Prezentare Calculator Nutriţional Slăbuţe - Partea 1Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt Resposnabil Calculator nutriţional Susţin Slăbuţe - Widgets si insigne! Slabute Concurs - Sanatate, premii si distractie! Slăbuţe TV - Televiziunea slăbuţelor

Jurnal Ioana Dobre

Gaseste prietenii din orasul tau! Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin
Cluj Constanta Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Hunedoara Ialomita Iasi Bucuresti Maramures Mehedinti Mures Neamt Olt
Prahova Salaj Satu-Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Vaslui Valcea Vrancea
Prima Petitie Nationala pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa deja a fost semnata de catre 66338 oameni.
In total sunt necesare peste 100.000 de semnaturi. Fii voluntar si participa in campania de strangere de semnaturi, clic aici.
Bine ai venit pe Slăbuţe, comunitatea care în 2008 a pus bazele mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România! Am creat pentru tine o comunitate unică şi specială. Într-o atmosferă civilizată, alături doar de oameni de calitate si cu o vastă experientă în domeniul stilului de viaţă sănătos, corect şi imparţial vei putea învăţa şi împărtăşi experienţele tale despre sănătate, alimentaţie, sport, stil de viaţă, slăbit sănătos şi alte întâmplări interesante din viaţa ta. Daca îţi pasă de viitorul ţării noastre şi a celor din jur, poţi contribui alături de noi într-un mod responsabil la promovarea stilului de viaţă sănătos, fie prin recomandarea comunităţii, fie prin relatarea celor învăţate pe Slăbuţe. Dacă ne vizitezi pentru prima dată, îţi recomandăm să citeşti ghidul începătorilor.
Pentru ca să te înregistrezi, clic aici. Succes!
 
 
Opţiuni subiect
  #1 (permalink)  
Vechi 10 ian 2011, 16:08:26
Ioana Dobre's Avatar
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 04 ian 2011
Locaţie: bucuresti, Romania
Vârsta: 38
Dieta: Montigniac
Date: 170cm, 56kg
Mesaje: 413
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Jurnal Ioana Dobre

Buna tuturor slabutelor!

Ma numesc Ioana si vreau de devin o slabuta!

Povestea mea pe scurt este urmatoarea: inca din copilarie am facut sport de performanta (inot, tenis de camp si dansuri). Cand aveam aproximativ 10-11 ani am aflat ca am scolioza, iar la momentul respectiv practicam tenisul, asa ca la indicatia medicului a trebuit sa renunt si sa ma axez pe inot si gimnastica medicala. Am purtat si corset pana la 17 ani. Din pacate bazinul din orasul meu natal s-a inchis o perioada lunga de timp pentru renovari, eu aveam acelasi regim alimentar ca si in perioada in care faceam sport, doar ca purtand corsetul respectiv nu m-am prea ingrasat. Cel putin la 17 ani inca aveam muschi abdominali.

Din clasa a12a am inceput sa ma ingras. Nu mai mergeam pe jos la scoala (in incercarea de a face economie de timp pentru invatat) asa ca am scos si cele 40 min dus-40 min intors de miscare zilnica, simteam nevoia sa compensez cu ciocolata si sucuri eforturile mele intelectuale...si uite asa m-am ingrasat. Cand am intrat la facultate (acum 5 ani si jumatate) tata mi-a facut cadou un cantar, dar niciodata nu m-a preocupat acest aspect...asa ca nu as sti prea exact cate kg aveam in perioada respectiva.

Cert este ca din anul 3 de facultate am inceput sa lucrez ca analist financiar. Munca de birou, intensa si stresanta. Nu trebuie omis faptul ca mie imi place sa mananc, imi place sa gatesc si imi este pofta de orice vad pe masa. Incepusem sa ma ingras asa ca ma apucasem de o dieta generala data de la un nutritionist cu cateva reguli simple: fiecare masa principala sa aiba mai mult de jumatate legume, intre mese 2 gustari, 2 l de apa pe zi, fara grasimi si fara dulciuri.
Am tinut dieta respectiva si rezultatele au fost foarte bune....dar dupa o vreme am inceput din nou sa beau sucuri, din nou sa mananc de toate....si tot asa. Dieta este buna, dar doar cu aceste reguli, oamenii lipsiti de imaginatie pot sa cada in patima poftelor, asa cum am patit si eu. Daca dupa dieta de la nutritionist am reusit sa ajung de la 70 kg la 60 kg, in prima jumatate de an m-am ingrasat vreo 5 kg, dupa care am atins un punct de maxim! 75 kg!!!!!

Ok, am zis ca este cazul sa fac ceva, era imposibil sa imi fie stramte hainele pe care le poarta mama la 50 de ani!
Ce m-a motivat si mai tare a fost o colega care arata extraordinar de bine si sunt invidioasa pe ea de cat de slaba ea. Nu stiam ca tinuse dieta, dar cand am vazut poze cu ea la 75 kg (inainte de dieta) si ma uitam la ea in realitate de cat de bine arata, mi-am dat seama ca eu pur si simplu nu realizez ca incet incet o sa ajung obeza.

Mi-a zis un lucru care m-a marcat si pe care l-am intiparit foarte bine in minte: "Mi-am facut o promisione ca nu o sa mai ajung niciodata sa fiu asa!"

Am intrebat-o ce dieta tinea si mi-a explicat regulile de baza pana cand o sa apuc sa citesc cartea pentru dieta lui Montignac: fara cartofi, fara zahar, fara porumb si fara orez, si nimic ce contine faina alba sau amidon.
Zis si facut! Incepusem eu o dieta hipocalorica inainte (8 nov. 2010 mai exact) asa ca incepusem deja sa dau cateva kg jos. Cred ca cel tarziu la sfarsitul lunii noiembrie am inceput sa aplic principiile monti, iar cartea am citit-o abia dupa craciun.
Rezultatul: dupa 2 luni de zile am reusit sa slabesc 10 kg (incluzand perioada sarbatorilor unde trebuie sa recunosc ca 3 zile de revelion am papat in fiecare zi ceva ce nu aveam voie gen: piure de cartofi, vin fiert cu zahar, tort etc - am pus 2 kg dar le-am dat jos deja!).

Ma bucur ca exista "gasca fetelor care tin Montignac" unde pot sa vad diferite meniuri zilnice, unde pot sa cer pareri si unde fetele se sustin unele pe altele!

Momentan sunt in faza 1 (adica slabire), faza in care vreau sa raman pana la inceputul lunii iunie!

Nu am crezut ca o sa mananc in timpul dietei lucruri mult mai gustoase si mai interesante si mai creative comparativ cu ce mancam pana acum.... si ca nu o sa fie nevoie sa numar caloriile!!

Mai am inca o prietena care a intrat si ea in faza 1 de la inceputul anului si noi ne bucuram de fistic si migdale crude, cu ciocolata 75% cacao in timp ce baietii mananca biscutiti si rontaie chipsuri. Decat un suc acidulat e mult mai buna o limonada cu indulcitor sau un fresh de portocale.

Acest STIL DE VIATA este foarte usor, foarte placut si foarte interesant. Tot ce ai nevoie pentru a te tine de el este rabdarea sa iti "reinventezi" bucataria si sa faci putin mai mult efort pentru a cumpara produsele potrivite pentru acest stil alimentar.

De azi inainte voi posta in fiecare zi lista cu ce am papat si cu ce am facut.

Ma bucur ca v-am gasit!
  #2 (permalink)  
Vechi 10 ian 2011, 16:11:28
nicoleta100's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă LiderSlăbuţă Lider
Merite:
SUNT RESPONSABIL SUNT RESPONSABIL, DONEZ Locul 1 la concurs  
Data înregistrării: 20 mai 2010
Locaţie: alba iulia, Romania
Vârsta: 42
Date: 172cm, 95kg
Mesaje: 16.596
Aprecieri acordate: 934
Am fost apreciat(a) de 451 ori in 241 mesaje
Implicit re: Jurnal Ioana Dobre

Salutare!
Bine ai venit!
Sunt sigura ca vei reusi!
Multa bafta!!!
nicoleta100, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2732 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 2215 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1699 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
  #3 (permalink)  
Vechi 10 ian 2011, 16:57:42
Ioana Dobre's Avatar
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 04 ian 2011
Locaţie: bucuresti, Romania
Vârsta: 38
Dieta: Montigniac
Date: 170cm, 56kg
Mesaje: 413
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit re: Jurnal Ioana Dobre

Multumesc Nicoleta de intampinare!
Sa fie! La fel si tie!

Momentan ma acomodez cu site-ul ...mi se pare destul de destept facut asa ca mai trebuie sa invat diverse...cum sa pun poze....cum sa gasesc linkuri mai usor... dar ma descurc eu!

Vad ca deja esti slabuta cunoscator!
  #4 (permalink)  
Vechi 10 ian 2011, 19:24:26
Ioana Dobre's Avatar
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 04 ian 2011
Locaţie: bucuresti, Romania
Vârsta: 38
Dieta: Montigniac
Date: 170cm, 56kg
Mesaje: 413
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Jurnal Ioana

Tocmai ce m-am intors de la cumparaturi si sunt foarte incantata de achizitii: paine Slabesti Mancand si paste aceasi gama. Painea mi se pare absolut delicioasa ...sau sa fie ca nu am mai papat de vreo 2 luni de zile nimic asemanator (adica paine)....
Am cumparat si orez basmati ca sa imi pot pregatii orezul cu lapte 0% si cu fructoza, pentru perioada de slabire.

Am gasit branza brie la un pret mult mai bun asa ca nu m-am abtinut sa mai cumpar si din asta o bucata.

Nelipsita ciocolata 85% cacao si fistic crud!

In curand imi sosesc invitatele si o sa mancam impreuna paine SM cu zacusca conform, o sa bem ciocolata calda pentru dietetici (cacao si indulcitor), o sa papam ciocolata neagra mai sus mentionata si o sa rontaim seminte si fistic. Totul insotit de limonada cu zaharina, apa, ceai sau cafea fara cofeina!

Azi am fost conform!
  #5 (permalink)  
Vechi 10 ian 2011, 19:31:26
micutza1's Avatar
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 27 oct 2010
Locaţie: Atena, Grecia
Dieta: Dieta personalizata si mult sport !
Date: 160cm, 66kg
Mesaje: 489
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Jurnal Ioana Dobre

Bine ai venit .. felicitari pentru kg date jos si succes in continuare!!!
__________________
http://forum.slabute.ro/jurnale-slab...pune-7013.html
crede in tine ... iubeste-te ... incurajaza-te ... fi mandra ... ceilalti te pot abandona, insa TU trebuie sa lupti mereu pentru TINE ... pentru cea ce vrei!!!
  #6 (permalink)  
Vechi 10 ian 2011, 19:45:39
andra_aly's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă SeniorSlăbuţă Senior
Merite:
SUNT RESPONSABIL SUNT RESPONSABIL, DONEZ  
Data înregistrării: 27 nov 2009
Locaţie: Sibiu/Roma, Italia
Vârsta: 34
Dieta: Stil de viata sanatos
Date: 166cm, 60kg
Mesaje: 21.862
Aprecieri acordate: 847
Am fost apreciat(a) de 1.470 ori in 478 mesaje
Implicit Re: Jurnal Ioana Dobre

Buna Ioana Ma bucur ca ti-ai facut jurnal, asa stim unde sa te cautam
Eu te felicit pentru stilulde viata sanatos si pentru kg slabite. Daca ai intrebari, suntem aici.
Uite aici unele linkuri care iti pot fi de folos :
http://forum.slabute.ro/intrebari-ra...poze-1217.html
http://forum.slabute.ro/intrebari-ra...ente-2180.html
Iti doresc mult succes!
  #7 (permalink)  
Vechi 10 ian 2011, 23:47:21
Ioana Dobre's Avatar
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 04 ian 2011
Locaţie: bucuresti, Romania
Vârsta: 38
Dieta: Montigniac
Date: 170cm, 56kg
Mesaje: 413
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Jurnal Ioana Dobre

Fetelor... tocmai am primit cadou un "musli bar maker" Mi se pare genial! Trebuie sa studiez cartea cu instructiuni si o sa postez "retetele" si poze cand o sa reusesc sa le fac.

E destul de interesanta "ustensila". Seamana cu un sandwich-maker doar ca are recipiente speciale pentru batoane de cereale cu fructe


Nu m-am abatut de la meniul pe care l-am postat anterior. Ciocolata calda pentru diabetici am lasat-o pentru vremuri cu mai multe tentatii!

Acum ma pregatesc sa ma bag si eu la somn.

Noapte buna si ne auzim maine!
  #8 (permalink)  
Vechi 11 ian 2011, 09:24:34
ali_lumi's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă ModelSlăbuţă Model
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 19 oct 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 34
Dieta: Stil De Viata Sanatos + Sport
Date: 161cm, 50kg
Mesaje: 7.308
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 15 ori in 14 mesaje
Implicit Re: Jurnal Ioana Dobre

Citat:
Anterior postat de Ioana Dobre Vezi mesajul
Fetelor... tocmai am primit cadou un "musli bar maker" Mi se pare genial! Trebuie sa studiez cartea cu instructiuni si o sa postez "retetele" si poze cand o sa reusesc sa le fac.

E destul de interesanta "ustensila". Seamana cu un sandwich-maker doar ca are recipiente speciale pentru batoane de cereale cu fructe


Nu m-am abatut de la meniul pe care l-am postat anterior. Ciocolata calda pentru diabetici am lasat-o pentru vremuri cu mai multe tentatii!

Acum ma pregatesc sa ma bag si eu la somn.

Noapte buna si ne auzim maine!
Buna Ioana !

super tare, sa l stapanesti sanatoasa, iti imaginezi cate batoane poti face din diferite seminte, sau musli in sine , cu fructe uscate, si care sunt mult mai sanatoase decat cele cumparate..
Esti o norocoasa
O zi buna !
ali_lumi, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1826 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1309 kcal/zi. Pentru a slăbi 1 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1568 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
  #9 (permalink)  
Vechi 11 ian 2011, 10:02:27
Ioana Dobre's Avatar
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 04 ian 2011
Locaţie: bucuresti, Romania
Vârsta: 38
Dieta: Montigniac
Date: 170cm, 56kg
Mesaje: 413
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Jurnal Ioana Dobre

Buna dimineata!

In curand o sa postez si eu la retete aceste batoane Sper sa iasa bune.

Meniul de azi:
MD: o felie de paine SM cu zacusca si cafea fara cofeina
Gustare: un mar
Pranz: fasole frecata cu muraturi fara adaos de zahar
Gustare: un mar
Cina: in seara asta mi-am propus o salata si atat, avand in vedere "Festinul" de aseara.

2L de apa
8 min de abdomene
Urcat scari
Mers pe jos ~40 min.
  #10 (permalink)  
Vechi 12 ian 2011, 10:01:31
Ioana Dobre's Avatar
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 04 ian 2011
Locaţie: bucuresti, Romania
Vârsta: 38
Dieta: Montigniac
Date: 170cm, 56kg
Mesaje: 413
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Jurnal Ioana Dobre

Buna dimineata!

Aseara am papat salata de varza si am facut niste ciuperci scazute cu o cescuta suc de rosii si usturoi (la 1 kg de ciuperci)
Meniul meu de azi este:
MD: 2 felii de paine SM cu zacusca si un colt mic de branza brie
Gustare: mar
Pranza: ce a mai ramas din mancarica de ciuperci cu niste varza murata fara adaus de zahar
Gustare: mar

Cina: salata de varza si as vrea sa fac niste pui la cuptor.

2L de apa obligatoriu
De dimineata am fost nevoita sa sar peste abdomene dar promit sa le fac in seara asta.
 

Informatii despre slabit
corset, dieta montignac, greutate, jurnal, kilograme, sanatos, scolioza, slabit, sport, stil de viata

Opţiuni subiect

Reguli de postare
BB code este Pornit
emoticoanele sunt Pornit
Codul [IMG] este Pornit
Codul HTML este Oprit
Trackbacks are Oprit
Pingbacks are Oprit
Refbacks are Oprit
Nu poţi deschide subiecte noi
Nu poţi să răspunzi la mesaje
Poţi să publici ataşamente
Nu poţi să-ţi editezi mesajele

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimul mesaj
La multi ani Ioana, Ionela, Ion, Ionut! Slabuta La Multi Ani! 12 07 ian 2015 08:47:41
Jurnal ioana - Slabit sanatos + MENTINERE supergirl18 Jurnale slabit mirese 79 13 dec 2011 09:46:54
Jurnal Ioana-RoseGirl RoseGirl Arhiva jurnale slabit 27 14 iul 2010 16:10:38
Pate de ficat de pui a la Ioana joanna18 Retete culinare 0 11 iul 2010 14:13:18
Buna ziua sunt Ioana! Ioana Inainte de sarcina 17 29 mar 2009 17:08:19

Mesaje noi in forum de slabit Slabute.ro
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Calculator calorii (clic aici)
Poziţionare:
Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Subiecte noi
Subiecte interesante
Ultimele articole