharoza, incepe sa nu mai functioneze la parametri normali. Asa apare diabetul, care genereaza complicatii grave in organism. Prognozele specialistilor nu sunt prea optimiste: in urmatorii cincizeci de ani, daca nu apar modificari majore in stilul de alimentatie al omului modern, proportia diabeticilor se va dubla, poluarea si stresul favorizand aparitia acestei boli.

Caria dentara.

Obezitatea se instaleaza frecvent la marii consumatori de dulciuri. Acest lucru se produce desi zaharul nu este atat de bogat in calorii pe cat se crede, dar are capacitatea de a afecta echilibrul hormonal, ceea ce duce la cresterea apetitului si la dezvoltarea tesutului adipos si a celulitei.

Osteoporoza si probleme legate de asimilarea calciului. Una din problemele majore generate de consumul de zahar este dereglarea metabolismului calciului. S-a constatat, in schimb, la persoanele care renunta complet la zahar si trec la o dieta cu multe fructe si legume crude, ca, treptat, calciul este din nou bine asimilat.

Scaderea imunitatii, concretizata in cresterea receptivitatii organismului la diverse boli: viroze, candidoze, cistite, dermatoze infectioase etc. Se pare ca zaharoza afecteaza sinteza unor hormoni direct implicati in coordonarea activitatii sistemului imunitar.

Cancerul, in special cel de colon. Incidenta cancerului de colon (intestin gros) este de pana la cinci ori mai mare la consumatorii de dulciuri decat la persoanele care consuma foarte rar sau deloc zahar.

Alte boli cauzate de consumul mare de zahar sunt: alergiile, scleroza, cardiopatiile, gastrita, colita de fermentatie, tulburarile de ciclu menstrual la femei, reumatismul, anemia, astenia, sinuzita, rinita.

La copii, consumul frecvent de dulciuri influenteaza procesele de crestere, duce la aparitia rahitismului si a fragilitatii osoase, declanseaza pubertatea prematura, genereaza probleme de comportamentc (scaderea vointei, predispune la violenta, scade capacitatea de concentrare etc.)
__________________
MASURATORI 18.06.2012 | 02.07.2012 | 24.07.2012
bust - 89.8 cm | 89.9 cm | 89 cm
brat - 30.8 cm | 30.8 cm | 30 cm
fund - 97 cm | 94.5 cm | 94.5 cm
talie - 71.5 cm | 68.5 cm | 68.5 cm
coapsa - 58.3 cm | 57 cm | 57 cm


Noi nu slabim, noi ne schimbam stilul de viata!





* JURNAL SLABUTA
Jurnalul meu personal, experiente diete, sfaturi alimentatie, stil de viata sanatos, etc.

* SLABUTA.RO
Site-ul meu personal, retete dietetice, noutati Slabute, stiri si sfaturi alimentatie, stil de viata sanatos, etc.

* CALCULATOR NUTRITIONAL
Unealta ideala pentru a intelege, monitoriza si a jurnaliza atat ceea ce mananci cat si activitatile tale fizice

* SLABUTE TV
Televiziunea slabutelor

** Cum sa ma integrez in comunitate, cum sa devin o "Slabuta"?
** Regulamentul comunitatii
Răspuns cu citat
  #3 (permalink)  
Vechi 25 sep 2009, 14:19:42
Daphne's Avatar
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 16 iul 2009
Locaţie: Constanta, Romania
Vârsta: 41
Dieta: Al. sanatoasa + sport
Date: 163cm, 53.8kg
Mesaje: 228
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 3 ori in 3 mesaje
Implicit Re: De ce este zaharul alimentar atat de "malefic" in alimentatie?

Ce inspaimantator!
Ce pacat ca provoaca dulciurile dependenta si nu putem sa ne lasam de papat.
Eu cum sunt dependenta de dulciuri
Incerc sa gasesc cu ce sa le substitui... Oricum dulciurile te binedispun, dar pe cealalta parte celulita te indispune!
Daphne, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Foarte activ, este de 2059 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1542 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1026 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #4 (permalink)  
Vechi 18 oct 2009, 15:21:19
Marlin's Avatar
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
Merite:
 
Data înregistrării: 17 oct 2009
Locaţie: la poalele muntilor, Italia
Vârsta: 45
Dieta: low-carb
Date: 160cm, 50.8kg
Mesaje: 78
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 7 ori in 4 mesaje
Implicit Re: De ce este zaharul alimentar atat de "malefic" in alimentatie?

Zaharul ,pe langa felul in care este obtinut ,nu este benefic pentru organism pentru simplu fapt ca , odata ingerat, provoaca o crestere brusca a secretiei de insulina in organism, ceea ce pe termen lung conduce la stresarea pancreasului si eventual aparitia diabetului.
Insulina este un hormon care determina micsorarea cantitatii de glucoza in sange (altfel am muri).

In momentul in care mancam zahar (aici a se citi inclusiv dulciuri) cantitatea de glucoza din sange creste rapid , insa sub efectele insulinei scade la fel de rapid conducand la scurt timp dupa ce am mancat acel zahar (dulciuri) la o falsa senzatie de foame.Si astfel mancam din nou...Un cerc foarte vicios as zice ...si de aici se explica si acea dependenta pe care o simtim cand mancam dulce, de ce mancam, de ce am mai manca.

Si ca sa generalizez, orice produs care nu exsita in acea forma in mod natural este daunator organismului uman.
Marlin, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1844 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1327 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #5 (permalink)  
Vechi 30 apr 2010, 19:49:33
bianca25's Avatar
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 10 apr 2010
Locaţie: -, Romania
Vârsta: 38
Dieta: Dukan
Date: 161cm, 61kg
Mesaje: 173
Aprecieri acordate: 5
Am fost apreciat(a) de 12 ori in 9 mesaje
Implicit Re: De ce este zaharul alimentar atat de "malefic" in alimentatie?

fetelor ma puteti lumina si pe mine, ce pot sa folosesc cel mai bine in cafea ,caci cu cafeaua am probleme ca imi trebuie putin indulcita, zahar alb , zahar brun sau miere?care il pot folosi ?
__________________
Am sa reusesc si am sa fiu o slabuta...
Răspuns cu citat
  #6 (permalink)  
Vechi 30 apr 2010, 21:08:20
sunshine's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă ModelSlăbuţă Model
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 09 oct 2009
Locaţie: acasa, Romania
Date: 165cm, 64kg
Mesaje: 5.016
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 4 ori in 4 mesaje
Implicit Re: De ce este zaharul alimentar atat de "malefic" in alimentatie?

votez pt miere
sunshine, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
sunshine, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2287 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1770 kcal/zi. Pentru a slăbi 2 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1771 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #7 (permalink)  
Vechi 28 iun 2010, 08:49:42
Arodoet's Avatar
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 23 iun 2010
Locaţie: Köln, Germania
Vârsta: 45
Dieta: Usor hipocalorica
Date: 174cm, 112.9kg
Mesaje: 55
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: De ce este zaharul alimentar atat de "malefic" in alimentatie?

Eu am aflat de curand de xilitol. Un produs natural, care se metabolizeaza in corp in absenta insulinei. Nu are puterea de indulcire a zaharului desi cei care il vand asa sustin, dar totusi e bun si dulce. Trebuie pus putin mai mult, asta e tot. Are cam 40% mai putine calorii ca zaharul dar cel mai mare merit e ca nu duce la secretie de insulina si se pare ca bacteriile din gura nu-l pot prelucra asa ca nu mai faci carii. De ce nu am stiut de produsul asta pana acum, la aproape 32 de ani nu stiu. Probabil pt ca e asa de scump ( mult mai scump decat zaharul) dar ar trebui sa fie la latitudinea fiecaruia cat plateste pentru sanatatea lui, mai ales ca toata lumea zice cat de nociv e zaharul, dar din pacate il gasim peste tot. Da-i un google la xilitol si mai ia-ti detalii si dupa aia te poti decide daca e ceva pt. tine. Si mierea e ok, dar si ea ca si zaharul sau fructoza (varianta mai sanatoasa) duce la secretii destul de mari de insulina.
Arodoet, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2521 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 2004 kcal/zi. Pentru a slăbi 5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1230 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #8 (permalink)  
Vechi 28 iun 2010, 09:15:10
deadcountess's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă cu ExperienţăSlăbuţă cu Experienţă
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 07 mai 2010
Locaţie: Trondheim, Norvegia
Vârsta: 46
Dieta: DUKAN +semivegetariana
Date: 163cm, 52.1kg
Mesaje: 4.152
Aprecieri acordate: 755
Am fost apreciat(a) de 584 ori in 420 mesaje
Implicit Re: De ce este zaharul alimentar atat de "malefic" in alimentatie?

Citat:
Anterior postat de slabuta Vezi mesajul
Albirea zaharului se face cu dioxid de sulf, care este un aditiv alimentar cunoscut sub denumirea de E220 (un e periculos).

Dioxidul de sulf este folosit la conservarea unor alimente, in industria vinului, avand si o serie de efecte secundare: prin efectul sau oxidant, poate reduce continutul de vitamine in produse. Poate provoca probleme de respiratie la pacientii astmatici. In concentratii crescute, poate provoca probleme gastrointestinale.

Principalele efecte nocive ale consumului de zahar rafinat sunt:

Diabetul. Consumul de zahar si produse zaharoase este cel mai mare inamic al pancreasului, care, cu timpul, epuizat de efortul de a metaboliza cantitati mari de zaharoza, incepe sa nu mai functioneze la parametri normali. Asa apare diabetul, care genereaza complicatii grave in organism. Prognozele specialistilor nu sunt prea optimiste: in urmatorii cincizeci de ani, daca nu apar modificari majore in stilul de alimentatie al omului modern, proportia diabeticilor se va dubla, poluarea si stresul favorizand aparitia acestei boli.

Caria dentara.

Obezitatea se instaleaza frecvent la marii consumatori de dulciuri. Acest lucru se produce desi zaharul nu este atat de bogat in calorii pe cat se crede, dar are capacitatea de a afecta echilibrul hormonal, ceea ce duce la cresterea apetitului si la dezvoltarea tesutului adipos si a celulitei.

Osteoporoza si probleme legate de asimilarea calciului. Una din problemele majore generate de consumul de zahar este dereglarea metabolismului calciului. S-a constatat, in schimb, la persoanele care renunta complet la zahar si trec la o dieta cu multe fructe si legume crude, ca, treptat, calciul este din nou bine asimilat.

Scaderea imunitatii, concretizata in cresterea receptivitatii organismului la diverse boli: viroze, candidoze, cistite, dermatoze infectioase etc. Se pare ca zaharoza afecteaza sinteza unor hormoni direct implicati in coordonarea activitatii sistemului imunitar.

Cancerul, in special cel de colon. Incidenta cancerului de colon (intestin gros) este de pana la cinci ori mai mare la consumatorii de dulciuri decat la persoanele care consuma foarte rar sau deloc zahar.

Alte boli cauzate de consumul mare de zahar sunt: alergiile, scleroza, cardiopatiile, gastrita, colita de fermentatie, tulburarile de ciclu menstrual la femei, reumatismul, anemia, astenia, sinuzita, rinita.

La copii, consumul frecvent de dulciuri influenteaza procesele de crestere, duce la aparitia rahitismului si a fragilitatii osoase, declanseaza pubertatea prematura, genereaza probleme de comportamentc (scaderea vointei, predispune la violenta, scade capacitatea de concentrare etc.)
Poate cineva sa-mi explice cum poate duce consumul de zahar la bolile de mai sus
__________________
'
Vrei sa incepi o dieta dar nu stii cum sa alegi? Citeste prima data aceasta clasificare!

http://forum.slabute.ro/diete/tipuri...tml#post912052


"subgrup"
http://forum.slabute.ro/mentinere/gr...etri-9779.html

[/URL]
Răspuns cu citat
  #9 (permalink)  
Vechi 29 nov 2011, 10:43:09
iacobitza's Avatar
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
Merite:
 
Data înregistrării: 07 nov 2010
Locaţie: botosani, Romania
Vârsta: 30
Date: 170cm, 89kg
Mesaje: 81
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: De ce este zaharul alimentar atat de "malefic" in alimentatie?

Este bine daca inlocuim zaharul cu zaharina?
iacobitza, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Sedentar, este de 2043 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1526 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #10 (permalink)  
Vechi 28 sep 2012, 11:58:57
Zora's Avatar
(meniuri, evolutie)
Sunt în trecere...Slabuta in trecere
Merite:
 
Data înregistrării: 19 ian 2011
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 38
Date: 165cm, 72kg
Mesaje: 25
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: De ce este zaharul alimentar atat de "malefic" in alimentatie?

Am citit in ultima vreme foarte mult despre acest subiect, deoarece mie dependenta de zahar mi-a influentat viata intr-un mod foarte negativ.

Cea mai interesanta (dar si alarmanta) pledoarie anti-zahar am aflat-o urmarind o prelegere de-a domnului doctor neuro-endocrinologist Robert Lustig, cu numele "Zaharul, adevarul amar"("Sugar, the bitter truth"). Voi incerca sa prezint pe scurt ideile principale din prelegere:

-> oamenii din ziua de azi mananca mai multe calorii decat mancau acum 20 de ani (afirmatie sustinuta de date statistice); In mod normal, organismul uman are un sistem foarte bun de a regla foamea, prin secretia unei substante care se numeste leptina si care provoaca senzatia de satietate dupa ce mancam. Daca mancam cu totii in medie mai mult decat avem nevoie, inseamna ca leptina noastra nu functioneaza cum ar trebui, inseamna ca s-a stricat ceva in echilibrul nostru energetic.

-> alte date statistice arata ca acele calorii pe care le consumam in plus provin in cea mai mare parte din carbohidrati, mai precis din zahar (mare parte sub forma de bauturi indulcite). Deci nu-i vorba despre faptul ca omenirea mananca mai multa mancare decat manca acum 20 de ani... doar ca mananca mai mult zahar.

-> Experimentul SUA: pentru a opri 'epidemia' de obezitate, boli cardiace si diabet, s-a redus procentul de grasime din mancaruri, in schimb crescandu-se procentajul de carbohidrati si zaharuri. Efectul a fost taman invers decat cel dorit, toate aceste probleme dublandu-se ca amploare in ultimii 20 de ani.

-> Zaharul contine 50% glucoza si 50% fructoza. In continuare, in discursul domnului Lustig a urmat o lectie interesanta de biochimie, mai precis despre cum se metabolizeaza glucoza si fructoza in organism.

Glucoza:
Aproximativ 80% va intra direct in sange, unde va fi folosita de toate celulele & organele din corp. Organismul are nevoie de glucoza!
Restul de 20% va fi procesat de catre ficat. Cea mai mare parte din aceasta glucoza va fi transformata de catre ficat in glicogen si pastrata ca rezerva de energie pentru organism. O foarte mica parte din glucoza se va transforma in VLDL (grasime rea, colesterol).

Fructoza:
Fructoza este o substanta care poate fi prelucrata DOAR de ficat, in totalitate. Celulele organismului nu stiu sa foloseasca fructoza in forma in care este ea. In procesul de metabolizare al fructozei se genereaza acid uric, iar acesta, in cantitati mari, duce la hipertensiune -> alta boala care a cunoscut o crestere spectaculoasa in ultimele decenii.
Cam 30% din frucotza este convertita apoi direct in grasime, din care o parte se va pune pe ficat. De asemenea se creaza acizi grasi liberi, care contribuie la fenomenul de rezistenta la insulina.
Rezistenta la insulina inseamna ca pancreasul va trebui sa secrete mai multa insulina, care va duce la mai multa stocare de grasime si totodata va ingreuna interpretarea leptinei de catre creier, prin urmare a instalarii senzatiei de satietate. Astfel se instaleaza un cerc vicios, de ce mancam mai mult zahar, de aia simtim nevoia sa mancam mai mult.

Toate aceste afirmatii sunt sustinute citand studii stiintifice.

Prin urmare, dr. Lustig sustine ca fructoza este substanta vinovata si ca, in cantitatile in care o consumam noi astazi, este toxica.
Atentie: Nu sustine ca fructele sunt rele, pentru ca fructoza continuta de fructele pe care le consumam zilnic nu este suficienta ca sa aiba efectele acestea negative, in plus fructele au si multi alti nutrienti buni.

Sper ca nu v-am plictisit si ca v-am deschis 'pofta' de a va informa in continuare despre acest subiect.

Multa sanatate!
Răspuns cu citat
Răspunde

Informatii despre slabit
consum zahar, dioxid de sulf, e220, efecte nocive zahar, efectele zaharului, zahar, zahar rafinat

Opţiuni subiect

Reguli de postare
BB code este Pornit
emoticoanele sunt Pornit
Codul [IMG] este Pornit
Codul HTML este Oprit
Trackbacks are Oprit
Pingbacks are Oprit
Refbacks are Oprit
Nu poţi deschide subiecte noi
Nu poţi să răspunzi la mesaje
Poţi să publici ataşamente
Nu poţi să-ţi editezi mesajele

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimul mesaj
"Slabute" si la 50 de ani ;) Slabuta Jurnale slabit peste 50 ani 123 09 iun 2020 06:32:52
De ce e bine sa ai si "sunculita" pe tine! karmara Pregatirea pentru slabire 16 07 iul 2010 08:26:55
De vorba cu Ianna, "...sincer, m-am saturat de bluze si blugi largi..." Slabuta De vorba cu slabutele... 2 24 iun 2010 10:45:40
Ras_cristalin-"… dragostea mi-a dat linistea interioara ca sa incep "renovarea" exteriorului" Slabuta De vorba cu slabutele... 5 24 iun 2010 10:41:29
Nu merge butonul de "stergere" si "modifica" nicol30 Calculator Nutritional 11 20 aug 2009 14:23:49

Mesaje noi in forum de slabit Slabute.ro
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Calculator calorii (clic aici)
Poziţionare:
Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Subiecte noi
Subiecte interesante
Ultimele articole