Ce pregatim dietetic de Revelion si Craciun
Discuta despre Retete dietetice pentru mese de sarbatori in cadrul subiectului Ce pregatim dietetic de Revelion si Craciun, parte din categoria Retete dietetice; Citat:
Anterior postat de kika9
Felicitari Lacra pentru subiect, acum juma de ora m-ai trimis si tu si fetele cu ...
Bine ai venit pe Slăbuţe, comunitatea care în 2008 a pus bazele mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România!
Am creat pentru tine o comunitate unică şi specială. Într-o atmosferă civilizată, alături doar de oameni de calitate si cu o vastă experientă în domeniul stilului de viaţă sănătos, corect şi imparţial vei putea învăţa şi împărtăşi experienţele tale despre sănătate, alimentaţie, sport, stil de viaţă, slăbit sănătos şi alte întâmplări interesante din viaţa ta. Daca îţi pasă de viitorul ţării noastre şi a celor din jur, poţi contribui alături de noi într-un mod responsabil la promovarea stilului de viaţă sănătos, fie prin recomandarea comunităţii, fie prin relatarea celor învăţate pe Slăbuţe. Dacă ne vizitezi pentru prima dată, îţi recomandăm să citeşti ghidul începătorilor. Pentru ca să te înregistrezi, clic aici. Succes!
23 nov 2011, 14:25:36
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscător
|
Merite:
|
Data înregistrării: 05 mai 2010
Locaţie: ....., Romania
Date: 162cm
Mesaje: 8.719
Aprecieri acordate: 6.205
Am fost apreciat(a) de 4.486 ori in 1.918 mesaje
|
|
Re: Ce pregatim dietetic de Revelion si Craciun
o asteptam pe sherpy cu ideile pt dulciuri ..mai ales ca ea le face dietetice
Greutatea este incorecta. lacra81, trebuie să completezi acest câmp pentru a vedea necesarul tău caloric zilnic.
[ completează].
|
23 nov 2011, 14:30:33
|
|
(meniuri, evolutie)
Sunt în trecere...
|
Merite:
|
Data înregistrării: 13 nov 2011
Locaţie: sevilia, Spania
Date: 157cm, 87kg
Mesaje: 16
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
|
|
Re: Ce pregatim dietetic de Revelion si Craciun
Buna fetelor!!!am tras si eu cu ochiul la postarile voastre si papilele mele se razvratesc....va propun doua feluri de salate usor de facut si cu mai putine calorii;
-salata de ton cu porumb(ton maruntin -de preferat in apa-,porumb dulce conserva si ceapa uscata taiata julien...se amasteca toate si se stropeste cu zeama de lamaie);
-salata din piept de pui cu ciuperci(piept de pui fiert si tocat fisii,ciuperci conserva bine scurse,un graunte de usturoi pisat bine si 3-4 linguri maioneza cat mai light-se amesteca toate si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust)
Iar pentru desert(ca numai la asta imi sta mintea!!!)v-as propune ori un tort tiramisu ori un tort gen diplomat(piscoturi,ananas proaspat si frisca) sau pentru fetele foarte ambitioase o salata din fructe(portocala,mar,para,ananas,piersica din conserva,kiwi,banana,pepene galben-toate stropite cu esenta de rom,un pic de coniac si 2-3 pliculete de zahar vanilat)....
Pentru felurile principale mai meditez ...inca...ca deh,cea mai buna"leguma este porcul"...ma gandesc ca daca mananc putin din fiecare cu pauza de 2-3 ore intr-e ele nu se face gaura in cer!!!!cel mult mai pun ceva sute grame pe mine.....va pup...si sper sa va fiu de folos
|
23 nov 2011, 14:36:14
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscător
|
Merite:
|
Data înregistrării: 05 mai 2010
Locaţie: ....., Romania
Date: 162cm
Mesaje: 8.719
Aprecieri acordate: 6.205
Am fost apreciat(a) de 4.486 ori in 1.918 mesaje
|
|
Re: Ce pregatim dietetic de Revelion si Craciun
Citat:
Anterior postat de lexxaro
Buna fetelor!!!am tras si eu cu ochiul la postarile voastre si papilele mele se razvratesc....va propun doua feluri de salate usor de facut si cu mai putine calorii;
-salata de ton cu porumb(ton maruntin -de preferat in apa-,porumb dulce conserva si ceapa uscata taiata julien...se amasteca toate si se stropeste cu zeama de lamaie);
-salata din piept de pui cu ciuperci(piept de pui fiert si tocat fisii,ciuperci conserva bine scurse,un graunte de usturoi pisat bine si 3-4 linguri maioneza cat mai light-se amesteca toate si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust)
Iar pentru desert(ca numai la asta imi sta mintea!!!)v-as propune ori un tort tiramisu ori un tort gen diplomat(piscoturi,ananas proaspat si frisca) sau pentru fetele foarte ambitioase o salata din fructe(portocala,mar,para,ananas,piersica din conserva,kiwi,banana,pepene galben-toate stropite cu esenta de rom,un pic de coniac si 2-3 pliculete de zahar vanilat)....
Pentru felurile principale mai meditez ...inca...ca deh,cea mai buna"leguma este porcul"...ma gandesc ca daca mananc putin din fiecare cu pauza de 2-3 ore intr-e ele nu se face gaura in cer!!!!cel mult mai pun ceva sute grame pe mine.....va pup...si sper sa va fiu de folos
|
f,buna salata de ton ..eu pun ceapa verde,salata verde si rosii
de curand am facut o salata de pui cu rosii,castraveti,salata verde ,cuburi de piept de pui sotate putin in ulei si iaurt in care am adaugat putin mustar ..a iesit yammyyyyy...aaa..si crutoane
am sa incerc si salata ta ..mai ales ca ador ciupercile
Greutatea este incorecta. lacra81, trebuie să completezi acest câmp pentru a vedea necesarul tău caloric zilnic.
[ completează].
|
23 nov 2011, 17:13:02
|
|
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
|
Merite:
|
Data înregistrării: 17 iul 2011
Locaţie: bucuresti, Portugalia
Vârsta: 37
Dieta: Echilibrata
Date: 166cm, 61.9kg
Mesaje: 1.257
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
|
|
Re: Ce pregatim dietetic de Revelion si Craciun
Eu cumpar carnea de la magazin,dar mi-o toaca in fata mea...In aia deja ambalat baga toate prostiile
|
23 nov 2011, 17:14:02
|
|
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
|
Merite:
|
Data înregistrării: 17 iul 2011
Locaţie: bucuresti, Portugalia
Vârsta: 37
Dieta: Echilibrata
Date: 166cm, 61.9kg
Mesaje: 1.257
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
|
|
Re: Ce pregatim dietetic de Revelion si Craciun
Citat:
Anterior postat de Flaviola
Am vazut ca zicea Lacra de chiftele de peste care se prajesc in ulei. Eu fac chiftelele doar la cuptor, nici nu va imaginati cata grasime iese din ele, daca folositi carne tocata cumparata. Asa la cuptor iese toata grasime si se fac si crocante. Nu stiu cine a inventat hartia de copt, dar a fost tare destept, ca foarte mult ajuta.
|
Ai dreptate cate grasime iese din ele...si nu ies deloc uscate...eu le fac de vita,de peste nu am facut pana acum
|
23 nov 2011, 17:57:08
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechime
|
Merite:
|
Data înregistrării: 28 feb 2011
Locaţie: -, Romania
Date: 165cm
Mesaje: 2.621
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 8 ori in 6 mesaje
|
|
Re: Ce pregatim dietetic de Revelion si Craciun
vin cu tortul... am stat si m am gandit de 10 ori pana acum daca sa-l fac acum sau nu
pentru ca este un desert acceptat in dieta montignac, ca nu are carbohidrati multi
dar nu-l fac... ma tin tare inca o luna
deci.....................
ingrediente:
250g ciocolata amaruie... eu folosesc minim 75% cacao, voi puteti si mai putin neagra, gen peste 50%.. sau cum va place. in general cicolata de menaj e amaruie.
70-170 g unt.. la libera voastra alegere in functie de cat de cremos si nedietetic il vreti.. dar macar 70g unt trebuie puse ca altfel se usuca in cuptor
5 oua - separate albusurile de galbenusuri
coaja rasa de portocala sau arome, vanilie etc
o cana de 250ml de migdale macinate cat mai fin...
200g zahar, sau indulcitor/stevie/miere/fructoza. eu personal il fac cu fructoza 100-150g
2 linguri de lichior de portocale (eu nu pun alcool, am pus esenta de rom)
citeva picaturi de zeama de lamiie
1. topim ciocolata si untul pe bain-marie; dupa ce s-au topit, lasam sa se racoreasca un minut si adaugam galbenusurile, unul cite unul (atentie, daca compozitia de cioco e prea fierbinte, coaguleaza galbenusurile); adaugam coaja rasa de portocala (esentele/aromele) si migdalele macinate;
2. batem albusurile spuma si adaugam zaharul/fructoza/... pana devin tari si incorporam albusurile incetul cu incetul in compozitia de cioco (trebuie de la inceput folosit un vas incapator). incorporarea albuselor se face treptat, cu miscari de jos in sus.
se pune compozitia intr o forma (detasabila sau nu - cu foaie de copt); se da la cuptorul incalzit in prealabil... la 170 grade timp de 45-50 min, cand e scobitoarea curata.
se poate servi cu frisca sau cu glazura de cioco, facuta din ciocolata sau cacao cu unt, sau in functie de imaginatia voastra
- timp de preparare 20'/ de coacere 45-50'
Greutatea este incorecta. eva 9, trebuie să completezi acest câmp pentru a vedea necesarul tău caloric zilnic.
[ completează].
|
23 nov 2011, 18:00:18
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechime
|
Merite:
|
Data înregistrării: 28 feb 2011
Locaţie: -, Romania
Date: 165cm
Mesaje: 2.621
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 8 ori in 6 mesaje
|
|
Re: Ce pregatim dietetic de Revelion si Craciun
fetelor eu am facut o data chilli con carne si am calit inainte putin carnea tocata (de vita, tocata la fel in fata mea in magazinul turcesc) si am observat ca si-a lasat multa apa, zeama... asa am crezut eu, ca e apa
si am strecurat-o.. iar zeama aia dupa ce s-a racit ce credeti... arata ca piftia de la craciun... numai ca era un strat de un deget de gelatina si un strat de 3 degete de untura.. si de atunci m am lecuit cu carnea tocata
Greutatea este incorecta. eva 9, trebuie să completezi acest câmp pentru a vedea necesarul tău caloric zilnic.
[ completează].
|
23 nov 2011, 20:30:28
|
|
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...
|
Merite:
|
Data înregistrării: 22 aug 2011
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 45
Date: 165cm, 83kg
Mesaje: 169
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
|
|
Re: Ce pregatim dietetic de Revelion si Craciun
Citat:
Anterior postat de kisa
Pentru o savoare deosebita: preparatele din carne tocata se condimenteaza cuuuuuuuu scortisoara! Am incercat si mi-a placut!
|
eu am incercat scortisoara si pe pulpe de pui la cuptor si a fost bun. daca mi-aduc aminte am mai pus stafide, putina miere si vin. si sare sau cum zicea un prieten desertul si felul doi in aceeasi farfurie
__________________
Jurnal Andra - Sunt sigura ca pot
Masuratori 18.06 / 2.07
bust - 108 cm / 106
talie - 86 cm / 86
colac - 96 cm / 94
brat - 32 cm / 32
coapsa - 59 cm / 59
Andra La, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2033 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1516 kcal/zi.
Pentru
a slăbi 2 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1517 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[ Calculator calorii]
|
24 nov 2011, 08:59:13
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscător
|
Merite:
|
Data înregistrării: 05 mai 2010
Locaţie: ....., Romania
Date: 162cm
Mesaje: 8.719
Aprecieri acordate: 6.205
Am fost apreciat(a) de 4.486 ori in 1.918 mesaje
|
|
Re: Ce pregatim dietetic de Revelion si Craciun
Citat:
Anterior postat de pinksirena
Eu cumpar carnea de la magazin,dar mi-o toaca in fata mea...In aia deja ambalat baga toate prostiile
|
asa mai fac si eu
Citat:
Anterior postat de eva 9
vin cu tortul... am stat si m am gandit de 10 ori pana acum daca sa-l fac acum sau nu
pentru ca este un desert acceptat in dieta montignac, ca nu are carbohidrati multi
dar nu-l fac... ma tin tare inca o luna
deci.....................
ingrediente:
250g ciocolata amaruie... eu folosesc minim 75% cacao, voi puteti si mai putin neagra, gen peste 50%.. sau cum va place. in general cicolata de menaj e amaruie.
70-170 g unt.. la libera voastra alegere in functie de cat de cremos si nedietetic il vreti.. dar macar 70g unt trebuie puse ca altfel se usuca in cuptor
5 oua - separate albusurile de galbenusuri
coaja rasa de portocala sau arome, vanilie etc
o cana de 250ml de migdale macinate cat mai fin...
200g zahar, sau indulcitor/stevie/miere/fructoza. eu personal il fac cu fructoza 100-150g
2 linguri de lichior de portocale (eu nu pun alcool, am pus esenta de rom)
citeva picaturi de zeama de lamiie
1. topim ciocolata si untul pe bain-marie; dupa ce s-au topit, lasam sa se racoreasca un minut si adaugam galbenusurile, unul cite unul (atentie, daca compozitia de cioco e prea fierbinte, coaguleaza galbenusurile); adaugam coaja rasa de portocala (esentele/aromele) si migdalele macinate;
2. batem albusurile spuma si adaugam zaharul/fructoza/... pana devin tari si incorporam albusurile incetul cu incetul in compozitia de cioco (trebuie de la inceput folosit un vas incapator). incorporarea albuselor se face treptat, cu miscari de jos in sus.
se pune compozitia intr o forma (detasabila sau nu - cu foaie de copt); se da la cuptorul incalzit in prealabil... la 170 grade timp de 45-50 min, cand e scobitoarea curata.
se poate servi cu frisca sau cu glazura de cioco, facuta din ciocolata sau cacao cu unt, sau in functie de imaginatia voastra
- timp de preparare 20'/ de coacere 45-50'
|
yammmyyyyyyyyyyo sa- incerc
Citat:
Anterior postat de Andra La
eu am incercat scortisoara si pe pulpe de pui la cuptor si a fost bun. daca mi-aduc aminte am mai pus stafide, putina miere si vin. si sare sau cum zicea un prieten desertul si felul doi in aceeasi farfurie
|
asa zice sotul ..ori e mancare ori e prajitura
Greutatea este incorecta. lacra81, trebuie să completezi acest câmp pentru a vedea necesarul tău caloric zilnic.
[ completează].
|
26 nov 2011, 09:13:08
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscător
|
Merite:
|
Data înregistrării: 05 mai 2010
Locaţie: ....., Romania
Date: 162cm
Mesaje: 8.719
Aprecieri acordate: 6.205
Am fost apreciat(a) de 4.486 ori in 1.918 mesaje
|
|
Re: Ce pregatim dietetic de Revelion si Craciun
fetelor,o reteta de maioneza mai light
Greutatea este incorecta. lacra81, trebuie să completezi acest câmp pentru a vedea necesarul tău caloric zilnic.
[ completează].
|
Informatii despre slabit
|
calorii, craciun, dieta, dietetic, dietetice, mese, pregatim, retete, revelion, sanatos, sarbatori, slabit |
Reguli de postare
|
|
Nu poţi deschide subiecte noi
Nu poţi să răspunzi la mesaje
Poţi să publici ataşamente
Nu poţi să-ţi editezi mesajele
|
|
|
|