Prezentare Calculator Nutriţional Slăbuţe - Partea 1Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt Resposnabil Calculator nutriţional Susţin Slăbuţe - Widgets si insigne! Slabute Concurs - Sanatate, premii si distractie! Slăbuţe TV - Televiziunea slăbuţelor

Invitatie la studiu

Gaseste prietenii din orasul tau! Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin
Cluj Constanta Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Hunedoara Ialomita Iasi Bucuresti Maramures Mehedinti Mures Neamt Olt
Prahova Salaj Satu-Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Vaslui Valcea Vrancea
Prima Petitie Nationala pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa deja a fost semnata de catre 66338 oameni.
In total sunt necesare peste 100.000 de semnaturi. Fii voluntar si participa in campania de strangere de semnaturi, clic aici.
Bine ai venit pe Slăbuţe, comunitatea care în 2008 a pus bazele mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România! Am creat pentru tine o comunitate unică şi specială. Într-o atmosferă civilizată, alături doar de oameni de calitate si cu o vastă experientă în domeniul stilului de viaţă sănătos, corect şi imparţial vei putea învăţa şi împărtăşi experienţele tale despre sănătate, alimentaţie, sport, stil de viaţă, slăbit sănătos şi alte întâmplări interesante din viaţa ta. Daca îţi pasă de viitorul ţării noastre şi a celor din jur, poţi contribui alături de noi într-un mod responsabil la promovarea stilului de viaţă sănătos, fie prin recomandarea comunităţii, fie prin relatarea celor învăţate pe Slăbuţe. Dacă ne vizitezi pentru prima dată, îţi recomandăm să citeşti ghidul începătorilor.
Pentru ca să te înregistrezi, clic aici. Succes!
Răspunde
 
Opţiuni subiect
  #1 (permalink)  
Vechi 26 ian 2012, 13:07:29
quarc's Avatar
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 09 nov 2011
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 43
Dieta: No one ever drowned in sweat
Date: 190cm, 80kg
Mesaje: 634
Aprecieri acordate: 1
Am fost apreciat(a) de 52 ori in 40 mesaje
Implicit Invitatie la studiu

Va propun sa participati la un mic studiu. Cine vrea, poate si are chef.

In spiritul site-ului si in dorinta de a gasi drumul optim spre forma dorita, haideti sa incercam si cuantificam rezultatele dietelor,respectiv rezultatele sportului cu metode mai eficiente decat cantarul si oglinda.
Pentru asta nu va trebuie decat un caietel in care sa notati din cand in cand, putina rabdare sa cititi ce bat eu campii mai jos si sa ne impartasiti rezultatele. Promit ca o sa ofer grafice si rezumate periodic.

Nu trebuie decat sa notati bilunar urmatoarele:
  1. Dieta/regimul de viata urmat
  2. Micile excese alimentare, ocazionale se depun?
  3. Cum ma simt - energie, somn, dureri, disconfort
  4. Cum arat in oglinda
  5. Ce greutate am
  6. Circumferinta abdominala
  7. Cate flotari pot sa fac
  8. Cate tractiuni pot sa fac
  9. Cate genuflexiuni pot sa fac
  10. Cat pot sa alerg

Cred ca ce e mai sus este parte dintr-un raspuns mai obiectiv la intrebarea "cine a incercat dieta asta si ce parere are de ea?". Pe langa faptul ca mi se pare mult mai obiectiv, are o mare calitate pe care noi inginerii o iubim: este cuantificabil.

Acum explicatia ca am pus concluzia prima.


Vrem sa comparam diete. Inginerul din mine simte un gadilici placut. Stiinta ne poate ajuta sa gasim raspunsuri. Hai sa masuram si sa cuantificam!

Parametru de interes
Aspecte de ordin psihic ca doar asa putem avea o imagine completa asupra rezultatelor unei diete: Cum ma simt? Cum arat in oglinda? Bine/rau sunt destul e subiective. Mai bine decat data trecuta suna mult mai exact.

Parametru de interes
Masa corporala. De una singura atat de inselatore, dar privita in ansamblu atat de relevanta. Se masoara in unitati de masa, de preferat kilograme, dar nu e nici o problema ca stiu sa fac conversii.

Parametru de interes
Hai sa incercam sa vedem si grasimea viscerala - grosier ce-i drept - Circumferinta abdominala in cm.


Parametru de interes
Multe fete de pe acest forum se plang ca se ingrasa si din apa dupa ce si in timpul diverselor diete.

Toti oamenii pe care ii stiu eu si care isi permit sa faca mici excese alimentare fara sa se ingrase sunt sportivi si sportive care au putin mai multi muschi decat este necesar pentru a supravietui in societatea moderna. Doar unul si respectiv una se pot lauda ca fac sport de performanta.

Deci rezistenta la excese ocazionale ar fi un idicator bun de urmarit. Se pune/ nu se pune/ se pune dar dispare in x zile sunt rapsunsuri valide si pe baza carora putem sa facem comparatii.


Putina rabdare ca o sa intelegeti acum de ce mai vreau si celelalte aspecte.

Parametru de interes generic "Starea de bine"

Domnisoarele se incapataneaza sa se ghideze dupa cantar si dupa oglinda fara sa inteleaga ca ce este sub piele este mult mai important decat cum se vede pielea si ca sub acelasi aspect putem avea cu totul si cu totul alteva.

Am o banuiala ca masa musculara a majoritatii fetelor din zona este destul de mica. Imi permit sa generalizez deoarece in mai din toate discutiile de pe acest forum cantarul este rege. Combinat cu faptul ca se tin diete restrictive cred ca nu gresesc cand presupun ca masa musculara este redusa, in ciuda aspectului placut sau a masei corporale reduse.

Toti insita sa masoare grasimea si uita de unde s-a plecat. Sa incercam sa apucam taurul de coarne ca la coada e mult mai delicat, se poate intoarce sa ne inpunga oricand.

Cum putem sa masuram masa musculara si calitatea ei cand toti subiectii nu au acces la aceeasi aparatura performanta si etalonata?

Din teoria masurarii: noi vrem sa cuantificam un parametru. Putem sa il masuram direct sau indirect.

Ce vrem sa cunatificam. Hai sa incercam sa cuantificam starea de bine. Dupa mine este strans legata de masa musculara si mie unul mi se pare mai completa. Hai sa definim starea de bine ca abilitatea de a interactiona cu mediul. E.g. daca nu poti sa mergi, nu iti este bine. Daca nu poti sa alergi vei sta pe scala mai jos decat unul care poate sa alerge. Daca poti sa te apleci ca sa te legi la sireturi, daca poti sa cari o sacosa de la piata, toate astea ar intra in abilitatea de a interactiona cu mediul.

Uitandu-ne in oglinda si cantarindu-ne nu putem sa obtinem informatii destul de precise despre "starea de bine". Este ca si cum am incerca sa determinam presiunea dintr-o butelie masurand circumferinta buteliei cu telemetrul laserul si greutatea ei cu un cantar care are indicatie doar din 5 in 5 kilograme.

De ce toata teoria de mai sus? Hai sa facem un exercitiu de imaginatie. Sa spunem ca avem doua gemene identice, cu aceleasi circumferinte si aceeasi greutate - masurata cu supercantarul de mai sus. Cum putem sa le cuantificam diferentele dintre starile de bine? Putem pune subiectul sa interactioneze cu mediul.

De aceea gasesc ca o metoda de masura directa a starii de bine este sa vedem si care sunt rezultatele obtinute in activitatea fizica, adica intr-o interactiune controlata cu mediul.
Bun, dar unele sunt mai mari, altii sunt mai mici. Traiasca normarea. Toata lumea lucreaza cu greutatea corpului si hai sa masuram performanta.

"PERFORMÁNȚĂ, performanțe, s. f. Rezultat (deosebit de bun) obținut de cineva într-o întrecere sportivă; p. ext. realizare deosebită într-un domeniu de activitate. ♦ Cel mai bun rezultat obținut de un sistem tehnic, de o mașină, de un aparat etc. – Din fr. performance."
  • cate flotari poti sa faci intr-o serie - pentru a vedea cum stai cu partea de sus a corpului la efort anaerob
  • cate genuflexiuni poti sa faci intr-o serie - pentru a vedea cum stai cu picioarele la efort anaerob
  • cate tractiuni poti sa faci intr-o serie- petnru a vedea cum stai cu spatele la efort anaerob
  • cat poti sa alergi/mergi - pentru a evalua capacitatea de efort aerobic - viteza de deplasare ca Rate of Perceived Effort la 1km in combinatie cu timpul.
Intr-o serie este totusi subiectiv deoarece putem avea tempouri diferite. Totusi sunt multumit ca metoda asta pare sa fie mult mai precisa decat oglinda si cantarul.
------------------
Haideti sa aducem putina obiectivitate in ceea ce facem.

Astept comentarii si note. De bine sau de rau, toate sunt primite cu draga inima.


ing. quarc
quarc, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
quarc, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2836 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 2319 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]

Ultima dată editat de quarc; 26 ian 2012 at 13:12:40.
Răspuns cu citat
  #2 (permalink)  
Vechi 26 ian 2012, 14:06:15
deadcountess's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă cu ExperienţăSlăbuţă cu Experienţă
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 07 mai 2010
Locaţie: Trondheim, Norvegia
Vârsta: 46
Dieta: DUKAN +semivegetariana
Date: 163cm, 52.1kg
Mesaje: 4.152
Aprecieri acordate: 755
Am fost apreciat(a) de 584 ori in 420 mesaje
Implicit Re: Invitatie la studiu

Citat:
Anterior postat de quarc Vezi mesajul
Va propun sa participati la un mic studiu. Cine vrea, poate si are chef.
...
haideti sa incercam si cuantificam rezultatele dietelor,respectiv rezultatele sportului cu metode mai eficiente decat cantarul si oglinda.
...



Nu trebuie decat sa notati bilunar urmatoarele:
  1. Dieta/regimul de viata urmat
  2. Micile excese alimentare, ocazionale se depun?
  3. Cum ma simt - energie, somn, dureri, disconfort
  4. Cum arat in oglinda
  5. Ce greutate am
  6. Circumferinta abdominala
  7. Cate flotari pot sa fac
  8. Cate tractiuni pot sa fac
  9. Cate genuflexiuni pot sa fac
  10. Cat pot sa alerg

Cred ca ce e mai sus este parte dintr-un raspuns mai obiectiv la intrebarea "cine a incercat dieta asta si ce parere are de ea?". Pe langa faptul ca mi se pare mult mai obiectiv, are o mare calitate pe care noi inginerii o iubim: este cuantificabil.
Domnule inginer, te-ai gandit vreodata ca oamenii nu sunt cuantificabili ca suruburile?

Cum poti evalua eficienta unei diete dupa numarul flotarilor si tractiunile pe care le face subiectul dupa un anumit timp? Ce are una cu alta?

Nicicum nu vrei sa accepti faptul ca scopul unei femei care tine o dieta este sa-i placa ce vede in oglinda si nu sa mareasca numarul de flotari pe care il poate face.

Vorbesti de adaptabilitate si functionalitate in mediu. Mediul din ziua de azi nu necesita flotari pt a functiona bine in el, a trecut perioada in care omul vana animalul si il cara pe umar pana la pestera.

P.S: S-au facut studii care doreau sa evalueze comparativ eficienta unor diete, si nici unul din ele nu se baza pe numarat flotari. Dar, deh, aia care au facut asa ceva erau loseri din aia cu doctorate in medicina care scriu literatura medicala.
__________________
'
Vrei sa incepi o dieta dar nu stii cum sa alegi? Citeste prima data aceasta clasificare!

http://forum.slabute.ro/diete/tipuri...tml#post912052


"subgrup"
http://forum.slabute.ro/mentinere/gr...etri-9779.html

[/URL]

Ultima dată editat de deadcountess; 26 ian 2012 at 14:11:12.
Răspuns cu citat
  #3 (permalink)  
Vechi 26 ian 2012, 16:23:01
Slabuta's Avatar
(meniuri, evolutie)
Co-Fondator
Merite:
SUNT RESPONSABIL SUNT RESPONSABIL, DONEZ  
Data înregistrării: 24 ian 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 40
Dieta: incarcatura glicemica, hipocalorica
Date: 167cm, 66.1kg
Mesaje: 23.847
Aprecieri acordate: 12
Am fost apreciat(a) de 187 ori in 114 mesaje
Implicit Re: Invitatie la studiu

Quarc toti inginerii au un punct comun - cuantificabilul. Nu detaliez, dar pe toti care ii cunosc si nu sunt putini, mereu cauta o 'formula' in orice, fie acel orice chiar si omul Nu este o problema gandirea analitica (parca asa o numiti), dar nu intotdeauna se pot face 'calcule', nu suntem device-uri (..."haideti sa incercam si cuantificam rezultatele dietelor"). Probabil, te referi la estimare, ce tip de alimentatie/sport a dat rezultate mai bune, dar si aici ca sa putem trage niste concluzii, trebuie sa fim mai multi. Sa zicem ca prin exemplul personal ii vom putea incuraja pe si mai multi.

Acest gen de provocare imi place mie personal. La aceasta etapa ma intereseaza si flotarile, si genuflexiunile, dar nu tractiunile si alergatul.

--
Nu trebuie decat sa notati bilunar urmatoarele:
  1. Dieta/regimul de viata urmat
  2. Micile excese alimentare, ocazionale se depun?
  3. Cum ma simt - energie, somn, dureri, disconfort
  4. Cum arat in oglinda
  5. Ce greutate am
  6. Circumferinta abdominala
  7. Cate flotari pot sa fac
  8. Cate tractiuni pot sa fac
  9. Cate genuflexiuni pot sa fac
  10. Cat pot sa alerg

--

Propun ca lista ta sa fie luata ca baza si fiecare sa ii aduca modificarile personale.

Pana la punctul 7 mi se pare chiar foarte bine gandita.

In loc de punctul 8 si 10 eu imi propun sa ajung sa fac 60 de minute de aerobic-fitness (este un filmulet - are si flotari si genuflexiuni, de fapt si putin alergat, de toate) cap-coada, fara sa fac pauze.

ps: punctul 4 poate fi si o poza, intre 2 poze se face mai usor diferenta (si o vad si ceilalti)
__________________
MASURATORI 18.06.2012 | 02.07.2012 | 24.07.2012
bust - 89.8 cm | 89.9 cm | 89 cm
brat - 30.8 cm | 30.8 cm | 30 cm
fund - 97 cm | 94.5 cm | 94.5 cm
talie - 71.5 cm | 68.5 cm | 68.5 cm
coapsa - 58.3 cm | 57 cm | 57 cm


Noi nu slabim, noi ne schimbam stilul de viata!





* JURNAL SLABUTA
Jurnalul meu personal, experiente diete, sfaturi alimentatie, stil de viata sanatos, etc.

* SLABUTA.RO
Site-ul meu personal, retete dietetice, noutati Slabute, stiri si sfaturi alimentatie, stil de viata sanatos, etc.

* CALCULATOR NUTRITIONAL
Unealta ideala pentru a intelege, monitoriza si a jurnaliza atat ceea ce mananci cat si activitatile tale fizice

* SLABUTE TV
Televiziunea slabutelor

** Cum sa ma integrez in comunitate, cum sa devin o "Slabuta"?
** Regulamentul comunitatii

Ultima dată editat de Slabuta; 26 ian 2012 at 16:28:20.
Răspuns cu citat
  #4 (permalink)  
Vechi 26 ian 2012, 17:40:17
quarc's Avatar
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 09 nov 2011
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 43
Dieta: No one ever drowned in sweat
Date: 190cm, 80kg
Mesaje: 634
Aprecieri acordate: 1
Am fost apreciat(a) de 52 ori in 40 mesaje
Implicit Re: Invitatie la studiu

Citat:
Anterior postat de deadcountess Vezi mesajul
Domnule inginer, te-ai gandit vreodata ca oamenii nu sunt cuantificabili ca suruburile?

Cum poti evalua eficienta unei diete dupa numarul flotarilor si tractiunile pe care le face subiectul dupa un anumit timp? Ce are una cu alta?

Nicicum nu vrei sa accepti faptul ca scopul unei femei care tine o dieta este sa-i placa ce vede in oglinda si nu sa mareasca numarul de flotari pe care il poate face.

Vorbesti de adaptabilitate si functionalitate in mediu. Mediul din ziua de azi nu necesita flotari pt a functiona bine in el, a trecut perioada in care omul vana animalul si il cara pe umar pana la pestera.

P.S: S-au facut studii care doreau sa evalueze comparativ eficienta unor diete, si nici unul din ele nu se baza pe numarat flotari. Dar, deh, aia care au facut asa ceva erau loseri din aia cu doctorate in medicina care scriu literatura medicala.

Oamenii nu sunt cuantificabili, dar actiunile lor sunt!

Imi permit sa vorbesc pentru mi-a dat Dumnezeu sansa sa vad amandoua extremele si am trait sa fac lucruri care au omorat pe altii.

Studiile interdisciplinare sunt mult mai tari. Celor de la literatura medicala mai mult ca sigur ca le lipste pragmatismul specific inginerilor. "Inginerii nu se fac, se aleg!"

Cat despre flotari am si spus ca sunt metoda de masura pentru studiul in cauza. Daca azi faci 4 flotari si dupa 6 luni de dieta nu mai poti face decat 2, este clar ca ceva nu este in regula. Daca esti suficient de orb sa nu iti dai seama de asta, Darwin a avut dreptate.

Cat despre ce ii place femeii sa vada in oglinda, este si acel paramatru studiat. Dar iar alegem sa ne certam pe diferente in loc sa vedem ce avem in comun.

Oraseanul de azi necesita flotari, genuflexiuni si tractiuni mai mult ca niciodata. Stam jos la scoala si la birou, folosim masina in loc sa mergem si sa alergam. Folosim portbagajul masinii in loc sa caram. Ne folosim mintile si uitam cum este sa ne folosim corpul.

Corpul uman are nevoie de miscare ca de aer, de apa si de mancare - nu am spus eu asta; sunt vorbele uni impiedicat care a ajuns campion national la o chinezarie obscura, deh niste handicapati care se intrec - printre altele - la probe de genul hai sa facem un spagat, ne ridicam de acolo fara maini, cu zambetul pe buze si in timp ce ne pregatim sa ne dam palme cu piciorul.

Ecuatia este deosebit de simpla. Nu faci miscare corpul se atrofiaza. Nu ii mai dai nici mancare se atrofiaza si mai repede; nu vorbesc doar de muschi ci si de oase, articulatii, tendoane si restul nimicurilor care ne compun. Scolioza, cifoza, lordoza, toate afectiunile coloanei vin dintr-o musculatura insuficient dezvoltata in diverse parti ale corpului - indubitabil, caci remediul e simplu; pui cocosatul sa iti faca trei sau patru tipuri de exercitii de doua ori pe saptamana si se indreapta ca prin minune - vrajitorie, zi-i cu crucea! Ce daca stai cocosat si nu mai respiri cum trebuie, nu ai nevoie de aer in lumea moderna - noroc ca nu avem nevoie de aer sa traim. Stai cocosat incepe sa te doara spatele - nu-i nici o problema dam cu BenGay ca doar este indicat la durere musculara si il folosesc toti sportivii! De la realinierea coloanei te apuca si dureri de cap care radiaza de la muschii gatului; acum trebuie sa lucreze altfel ca sa iti tina capul drept. Este fascinant sa vezi cum exercitii de glezna ajuta la durerile de cap. Si lista cu problemele de postura poate sa continue.

Flotarile si genuflexiunile sunt inutile, de ce as vrea (ca femeie) sa stau pe palme; woman on top este mult supraevaluat si nici nu este sexi sa te misti prea mult, doar dansatoare e sinonim cu c**va, iar noi suntem niste doamne!

Inima are si ea nevoie de stimulare ca sa functioneze corect. Daca ii bagam tutun, cafea, masina si lift nu trebuie sa ne miram daca la 40 de ani facem un atac de cord, in ciuda faptului ca bem o cana de omega69 la pranz si mancam numai muguri de salata bio. Am citit mai demult un studiu romanesc, de la o cunostinta doctor, care arata ca media de varsta la incidentele cardiace a scazut cu 10 ani in ultimii 30 de ani. In State e si mai rau, la aia atacul de cord la 30 de ani este deja comun si incep sa apara si atacuri de cord la 20 de ani. Acolo unul din trei este obez, dar obez rau, din ala de ti se face greata cand il vezi. Stiu ce ai sa spui, tot asa gandeam si eu inainte sa ii vad in carne, oase si osanza. Nu iti poti imagina cum este sa te duci in 3(trei)magazine de haine si sa nu iti gasesti camasa, iar diversi mutanti -I don't know, I just work here! - sa iti spuna ca asta e cea mai mica camasa pe care o au; mai bagam lejer un pumn pe la gat. Inca este un mister de unde isi iau haine aia care pedalau 20 de mile pe langa autostrada; acolo pe unde am umblat eu cam asa e fie varsati fie superfit. Doar in Portland am vazut oameni normali, toti blonzi cu ochi albastri si vorbind ruseste.
Degeaba te dai cu spray antiperspirant cu aroma de bau bau, care tine nu stiu ce vedeta de NFL uscata 3 saptamani, daca tu pierzi un litru de apa sub forma de transpiratie cand te duci la toaleta si pe care il completezi prompt cu diet cola.

Degeaba ai roboti care fac munca grea pentru tine daca tu o sa faci hernie de disc cand incerci sa ridici o sticla de apa de pe jos - deh e asa grea si nu mai am nevoie sa o ridic mai mult de 200 de grame ca nu sunt un salbatic care are nevoie sa se duca la vanatoare, asta daca ai reusit sa ajungi la ea de burta!

In State multi isi cumpara masina dupa criteriul cate de jos e scaunul, ca daca e prea jos nu mai pot iesi din masina, iar daca e prea sus nu pot sa urc.

Daca tot vorbim de looseri, sunt unii de pe la Harvard si de la alte universitati de mana a doua care sunt de parere ca noi oamenii suntem asa cum suntem, printre altele, deoarece ne-am adaptat sa alergam eficient.
Crezi ca doua generatii de oameni care nu mai au nevoie sa alerge sunt suficiente ca sa incepem o transformare la nivel de specie, sa ne transformam intr-o specie care nu mai are nevoie de alergat si de lupta cu natura? Sunt tone de studii care arata legaturi intre sedentarism si diverse boli. Nu spun ca sportul este panaceu la nevoile omenirii, dar cu siguranta este ceva sanatos. O flotare din cand in cand nu o sa te faca un al doilea Arnold cu siguranta si nici nu o sa provoace inflamatie cronica de umar doar o sa previna diverse boli ale umarului si o sa ridice putin sanii.

Nesanatoasa mi se pare atitudinea "nu mananc in loc sa alerg si nu ma intereseaza ce spui tu, pentu ca eu... eu nu vreau muschi, vreau sa fiu feminina", bunica mea ducea cand avea 30 de ani saci in cap. Bunica sotiei a fost de rasul satului cand a luat pe cap o chiuveta de fonta de la gara pana acasa doar pentru ca era suparata pe barbata-su si nu a vrut sa se lase ajutata. Amandoua au fost sexi; sa le vezi in poze; trase prin inel pana pe la 40-50 de ani. Singura bunica care mi-a ramas in viata inca se duce o data la doua zile pana la cimitr, pe jos vreo trei kilometri, la 70 de ani, ca sa ii aprinda o lumanare lui bunicul si parintilor ei. Cealalta bunica, care a facut pensionul la Paris si care la 60 de ani facea curat in casa cu cartea pe cap in timp ce recita poezii, povestea cum a facut ea scoala, cum iarna se strangeau copii satului se urcau in carul cu boi, puneau blanuri pe ei si ii duceau la scoala din satul vecin, o ora prin zapada pana la pieptul boilor. Bunicul meu a mers pana la Budapesta, spunea ca acolo ca se murea ca la loto - nu stiai care o sa cada, dar coloana trebuia sa mearga; se rafinasera atat de mult ca puteau sa doarma in mers; se puneau intre doi care aveau grija sa il dirijeze pe cel ce dormea la curbe. Celalat bunic fost ofiter de cariera si a fost in prizonierat la rusi ani buni de zile. S-a intors o umbra a celui ce a fost. A facut sport si si-a revenit. Chiar la batranete, in ciuda parkinsonului a continuat sa faca sport. A facut pana in ziua in care a inchis ochii ultima oara. Iesea zi de zi la alergat si la ridicat pietre de pe dig pe pricipiul "e mai sanatos sa ii privesti in ochi si sa nu uiti niciodata cum ai infipt baioneta in ei, in loc sa o bage ei in tine". Multumea Domnului in fiecare zi ca nu a murit la Stalingrad si ca mai poate sa alerge pe faleza inca o data. Ca sa nu mai vorbesc de tatal meu care la 50 de ani este inca in stare sa arunce saci de ciment peste remorca - asa de fun. Strabunicul a murit la apoape 90 de ani dupa ce a facut o complicatie la plamani cat a stat cu piciorul in ghips; deh a fost neatient a cazut de pe stiva de lemne si nu ar fi fost problema daca nu ar fi cazut pe topor.

De vanatoare, nu ai habar de ce vorbesti. Pana nu ai fost la vanatoare o data ca sa vezi ce inseamna sa iei urma, sa vezi cat de orb esti la ce se intampla in jurul tau, pana nu simti ce inseamna sa alergi dupa vanat, nu ai cum sa intelegi greutatea cuvantului vanatoare,nu ai cum intelegi de ce trebuie sa ii tai gatul daca nu ai fost suficient de bun sa o omori din prima. Nici nu iti poti imagina cum se combina traspiratia proprie cu mirosul sangelui si cu mirosul capriorului pe care mai mult il taresti, ca e prea greu sa il cari cu spatele. Numai asa poti sa apreciezi cu adevarat friptura de dupa.

Asta inseamna supravietuire, draga mea contesa; sa prinzi caprioara sau sa mori de foame, sa tai lemne sau sa ingheti, mori tu sau moare celalalt. Cat despre dieta, in conditiile acestea dieta ti-o face natura si merge pe pricipiul mananci sau mori.

Ce facem noi aici... ce incerc sa va convig sa faceti, zece flotari si zece genuflexiuni sau o ora de tae-bo este un nimic. Este putin peste minimul necesar ca sa nu ne imprastiem daca luam un ghiozdan mai greu in spate.




Cel mai scump dar de la Dumnezeu este puterea de a invata.

quarc
quarc, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
quarc, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2836 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 2319 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]

Ultima dată editat de quarc; 26 ian 2012 at 17:53:31.
Răspuns cu citat
  #5 (permalink)  
Vechi 26 ian 2012, 20:33:58
deadcountess's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă cu ExperienţăSlăbuţă cu Experienţă
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 07 mai 2010
Locaţie: Trondheim, Norvegia
Vârsta: 46
Dieta: DUKAN +semivegetariana
Date: 163cm, 52.1kg
Mesaje: 4.152
Aprecieri acordate: 755
Am fost apreciat(a) de 584 ori in 420 mesaje
Implicit Re: Invitatie la studiu

Citat:
Anterior postat de quarc Vezi mesajul


Oamenii nu sunt cuantificabili, (1)dar actiunile lor sunt!

Imi permit sa vorbesc pentru mi-a dat Dumnezeu sansa sa vad amandoua extremele si am trait sa fac lucruri care au omorat pe altii.

Studiile interdisciplinare sunt mult mai tari. (2)Celor de la literatura medicala mai mult ca sigur ca le lipste pragmatismul specific inginerilor. "Inginerii nu se fac, se aleg!"

Cat despre flotari am si spus ca sunt metoda de masura pentru studiul in cauza.(3)Daca azi faci 4 flotari si dupa 6 luni de dieta nu mai poti face decat 2, este clar ca ceva nu este in regula. Daca esti suficient de orb sa nu iti dai seama de asta, Darwin a avut dreptate.

Cat despre ce ii place femeii sa vada in oglinda, este si acel paramatru studiat. Dar iar alegem sa ne certam pe diferente in loc sa vedem ce avem in comun.

Oraseanul de azi necesita flotari, genuflexiuni si tractiuni mai mult ca niciodata. Stam jos la scoala si la birou, folosim masina in loc sa mergem si sa alergam. Folosim portbagajul masinii in loc sa caram. Ne folosim mintile si uitam cum este sa ne folosim corpul.

(4)Corpul uman are nevoie de miscare ca de aer, de apa si de mancare - nu am spus eu asta; sunt vorbele uni impiedicat care a ajuns campion national la o chinezarie obscura, deh niste handicapati care se intrec - printre altele - la probe de genul hai sa facem un spagat, ne ridicam de acolo fara maini, cu zambetul pe buze si in timp ce ne pregatim sa ne dam palme cu piciorul.

Ecuatia este deosebit de simpla. Nu faci miscare corpul se atrofiaza. Nu ii mai dai nici mancare se atrofiaza si mai repede; nu vorbesc doar de muschi ci si de oase, articulatii, tendoane si restul nimicurilor care ne compun.(5) Scolioza, cifoza, lordoza, toate afectiunile coloanei vin dintr-o musculatura insuficient dezvoltata in diverse parti ale corpului - indubitabil, caci remediul e simplu; pui cocosatul sa iti faca trei sau patru tipuri de exercitii de doua ori pe saptamana si se indreapta ca prin minune - vrajitorie, zi-i cu crucea! Ce daca stai cocosat si nu mai respiri cum trebuie, nu ai nevoie de aer in lumea moderna - noroc ca nu avem nevoie de aer sa traim. Stai cocosat incepe sa te doara spatele - nu-i nici o problema dam cu BenGay ca doar este indicat la durere musculara si il folosesc toti sportivii! De la realinierea coloanei te apuca si dureri de cap care radiaza de la muschii gatului; acum trebuie sa lucreze altfel ca sa iti tina capul drept. Este fascinant sa vezi cum exercitii de glezna ajuta la durerile de cap. Si lista cu problemele de postura poate sa continue.

(6)Flotarile si genuflexiunile sunt inutile, de ce as vrea (ca femeie) sa stau pe palme; woman on top este mult supraevaluat si nici nu este sexi sa te misti prea mult, doar dansatoare e sinonim cu c**va, iar noi suntem niste doamne!

Inima are si ea nevoie de stimulare ca sa functioneze corect. Daca ii bagam tutun, cafea, masina si lift nu trebuie sa ne miram daca la 40 de ani facem un atac de cord, in ciuda faptului ca bem o cana de omega69 la pranz si mancam numai muguri de salata bio. Am citit mai demult un studiu romanesc, de la o cunostinta doctor, care arata ca media de varsta la incidentele cardiace a scazut cu 10 ani in ultimii 30 de ani. In State e si mai rau, la aia atacul de cord la 30 de ani este deja comun si incep sa apara si atacuri de cord la 20 de ani. Acolo unul din trei este obez, dar obez rau, din ala de ti se face greata cand il vezi. Stiu ce ai sa spui, tot asa gandeam si eu inainte sa ii vad in carne, oase si osanza. Nu iti poti imagina cum este sa te duci in 3(trei)magazine de haine si sa nu iti gasesti camasa, iar diversi mutanti -I don't know, I just work here! - sa iti spuna ca asta e cea mai mica camasa pe care o au; mai bagam lejer un pumn pe la gat. Inca este un mister de unde isi iau haine aia care pedalau 20 de mile pe langa autostrada; acolo pe unde am umblat eu cam asa e fie varsati fie superfit. Doar in Portland am vazut oameni normali, toti blonzi cu ochi albastri si vorbind ruseste.
Degeaba te dai cu spray antiperspirant cu aroma de bau bau, care tine nu stiu ce vedeta de NFL uscata 3 saptamani, daca tu pierzi un litru de apa sub forma de transpiratie cand te duci la toaleta si pe care il completezi prompt cu diet cola.

Degeaba ai roboti care fac munca grea pentru tine daca tu o sa faci hernie de disc cand incerci sa ridici o sticla de apa de pe jos - deh e asa grea si nu mai am nevoie sa o ridic mai mult de 200 de grame ca nu sunt un salbatic care are nevoie sa se duca la vanatoare, asta daca ai reusit sa ajungi la ea de burta!

In State multi isi cumpara masina dupa criteriul cate de jos e scaunul, ca daca e prea jos nu mai pot iesi din masina, iar daca e prea sus nu pot sa urc.

Daca tot vorbim de looseri, sunt unii de pe la Harvard si de la alte universitati de mana a doua care sunt de parere ca (7)noi oamenii suntem asa cum suntem, printre altele, deoarece ne-am adaptat sa alergam eficient.
Crezi ca doua generatii de oameni care nu mai au nevoie sa alerge sunt suficiente ca sa incepem o transformare la nivel de specie, sa ne transformam intr-o specie care nu mai are nevoie de alergat si de lupta cu natura? Sunt tone de studii care arata legaturi intre sedentarism si diverse boli. Nu spun ca sportul este panaceu la nevoile omenirii, dar cu siguranta este ceva sanatos. O flotare din cand in cand nu o sa te faca un al doilea Arnold cu siguranta si nici nu o sa provoace inflamatie cronica de umar doar o sa previna diverse boli ale umarului si o sa ridice putin sanii.

Nesanatoasa mi se pare atitudinea (8)"nu mananc in loc sa alerg si nu ma intereseaza ce spui tu, pentu ca eu... eu nu vreau muschi, vreau sa fiu feminina", bunica mea ducea cand avea 30 de ani saci in cap. Bunica sotiei a fost de rasul satului cand a luat pe cap o chiuveta de fonta de la gara pana acasa doar pentru ca era suparata pe barbata-su si nu a vrut sa se lase ajutata. Amandoua au fost sexi; sa le vezi in poze; trase prin inel pana pe la 40-50 de ani. Singura bunica care mi-a ramas in viata inca se duce o data la doua zile pana la cimitr, pe jos vreo trei kilometri, la 70 de ani, ca sa ii aprinda o lumanare lui bunicul si parintilor ei. Cealalta bunica, care a facut pensionul la Paris si care la 60 de ani facea curat in casa cu cartea pe cap in timp ce recita poezii, povestea cum a facut ea scoala, cum iarna se strangeau copii satului se urcau in carul cu boi, puneau blanuri pe ei si ii duceau la scoala din satul vecin, o ora prin zapada pana la pieptul boilor. Bunicul meu a mers pana la Budapesta, spunea ca acolo ca se murea ca la loto - nu stiai care o sa cada, dar coloana trebuia sa mearga; se rafinasera atat de mult ca puteau sa doarma in mers; se puneau intre doi care aveau grija sa il dirijeze pe cel ce dormea la curbe. Celalat bunic fost ofiter de cariera si a fost in prizonierat la rusi ani buni de zile. S-a intors o umbra a celui ce a fost. A facut sport si si-a revenit. Chiar la batranete, in ciuda parkinsonului a continuat sa faca sport. A facut pana in ziua in care a inchis ochii ultima oara. Iesea zi de zi la alergat si la ridicat pietre de pe dig pe pricipiul "e mai sanatos sa ii privesti in ochi si sa nu uiti niciodata cum ai infipt baioneta in ei, in loc sa o bage ei in tine". Multumea Domnului in fiecare zi ca nu a murit la Stalingrad si ca mai poate sa alerge pe faleza inca o data. Ca sa nu mai vorbesc de tatal meu care la 50 de ani este inca in stare sa arunce saci de ciment peste remorca - asa de fun. Strabunicul a murit la apoape 90 de ani dupa ce a facut o complicatie la plamani cat a stat cu piciorul in ghips; deh a fost neatient a cazut de pe stiva de lemne si nu ar fi fost problema daca nu ar fi cazut pe topor.

De vanatoare, nu ai habar de ce vorbesti. Pana nu ai fost la vanatoare o data ca sa vezi ce inseamna sa iei urma, sa vezi cat de orb esti la ce se intampla in jurul tau, pana nu simti ce inseamna sa alergi dupa vanat, nu ai cum sa intelegi greutatea cuvantului vanatoare,nu ai cum intelegi de ce trebuie sa ii tai gatul daca nu ai fost suficient de bun sa o omori din prima. Nici nu iti poti imagina cum se combina traspiratia proprie cu mirosul sangelui si cu mirosul capriorului pe care mai mult il taresti, ca e prea greu sa il cari cu spatele. Numai asa poti sa apreciezi cu adevarat friptura de dupa.

(9)Asta inseamna supravietuire, draga mea contesa; sa prinzi caprioara sau sa mori de foame, sa tai lemne sau sa ingheti, mori tu sau moare celalalt. Cat despre dieta, in conditiile acestea dieta ti-o face natura si merge pe pricipiul mananci sau mori.

Ce facem noi aici... ce incerc sa va convig sa faceti, zece flotari si zece genuflexiuni sau o ora de tae-bo este un nimic. Este putin peste minimul necesar ca sa nu ne imprastiem daca luam un ghiozdan mai greu in spate.




Cel mai scump dar de la Dumnezeu este puterea de a invata.

quarc
Ok, incerc sa iau pe rand si sa nu ma lungesc:
(1)nu toate
(2) Cercetatorii care fac studii care apar in literatura medicala au cunostiinte de statistica mai multe decat majoritatea inginerilor
(3)daca ai nevoie de flotari ca sa vezi ca o dieta te slabeste esti limitat ca sa nu zic altfel
(4) cine a zis ca nu ai nevoie de miscare? De ce atata extremism, ori flotari ori nimic? Unii oameni prefera forme mai "naturale" ale miscarii, chestii pe care oricum le faci in viata de zi cu zi, si pe care le faci chiar cu placere: mers, alergat, jocuri cu mingea, inot, schi, dand chiar si arte martiale si nu tras de fiare si flotari (si aceasta preferinta pare-se ca este mult mai accentuata in randul femeilor)
(5) daca ai citi mai mult din studiile acelor medici nepragmatici si neingineri ai afla ca foarte multe cazuri de scolioze, cifoze, lordoze sunt innascute, nu toate se datoreaza posturii proaste. Ar fi bine daca toate astfel de cazuri s-ar rezolva asa usor prin fizioterapie, discuta cu un ortoped ca el iti va explica mai bine. Ce spui tu e simplism din categoria "si cancerul se vindeca cu musetel"
(6) concluzie bazata probabil pe imaginatia ta, no comment
(7) in cazul asta am fi fost probabil gheparzi
(8) extremism, vezi (4)
- nu ma intereseaza subiectul vanatoare, nu suport ideea de a ucide un animal
(9)ma intereseaza supravietuire in conditiile secolului nostru (corp sanatos, psihic echilibrat) nu am nevoie de forta omului de neanderthal

P.S. Eu nu incerc sa ma cert cu tine, ci vreau doar sa-ti amintesc ca exista diferente de optica intre femei si barbati in ceea ce priveste sportul si mai ales raportul dieta/sport in cazul in care vrei sa slabesti (probabil ca daca faci asa o statistica dupa ochi observi ca majoritatea populatiei de pe forum are probleme cu greutatea), si nu inteleg de ce tu sub nici o forma nu vrei sa intelegi si sa accepti aceste diferente
__________________
'
Vrei sa incepi o dieta dar nu stii cum sa alegi? Citeste prima data aceasta clasificare!

http://forum.slabute.ro/diete/tipuri...tml#post912052


"subgrup"
http://forum.slabute.ro/mentinere/gr...etri-9779.html

[/URL]
Răspuns cu citat
  #6 (permalink)  
Vechi 26 ian 2012, 20:51:02
LOREDANA99's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă cunoscător, dedicatăSlăbuţă cunoscător, dedicată
Merite:
 
Data înregistrării: 16 nov 2011
Locaţie: Panciu, Romania
Vârsta: 35
Date: 168cm, 59.3kg
Mesaje: 10.522
Aprecieri acordate: 10.801
Am fost apreciat(a) de 8.288 ori in 5.264 mesaje
Implicit Re: Invitatie la studiu

Citat:
Anterior postat de quarc Vezi mesajul
Va propun sa participati la un mic studiu. Cine vrea, poate si are chef.

In spiritul site-ului si in dorinta de a gasi drumul optim spre forma dorita, haideti sa incercam si cuantificam rezultatele dietelor,respectiv rezultatele sportului cu metode mai eficiente decat cantarul si oglinda.
Pentru asta nu va trebuie decat un caietel in care sa notati din cand in cand, putina rabdare sa cititi ce bat eu campii mai jos si sa ne impartasiti rezultatele. Promit ca o sa ofer grafice si rezumate periodic.


Nu trebuie decat sa notati bilunar urmatoarele:
  1. Dieta/regimul de viata urmat
  2. Micile excese alimentare, ocazionale se depun?
  3. Cum ma simt - energie, somn, dureri, disconfort
  4. Cum arat in oglinda
  5. Ce greutate am
  6. Circumferinta abdominala
  7. Cate flotari pot sa fac
  8. Cate tractiuni pot sa fac
  9. Cate genuflexiuni pot sa fac
  10. Cat pot sa alerg

Cred ca ce e mai sus este parte dintr-un raspuns mai obiectiv la intrebarea "cine a incercat dieta asta si ce parere are de ea?". Pe langa faptul ca mi se pare mult mai obiectiv, are o mare calitate pe care noi inginerii o iubim: este cuantificabil.

Acum explicatia ca am pus concluzia prima.


Vrem sa comparam diete. Inginerul din mine simte un gadilici placut. Stiinta ne poate ajuta sa gasim raspunsuri. Hai sa masuram si sa cuantificam!

Parametru de interes
Aspecte de ordin psihic ca doar asa putem avea o imagine completa asupra rezultatelor unei diete: Cum ma simt? Cum arat in oglinda? Bine/rau sunt destul e subiective. Mai bine decat data trecuta suna mult mai exact.

Parametru de interes
Masa corporala. De una singura atat de inselatore, dar privita in ansamblu atat de relevanta. Se masoara in unitati de masa, de preferat kilograme, dar nu e nici o problema ca stiu sa fac conversii.

Parametru de interes
Hai sa incercam sa vedem si grasimea viscerala - grosier ce-i drept - Circumferinta abdominala in cm.


Parametru de interes
Multe fete de pe acest forum se plang ca se ingrasa si din apa dupa ce si in timpul diverselor diete.

Toti oamenii pe care ii stiu eu si care isi permit sa faca mici excese alimentare fara sa se ingrase sunt sportivi si sportive care au putin mai multi muschi decat este necesar pentru a supravietui in societatea moderna. Doar unul si respectiv una se pot lauda ca fac sport de performanta.

Deci rezistenta la excese ocazionale ar fi un idicator bun de urmarit. Se pune/ nu se pune/ se pune dar dispare in x zile sunt rapsunsuri valide si pe baza carora putem sa facem comparatii.


Putina rabdare ca o sa intelegeti acum de ce mai vreau si celelalte aspecte.

Parametru de interes generic "Starea de bine"

Domnisoarele se incapataneaza sa se ghideze dupa cantar si dupa oglinda fara sa inteleaga ca ce este sub piele este mult mai important decat cum se vede pielea si ca sub acelasi aspect putem avea cu totul si cu totul alteva.

Am o banuiala ca masa musculara a majoritatii fetelor din zona este destul de mica. Imi permit sa generalizez deoarece in mai din toate discutiile de pe acest forum cantarul este rege. Combinat cu faptul ca se tin diete restrictive cred ca nu gresesc cand presupun ca masa musculara este redusa, in ciuda aspectului placut sau a masei corporale reduse.

Toti insita sa masoare grasimea si uita de unde s-a plecat. Sa incercam sa apucam taurul de coarne ca la coada e mult mai delicat, se poate intoarce sa ne inpunga oricand.

Cum putem sa masuram masa musculara si calitatea ei cand toti subiectii nu au acces la aceeasi aparatura performanta si etalonata?

Din teoria masurarii: noi vrem sa cuantificam un parametru. Putem sa il masuram direct sau indirect.

Ce vrem sa cunatificam. Hai sa incercam sa cuantificam starea de bine. Dupa mine este strans legata de masa musculara si mie unul mi se pare mai completa. Hai sa definim starea de bine ca abilitatea de a interactiona cu mediul. E.g. daca nu poti sa mergi, nu iti este bine. Daca nu poti sa alergi vei sta pe scala mai jos decat unul care poate sa alerge. Daca poti sa te apleci ca sa te legi la sireturi, daca poti sa cari o sacosa de la piata, toate astea ar intra in abilitatea de a interactiona cu mediul.

Uitandu-ne in oglinda si cantarindu-ne nu putem sa obtinem informatii destul de precise despre "starea de bine". Este ca si cum am incerca sa determinam presiunea dintr-o butelie masurand circumferinta buteliei cu telemetrul laserul si greutatea ei cu un cantar care are indicatie doar din 5 in 5 kilograme.

De ce toata teoria de mai sus? Hai sa facem un exercitiu de imaginatie. Sa spunem ca avem doua gemene identice, cu aceleasi circumferinte si aceeasi greutate - masurata cu supercantarul de mai sus. Cum putem sa le cuantificam diferentele dintre starile de bine? Putem pune subiectul sa interactioneze cu mediul.

De aceea gasesc ca o metoda de masura directa a starii de bine este sa vedem si care sunt rezultatele obtinute in activitatea fizica, adica intr-o interactiune controlata cu mediul.
Bun, dar unele sunt mai mari, altii sunt mai mici. Traiasca normarea. Toata lumea lucreaza cu greutatea corpului si hai sa masuram performanta.

"PERFORMÁNȚĂ, performanțe, s. f. Rezultat (deosebit de bun) obținut de cineva într-o întrecere sportivă; p. ext. realizare deosebită într-un domeniu de activitate. ♦ Cel mai bun rezultat obținut de un sistem tehnic, de o mașină, de un aparat etc. – Din fr. performance."

  • cate flotari poti sa faci intr-o serie - pentru a vedea cum stai cu partea de sus a corpului la efort anaerob
  • cate genuflexiuni poti sa faci intr-o serie - pentru a vedea cum stai cu picioarele la efort anaerob
  • cate tractiuni poti sa faci intr-o serie- petnru a vedea cum stai cu spatele la efort anaerob
  • cat poti sa alergi/mergi - pentru a evalua capacitatea de efort aerobic - viteza de deplasare ca Rate of Perceived Effort la 1km in combinatie cu timpul.
Intr-o serie este totusi subiectiv deoarece putem avea tempouri diferite. Totusi sunt multumit ca metoda asta pare sa fie mult mai precisa decat oglinda si cantarul.

------------------
Haideti sa aducem putina obiectivitate in ceea ce facem.

Astept comentarii si note. De bine sau de rau, toate sunt primite cu draga inima.


ing. quarc
Nu pot spune ca abordarea ta nu-mi da de gandit....dar, flotari, tractiuni? de ce am avea noi, femeile, nevoie de ele pentru a fi "in forma"...ti ai fixat tu, asa, la ultimele 4 puncte niste "repere"? daca da, de ce acestea?
__________________

„Pacea vine dinăuntrul tău, nu o căuta în afara ta.” Buddha
http://forum.slabute.ro/jurnale-slab...a99-11089.html
LOREDANA99, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
LOREDANA99, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1801 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1284 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 768 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #7 (permalink)  
Vechi 27 ian 2012, 10:02:50
quarc's Avatar
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 09 nov 2011
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 43
Dieta: No one ever drowned in sweat
Date: 190cm, 80kg
Mesaje: 634
Aprecieri acordate: 1
Am fost apreciat(a) de 52 ori in 40 mesaje
Implicit Re: Invitatie la studiu

Citat:
Anterior postat de LOREDANA99 Vezi mesajul
Nu pot spune ca abordarea ta nu-mi da de gandit....dar, flotari, tractiuni? de ce am avea noi, femeile, nevoie de ele pentru a fi "in forma"...ti ai fixat tu, asa, la ultimele 4 puncte niste "repere"? daca da, de ce acestea?
Cum poti sa compari oameni care fac in mod normal lucruri diferite? Cum poti sa evaluezi "forma" in care se afla ei intr-un mod care sa ne permita si o comparare.
Ii pui sa faca acelasi lucru si vezi diferente.

Insa pe noi, aici, nu asta ne intereseaza - sa comparam oameni intre ei. Importanta este evolutia ta relativ la ce puteai sa faci acum jumatate de luna - atat. Daca vedem ca mai multi oameni, pe aceeasi dieta, au evolutii similare, atunci este clar ca vom avea rezultate similare si pentru restul lumii.

Exercitiile aceastea folosesc multi muschi si ca la un lant lant vei fi limitat de cel mai slab muschi din combinatie, iar alergatul evalueaza capacitatea de efort aerobic.

Daca dieta ta te face sa pierzi muschi asta se va vedea la acest test. Performanta ta se va degrada in timp.
Este clar ca cineva care alearga va face mai multe genuflexiuni decat cineva care se duce la sala de forta, iar cel care se duce la sala de forta va face mai multe flotari decat alergatorul.


Pe langa asta flotarile sunt utile si la antrenatul partii superioare a corpului. Sunt deosebit de eficiene deoarece folosesc multi muschi, ajuta la echilibru si in formele avansate la coordonare. Similar genuflexiunile care pot evolua pana la genuflexiuni intr-un picior pentru a intari genunchii si a imbunatati flexibilitatea - sa nu ai probleme cand alergi, la ski, la munte, pe tocuri sau cand calci intr-o groapa. Tractiuni iti trebuie ca sa compensezi ce faci la flotari. Toate astea sunt exercitii complexe, au foarte multe variatii si sunt utile in mentinerea unui tonus cat si dezvoltarea unei baze solide pentru orice sport/activitate ai vrea sa intreprinzi.

Fun fact:
Am citit undeva despre cum s-au selectat oamenii petnru primele trupe de comando din cadrul SAS. I-au pus sa faca coreene in ritm impus si au ales pe ultimii zece care au ramas in picioare. Coreenele sunt o flotare, o saritura, o flotare, o saritura - legate.
quarc, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
quarc, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2836 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 2319 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #8 (permalink)  
Vechi 27 ian 2012, 10:12:17
laurra's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
SUNT RESPONSABIL SUNT RESPONSABIL, DONEZ  
Data înregistrării: 11 oct 2010
Locaţie: braila, Romania
Vârsta: 46
Dieta: Usor hipocalorica
Date: 164cm, 101.1kg
Mesaje: 2.796
Aprecieri acordate: 443
Am fost apreciat(a) de 398 ori in 271 mesaje
Implicit Re: Invitatie la studiu

Citat:
Anterior postat de quarc Vezi mesajul


Cum poti sa compari oameni care fac in mod normal lucruri diferite? Cum poti sa evaluezi "forma" in care se afla ei intr-un mod care sa ne permita si o comparare.
Ii pui sa faca acelasi lucru si vezi diferente.

Insa pe noi, aici, nu asta ne intereseaza - sa comparam oameni intre ei. Importanta este evolutia ta relativ la ce puteai sa faci acum jumatate de luna - atat. Daca vedem ca mai multi oameni, pe aceeasi dieta, au evolutii similare, atunci este clar ca vom avea rezultate similare si pentru restul lumii.

Exercitiile aceastea folosesc multi muschi si ca la un lant lant vei fi limitat de cel mai slab muschi din combinatie, iar alergatul evalueaza capacitatea de efort aerobic.

Daca dieta ta te face sa pierzi muschi asta se va vedea la acest test. Performanta ta se va degrada in timp.
Este clar ca cineva care alearga va face mai multe genuflexiuni decat cineva care se duce la sala de forta, iar cel care se duce la sala de forta va face mai multe flotari decat alergatorul.


Pe langa asta flotarile sunt utile si la antrenatul partii superioare a corpului. Sunt deosebit de eficiene deoarece folosesc multi muschi, ajuta la echilibru si in formele avansate la coordonare. Similar genuflexiunile care pot evolua pana la genuflexiuni intr-un picior pentru a intari genunchii si a imbunatati flexibilitatea - sa nu ai probleme cand alergi, la ski, la munte, pe tocuri sau cand calci intr-o groapa. Tractiuni iti trebuie ca sa compensezi ce faci la flotari. Toate astea sunt exercitii complexe, au foarte multe variatii si sunt utile in mentinerea unui tonus cat si dezvoltarea unei baze solide pentru orice sport/activitate ai vrea sa intreprinzi.

Fun fact:
Am citit undeva despre cum s-au selectat oamenii petnru primele trupe de comando din cadrul SAS. I-au pus sa faca coreene in ritm impus si au ales pe ultimii zece care au ramas in picioare. Coreenele sunt o flotare, o saritura, o flotare, o saritura - legate.
Aici cred ca ajuta persoanele cu obezitate tip genoid(unde ma incadrez si eu) sa-si dezvolte si partea superioara a corpului pt a se crea un echilibru intre coapse si torace.
__________________
Controlul carbohidraților
laurra, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2266 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1749 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1233 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #9 (permalink)  
Vechi 27 ian 2012, 10:28:23
LOREDANA99's Avatar
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă cunoscător, dedicatăSlăbuţă cunoscător, dedicată
Merite:
 
Data înregistrării: 16 nov 2011
Locaţie: Panciu, Romania
Vârsta: 35
Date: 168cm, 59.3kg
Mesaje: 10.522
Aprecieri acordate: 10.801
Am fost apreciat(a) de 8.288 ori in 5.264 mesaje
Implicit Re: Invitatie la studiu

Citat:
Anterior postat de quarc Vezi mesajul

Cum poti sa compari oameni care fac in mod normal lucruri diferite? Cum poti sa evaluezi "forma" in care se afla ei intr-un mod care sa ne permita si o comparare.
Ii pui sa faca acelasi lucru si vezi diferente.

Insa pe noi, aici, nu asta ne intereseaza - sa comparam oameni intre ei. Importanta este evolutia ta relativ la ce puteai sa faci acum jumatate de luna - atat. Daca vedem ca mai multi oameni, pe aceeasi dieta, au evolutii similare, atunci este clar ca vom avea rezultate similare si pentru restul lumii.

Exercitiile aceastea folosesc multi muschi si ca la un lant lant vei fi limitat de cel mai slab muschi din combinatie, iar alergatul evalueaza capacitatea de efort aerobic.

Daca dieta ta te face sa pierzi muschi asta se va vedea la acest test. Performanta ta se va degrada in timp.
Este clar ca cineva care alearga va face mai multe genuflexiuni decat cineva care se duce la sala de forta, iar cel care se duce la sala de forta va face mai multe flotari decat alergatorul.


Pe langa asta flotarile sunt utile si la antrenatul partii superioare a corpului. Sunt deosebit de eficiene deoarece folosesc multi muschi, ajuta la echilibru si in formele avansate la coordonare. Similar genuflexiunile care pot evolua pana la genuflexiuni intr-un picior pentru a intari genunchii si a imbunatati flexibilitatea - sa nu ai probleme cand alergi, la ski, la munte, pe tocuri sau cand calci intr-o groapa. Tractiuni iti trebuie ca sa compensezi ce faci la flotari. Toate astea sunt exercitii complexe, au foarte multe variatii si sunt utile in mentinerea unui tonus cat si dezvoltarea unei baze solide pentru orice sport/activitate ai vrea sa intreprinzi.

Fun fact:
Am citit undeva despre cum s-au selectat oamenii petnru primele trupe de comando din cadrul SAS. I-au pus sa faca coreene in ritm impus si au ales pe ultimii zece care au ramas in picioare. Coreenele sunt o flotare, o saritura, o flotare, o saritura - legate.
adica vrei sa ne inveti, pe noi, femeile, ca dietele nu sunt bune? ca ne fac sa pierdem masa musculara si implicit duc la scaderea rezistentei fizice? sau recomanzi atat dieta cat si sport sustinut?
__________________

„Pacea vine dinăuntrul tău, nu o căuta în afara ta.” Buddha
http://forum.slabute.ro/jurnale-slab...a99-11089.html
LOREDANA99, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
LOREDANA99, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1801 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1284 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 768 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
  #10 (permalink)  
Vechi 27 ian 2012, 11:09:17
quarc's Avatar
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 09 nov 2011
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 43
Dieta: No one ever drowned in sweat
Date: 190cm, 80kg
Mesaje: 634
Aprecieri acordate: 1
Am fost apreciat(a) de 52 ori in 40 mesaje
Implicit Re: Invitatie la studiu

Numai dieta sau numai sport nu merge.
Trebuie sa mearga mana in mana si numai asa ne ajuta sa obtinem un corp echilibrat care sa ne ajute in viata, mai rezistent la boli si la agresiunea mediului.
quarc, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
quarc, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2836 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 2319 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
Răspunde

Informatii despre slabit
calorii, dieta, invitatie, sanatos, slabit, sport, studiu

Opţiuni subiect

Reguli de postare
BB code este Pornit
emoticoanele sunt Pornit
Codul [IMG] este Pornit
Codul HTML este Oprit
Trackbacks are Oprit
Pingbacks are Oprit
Refbacks are Oprit
Nu poţi deschide subiecte noi
Nu poţi să răspunzi la mesaje
Poţi să publici ataşamente
Nu poţi să-ţi editezi mesajele

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimul mesaj
Tribulatii despre studiu quarc Sport 179 14 oct 2013 19:33:45
Invitatie la restaurant, ce mananc? Axenya Am nevoie de ajutor! 9 27 iun 2013 08:10:17
Invitatie la ceai (aproape totul despre ceai) AnnaIulia Discutii off-topic 9 26 sep 2011 17:01:53
Studiu Low Carbs Diet vs Low Fat Diet ianna Dieta Low-Carb 19 11 mar 2010 23:36:26

Mesaje noi in forum de slabit Slabute.ro
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Calculator calorii (clic aici)
Poziţionare:
Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Subiecte noi
Subiecte interesante
Ultimele articole